counter
Стрічка новин
Вибрати все
6 Травня
5 Травня
Всі новини...

Чи потрібно бути сволотою, щоб домогтися успіху в житті


Переглядів: 194


Чи потрібно бути сволотою, щоб домогтися успіху в житті

Першим на думку спадає, швидше за все, Стів Джобс. Багатьом відомі історії про його непередбачуваний, складний і вибуховий характер. І він такий не один, погана слава закріпилася за Джеффом Безосом, засновником Amazon.com. А також за Такером Максом, автором і засновником TuckerMax.com, який відкрито називає себе сволотою за свій спосіб життя, що далеко не завжди узгоджується з нормами сучасної моралі. Однак він додає, що він усе ж щось робить для людства. Беручи до уваги всі ці приклади, варто задуматися і спитати себе: а чи обов'язково потрібно мати паскудний характер, щоб домогтися успіху в житті?

Доброта як слабка сторона характеру?

Джобс, Макс, Безос і брокер Джордан Белфорт (прототип головного героя у фільмі «Вовк з Уолл-стріт») служать яскравим зразком ідеї про те, що для успіху і багатства потрібно мати паскудний характер. Ця ідея підкріплюється ще й переконанням, що доброта є слабкою стороною. Прекрасно, коли на своєму життєвому шляху ви зустрічаєте славну людину, яка на всі сили намагається допомогти іншим. Такі люди рідкісні, їх небагато. Однак з часом ви починаєте помічати, що ними користуються і їх постійно ображають. Ви лютішаєте: до ваших добрих друзів не можна так ставитися! Ви починаєте задаватися питанням, чому ці ваші друзі не захищають себе? Вони що, занадто слабкі і пасивні? Може, їх хвилює, що говорять інші і якої вони про них думки? Правда в тому, що доброта повинна бути якістю людини, хоч вона часто розглядається як слабкість, яку можна експлуатувати в своїх цілях. Це особливо вірно в світі бізнесу, де конкуренція відіграє одну з провідних ролей, і будь-який промах може призвести до банкрутства. Все це призводить до того, що люди замість доброти вибирають її протилежність і стають сволотою, оскільки це шлях до влади і контролю над оточуючими.

Що стоїть за сволочним характером успішних людей?
Говорячи про сволочний характер для успіху, ми часто пропускаємо одну дуже важливу деталь: успіх складається з маси різних складових. Якщо людина весь час, вдень і вночі, виявляє свій гидкий норов, вона, швидше за все, так ніколи і не доб'ється довготривалого успіху. Такі люди можуть стати егоїстами, зацикленими на самих себе, і відрізнятися великою кількістю інших «принад» характеру. Вони будуть використовувати оточуючих, ніколи нічим не жертвувати заради інших, і з часом їх зненавидять. Ніхто не захоче їх підтримувати або допомагати, а тому їм доведеться вигрібатися поодинці.

Але як же приклад Стіва Джобса, запитаєте ви? У нього був жахливий характер, і він, тим не менше, був дуже успішний.

У його випадку, потрібно звернути увагу на те, чого він намагався досягти. Стів Джобс хотів змінити цей світ. Він старався з усіх сил, щоб це відбулося, і неймовірно досяг успіху на цьому шляху: те, що він створив, повністю змінило шість галузей світової промисловості, включаючи кіноіндустрію, цифровий формат, музику, виробництво ПК, планшетів і смартфонів. І оскільки він повністю концентрувався і фокусувався на виробництві своїх продуктів на рівні, що реально змінює весь світ, він трохи змістив свої інші пріоритети (наприклад, відносини з людьми) і поводився жахливо, щоб оточуючі не заважали його баченню. Успіх Стіва Джобса - це результат його ентузіазму і знань, а не поганого характеру.

Наскільки сильно ви бажаєте успіху?
Справа тут не в рішенні стати успішною сволотою або неуспішним хорошим хлопцем. Все питання в тому, якого успіху ви бажаєте досягти? Коли ви зрозумієте, який саме успіх залучає вас, ви вкладете в його досягнення всю свою силу, пристрасть і душу. Для цього потрібно рентгенівським променем «переглянути» самого себе і ретельно проаналізувати, як і на що ви витрачаєте свій час, про що думаєте, і навіть які емоції виявляєте в своєму щоденному житті. Всім іншим, що не допомагає досягненню вашої кінцевої мети, доведеться пожертвувати. Все це, однак, не означає, що вам потрібно буде стати сволотою. Це означає, що в центр свого життя ви можете помістити свою «суперідею», а не взаємодію з людьми.

Найкраща стратегія - це бути мудрим і знати, якого саме успіху ви жадаєте досягти, а потім провести самому собі внутрішню інвентаризацію і вирішити, чим потрібно пожертвувати для досягнення мети. Якщо вам важливо, щоб вас не вважали сволотою, вам доведеться трохи адаптувати своє спілкування з іншими людьми. Якщо для вас це не має значення, що ж, знову згадайте про легендарні світові приклади.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як блокувати негатив людей, які вас не люблять
Як блокувати негатив людей, які вас не люблять
Подобатися всім неможливо Щоб не втрачати удачу та життєву легкість, важливо вміти блокувати негатив, що виход....
Закони карми, про які має знати кожен
Закони карми, про які має знати кожен
Карма та кармічні закони відомі людям з давніх-давен Багато хто чув про такі слова і фрази, як "миттєва карма"....
Талісмани та обереги, які не дадуть людям вас обдурити
Талісмани та обереги, які не дадуть людям вас обдурити
У сучасному світі обман і хитрість часом сприймаються як норма Нечесність є як у фінансових, так і в любовних ....
Як позбутися втоми та апатії: ефективна медитація
Як позбутися втоми та апатії: ефективна медитація
Зазвичай ми ігноруємо стан «вичавлений лимон», забуваючи про те, що синдром хронічної втоми небезпечний, адже ....
Як відповідати на образи, хамство чи брехню, щоб не зруйнувати власне біополе
Як відповідати на образи, хамство чи брехню, щоб не зруйнувати власне біополе
Біополі є у кожної людини, і коли вона ослаблена, відбуваються різного роду неприємності Ослаблена енергетика ....
більше матеріалів
/-0,37123894691467-/ /-pc-/
Top