counter
Архів Повернутись назад 23 Листопада 2017
23 Листопада
Події оформление ленты  Чотири дні рибалки сиділи на даху машини, рятуючись від крокодилів В австралійському штаті Західна Австралія врятували рибалок, машина яких застрягла в болотистій прибережній зоні. Про це повідомляє видання ABC News. Двоє рибалок з собакою вирушили на риболовлю в п'ятницю, 17 листопада, і пропали. Їх шукали більше доби і знайшли тільки 21 листопада. Як з'ясувалося, автомобіль, на якому вони їхали, загруз в безлюдних місцях на північ від міста Брум (округ Кімберлі). Після чого один з рибалок помітив крокодила, який підбирався до машини. Чоловіки вирішили ховатися від хижака на даху автомобіля. В результаті вони чотири ночі провели на даху своєї машини в очікуванні допомоги. За словами співробітника поліції міста Брума Марка Балфурона, рибалки були вкрай виснажені, зневоднені і отримали тепловий удар. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Зімбабве крокодили розірвали священика, під час того, як він намагався показати учням, як Ісус Христос ходив по воді. 
Політика Армія Великобританії потренує бійців Нацгвардії Військовий аташе посольства Великобританії в Україні полковник Девід Уорнер заявив, що Міністерство оборони Великобританії збирається надати допомогу в підготовці особового складу Національної гвардії України. Про це він заявив під час робочої зустрічі з представниками Головного управління Національної гвардії України, повідомляє прес-служба МВС. "Мені подобається ідея відрядження в якості радників когось із представників Великобританії, які б працювали в ваших навчальних закладах, навчальних центрах. Ми хочемо не допомагати, а співпрацювати з вами. Ми теж повинні чогось у вас вчитися", — сказав Уорнер . Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США надали військову допомогу Україні на 244 мільйонів доларів для тренування і спорядження української армії.
Здоров`я Використання ополіскувача для рота може привести до ожиріння Вчені з Гарвардського університету і Університету Пуерто-Ріко прийшли до висновку, що ополіскувач для порожнини рота може знищити корисні бактерії, які запобігають розвитку ожиріння і діабету. Про це повідомляє сайт Science Direct Дослідники провели експеримент, використовуючи історії хвороби 1206 чоловік у віці від 40 до 65 років, які страждають на ожиріння і мають високий ризик розвитку діабету. Як з'ясувалося, між діабетом і використанням ополіскувача є зв'язок. На думку вчених, майже всі ополіскувачі не є "селективними", тому вбивають і корисні для організму людини бактерії, які беруть участь в процесах обміну речовин і регулюють рівень цукру в крові. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені з бразильського Університету Кампінас провели дослідження і з'ясували причину ожиріння.
Наука і технології Горілка посилює сексуальність, а червоне вино апатичність – дослідження Вчені з'ясували, що різні типи алкогольних напоїв по-різному впливають на настрій. Результати дослідження опубліковані в журналі BMJ Open, передає видання ВВС. На думку вчених, міцні спиртні напої можуть викликати злість або змусити людину відчувати себе сексуальною, а червоне вино або пиво – розслабленою. До таких висновків фахівці прийшли після того, як опитали 30 тисяч чоловік в 21 країнах. Всі респонденти пили пиво, вино і міцні напої, і багато хто відзначив, що різні типи алкоголю впливають на них по-різному. Як з'ясувалося, червоне вино робить людей більш апатичними, ніж біле. Однак після міцних напоїв люди відчувають себе сексуальними. Крім того, половина респондентів вважає, що міцний алкоголь дає їм енергію і впевненість. Вчені не з'ясували, чому різний алкоголь впливає на настрій. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені з Університету Ексетер в Великобританії з'ясували, що вживання вина сприяє омолодженню старіючих клітин.
Культура Емілія Кларк матерно розповіла про секс в "Грі престолів" Американська актриса Емілія Кларк нецензурно висловилася про людей, які постійно розпитують її про сцени сексу в культовому серіалі "Гра престолів". Про це повідомляє журнал Harpers Bazaar. За словами актриси, її сильно дратують запитання про драконів і еротику. "Секс і оголення всюди. Так багато серіалів фокусуються на простому факті, що люди розмножуються. Люди ****** (злягаються) для задоволення — це частина життя", — заявила Кларк. Вона зазначила, що захоплення глядачів сексом трохи нездорове. "Люди кажуть:" О, так, все порносайти втратили відвідувачів, коли "Гра престолів" вийшла в ефір ". А я думаю:" А що щодо "Оповідання служниці" наприклад? ". Я ***** (дуже) люблю цей серіал, я плакала, коли він закінчився ", — зізналася актриса. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що опубліковані інтимні фото британської актриси Наталі Еммануель, знаменитість якій принесла роль Міссандеі в популярному серіалі "Гра престолів".
Події Побита полтавська суддя розповіла, кого підозрює в нападі Суддя Жовтневого районного суду Полтави Лариса Гольнік заявила, що напад на неї пов'язаний з оточенням мера Полтави Олександра Мамая. Про це вона розповіла в коментарі виданню Громадське. "Я називаю це оточенням міського голови або голови Жовтневого суду. Я припускаю, що це Ковжога Олександр — він був представником міського голови у справі, а зараз судиться зі мною", — заявила суддя. За її словами, на неї з чоловіком напали "класичні тітушки". "Удар був не прямий, а під кутом, по голові. Не дуже сильний. Наклали шов. Якби чоловік мене не захищав, була б зовсім інша історія. Йому зараз важко ходити", — зазначила суддя. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Полтаві напали на суддю Ларису Гольнік і її чоловіка Ігоря Гавриленко. Пізніше стало відомо, що Гольнік, а також її чоловіка в парку двоє невідомих хлопців били гумовими палицями з твердим сердечником.
Суспільство Польща вирішила змінити правила найму на роботу іноземців Починаючи з наступного року польські роботодавці зобов'язані отримувати платні дозволи на працевлаштування іноземців. Про це заявила директор Повітового управління праці та міста Ґруець Мажанна Скочек, передає видання Польское радио. Відзначається, що з січня 2018 року набувають чинності нові правила працевлаштування іноземців у Польщі. Тепер декларація про намір працевлаштувати іноземця, яка видається роботодавцю безкоштовно, замінять платними дозволами на сезонні роботи. У список потрапили: польові роботи, садівництво, туристична і гастрономічна галузі. "Ці дозволи на сезонну роботу будуть двох видів: два етапи надання дозволів стосуватимуться іноземців, які перебувають за межами Польщі, а один етап — іноземців, які вже знаходяться на території Польщі і мають дозвіл на легальне перебування на іншій підставі, ніж сезонні роботи" , — зазначила Скочек.
Наука і технології Microsoft допоможе Нацполіціі в забезпеченні кібербезпеки Представники Нацполіціі України підписали меморандум про співпрацю в сфері інформаційної безпеки та кібербезпеки з гендиректором «Microsoft Україна» Надією Васильєвою. Про це розповіли в прес-службі поліції. Передбачається, що дана співпраця допоможе поліції в застосуванні інновацій в сфері державного управління, а також оптимізації наявного ресурсу з метою зменшення впливу людського фактора на діяльність поліції. На зустрічі також йшлося про модернізацію інформаційної інфраструктури, забезпечення автоматизації, прозорості та контрольованості внутрішніх процесів. Раніше з'ясувалося, що за атакою вірусу BadRabbit, від якої 24 жовтня постраждали системи одеського аеропорту, київського метрополітену і ряд інших підприємств, криється більш серйозна спроба злому. Про атаку кіберполіції стало відомо після того, як близько 15 компаній повідомили про злом.
Кримінал В аеропорту Дніпра затримали директора компанії з Естонії В аеропорту міста Дніпро пізно ввечері 22 листопада затримано директора естонської компанії Apolineja OU. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган. Відзначається, що чоловік затриманий в порядку ст. 208 КПК України, найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. За інформацією слідчих прокуратури Київської області, екс-директор компанії «Міранда» Юрій Новіков уклав договір з Програмою розвитку ООН. Українська компанія зобов'язалася розробити ПО для системи е-декларування. «Отримавши кошти від ПРООН, Новиков з метою ухилення від сплати податків уклав договори з компанією Apolineja OU, в який вніс завідомо неправдиві відомості по розробці ПО для системи е-декларування», — підкреслила Сарган. За її словами, далі Новіков перерахував $140 тисяч, отриманих від ПРООН, на банківський розрахунковий рахунок Apolineja OU.
Наука і технології Смартфони на Android стежать за людьми для Google Більшість смартфонів з операційною системою Android збирають дані про місцезнаходження користувача і відправляють їх розробнику — компанії Google. Це відбувається навіть тоді, коли опція геолокації на смартфоні вимкнена, передає ВВС. На думку активістів, які намагаються відстоювати конфіденційність людей, Google давно «зрадив своїх користувачів». Разом з тим в компанії заявили, що передані дані про місцезнаходження користувача не зберігалися на серверах компанії. Також в Google пообіцяли змінити систему Android, щоб припинити передачу геолокаційні даних. Відзначається, що додаток Google Play Services в більшості випадків встановлено на телефонах Android стандартно. Телефон збирає інформацію, навіть якщо опція геолокації відключена в меню налаштувань. У Google повідомили, що збирали адреси базових станцій мобільного зв'язку протягом 11 місяців для підвищення швидкості і поліпшення якості доставки повідомлень. Однак організація Privacy International, що займається захистом прав користувачів інтернету, заявила, що ця нова інформація показала, наскільки мало контролю люди мають над тим, що робить їх смартфон.
Наука і технології оформление ленты  NASA показало будівництво ракети для підкорення Марса NASA дозволило фотографу Вінсенту Фурньє побачити підготовку ракети-носія, яку запустять в 2019 році на Марс. Про це передає Укрінформ. В даний час ведеться будівництво і тестування ракети-носія SLS, яка повинна відправити на Марс капсулу «Оріон». Фотограф побував на 5 об'єктах і побачив роботу інженерів. Відзначається, що спочатку моделюються всі компоненти, потім будують маленькі моделі ракети і випробовують їх в аеродинамічних тунелях. В цей же час фахівці військово-морського флоту тестують капсулу для тренувань по евакуації космонавтів з океану після приземлення. Для того, щоб отримати допуск до польоту, тестову версію двигуна RS-25 кріплять гвинтами до випробувального стенду NASA і запускають на 500 секунд в такій же послідовності, як і при штатному запуску. Планується, що в 2019 році NASA запустить капсулу «Оріон» на складну 25-денну траєкторію. SLS стане найпотужнішою ракетою-носієм, яку коли-небудь будували люди. Попередньо заплановано, що капсула пройде 245,131 миль від Землі, обернеться навколо Місяця і повернеться в атмосферу Землі на швидкості 24,5 миль/год. У 2020-роках запуск повторять, але вже з людьми.
Політика оформление ленты  В останньому «гумконвої» РФ на Донбас прибула «жива сила» – Жебрівський В автомобілях останнього «гумконвоя» країни-агресора на Донбас прибула «жива сила» противника. Про це заявив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає телеканал «112 Україна». «Уже давно росіяни не возять боєприпаси в« гумконвоях», сьогодні вони налагодили доставку озброєння, боєприпасів, ПММ через залізницю. В принципі, курсують поїзди і відбуваються всі ці речі. Що може бути в цьому «гумконвої»? Це «жива» сила противника», – сказав він. Він нагадав, що в зв'язку з «переворотом» в так званій «ЛНР», в окупований Луганськ 2 дні тому увійшла додаткова батальйонна тактична група, близько 900 осіб з озброєнням регулярних військ Росії. Як відомо, в центрі Луганська захопили «держструктури» терористів через протистояння ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького та «міністра внутрішніх справ» Ігоря Корнета. Спостерігачі ОБСЄ зафіксували в центрі Луганська близько 30 одиниць бронетехніки і 150 людей у ​​камуфляжі без розпізнавальних знаків.
Суспільство Бойовики «ЛНР» підігнали БТР під будівлю, де забарикадувався Плотницький У центрі окупованого Луганська бойовики, підконтрольні «міністру внутрішніх справ» так званої «ЛНР» Ігорю Корнету посилили охорону будівлі колишньої Луганської ОДА. Саме там знаходиться ватажок терористів Ігор Плотницький, передає LIGA.net. За даними журналістів, автоматники в балаклавах і з білими стрічками на руках посилено охороняють будівлю, в якій забарикадувався Плотницький. Також під охороною будівля телекомпанії Луганськ 24 і «МВС ЛНР». Вранці до цих будівель підігнали додаткову кількість БТРів. У всіх місцевих жителів, які проходять біля епіцентру протистояння терористів, перевіряють документи. Особлива увага приділяється чоловікам. Відзначається, що деяких дітей в центрі міста батьки все-таки ведуть до шкіл, працюють лікарні, медикам заборонили виїжджати з Луганська до кінця тижня. Нагадаємо, 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків «ЛНР» Ігорем Плотницьким і Ігорем Корнетом, до протистояння були залучені ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко і ФСБ РФ.
Кримінал Вбивцю вівчарки в Харкові посадили на 3 роки до в'язниці Вбивцю вівчарки Жовтневий райсуд Харкова засудив до 3 років і 4 місяців в'язниці. Про це повідомили в прес-службі прокуратура Харківської області. У липні місцевий житель найняв п'яницю для вбивства своєї собаки і видав йому молоток. Як винагороду пообіцяв пляшку горілки. Найнятий алкоголік тримав вівчарку за нашийник і бив по голові молотком. Крики тварини почула сусідка, яка викликала зоозахисників і поліцію. Собака померла, її не змогли врятувати. Господар же не зміг сформулювати причину, по якій вирішив позбутися від тварини. Суд визнав винним алкоголіка в жорстокому вбивстві тварини. До того ж йому додали частково не відбуте покарання за скоєну раніше крадіжку, в результаті суд призначив зловмиснику 3 роки і 4 місяці позбавлення волі. Харків'янина, який замовив вбивство власної собаки, суд визнав винним в підбурюванні і пособництві в знущанні над твариною і призначив йому покарання — 3 місяці арешту. Але прокуратура оскаржила рішення суду, наполягаючи на більш суворому покаранні.
Суспільство У Чехії дружина екс-прем'єра змусила розвідників стежити за його першою дружиною Чеський суд визнав винною дружину колишнього прем'єр-міністра в незаконному використанні співробітників військової розвідки для стеження за його першою дружиною. Про це повідомляє ВВС. Яна Нагева-Нечас в 2012 році була головою адміністрації прем'єр-міністра Петра Нечаса, а також його коханкою. Вона змусила розвідників стежити за дружиною Нечаси, з якої прем'єр розлучався. На думку судді, Нагева відчувала «глибоку ненависть» до суперниці, що сподвигло її зловживати своїм службовим становищем як глави адміністрації. У 2013 році скандал навколо коханки і дружини привів до розпаду уряду Нечаса. Прем'єр тоді одружився з Нагевою через кілька тижнів після розлучення. Суд засудив Яну Нагеву до двох років умовно. Нагева не була присутня в суді під час оголошення вироку, але її адвокат сказав, що вона, ймовірно, подасть апеляцію. Умовні терміни ув'язнення отримали і троє співробітників спецслужб.
Культура Армена Джигарханяна в Москві терміново госпіталізували Знаменитого актора Армена Джигарханяна екстрено госпіталізували у важкому стані. Про це пишуть «Дни.ру» з посиланням на прес-секретаря Московського драматичного театру Наталію Корнєєву. За словами Корнєєвої, на тлі діабету у Джигарханяна відмовили ноги. «У лікарню його відвіз режисер Юрій Клепіков», - повідомила вона. Співробітники театру підтвердили, що артиста відвезли в лікарню. Поки невідомо, в яку саме клініку відправили актора. Колеги повідомили, що в останні дні Джигарханян майже не виходив з кабінету, так як йому було важко пересуватися. Нагадаємо, восени вибухнув скандал між 82-річним артистом і його 38-річною дружиною Віталіною Цимбалюк-Романовською. У жовтні Джигарханян потрапив до лікарні і незабаром заявив, що не готовий пробачити свою дружину, яка заподіяла йому «багато болю». 9 листопада Джигарханян подав на розлучення.
Політика оформление ленты  Скандаліст Мосійчук накинувся на Саакашвілі в ефірі політичного шоу Нардеп від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук в ефірі політичного шоу на українському телеканалі влаштував бійку з екс-президентом Грузії, лідером партії «Рух нових сил» Михайлом Саакашвілі. На Youtube опубліковано відео конфлікту. Причиною бійки стало запитання Мосійчука про ставлення Саакашвілі до особистості Степана Бандери. У відповідь Саакашвілі сказав: «Якби Бандера був живий, він би в першу чергу знищував би корупціонерів». Мосійчуку не сподобалася відповідь Саакашвілі, і він заявив, що останній також причетний до корупції. Після чого парламентарій почав наближатися до опонента. З огляду на те, що у Мосійчука в зв'язку з переломом на руці були металеві конструкції, між політиками став ведучий програми. «Ви з компанією Саакашвілі щомісяця отримували по 200 тисяч! Ви, Саакашвілі, з компанією Шеварнадзе. Є платіжки! Його племінник їх оприлюднив. Ви також займалися корупцією в Грузії», - кричав Мосійчук.
Суспільство Бойовики «ДНР» визнали свою участь у перевороті в «ЛНР» Бойовики так званої "ДНР" брали участь у "перевороті", влаштованому в сусідній "ЛНР". Про це повідомили на сайті такого собі «МДБ ДНР», передає «Газета.юа». Терористи розповіли, що проводилися «спільні контррозвідувальні і антидиверсійній заходи» між бойовиками «ДНР» і «ЛНР». «Припинено діяльність основних членів злочинної групи, які діяли під контролем командування 3 окремого полку спецпризначення ГУР МО України», - відзначили у бойовиків. Окупанти також заявили, що нібито в окупованій частині Луганської області готувалися диверсії і теракти. «Проводяться активні роботи із затримання злочинців і подальшої зачистки міста від «пособників України», - додали терористи. Нагадаємо, 21 листопада в Луганську стався конфлікт між ватажком бандитів Ігорем Плотницьким і таким собі «міністром внутрішніх справ» Ігорем Корнетом, якого Плотницький раніше виселив з незаконно захопленого особняка. Кремль у конфлікті підтримав Корнета. Зараз люди Корнета оточили будівлю колишньої Луганської ОДА, де забарикадувався Плотницький. Крім того, з території РФ увійшла колона з декількох десятків "Уралів" з особовим складом ЗС РФ, 20 БТРів.
Економіка Україна ще не виконала умови для отримання траншу від Євросоюзу Україна ще не виконала низку вимог, щоб отримати транш допомоги від Євросоюзу в 600 млн євро. Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає Укрінформ. За її словами, рішення про виділення грошей в ЄС приймуть в кінці листопада - на початку грудня. Більшість вимог європейців в Україні виконали, однак є ще невирішені питання. Зокрема, це стосується скасування мораторію на вивезення лісу-кругляка. На початку листопада повідомлялося, що в України є ще кілька тижнів для виконання умов отримання останнього, третього траншу макрофінансової допомоги ЄС. Національний банк України очікує надходження наступного траншу Міжнародного валютного фонду за програмою розширеного фінансування EFF в I кварталі 2018 року.
Економіка Київрада з міської скарбниці компенсує 70 млн грн неправильно нарахованих "Київенерго" і "Київводоканалом" Київрада з бюджету міста виділить гроші на компенсацію неправильно нарахованих платіжок з опалення та постачання гарячої води, які розсилали компанії "Київенерго" і "Київводоканал" 2002-2010 і 2010-2014 роках. Йдеться про десятки мільйонів гривень, які підуть на підтримку ОСББ та ЖЕКів повідомляє портал Киев.Вгороде, з посиланням на прес-службу Київради. "На спільному засіданні профільних комісій ми затвердили фінансову допомогу для ОСББ та ЖБК. За розрахунками райдержадміністрацій, для цього нам потрібно більше 70 мільйонів гривень, - зазначає голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков. Тепер департамент фінансів виконавчого органу Київради, який готує проект бюджету Києва на 2018 рік, повинен внести відповідну суму в проект рішення. Потім ще депутати повинні проголосувати за рішення на сесії Київради.
Події оформление ленты  В Івано-Франківську стіна християнської школи впала на людей В Івано-Франківську вчора, 22 листопада, ввечері стався обвал бетонного перекриття новобудови. Під завали потрапили п'ять будівельників, один з яких загинув. Про це інформує  прес-служба ДСНС по області. «Сталося обвалення бетонного перекриття площею 216 м2, під завали потрапили люди. Рятувальники за допомогою гідравлічного і механізованого інструменту та обладнання провели роботи щодо визволення постраждалих. Всього було врятовано чотири людини - чоловіки 1970, 1982 і 1977 років народження. Постраждалим надали перша домедичну допомогу, після цього вони були госпіталізовані в лікарню Івано-Франківська. При розборі завалів будівельних конструкцій було знайдено чоловіка, 1947 р.н. без ознак життя», - сказано в повідомленні. У відомстві зазначили, що для ліквідації події залучалися 75 осіб та 17 одиниць техніки. Встановлюються подробиці події.
Кримінал Розбірки російських силовиків з "ЛНР" перекинулися в "ДНР" Розбірки між російськими силовиками на території окупованого Донбасу за добу з Луганська перемістилися на територію "ДНР". На своїй сторінці в соцмережі керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що відносини з'ясовують ФСБ проти АП РФ-ГРУ ГШ ЗС Росії. За його інформацією, минулої ночі сталася серія диверсій проти штабних структур «1 АК ДНР», які базуються в Донецьку. "Є жертви серед офіцерів штабу «1 АК ДНР», штабів окремої артилерійської бригади і 100-ї бригади (т.зв.« Республіканська гвардія ДНР »). У «2-му АК ЛНР» вірними кураторам Плотницького залишаються переважно підрозділи розвідки на чолі з начальником розвідки "2-го армійського корпусу", - повідомив Тимчук. За словами Тимчука, командування саме цих частин прагнуло до об'єднання в «ЛДНР». Не виключено, що події, що відбуваються в ОРДЛО, - «репетиція» протистояння російських силовиків, яке незабаром очікує Росію, написав Тимчук.
Закон і Право Медреформа у дії: до вузьких спеціалістів без направлення українці зможуть ходити лише за власний рахунок Згідно з положеннями медичної реформи, українці зможуть відвідувати лікарів вузьких спеціальностей безкоштовно тільки з направленням від дільничного або сімейного лікаря, або сплативши вартість консультації з власної кишені. Таке роз'яснення дають в МОЗ України. Платні візити запровадять упродовж 2019 року У відомстві пояснили, що з 2019 року звернення пацієнта до лікарів-спеціалістів за направленням дільничного або сімейного лікаря буде оплачуватися Національною службою здоров'я України (НСЗУ). У разі, якщо хворий звернеться до лікаря вузької спеціалізації, минаючи лікаря широкої практики, за візит він змушений буде заплатити самостійно. Виняток становитимуть лише звернення до гінеколога і психіатра - держава оплатить консультації лікарів цих спеціальностей без направлення. Передбачається, що подібна система оплати буде вводиться поступово з кожної послуги - аж до 2020 року, тому будь-які візити до деяких фахівців залишатимуться безкоштовними для пацієнтів ще якийсь час і в 2019 році. Для звернень до дільничного лікаря потрібна декларація Для отримання консультації лікарів широкого профілю (сімейних, дільничних або педіатра) в державних поліклініках громадянам України треба підписати спеціальний документ - Декларацію - зі своїм лікарем. Підписуючи цей документ, пацієнт тільки повідомляє Нацслужбі здоров'я про вибір лікаря первинної медичної допомоги. Тому він і називається "Декларацією про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги". На підставі цієї інформації, внесеної до реєстру, НСЗУ вираховує кошти, які за контрактом повинна отримувати медична практика, до якої прикріпився пацієнт. Вузького фахівця пацієнт вибере сам, візит до нього оплатить держава Підписання декларацій з лікарями вузьких спеціальностей не потрібно. При цьому пацієнт зможе самостійно вибирати вузького спеціаліста або установу, в якій хоче обслуговуватися. Спеціальної декларації для цього не буде потрібно. НСЗУ буде оплачувати звернення до вузьких спеціалістів на основі інформації та документів, які надасть медустанова в електронну систему охорони здоров'я із зазначенням обсягу наданих медичних послуг і лікарських засобів. Незважаючи на те, що така практика має запрацювати мінімум через рік, в деяких медичних установах вона вже застосовується. Зокрема лікарі вузького профілю відсилають  пацієнтів до дільничного лікаря за направленням.
Події оформление ленты  Шахраї через Instagram "грабують" клієнтів ПриватБанку У ПриватБанку попередили про новий спосіб шахрайства, який зараз активно розповсюджується з соціальної мережі Instagram. Про це пише портал «ВГороде». Суть його полягає в наступному - шахраї публікують в соцмережі рекламні повідомлення, в яких ідеться про те, що кожен українець тепер може отримати 3, тис. грн. У коментарях у фейкових акаунтах користувачів сказано, що їм вже нібито зарахували ці кошти на картку ПриватБанку. Якщо користувачі переходять за  рекламним посиланням, то їм пропонується зареєструватися і отримати кошти, продавши частину свого інтернет-трафіку. При реєстрації у людини просять ввести особисту інформацію та дані про рахунки в ПриватБанку. Звичайно, робити цього не варто. Якщо ви клієнт цього банку і могли стати жертвою шахраїв, звертайтеся за номером 3700.
Події Одіозний Кобзон зібрався помирити Корнета і Плотницького Одіозний російський співак Йосип Кобзон не міг пройти повз розборок бойовиків «ЛНР» Ігоря Плотницького і Ігоря Корнета. Артист вирішив помирити терористів заради «земляків на Донбасі». Про це передає «Преса України». У четвер, 23 листопада, співак Йосип Кобзон проявив свою ініціативу стати посередником в ході переговорів ватажків бойовиків «ЛНР». Йдеться про Ігоря Плотницького і вже екс-голові «МВС ЛНР» Ігоря Корнета. «Вважаю, що протистояння завдає непоправної шкоди нашим землякам на Донбасі, бо кидає тінь на народний рух, на суверенітет. Якщо ви не можете домовитися всередині «республіки», якщо у вас немає порядку, що як ви хочете, щоб до вас ставилися Америка, Україна, РФ тощо? Це несерйозно», - говорить Кобзон. Він повідомив, що ситуацію треба виправити, тому вже пора провести переговори між Корнетом, Плотницьким, а також залучити до них ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка. Переговори він запропонував провести в Донецьку. «Я теж прилечу. Посидіти, поговорити, що можна і треба зробити», - додав одіозний артист.
Кримінал Жінка з ревнощів наїхала машиною на нову дружину колишнього чоловіка У Черкасах на вулиці Надпільный, 425 жінка побила нову дружину свого колишнього чоловіка. Про це повідомила прес-секретар патрульної поліції Зоя Вовк, передає місцеве видання «Вікка». За інформацією патрульних, до них звернувся чоловік і повідомив, що його колишня дружина, у дворі будинку наїхала на ногу його нинішній дружині. Після чого розлючена жінка накинулася на постраждалу, тягала її за волосся і вдарила в обличчя. Після сутички постраждалу відправили на «швидкій допомозі» в третю міську лікарню, а нападницю привезли в поліцейську дільницю. Нагадаємо, чеський суд визнав винною дружину колишнього прем'єр-міністра в незаконному використанні працівників військової розвідки для стеження за його першою дружиною. Яна Нагева-Нечас у 2012 році була головою адміністрації прем'єр-міністра Петра Нечаса, а також його коханкою. Вона змусила розвідників стежити за дружиною Нечаса, з якою прем'єр розлучався.
Політика оформление ленты  Насіров упевнений, що виграє суд: "Справа проти мене - політизована і безпредметна" Тимчасово відсторонений від посади голови ДФС  Роман Насіров впевнений, що доведе свою правоту в суді, який почнеться вже наступного тижня. Про це він заявив на прес-конференції 23 листопада, передає кореспондент АСН. "Я відверто радий, що НАБУ передало справу до суду. Я цьому радий, оскільки у НАБУ немає і не може бути ніяких навіть натяків на докази моєї провини. Для мене суд буде насамперед можливістю довести свою невинність і відновити справедливість", - заявив він. Насіров нагадав, що судове засідання у його справі відбудеться вже наступного тижня і у нього немає сумнівів, що він виграє суд в Україні і навіть - Європейському суді. "Детективам НАБУ доведеться відповідати. Оскільки я доведу цю справу до логічного кінця, зокрема в європейських судах... Ще раз кажу, що ніяких доказів моєї провини немає. Немає навіть складу злочину. Є просто придумана справа", - підкреслив він . Насіров назвав НАБУ "піар-агенцією, яка займається не розслідуванням реальних корупційних справ, а фабрикує справи". За словами Романа Насірова, його справа в суді складається з 240 томів. "Відверто скажу, це макулатура... Ми хочемо, щоб суд відбувався швидко. Ми сподіваємося, що вони не будуть потрапляти в суд, ці 240 томів, для затягування справи", - сподівається він. В цілому Насіров зазначив, що справа стосовно нього - "заангажована і політизована, надумана і безпредметна".
Події У «ЛНР» заявили про затримання групи «української ДРГ» У підконтрольній бойовикам «ЛНР» була затримана група нібито «українських диверсантів». Про це сказано в повідомленні т.з. «міністра внутрішніх справ» псевдореспубліки Ігоря Корнета. За його інформацією, була затримані група «диверсантів», які діяли нібито під контролем командування 3-го окремого полку спеціального призначення ГУР Міністерства оборони України. «Головне завдання групи була підготовка і проведення ряду терактів на території« ЛНР »для дестабілізації ситуації в« народних республіках », - сказано в заяві. У «ЛНР» сказали, що в «агентуру спецслужб» України увійшли також місцеві «чиновники». «Передбачалося серйозне велике поширення спрямованої тенденційною дезінформації, яка компроментірующіе діяльність вищого керівництва правоохоронного блоку« республік », щоб паралізувати їх діяльність», - сказано в заяві.
Кримінал оформление ленты  Бізнесмен з Дніпра віз в Україну куплену в РФ апаратуру для прослуховування Бізнесмен в Дніпрі намагався ввезти в Україну російський комплекс для прослуховування мереж стільникового зв'язку. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Місцевий підприємець мав намір прослуховувати телефонні розмови держслужбовців і конкурентів по бізнесу. Він купив у Росії спеціальний комплекс для негласного отримання інформації за $200 тисяч. Доставку такої дорогої техніки в Українку курирували спецслужби РФ. Співробітники СБУ запобігли ввезенню апаратури. Під час багатоетапної операції оперативники імітували ввезення в Україну спецапаратури і затримали бізнесмена при спробі її придбання. У комерсанта правоохоронці вилучили закамуфльовані під побутові предмети пристрої негласного зняття інформації і комп'ютерну техніку, на якій було встановлено спеціальне програмне забезпечення. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.
Кримінал оформление ленты  Невідомі з автоматами пограбували готель на Рівненщині У  Рівненській області 22 листопада невідомі особи, озброєні автоматами, скоїли розбійний напад на готельно-ресторанний комплекс. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Напад стався близько 22:00. Зловмисники були одягнені в камуфляжний одяг і балаклави, вони увірвалися в приміщення комплексу, який розташований уздовж дороги Київ - Чоп. На першому поверсі готелю в цей час перебував персонал і двоє відвідувачів, громадяни республіки Азербайджан. Нападники забрали у всіх мобільні телефони і пластмасовими зажимами зв'язали руки. У касі було викрадено 50 тисяч гривень, а також близько 800 найменувань товарів із магазину на другому поверсі будівлі. Пов'язаних людей знайшла близько опівночі 59-річна працівниця готелю, вона змогла звільнити руки постраждалих.
Політика Набрав чинності скандальний закон про "російських гастролерів" У четвер, 23 листопада, в Україні набув чинності скандальний закон про гастролі артистів Росії. Організатори концертів зобов'язані тепер радитися з СБУ перед проведенням заходів за 30 днів щонайменше. Закон № 2165-VIII напередодні був опублікований в офіційному виданні «Голос України». Після звернення Служба безпеки України протягом 10 днів повинна дати відповідь, чи є підстави для заборони в'їзду в Україну. У разі порушення закону буде передбачено штраф у розмірі 50-100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 160 до 320 тисяч гривень. - Ред.) Виступати на території України не зможуть артисти, які займаються пропагандою в РФ, органи влади країни-агресора, а також якщо їхні дії виправдовують окупацію території України. Не можна також проводити концерти, якщо в них бере участь росіянин, що загрожує національній безпеці.
Політика Насіров підтвердив наявність у нього онкологічного захворювання У тимчасово відстороненого від посади голови ДФС Романа Насірова діагностували онкологічне захворювання. Про це він сам повідомив на прес-конференції 23 листопада, передає кореспондент АСН. "На жаль, у мене дійсно були критичні проблеми з тиском. Спочатку лікарі вважали, що це серце викликає такі збої. Але, на жаль, виявилося, що це онкологія", - заявив він. Насіров зазначив, що ніколи не спекулював на стані здоров'я. Але лікарі діагностували такий діагноз, що вимагав серйозного лікування. "Я переніс складну хірургічну операцію і пройшов перший курс радіоактивної терапії. Сподіваюся, все буде добре. Я ніколи не ховався, не біг. І не прикидався. На цьому я хотів би попросити поставити крапку в публічному обговоренні мого здоров'я", - зазначив він. Нагадаємо, раніше на прес-конференції Роман Насіров заявив, що справа проти нього політизована. Він висловив переконання, що виграє справу в суді.
Суспільство «Переворот вдався»: Плотницький зі свитою виїхав із Луганська в РФ Ватажок так званої «ЛНР» Ігор Плотницький виїхав з окупованого Луганська на територію країни-агресора. Про це написала «Новая газета». Автомобільний кортеж з Плотницьким, головою його «адміністрації» Іриною Тейцман, а також головою «ДТРК «ЛНР» Анастасією Шуркаєвою і низкою  супроводжуючих осіб виїхав з ОРЛО в Росію. Журналісти відзначили, що будівля «уряду» в Луганську залишається в оточенні озброєних людей. Нагадаємо, 21 листопада в Луганську стався конфлікт між ватажком бандитів Ігорем Плотницьким і таким собі «міністром внутрішніх справ» Ігорем Корнетом, якого Плотницький раніше виселив з незаконно захопленого особняка. Кремль у конфлікті підтримав Корнета. Зараз люди Корнета оточили будівлю колишньої Луганської ОДА, де забарикадувався Плотницький. Крім того, з території РФ увійшла колона з декількох десятків "Уралів" з особовим складом ЗС РФ, 20 БТРів.
Культура У базу «Миротворця» потрапив син Володимира Висоцького У базу сайту «Миротворець» потрапив син знаменитого актора і співака СРСР Володимира Висоцького - Микита Висоцький. Відповідна сторінка з'явилася в «Чистилищі» сайту. «За свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення в окупований Росією (країна-агресор) Крим в Чистилище загримів маловідомий Микита Висоцький. Тепер Микита стане знаменитим і запам'ятається тим, що, потрапивши в Чистилище "Миротворця", зганьбив свого батька », - повідомили журналісти. Нагадаємо, раніше в «чорний список» сайту потрапили Леонід Куравльов, Юрій Кара і Федір Бондарчук. Всім їм закидають антиукраїнську пропаганду і відкриту підтримку агресії РФ на Донбасі і в Криму. Крім того, Бондарчука і Кару ще звинувачують у маніпулюванні суспільно значущою інформацією.
Суспільство У маршрутках Мелітополя подорожчав проїзд З четверга, 23 листопада, в маршрутках Мелітополя проїзд подорожчає до 4 гривень. Про це повідомило видання «Местные вести». Рішення про підвищення вартості проїзду було ухвалено на засіданні виконкому. Місцеві чиновники практично не обговорювали це рішення. Раніше проїзд коштував 3,5 грн, тепер же його підвищили до 4 грн. Раніше депутат облради Євген Дем'яненко обіцяв, що після підвищення проїзду перевізники поліпшать якість поїздок - будуть дотримуватися графіка руху, оновлять автопарк, почнуть платити податки. Однак міський голова Сергій Мінько фактично розписався в безсиллі місцевої влади в питаннях контролю сфери пасажироперевезень. «Ми не змогли створити тролейбусний парк і зберегти автоколону і, на жаль, віддали соціально важливе питання приватним комерційним структурам, контролювати які влада не може. Довго ми намагаємося закликати водіїв належним чином утримувати транспортні засоби, але все це ні до чого не призводить», - повідомив мер. Він додав, що парк маршруток також досить серйозно зношений, підвищення на 50 копійок не розв'яже цю проблему, а значить, якість обслуговування не покращиться.
Економіка НБУ готує законопроект, який позбавить банки мільярдних боргів Національний банк України (НБУ) підготував новий законопроект «Про діяльність з управління заборгованістю», який спрямований на позбавлення банків мільярдних боргів. Про це повідомляє FinClub. Банки віддадуть борги спеціальним компаніям Якщо цей документ затвердять депутати, банки зможуть позбутися усіх боргів, тоді як працювати з ними почнуть спеціальні компанії з управління заборгованістю (КУЗ). Згідно з документом, їх зможе створити хто завгодно, внісши лише дані в реєстр фінансових компаній Нацкомфінпослуг. Мінімальний статутний капітал складе не менше 30 млн грн. Його треба буде сформувати грошима, а не кредитами, позиками або фінансовою допомогою. Щоб КУЗ отримала статус державної, у держави повинна бути частка понад 50%. КУЗи зможуть купувати і продавати борги, управляти ними. Банкам не доведеться отримувати у боржників дозвіл на продаж їх кредитів - їм просто будуть надсилати повідомлення про продаж або передачу боргу в управління. Спецкомпаніі готуватимуть варіанти погашення заборгованості, її реструктуризації, управляти активами (зокрема передавати в оренду або лізинг третім особам), брати участь, згідно з профільним законом, в процедурі фінансової реструктуризації. Проблемні борги в банках досягли півтрильйона гривень Проблемні кредити є у всіх банків - їхня частка по системі перевищила 58% портфеля. Антилідер є держбанки з часткою понад 70%. Всього, за даними НБУ, у банків накопичилося «токсичних» кредитів на 477,1 млрд грн. І йдеться саме про «живі» банки. Сотні мільярдів гривень необслуговуваних кредитів банків-банкрутів залишаться поза рамками ініціативи. Заступник голови НБУ Катерина Рожкова називала метою законопроекту кредити на 255 млрд грн. У цю суму не входять NPL, видані в зоні АТО і Криму, кредити пов'язаним особам, а також «трансформаційний» кредитний портфель ПриватБанку. При цьому проблемний портфель досить концентрований. «NPL на 255 млрд грн - кредити, видані 40 групам компаній. Їхня заборгованість становить 97% від всіх цих кредитів», - підрахувала вона. З огляду на те, що закон «Про фінансову реструктуризацію», над яким працювала велика команда експертів, включно з НБУ, не спрацював, український центробанк підготував проект нового закону. Передбачається, що цей документ допоможе остаточно развязать проблему необслуговуваних кредитів (NPL) на півтрильйона гривень. Автори перейняли досвід Туреччини і тепер ховаються Цей законопроект підготував Національний банк спільно з головою наглядової ради ПриватБанку, екс-главою Агентства з банківського нагляду Туреччини Енгіном Акчакочею. Останній взявся допомогти Україні впровадити турецький досвід, який вивів Туреччину з кризи 2001 року. Про це говорила Катерина Рожкова ще у вересні, але до листопада сторони почали уникати авторства. В офіційній заяві НБУ дистанціювався, зазначивши, що проект підготувала «група фахівців під керівництвом консультанта ЄБРР». А в ЄБРР, представником якого є Енгін Акчакоча, сказали, що вони консультанти, а автор - Нацбанк. Те, що автори законопроекту «ховаються» ще до його оприлюднення, не дивно. Довелося готувати новий законопроект. «Проблема в тому, що в Україні ніхто у владі не хоче брати на себе відповідальність за ухвалені рішення», - сказав Енгін Акчакоча.  Ідея хороша, але запізніла Банки схвалюють ідею законопроекту і відзначають, що все залежить від того, на яких умовах буде продаватися або передаватися в управління «проблемка». «Ми не виключаємо таку стратегію врегулювання, як продаж заборгованості або передача її в управління третій особі. Однак для ухвалення рішення одного нормативного документа у вигляді закону недостатньо. Треба бачити умови договору про продаж та передачу в управління проблемної заборгованості», - каже начальник сектора з врегулювання корпоративних кредитів ОТП Банку Євген Міщенко. «Сенс у продажу або передачі в управління проблемної заборгованості однозначно є. Коли проблемою займуться вузькоспеціалізовані професіонали, шанси повернути борг багаторазово зростуть», - вважає начальник управління щодо роботи з проблемними активами Банку Кредит Дніпро Петро Кравченя. Ініціатива, втім, застаріла ще до її ухвалення. «Рішення про врегулювання ринку щодо роботи з проблемними активами треба було проаналізувати й ухвалити в 2008-2010 роках. Зараз ринок подібних послуг зайнятий колекторськими та факторинговими компаніями, тому ухвалення закону, можливо, полегшить роботу банкам, яким складно даються рішення про продаж заборгованості, але істотно не змінить ситуацію, кажуть інші експерти. При цьому, на думку Петра Кравчені, документ все ж дає надію на запуск повноцінного працюючого вторинного ринку кредитів, прихід на нього приватного капіталу і поступове розв'язання проблеми токсичних кредитів як необхідна умова відновлення кредитування.
Культура Держкіно закриє серіал «Свати», як тільки отримає документи від Мінкульту Держкіно не може зараз заборонити демонстрацію в Україні серіалу «Свати» з тієї причини, що не має відповідних документів Міністерства культури. Про це повідомив перший заступник голови Держагентства України з питань кіно Сергій Неретін, передає Укрінформ. «Це суто бюрократичний процес - СБУ повинна направити відповідний документ в Мінкультури, а Мінкультури - до нас. На підставі офіційних документів ми починаємо реагувати», - підкреслив чиновник. Він уточнив, що при наявності дозволу Держкіно відкличе прокатне посвідчення серіалу. Нагадаємо, раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну відомому актору з серіалу «Свати» Федору Добронравову на 3 роки за публічну підтримку анексії Криму. Сам актор заявив, що не відвідував Крим. «Це знову фейки якісь пускають. Я вже п'ять років туди не їжджу (в Україну. - Ред.). Все затихне - будемо їздити так само, як і їздили», - додав він.
Політика Насіров заявляє про незаконність відсторонення його з посади голови ДФС Роман Насіров заявив про незаконність його відсторонення від посади голови Державної фіскальної служби і заявляє, що залишається на посаді голови ДФС. Про це він сам заявив на прес-конференції в Києві 23 листопада, передає кореспондент АСН. "Я скажу більше. Я залишаюся на посаді. Це мій обов'язок як законослухняного громадянина. Я є на посаді. Я не згоден з рішенням Кабміну, оскільки подання Міністра фінансів було незаконним. Але поки що таке рішення є і воно не скасовано. Я чекаю, коли воно буде скасовано", - заявив він. Насіров нагадав, що ще в травні місяці поточного року його захист подав позов до Європейського суду з прав людини. "Це справа прийнята до розгляду. Ми чекаємо початку його розгляду". Нагадаємо, раніше Роман Насіров заявив, що в Україні суд у його справі розпочнеться наступного тижня. Також він підтвердив, що важко хворий.
Суспільство Друг Джигарханяна спростував його госпіталізацію і погане самопочуття Знаменитий актор Армен Джигарханян перебуває на відпочинку в пансіонаті. Про це повідомив друг актора Артур Согомонян, передають РИА «Новости». Согомонян спростував заяви колег Джигарханяна про те, що актора госпіталізували, що у нього відмовили ноги на тлі цукрового діабету. «Це чергова брехня. Він з учорашнього числа на відпочинку в пансіонаті, почувається добре!» - сказав друг. Він уточнив, що Джигарханян поїхав на автомобілі разом з водієм. Нагадаємо, 82-річний актор переживає важкий період розлучення з 38-річною дружиною Віталіною Цимбалюк-Романовською. У жовтні Джигарханян був госпіталізований. Раніше дружина обіймала пост директора Театру під керівництвом Джигарханяна. Однак, як тільки розгорівся скандал, вона звільнилася.
Події "Грошей немає... і не буде": готівку з Луганська вивезли в РФ Згідно з інформацією ГУР Міноборони України, з окупованого Луганська були вивезені готівкові кошти. Про це в ході брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, передає УП. «На окупованих територіях погіршуються умови проживання місцевих жителів. Зокрема, в банкоматах і банках Луганська відсутні гроші», - говорить він. «За попередніми даними, уся готівка була вивезена в Росію. Пенсіонерам, які звертаються до співробітників фінансових установ для пояснення ситуації, говорять про те, що гроші будуть відсутні до кінця 2017 року, а про причини не повідомляється», - передає Мотузяник. Крім цього, за інформацією розвідників, у зв'язку з кризою суспільно-політичної ситуації у псевдореспубліці на окупованій «ЛНР» території російське командування намагається скористатися ситуацією для ескалації бойових дій проти ЗСУ.
Політика оформление ленты  Фігурантами справи про корупцію в НАЗК є співробітники АП, СБУ і нардеп У кримінальному провадженні щодо можливої ​​корупції в Національному агентстві з протидії корупції фігурують працівники Адміністрації президента, СБУ, а також нардеп. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник у відповіді на депутатський запит Мустафи Найєма. Як зазначив у листі Ситник, співробітники НАБУ зафіксували хабар у розмірі 1 млн гривень від нардепа за підробку даних в декларації. За словами Ситника, 10 листопада НАБУ всю інформацію у справі передало до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру, проте процесуальний керівник провадження був призначений тільки через 5 днів. Мало того, «невідомими прокурорами» САП справа була перекваліфікована - з особливо тяжкого злочину (від 8 до 12 років в'язниці) в злочин середньої тяжкості, що передбачає до 3-х років позбавлення волі. Ситник додав, що були допитані 3 свідки, які підтвердили факти про вчинення злочину. Однак після публічного розголосу працівники Національного агентства з попередження корупції почали «активно знищувати докази своїх злочинів».
Події Окупанти провели чергові обшуки і затримання кримських татар В окупованому РФ Криму в четвер, 23 листопада, знову пройшли обшуки в будинках активістів кримськотатарського національного руху. Про це інформує видання Крим.Реаліі. Зокрема, співробітники окупаційних силових структур провели обшуки в будинку Бекіра Дегерменджі, батька фігуранта «сутички 26 лютого» Мустафи Дегерменджі. Обшуки пройшла в селі Грушівка в передмісті Сімферополя. Через деякий час Бекір був затриманий. Обшуки також пройшли в будинку активіста кримськотатарського національного руху Казима Аметова в Грушівці. До нього в домоволодіння прибуло чотири машини з силовиками. Крім цього, обшук також пройшов у активіста кримськотатарського руху Ельміри Газієв в селі Південне під Феодосією. У цей момент активістки не було вдома. Повідомлення про обшук надійшло з Сімферополя (вул. Кримська), але поки не повідомляється, у кого проходив обшук.
Наука і технології В Україні 1 березня відправлять останню телеграму в історії Компанія «Укртелеком» з 1 березня 2018 року припинить надання послуг телеграфного зв'язку загального користування для всіх категорій споживачів. Це оголошення прес-служба компанії опублікувала в газеті «Урядовий кур'єр». «Будуть припинені прийом, обробка і передача на доставку телеграм усіх видів і категорій», - заявили в компанії. Це рішення пов'язане з критичним скороченням числа телеграм, розвитком цифрових технологій. Крім того, обладнання давно застаріло, а виробники давно перестали його підтримувати. Послуга телеграм втратила свою популярність і її надання є збитковим. Зокрема, якщо в 2015 році було відправлено близько 350 тис. телеграм, роком пізніше - 100 тис., а зараз - близько 10 тис. на квартал. «Сподіваємося на розуміння тих небагатьох користувачів послуги і впевнені, що в разі необхідності вони виберуть для себе інший схожий і сучасний канал комунікації, наприклад, пропозиції « Укрпошти», - відзначили в «Укртелекомі».
Суспільство Українські демографи оцінили прямі втрати під час Голодомору в майже 4 мільйони осіб Прямі втрати під час Голодомору в 1932-1933 рр. в Україні, за підрахунками українських демографів, досягли майже 4 мільйонів осіб. Про це повідомила головний науковий співробітник Інституту імені  Птухи НАН України Наталія Левчук на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "За нашими оцінками, це 3,9 мільйона. Це прямі втрати, і дефіцит народжуваності - близько 600 тисяч. В Україні в той час проживало десь 30-32 мільйон людей", - зазначила експерт. За її словами, в абсолютних цифрах це найбільші втрати від голоду серед усіх країн, що входять в СРСР в ті роки, згідно з відносними показниками, Україна опинилася на другому місці за кількістю прямих втрат (13,3% населення) після Казахстану (22,4% ). Причому, як пояснила демограф, та цифра характеризує лише смерті в результаті голоду - тобто різницю між загальною кількістю померлих в ті роки і кількістю померлих внаслідок природних причин. Згідно з даними дослідження, значно більшою мірою від голоду постраждало сільське населення (16% від загальної кількості жителів сіл), але втрати були і в містах (близько 4% городян, або близько 300 тис. Чоловік). Зокрема, найбільші втрати були зафіксовані в Київській та Харківській областях (23-24% від загальної кількості жителів, або понад 1 млн осіб у кожній з них), меншими були втрати у Вінницькій, Дніпропетровській та Одеській областях (10-13%), відносно низькими були втрати в Чернігівській і Донецькій областях (5-9%). Експерт зазначила, що українські демографи зробили ці оцінки на основі документів, які містяться у московських архівах, доступ до яких був відкритий для них протягом 2012-2014 років. Водночас вона додала, що і в українських архівах міститься величезний масив невивчених ще відомчих документів, в яких є інформація про причини, наслідки та обсяги масового голоду в Україні в 30-х роках. Нагадаємо, найближчої суботи, 25 листопада, в Україні вшановуватимуть жертв Голодомору 1932-33 років. Національні пам'ятні заходи розпочнуться у Києві о 14:30 біля Меморіалу жертв Голодомору. О 16:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої мільйони українців будуть запалювати свічки біля меморіалів Голодомору та на підвіконнях будинків. У суботу українські телеканали і радіо вестимуть мовлення в режимі жалоби.
Культура Протодиякон РПЦ назвав «карикатурою» вінчання Пугачової і Галкіна Протодиякон Андрій Кураєв заявив, що обидва вінчання знаменитої співачки Алли Пугачової є «знущанням над таїнством» і «карикатурою». Про це пише видання «360». Кураєв розповів, що перше її вінчання в Єрусалимі з Кіркоровим відбувалося за прямим розпорядженням нинішнього патріарха РПЦ Кирила. «Для того, щоб вінчатися за церковними правилами вдруге, їй потрібно було б, щоб спочатку єпископ зняв би з неї благословення на перший церковний шлюб. Єпископ Москви - це знову патріарх Кирило, але в сані патріарха. Тобто він дав дозвіл на цю карикатуру», - заявив Кураєв. Як розповіли священики РПЦ, щоб скасувати вінчання, в кожному конкретному випадку вивчаються причини розлучення з попереднім чоловіком. Якщо вони виявляться досить серйозними, то дається дозвіл на повторний церковний шлюб. Крім того, церква не вінчає людей, що брали четвертий цивільний шлюб. А для Пугачової шлюб з Максимом Галкіним - п'ятий за рахунком. Першим її чоловіком став у 1969 році цирковий артист литовського походження Миколас Орбакас. У шлюбі з ним народилася її донька Крістіна Орбакайте. Другий шлюб був з кінорежисером Стефановичем у 1977 році, третім чоловіком був концертний директор і продюсер Євген Болдін у 1985 році. У 1994 році Пугачова одружилася з Філіпом Кіркоровим. З Максимом Галкіним вони одружилися в 2011 році.
Політика ГПУ не змогла затримати в.о. голови ФДМ Трубарова через втрату повноважень Генпрокуратура в середу, 22 листопада, допитала в.о. голови Фонду держмайна Віталія Трубарова, проте не змогла його затримати, так як з 20 листопада втратила низку повноважень. У січні 2013 року Віталій Трубаров, який був тоді керівником київського відділення ФДМ, не провів передбачені заходи контролю і підписав незаконний договір про приватизацію частини будівлі Міністерства аграрної політики на Хрещатику. «Вчора він мав бути затриманий. Однак закон передбачає передачу цієї справи і готової підозри в НАБУ. Так і було зроблено. Оперативності і удачі колегам», - пише голова ГПУ Юрій Луценко у себе в Facebook. Луценко додав, що міністр агрополітики часів Януковича Микола Присяжнюк і його протеже вирішили створити пивний ресторан у приміщенні міністерства. Вони працювали через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення цього приміщення. «Ремонтні роботи були лише на папері. І потрібні папери були для підписання незаконної угоди про купівлю-продаж держприміщення приватному ТОВ», - додав він.
Суспільство У Голодомор вимерла більша частина населення кількох районів Полтавщини За час Голодомору 1932-1933 років в Україні найбільші втрати населення відбулися в Київській і Харківській областях, де загинуло майже чверть населення, окремі села втратили більше половини жителів. Про це повідомила головний науковий співробітник Інституту імені  Птухи НАН України Наталія Левчук на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "У Київській та Харківській області відносні втрати сільського населення досягають 23 і 24%", - зазначила експерт. За її словами, в тодішніх Київській та Харківській областях був найбільший рівень смертності внаслідок голоду. На районному рівні найбільш постраждала Центральна Україна - центральна лісостепова смуга. На сьогодні ця територія відповідає Черкаській, Київській та Полтавській областям. Так, зокрема, найбільші людські втрати були в Тетіївському, Володарському та Ставищенському районах (сучасна Київщина), Глобинському, Решетилівському, Опішнянському районах (нині Полтавська область). Там, за словами Н. Левчук, через голод загинули від 40 до 54% ​​населення. Нагадаємо, в найближчу суботу, 25 листопада, в Україні будуть вшановувати жертв Голодомору 1932-33 років. Національні пам'ятні заходи розпочнуться у Києві о 14:30 біля Меморіалу жертв Голодомору. О 16:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої мільйони українців будуть запалювати свічки біля меморіалів Голодомору та на підвіконнях будинків. У суботу українські телеканали і радіо здійснюватимуть мовлення  режимі жалоби.
Події Після затримання ФСБ в окупованому Криму померла 82-річна кримська татарка Ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка померла після того, як окупанти мали намір затримати її в Криму. Про це пише РИА «Новости». Жінці стало зле в момент затримання групи кримських татар у центрі Сімферополя. Кашка відвезла «швидка допомога», проте в лікарні вона померла. Веджіє Кашка в 2017 році виповнилося 82 роки. У анексованому Сімферополі вдень 23 листопада в місцевому кафе затримали трьох кримськотатарських активістів. Окупанти звинуватили їх у «вимаганні в особливо великому розмірі» у громадянина Туреччини. Силовики РФ стверджують, що у турка вимагали $7 тисяч. Йдеться про лідера ялтинського меджлісу Асана Чапуха, батька арештованого Бекіра Дегерменджі, а також голову меджлісу селища Грушівка Судакського регіону Казіма Аметова і Куртсеїте Абдуллаєва. За фактом «вимагання» порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 163 КК РФ.
Політика Адвокати Насірова підозрюють, що за його справою стоїть один із міністрів Роман Насіров заявив, що сподівається на встановлення реальних замовників справи проти нього, а його адвокати не виключають, що за цим стоїть один з чинних міністрів. Про це на прес-конференції заявив сам тимчасово відсторонений від обов'язків глави ДФС Роман Насіров, передає кореспондент АСН. "Я хочу, щоб було проведено розслідування: за вказівкою кого детективи НАБУ здійснювали незаконні дії. Я думаю, що дуже швидко це приведе до реальних замовників", - заявив він. У свою чергу, адвокат Любомир Дроздовський висловив думку, що Романа Насірова незаконно відсторонили від посади. Причому зробили це в дуже стислий термін. "Пізно вночі детективи НАБУ намагалися незаконно вручити підозра Роману Насірову. А вже наступного дня міністр фінансів надзвичайно оперативно вніс незаконне подання на його звільнення з посади. Ми не можемо виключати можливість того, що кримінальне провадження проти Насірова Р.М. мало замовний характер і було частиною плану з дискредитації влади з одного боку, а з іншого боку - про усунення Насірова Р.М. з посади Голови Державної фіскальної служби України", - звернув увагу захисник. Як відомо, 3 березня 2017 року Кабінетом Міністрів України було прийнято розпорядження про відсторонення Насірова Р.М. від виконання повноважень на посаді Голови Державної фіскальної служби України, тобто за своїм юридичним статусом це був акт Кабінету Міністрів України. "Вважаємо, що Кабінет Міністрів України, за незаконного поданням міністра фінансові, прийняв неконституційний акт про відсторонення Насірова Р.М. від виконання повноважень на посаді Голови Державної фіскальної служби України, у зв'язку з цим ми вважаємо, що Гарант Конституції Президент України повинен відновити конституційний порядок у державі і припинити порушення прав людини", - сказав він. За його словами, Насіров у результаті "антиконституційного рішення Кабінету Міністрів України" вже більше семи місяців незаконно відсторонений від виконання обов'язків Голови державної фіскальної служби України. "У зв'язку з цим, а також беручи до уваги, що питання неконституційності акта Кабінету Міністрів України перебуває в юрисдикції Конституційного Суду України, - ми вважаємо, що Президент України як гарант Конституції України, на підставі визначених у Конституції України повноважень повинен відновити конституційний порядок у державі і припинити порушення прав людини", - зазначає захисник. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що Насіров вважає своє звільнення з посади голови ДФС незаконним.
Події ООН: Кожна третя жінка у світі страждає від насильства У світі кожна третя жінка стикається з сексуальним або фізичним насильством. Про це повідомляє генсек ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи на заході, який присвячено Міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства проти жінок. Про це інформує Центр новин ООН. «Кожна третя жінка на планеті піддається сексуальному або фізичному насильству в тій чи іншій формі. 750 млн дівчат виходять заміж до 18 років і понад 250 млн піддаються операціям на статевих органах», - сказав він. За його інформацією, настав час для колективної боротьби з насильством щодо дівчаток і жінок. «Ми повинні разом діяти одночасно на рівні держав, громад і регіонів», - закликав Гутерреш. Він також засудив всі акти насильства щодо жінок-правозахисників і жінок-політиків. Гутерреш додав, що сексуальне насильство поширене в зонах збройних конфліктів. В ООН відзначили, що більш очевидним стає зв'язок між екстремістською ідеологією і насильством проти жінок.
Суспільство Мер Одеси розправляється з активістами, які не дають забудувати «Міський сад» Мер Одеси, громадянин РФ Геннадій Труханов разом з кримінальним угрупованням розправляється з активістами, які не дають забудувати «Міський сад». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст «Автомайдану», син екс-міністра оборони Анатолія Гриценка Олексій Гриценко. За його словами, Труханов разом з криміналітетом взяли під контроль Одесу і вирішили забудувати «Міський сад». Тепер вони за допомогою поліції «почали розправлятися з активістами, які борються проти забудови зелених зон та пляжів». «За старими традиціями часів Януковоча шиють організацію масових заворушень (це про мітинг проти забудови Міськсаду)... Це може призвести до значно більших заворушень в і так не дуже благополучному регіоні. Закликаю, поки не пізно, СБУ зайнятися паном Трухановим і МВС припинити тиск на активістів», - підкреслив Гриценко. Нагадаємо, 18 листопада в Міському саду Одеси проходила зустріч директора компанії, якій з 2003 року належить територія колишнього Літнього театру, з громадськістю. Директор заявив, що висотного будівництва в саду не передбачається, пообіцяв не вирубувати дерева. Однак радикально налаштовані люди в масках знесли паркан і влаштували бійку, а голові обласної поліції Дмитру Головіну розбили голову каменем.
Економіка Голодомор повернувся: 58% населення України живе за межею бідності Бідність в Україні призводить до стрімкої депопуляції населення, що змушує проводити аналогії з періодом Голодомору в 1932-1933 роках. Про це повідомила директор Українського науково-дослідного і освітнього центру вивчення Голодомору Людмила Гриневич на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Для того, щоб наша пам'ять про Голодомор обмежувалося тільки меморіалізацією, яка, звичайно ж, є необхідною, я закликаю, щоб ву ці дні ми також думали про тих, хто потребує допомоги", - зазначила експерт. За її словами, на сьогодні 58% населення країни живе за межею бідності, а прожитковий мінімум не забезпечує елементарних потреб громадян, тому проблема голоду і депопуляції населення знову гостро стоїть перед країною. "Ми повинні думати про те, як подолати бідність і голод у нашій країні", - додала Гриневич. При цьому вона зазначила, що нинішні реформи, що проводяться урядом, не повинні призводити до зростання бідності і зубожіння населення. Нагадаємо, в найближчу суботу, 25 листопада, в Україні будуть вшановувати жертв Голодомору 1932-33 років. Національні пам'ятні заходи розпочнуться у Києві о 14:30 біля Меморіалу жертв Голодомору. О 16:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої мільйони українців будуть запалювати свічки біля меморіалів Голодомору та на підвіконнях будинків. У суботу українські телеканали і радіо працюватимуть у режимі жалоби.
Події Ведмідь вкрав у мисливця в РФ дві рушниці і втік В Усть-Ілімському районі РФ ведмідь украв дві рушниці у мисливця і втік. Про це передає прес-служба регіонального УМВС. Повідомляється, що 57-річний мисливець-промисловик обходив угіддя, які розташовані за десятки кілометрів від найближчого села. Чоловік зупинився в одній із зимовок, залишив свої речі в хатинці і вирішив сходити за водою. Повернувшись, мисливець почув ув будові шум і побачив силует ведмедя. Переляканий мисливець кілька годин ховався в лісі, а коли повернувся, то виявив, що зник мішок з-під риби, в якому він зберігав зброю. Пропали рушниці «ІЖ» і «Вепр», ще одну з пошкодженим прикладом і слідами від зубів звіра він знайшов біля хатинки. Чоловік протягом декількох днів самостійно намагався знайти зникле майно, але не зміг. Мисливець повідомив про подію в поліцію.
Кримінал оформление ленты  Поліція Запоріжжя знайшла злодія, який вкрав шуб на 3 млн гривень Поліція Запоріжжя знайшла злочинця, який вкрав у магазині хутряних виробів шуб на 3 млн гривень. Про це повідомили в  прес-службі  Нацполіції Запоріжжя. У поліцію звернулася 54-річна жінка - приватний підприємець і повідомила, що вночі злодії пошкодили ролети і залізли в її магазин. Всього було вкрадено 22 шуби. Злодієм виявився 26-річний житель Запоріжжя. Зараз правоохоронці шукають двох його подільників. Частину викраденого майна вилучено поліцією, відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Нагадаємо, в центрі Мукачева з одного з магазинів вночі винесли шуби більш ніж на один мільйон гривень. Інцидент стався ще 3 листопада близько 4-ї ранку на Площі Кирила і Мефодія. Охорона прибула до магазину через три хвилини після того, як спрацювала сигналізація. Але на момент прибуття грабіжників у магазині вже не було.
Події Під Києвом вилучили завезену з РФ настоянку "Бояришник" на 4 млн грн Працівники податкової поліції вилучили в Київській області завезеної з РФ настоянки «Бояришника» на 4 млн грн. Про це передає прес-служба Головного управління ДФС у Києві. «У рамках проведення операцій «Акциз-2017», «Рубіж-2017» і розслідування кримінальної справи за ст. 212 ч.3 КК України на території одного з селищ під Києвом було виявлено складське приміщення, яке належить одному з підприємств, де зберігалися лікеро-горілчані вироби виробництва РФ, незаконно ввезені на територію України з Росії», - сказано в повідомленні. На складі було виявлено 26 тис. 240 літрів настоянки «Бояришник» виробництва Росії, розфасованої в поліетиленові пакети, і пляшки різної ємності. Орієнтовна вартість товару близько 4 млн грн. Крім цього, було вилучено 1,6 млн гр, 8,5 тис. дол. Та 1,6 тис. євро.
Дозвілля оформление ленты  Одна Рада - дві їдальні. Цікаві деталі парламентського меню для "своїх" Вперше журналістів пустили в "святая-святих" Ради - столову парламенту. Це місце протягом багатьох років було оповите ореолом дивною таємничості і вхід у нього з камерами, а також - будь-яка зйомка були суворо заборонені. Проте світлинами охоче ділилися і самі народні депутати. Багато хто не раз висловлював невдоволення щодо "недемократичного" парламентського меню. Мовляв, страви - дорогі, а ціна на них занижена. Напевно, щоб розвіяти це твердження, журналістів пустили з камерами в їдальні Верховної Ради. 23 листопада в комітетах парламенту провели "День відкритих дверей" - показали їдальню для працівників, помічників нардепів і гостей Верховної Ради, передає кореспондент АСН. Під час заходу пресі, яку раніше впускали в будівлю комітетів за попередньою реєстрацією і суворо за списками, продемонстрували асортимент страв, уподобаних працівниками Ради. У кожній з двох їдалень Ради - по 70 посадочних місць, там харчуються щодня близько 300 осіб, а коли сходяться попрацювати депутати - то вдвічі більше. Всього на "радівські їдальні" працює близько 65 кухарів. Найпопулярніші - прості страви, кажуть: салати: "Шуба", морква з яблуком, квашена капуста, фаршировані баклажани. На перше - український борщ без пампушок, а з білим або чорним хлібом на вибір і два види супів. На друге - традиційні котлети, відбивні і гарніри на вибір. Пончики з цукровою пудрою, кисіль і млинчики, два види компоту, кава і чай - на десерт.  Ніяких надмірностей журналістам не показали. Найдорожча страва в меню - "Млинці помпадур" за 51,90 грн, шашлик з корейки з соусом - за 50, 54 грн. А ось найдешевше - каша кукурудзяна - за 4 грн. Як розповів директор державного підприємства "Їдальня" Управління справами апарату Верховної Ради Микола Бобренко, меню формується в залежності від попиту і весь час змінюється. Ось у їдальні в будівлі парламенту частіше замовляють рибу - тому вона є в тамтешньому меню. Варто зазначити, що ЗМІ організували "прес-тур" в найбільш "скромну" столову парламенту. У головній будівлі "під куполом", де їдять депутати в пленарні тижні, вітрини виглядають куди смачніше. Нижче ми покажемо вам і її. Почнемо - зі скромного варіанту "радівського громадського харчування".  Але якщо ви вже майже повірили, що депутати харчуються тільки капусточкою і кашкою, то це не так. Фото з основної їдальні в будівлі на Грушевського 5, де на відміну від "простих смертних", співробітників Ради годують осетром, червоною рибою і подають качину грудку під журавлинним соусом, тому підтвердження. Найдорожче, що ми знайшли в меню (всього в ньому - близько 300 страв) - варене філе осетра - 285 грн за 100 грамів. Далі за вартістю - салат "Салмон" - 198 гривень за порцію в 250 грамів, качина грудка - 128,56 за 100 грамів, битки судака - 126 грн за 100 грамів. А ось найдешевша страва тут - печені яблука, усього 7,29 грн за 100 грамів. .  
Події До Луганська увійшли підрозділи регулярної армії РФ Ватажок бойовиків «ЛНР» Ігор Плотницький перебуває в РФ. Про це у себе в Facebook пише радник голови МВС України Зорян Шкіряк. «Три дні тому кортеж з кількох авто з найближчим оточенням ватажка терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького на чолі з ним виїхав з Луганська в Росію. Швидше за все, головний бандит Луганська відбув на «рішалки» до московських кураторів», - пише він. За інформацією Шкіряка, в Луганськ увійшли і дислокуються там підрозділи регулярної армії РФ в кількості близько 1000 військових, включно зі спецназом ГРУ і МВС РФ. Також у місті перебуває важка техніка - танки, артилерійські установки і БТР. «Російські війська взяли під контроль ситуацію в Луганську і стежать за розвитком ситуації в конфлікті між бойовиками. Збройних протистоянь не зафіксовано», - зазначає Шкіряк.
Юмор «Земельні схеми». Як в Україні бізнесмени і чиновники розкрадають землі Сьогодні в Україні близько 50% всіх земельних ділянок передані практично за безцінь у довгострокову оренду на 49 років. Ще безліч земель, особливо ласих ділянок у лісі або біля водойми, передані в приватну власність. А все завдяки десяткам земельних схем, які з кожним роком стають все витонченішими, констатують учасники проекту «Земельні схеми». Вони провели своє дослідження. Протягом 8 місяців активісти збирали інформацію про те, яким шляхом чиновники і бізнесмени Київської та Одеської областей отримують земельні ділянки за межами населених пунктів. І з'ясували, що основною причиною, чому земельні «схеми» можливі, є непрозора процедура виділення земельних ділянок. «Використовуються різні невідповідності в земельному законодавстві. Вони використовують некомпетентність чиновників, які на кожному етапі виділення ділянки погоджують документи між собою; вони використовують неякісну роботу цих чиновників. Дуже важливо сказати про непрозорість процесу виділення земельних ділянок. Насправді дуже рідко ми знаходили саме порушення земельного законодавства», - розповіла керівник проекту «Земельні схеми» Наталія Шило. У свою чергу юрист проекту Ольга Аверіна підкреслила, що подібні схеми не реалізуються за день або навіть місяць. До махінацій із землею «хитруни» готуються роками. «Створюються юридичні та фізичні особи-підприємці, утворюються цілі кооперативи. Дуже помітно, що працюють юристи, які вміють знаходити «лазівки» в законодавстві, що дозволяють обійти всі ці норми. Найбільше правопорушень ми знайшли саме там, де користуються лісовим і водним кодексами», - підкреслила юрист. Вона навела приклад однієї з схем. Відповідно до законодавства, для виділення земельної ділянки лісового фонду розміром понад 10 гектарів потрібно узгодити це рішення з Кабінетом Міністрів. Однак цю норму виявляється не так складно обійти. Дуже часто особи, які бажають отримати велику земельну ділянку, звертаються до органів місцевого самоврядування з декількома заявами, в кожній з яких зазначено ділянку площею менше 10 га. Заяви подаються від декількох осіб, які пов'язані між собою. Ще одна поширена схема - це звернення до суду. Спочатку виділена в лісі або біля води ділянка забудовується, а потім будівництво узаконюється. «Ми, аналізуючи судовий реєстр, часто бачимо, як змінюються судді, як відтягується розгляд справи по суті, як підтасовуються факти. Можна, наприклад, взяти дві постанови по одній справі, але різних суддів і кожен суддя буде посилатися на різні норми права», - констатувала Аверіна. Подібне зараз відбувається і на столичній Оболоні в урочищі "Верблюд". Там будується котеджне містечко. Хоча земля, на якій відбувається забудова, виділялася комунальному підприємству для створення зони відпочинку для дипломатів. «У Києві було комунальне підприємство, яке відповідало за дипломатію. Воно породило свого часу товариство, яке сьогодні здійснює будівництво котеджів в урочищі "Верблюд". Земельна ділянка була отримана дуже легко і просто - це комунальне підприємство поряд з інвестором - з-за кордону. Воно надало земельні ділянки під будівництво для дипломатів зони відпочинку і проживання, але все ж там не відбулася забудова, яка повинна бути. Там будується котеджне містечко. Розділені всі земельні ділянки під кожним будиночком. Тобто можна купити собі повний комплекс», - розповіла активіст проекту Олена Береза. Всього в рамках проекту було завершено 17 розслідувань, матеріали щодо двох активісти передали в правоохоронні органи. Організатори впевнені, щоб виключити можливість застосування земельних схем, потрібно змінювати законодавство і прибирати з нього всі норми, які зазвичай використовують недобросовісні юристи. А також зробити кожен етап виділення земельної ділянки більш прозорим.
Події оформление ленты  Вулиці Харкова патрулюватимуть поліцейські з собаками У Харкові на базі кінологічного центру 12 співробітників Управління патрульної поліції пройшли курс «Кінологія» і отримали документи про проходження навчання. Про це інформує прес-служба Нацполіції по області. Робота кінологів дуже важлива, і сьогодні поліцейські зі службовими собаками несуть службу в зоні проведення бойових дій, при роботі на блокпостах і масових заходах. Як повідомив начальник кінологічного центру ГУ Нацполіції в Харківській області В'ячеслав Друченко, собаки застосовуються для пошуку злочинців і їх затримання, конвоювання, а також охорони правопорушників, охорони порядку під час масових заходів, патрулювання, розшуку безвісти зниклих громадян, виявляють людей під завалами в разі НС. Часто тварини знаходять небезпечні і заборонені предмети: зброю, наркотики і боєприпаси.
Політика оформление ленты  Підозра, висунута Насірову, незаконна. Заява адвокатів Підозра, висунута Роману Насірову, незаконна. Про це на прес-конференціі заявил адвокат Романа Насірова Любомир Дроздовський, передає кореспондент АСН.  "Підозра, висунута Насірову Р.М., є незаконною, як по суті, так і формі, ґрунтується на припущеннях детективів НАБУ, що прямо суперечить Конституції України та Кримінальному процесуальному кодексу України", - заявив він. В той же час, за його словами, кримінально-процесуальне законодавство України не дає права на цій стадії деталізувати та розкрити свої докази незаконності кримінального провадження проти Насірова. "Але прийде час і ми оприлюднимо ці докази і українське суспільство зможе переконатись у незаконності дій проти Насірова Р.М., абсурдності висунутої проти нього підозри та взагалі кримінального провадження", - додав він.  "Лише після ознайомлення з усіма матеріалами справи ми можемо обґрунтовано і відповідально заявити про незаконність дій детективів НАБУ проти Насірова Р.М., як в частині відкриття кримінального провадження проти Насірова Р.М. так і пред’явлення йому підозри. Ми вважаємо, що в діях Насірова Р.М. немає злочину, у зв’язку з цим кримінальне провадження проти нього має бути закритим", - підкреслив він.  Тобто, захист Насірова наполягає, що, обіймаючи посаду Голови Державної фіскальної служби України, Насіров діяв виключно в межах наданих йому повноважень і не вчиняв дій, які підпадають під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого Кримінальним кодексом України. "В ході досудового розслідування не встановлено фактів особистого збагачення Насіровим Р.М., отримання матеріальної або нематеріальної вигоди від його діяльності на цій державній посаді, отримання хабарів або будь-яких інших матеріальних благ, які пов’язані з його діяльністю, як державного чиновника", - наголосив адвокат.  Також на прес-конференції у Києві адвокати Насірова оприлюднили спільну заяву, текст якої ми наводимо нижче без змін:  "Приймаючи на себе обов’язки захисників Голови Державної фіскальної служби України Насірова Романа Михайловича ми усвідомлювали в повній мірі з якими складнощами нам прийдеться стикнутися в процесі виконання професійних обов’язків.Але, те беззаконня, яке ми побачили під час досудового слідства з боку окремих посадових осіб Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, значно перевищило усі наші очікування.Вказані посадові особи не просто порушували норми кримінально-процесуального законодавства, а фактично їх ігнорували. Але, те, що відбулось 10/11/2017 року взагалі виходить за межі права і здорового глузду. Як відомо, в цей день Спеціалізована антикорупційна прокуратура з великим пафосом повідомила про те, що Насірову Р.М. вручено обвинувальний акт, а справа направлена в суд. Разом з тим, стороною захисту 7/11/2017 року в установленому законом порядку було повідомлено на запит прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання доступу та можливості прокурорам ознайомитися та скопіювати документи та інші матеріали, які повністю спростовують підозру Насірову Р.М., і які сторона захисту має намір використати в суді, як докази. Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ця процесуальна процедура станом на даний час ще не завершена, тобто прокурори продовжують знайомитися з матеріалами, які надала сторона захисту, хоча ще 10 листопада 2017 року був затверджений обвинувальний акт і справа була направлена до суду. Стороною захисту було надано прокурорам для ознайомлення більше 60 томів документів, висновків експертиз та інших матеріалів, в яких повністю спростовується пред’явлена Насірову Р.М. підозра і які є обґрунтованою підставою для задоволення клопотання про закриття кримінального провадження за відсутністю в діях Насірова Р.М. події злочину, яке також буде вручено прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури після того, як вони завершать ознайомлення з матеріалами справи, які надані стороною захисту. Таким чином, детективи Національного антикорупційного бюро України порушуючи норми кримінально-процесуального законодавства склали обвинувальний акт відносно Насірова Р.М., а прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури його затвердив без врахування доказів про незаконність кримінального провадження та пред’явлення Насірову Р.М. підозри, які в порядку визначеному, Кримінальним процесуальним кодексом України, надала сторона захисту. Це є грубе порушення конституційного права Насірова Р.М. на захист. А тепер ми хотіли викласти нашу позицію щодо деяких аспектів кримінального провадження проти Насірова Р.М.Ознайомившись з усіма документами, які надали детективи Національного антикорупційного бюро України в обґрунтування висунутої Насірову Р.М. підозри у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 та ч.1 ст. 366 КК України, здійснивши усі необхідні дії по правовому аналізу цих документів, провівши необхідні консультації з фахівцями та спеціалістами, отримавши необхідні висновки експертиз та зібравши докази, спираючись на свої знання, як юристів, професійний досвід захисників у кримінальних провадженнях, діючи неупереджено та об’єктивно ми прийшли до спільного однозначного висновку про те, що законних підстав, передбачених чинним законодавством України, для пред’явлення Насірову Р.М. підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 та ч.1 ст. 366 КК України та здійснення проти нього кримінального провадження у детективів НАБУ немає. В матеріалах кримінального провадження, з якими ми ознайомились, немає доказів, які підтверджували б вчинення Насіровим Р.М., як Головою Державної фіскальної служби України, будь-яких дій, які підпадають під ознаки кримінального правопорушення. Підозра, висунута Насірову Р.М., є незаконною, як по суті, так і формі, вона ґрунтується на припущеннях детективів НАБУ, що прямо суперечить Конституції України та Кримінальному процесуальному кодексу України. Кримінально-процесуальне законодавство України не дає нам права на цій стадії деталізувати та розкрити свої докази незаконності кримінального провадження проти Насірова Р.М., але прийде час і ми оприлюднимо ці докази і українське суспільство зможе переконатись у незаконності дій проти Насірова Р.М., абсурдності висунутої проти нього підозри та взагалі кримінального провадження. Ми довгий час не коментували кримінальне провадження проти Насірова Р.М. в цілому, лише вказували на незаконність дій детективів Національного антикорупційного бюро України під час здійснення ними окремих процесуальних дій, хоча вищі керівники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури фактично зловживаючи своїм службовим становищем надавали українському суспільству не до кінця достовірну або викривлену інформацію, яка стосувалась кримінального провадження проти Насірова Р.М. На наш погляд головною метою їх публічних виступів була дискредитація Голови Державної фіскальної служби України Насірова Р.М. перед українським суспільством та намагання керівників цих антикорупційних органів створити негативний імідж керівнику центрального органу влади в Україні. Лише після ознайомлення з усіма матеріалами справи ми можемо обґрунтовано і відповідально заявити про незаконність дій детективів НАБУ проти Насірова Р.М., як в частині відкриття кримінального провадження проти Насірова Р.М. так і пред’явлення йому підозри. Ми вважаємо, що в діях Насірова Р.М. не має події злочину, у зв’язку з цим кримінальне провадження проти нього має бути закритим за відсутності в його діях події злочину. Тобто, Насіров Р.М., обіймаючи посаду Голови Державної фіскальної служби України, діяв виключно в межах наданих йому повноважень і не вчиняв дій, які підпадають під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого Кримінальним кодексом України. В ході досудового розслідування не встановлено фактів особистого збагачення Насіровим Р.М., отримання матеріальної або нематеріальної вигоди від його діяльності на цій державній посаді, отримання хабарів або будь-яких інших матеріальних благ, які пов’язані з його діяльністю, як державного чиновника. Детективи Національного антикорупційного бюро України вважають, що Насіров Р.М. вчинив кримінальне правопорушення у сфері службової діяльності, тобто, що начебто він, як Голова Державної фіскальної служби України, прийняв незаконні і необґрунтовані рішення щодо окремих платників податків. При цьому, хочемо особливо відмітити, що ці рішення Насірова Р.М. про розстрочення (відстрочення) сплати податкових зобов’язань окремими платниками податку, які інкримінуються Насірову Р.М., є законними і обґрунтованими, і є чинними. Більше того, ці рішення, які були ухвалені Головою Державної фіскальної служби України були лише підставою для укладання відповідних договорів з платниками податків, якими переносились строки сплати податкових зобов’язань і які передбачали відповідні гарантії в тому числі у вигляді застави погашення податкового боргу, що само по собі виключало нанесення державі будь-якої шкоди. Адже розстрочення (відстрочення) сплати податкових зобов’язань окремими платниками податків це не звільнення їх від податкових зобов’язань, а лише перенесення їх сплату на певний строк. Є ще одна дуже важлива деталь у справі Насірова Р.М., яка є важливою для розуміння мотивів цього незаконного кримінального провадження. Ми не можемо виключати можливість того, що кримінальне провадження проти Насірова Р.М. носило замовний характер і було частиною плану по дискредитації влади з однієї сторони, а з іншої сторони – про усунення Насірова Р.М. з посади Голови Державної фіскальної служби України. Як відомо, 3 березня 2017 року Кабінетом Міністрів України було ухвалено розпорядження про відсторонення Насірова Р.М. від виконання повноважень на посаді Голови Державної фіскальної служби України, тобто за своїм юридичним статусом це був акт Кабінету Міністрів України. Це розпорядження Кабінет Міністрів України ухвалив на підставі незаконного подання Міністра фінансів України.Звертаємо увагу на одну дуже важливу деталь – пізно в ночі детективи Національного антикорупційного бюро України в приміщенні лікарні незаконно намагались пред’явити підозру Насірову Р.М., а вже вранці наступного дня Міністр фінансів України О.Данилюк надзвичайно оперативно вносить вказане незаконне подання. Важко зрозуміти чим була викликана така надзвичайна оперативність Міністра фінансів України О.Данилюка, якщо не бажання усунути Насірова Р.М. зі своєї посади.Вважаємо, що Кабінет Міністрів України, за незаконним поданням міністра финансів, ухвалив неконституційний акт про відсторонення Насірова Р.М. від виконання повноважень на посаді Голови Державної фіскальної служби України у зв’язку з цим ми вважаємо що Гарант Констітуціі Президент України мав би відновити конституційний порядок в державі і припинити порушення прав людини. Відповідно до статті 102 Конституції України, Президент України є гарантом держаного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Відповідно до пункту 15 частини першої статті 106 Конституції України Президент України зупиняє дію актів Кабінету Міністрів України з мотивів невідповідності цій Конституції з одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо їх конституційності. Таким чином, Президент України має конституційні повноваження зупинити дію розпорядження Кабінету Міністрів України про відсторонення Насірова Р.М. від виконання повноважень на посаді Голови Державної фіскальної служби України у зв’язку з невідповідністю Конституції України цього акту. Невідповідність Конституції України цього акту Кабінету Міністрів України є очевидною. Кабінет Міністрів України, згідно з Конституцією України, не наділений повноваженнями відсторонювати від виконання посадових обов’язків, зокрема, керівників центральних органів влади, а Міністр фінансів України не має відповідних повноважень, визначених законом до внесення такого незаконного подання про відсторонення Голови Державної фіскальної служби України від виконання повноважень у зв’язку з розслідуванням кримінального провадження.Кабінет Міністрів України має повноваження відсторонити державного службовця від виконання службових обов’язків якщо він був суб’єктом його призначення і тільки на час здійснення дисциплінарного провадження. Тривалість відсторонення державного службовця від виконання посадових обов’язків не може перевищувати часу дисциплінарного провадження (ст. 72 Закону України «Про державну службу»). З метою визначення наявності вини, характеру і тяжкості дисциплінарного проступку може проводитись службове розслідування. Тривалість службового розслідування не може перевищувати один місяць. За потреби зазначений строк може бути подовжений суб’єктом призначення, але не більше як до двох місяців (ст. 74 Закону України «Про державну службу»). Проти Насірова Р.М. не було порушено дисциплінарне провадження і не було призначено службового розслідування. У зв’язку з цим, він не міг бути відсторонений від виконання повноважень Голови Державної фіскальної служби України з цих підстав. Відсторонення державного службовця від виконання посадових обов’язків у разі вчинення ним корупційного правопорушення здійснюється відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» (п. 6 ст. 72 Закону України «Про державну службу»).Відповідно до ч. 5 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» відсторонення особи від виконання обов’язків, якій пред’явлено підозру у вчиненні злочину в сфері службової діяльності, здійснюється в порядку визначеному законом. Таким чином, після того як 2 березня 2017 року детективами Національного антикорупційного бюро України було пред’явлено (незаконно) підозру Насірову Р.М. у вчиненні кримінального правопорушення його можна було відсторони від посади Голови Державної фіскальної служби України лише судом в порядку, визначеному кримінально-процесуальним законодавством України, на підставі подання детективів Національного антикорупційного бюро України або прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і не більше ніж на два місяці (ст.ст. 154 – 158 Кримінального процесуального кодексу України).Кабінет Міністрів України ухваливши неконституційне розпорядження по незаконному поданню міністра Фінансів про відсторонення Насірова Р.М. від виконання посадових обов’язків Голови Державної фіскальної служби України вийшов за межі своїх конституційних повноважень і грубо порушив чинне законодавство України, тим самим істотно порушив конституційні права Насірова Р.М. Насіров Р.М. і на даний час є Головою Державної фіскальної служби України, оскільки Кабінет Міністрів України відсторонив його тільки від виконання посадових обов’язків, ухваливши антиконституційний акт, а від посади він у встановленому законом порядку відсторонений не був Тому, Насіров Р.М. юридично залишаючись Головою Державної фіскальної служби України в неконституційний спосіб позбавлений права здійснювати повноваження на цій посаді. Насіров Р.М. в результаті протиправного антиконституційного рішення Кабінету Міністрів України уже більше семи місяців незаконно відсторонений від виконання обов’язків Голови державної фіскальної служби України. У зв’язку з цим, а також приймаючи до уваги, що питання неконституційності акта Кабінету Міністрів України знаходиться в юрисдикції Конституційного Суду України, - ми вважаємо, що Президент України, як гарант Конституції України, на підставі визначених у Конституції України повноважень мав би відновити конституційний порядок у державі та припинити порушення прав людини. Захисники Голови Державної фіскальної служби України Насірова Романа Михайловича". 
Суспільство оформление ленты  Батьки готуйтеся. Барна пропонує відібрати безкоштовну їжу у першокласників Народний депутат від фракції БПП Олег Барна запропонував скасувати безкоштовне харчування для учнів початкової школи. Відповідний законопроект він зареєстрував у Верховній Раді минулого тижня. Примітно, що пояснювальна записка до законопроекту починається досить переконливо - мовляв, діти погано харчуються, хворіють через це, а значить - потрібно організувати їм термінове регулярне харчування. Однак, якщо вчитатися в текст, то стає зрозуміло, чому цей законопроект так обурив суспільство. Виявляється, депутат вимагає організувати харчування в більшості - за рахунок батьків. Лише 30% від вартості їжі повинні оплачувати місцеві бюджети, інші 70% будуть покривати батьки, придумав Барна спосіб врятувати дітей від гастриту. Нагадаємо, чинний закон передбачає, що в школі безкоштовно харчуються тільки діти-сироти, діти з особливими освітніми потребами, а також учні початкової школи. Таким чином, якщо пропонований депутатом законопроект буде підтриманий, школярі 1-4 класів будуть позбавлені безкоштовного харчування. «Друзі, давайте всі разом "подякуємо" Антинародному Депутату України! Олегу Барні! Який днями вніс на розгляд до Парламенту! Законопроект про скасування безкоштовного харчування для учнів молодших класів у школах всієї України! Дякую, Олегу Степановичу... » - написав на своїй сторінці в Facebook Михайло Шнайдер. У коментарях під цим постом, користувачі слів не підбирали. Однак дехто вважає таке рішення правильним, мовляв, тепер у школах готуватимуть нормальну їжу.    За даними Міністерства освіти, в 2017 році в українських школах навчається 3,75 млн дітей. З них безкоштовним харчуванням повинні бути забезпечені 1,5 млн.
Політика У Чернігові заборонили виступати проросійським артистам Міська рада Чернігова заборонила виступати артистам, які публічно підтримують агресію Росії, окупацію Криму, а також не визнають «ЛДНР» терористичними організаціями. Про це сказано на сайті Чернігівської міськради. Таке розпорядження 21 листопада було підписано мером міста Владиславом Атрошенком. Під дію розпорядження підпадають особи, які з початку агресії Росії в Україні проводять концерти і беруть участь в інших культурних заходах на території РФ, окупованого Криму і Донбасу. Концерти за участю таких артистів заборонено проводити комунальним закладам, які розташовані в відомстві міськради. «Організаторам гастролей, власникам сценічних майданчиків, особам, які використовують стаціонарні сценічні майданчики на підставі цивільно-правових угод, а також іншим підприємствам, організаціям і установам рекомендовано утриматися від проведення гастрольних заходів, вистав, концертів та інших культурно-мистецьких заходів з особами, які визначені в розпорядженні», - зазначено в міськраді.
Економіка оформление ленты  Пільговики Києва зможуть їздити безкоштовно тільки за карткою У столиці з 1 грудня 2017 року деякі категорії пасажирів зможуть скористатися пільговим проїздом тільки маючи при собі картку киянина. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації. Так за картою киянина право на безкоштовний проїзд матимуть: пенсіонери;інваліди III групи;учасники війни;члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни;особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною;працюючі працездатні особи, які доглядають за інвалідом I групи, дитиною-інвалідом або престарілим, який досяг 80-річного віку;батьки багатодітної сім'ї;особи, які не мають права на пенсію за Законом України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам".Ці пільговики з грудня вже не зможуть їздити безкоштовно у громадському транспорті Києва, надавши своє посвідчення. Ця норма залишається для всіх інших категорій, які не ввійшли у список.
Кримінал оформление ленты  Дочка одіозного бойовика Корнета вчиться на прокурора в Харкові Дочка відстороненого ватажка "міліції" "ЛНР" - Марина Корнет нібито проходить навчання в Харківській юридичній академії ім. Ярослава Мудорого. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив одесит Стас Домбровський. За його словами, дівчина нібито вчиться на прокурора, веде розкішний спосіб життя, знімає дорогу квартиру. "Поки ватажки ЛНР Ігор Плотницький і Ігор Корнет ділять владу в Луганську, звинувачуючи один одного в роботі на "укропів", старша дочка одного з бандитів спокійнісінько вчиться в Харкові на прокурора", - написав користувач. Він процитував слова якогось "студента" на підтвердження своїх слів. "Поки її батя Плотву по підвалах ганяє, його дочка вчиться у нас в універі. Грошей у неї як бруду. Одному з женихів годинник за 10 тисяч зелених подарувала. Спочатку жила в 7-му гуртожитку на п'ятому поверсі, в кімнаті 505. А тепер квартиру в центрі Харкова за 20 тисяч знімає".
Наука і технології Штучне світло завдає величезної шкоди Німецькі вчені з дослідницького центру геонаук повідомили, що щороку наша планета зусиллями людей стає світліше, і це їй на користь не йде. Про це передає портал  hightech.fm. Дослідження було розпочато в 2011 році і зробило невтішні висновки. Світло енергозберігаючих світлодіодних ламп шкідливе, і про це вже неодноразово писалося раніше. Таких ламп по всьому світу з'являється з кожним днем ​​все більше і більше, їх весь час використовують явно не економічно. Штучні вогні також мають згубний вплив на тварин: птахи і комахи через яскраве світло вночі втрачають орієнтацію в просторі. За інформацією авторів дослідження, зайва освітленість у містах щороку відтягує на себе великі ресурси, не несучи ніякої користі при цьому. Експерти радять небайдужим людям економити електрику і користуватися лампочками теплого кольору (жовтого).
Суспільство оформление ленты  Зеленський люто розкритикував заборону серіалу "Свати" Артист Володимир Зеленський у досить жорсткій формі розкритикував можливу заборону серіалу "Свати" в Україні. Про це він сказав у своєму відеозверненні, яке з'явилося на його сторінці в соціальній мережі. За словами Зеленського, він - як співавтор серіалу, вважає далеко не цей фільм і не актор Федір Добронравов, який потрапив в опалу і якому СБУ заборонила в'їзд в Україну, є реальними ворогами безпеки країни. "Вирішили заборонити серіал "Свати". Без цього ж ніяк не росте економіка країни!" - уїдливо заявив Зеленський. Він зазначив, що зв'язку між актором Добронравовим і тисячами людей, які працювали над серіалом 15 років, - немає. "Якщо слово "свати" вам не подобається, так ви спочатку поборіть своє кумівство, а потім будете боротися з нашими "Сватами". Ви боретеся з тим, що людей об'єднує... Це - український серіал, який дивляться мільйони глядачів. Він знятий за наші гроші і нами придуманий. Якщо ви Служба безпеки України, дбайте про безпеку, щоб на вулиці можна було вільно піти. щоб дітям було не страшно", - заявив Зеленський. Нагадаємо, раніше спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська заявила, що було ухвалено  рішення про заборону в'їзду на три роки російському артисту Федору Добронравову, "який неодноразово відвідував АРК і підтримував публічно анексію Криму". Сам актор заявив, що ніколи нічого подібного не говорив.
Закон і Право Половина новобудов Києва значаться незаконними навіть у кадастрі Половина численних новобудов у Києві мають юридичний статус незаконних навіть в офіційних документах - зокрема в Містобудівному кадастрі Києва. Таку думку висловив незалежний експерт з архітектури і міського будівництва Віктор Глеба на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Половина будинків, цих мільйонів квадратних метрів, які будуються зараз, числиться навіть у кадастрі містобудівному незаконними", - зазначив експерт. За його словами, крім того, безліч висоток у Києві зводиться з порушеннями чинних будівельних норм При цьому Глеба додав, що депутати не хочуть вписувати реновацію (реконструкцію застарілого фонду) до державних будівельних норм - це поняття як таке відсутнє у законодавчих документах, тоді як цей термін є в правовому полі всіх цивілізованих країн. Втім, архітектор нагадав, що закон про комплексну реконструкцію застарілого житлового фонду в Україні є і його треба виконувати, хоча на сьогодні немає ні реконструкції, ні комплексності - лише тотальна забудова територій. Нагадаємо, влада Києва заявила про плани знести понад 2,8 млн м² застарілого житла, більшу частину якого займають "хрущовки". Згідно з інформацією Київської міської державної адміністрації, реалізація програми планується до 2025 року. Зараз у Києві є близько 3000 старих і застарілих будівель із загальною чисельністю в 211 512 квартир. Практично 90% з них - це п'ятиповерхівки. Передбачається, що заміна застарілого житлофонду новобудовами почнеться з Лісового масиву в Деснянському районі.
Здоров`я Вчені розповіли, як кориця дозволяє позбавиться зайвої ваги Грейфрут, імбир, зелений чай, а тепер ще й кориця. Дослідники з Мічиганського університету з'ясували, що ця пряність допомагає організму ефективно спалювати накопичені жири. У цьому продукті є так званий коричний альдегід, який не тільки надає спеції неповторний аромат, але і захищає організм від ожиріння. Тільки недавно вчені з'ясували, як саме діє на організм кориця. Як виявилося, альдегід, що знаходиться в спеції, виступає своєрідним «каталізатором». Він сприяє тому, щоб клітини організму не накопичувати, а витрачали енергію. Коричний альдегід покращує метаболізм, впливаючи безпосередньо на клітини. Коричний альдегід широко використовується сьогодні в харчовій промисловості. Крім того, це з'єднання недороге і загальнодоступне, тому воно стане хорошою альтернативою дорогим лікарським препаратам.
Закон і Право У справі патрульного Олійника, який застрелив пасажира BMW, обраний суд присяжних Голосіївський районний суд Києва обрав склад суду присяжних, який буде розглядати обвинувальний акт у справі поліцейського Сергія Олійника, який у лютому 2016 року застрелив 17-річного хлопця. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прокуратура Києва. До складу суду присяжних увійшли двоє професійних суддів, троє основних присяжних і двоє запасних, які будуть долучені до розгляду справи в разі неможливості когось із основного складу виконувати обов'язки. Після обрання суд присяжних на сьогоднішньому засіданні вже ухвалив перше рішення у справі, задовольнивши клопотання державного обвинувача про застосування щодо Олійника запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання строком на 2 місяці. Відзначається, що зачитувати обвинувальний акт прокурор почне на наступному судовому засіданні, яке заплановане на 16 січня 2018 року. Нагадаємо, 7 лютого 2016 року в Києві співробітник Управління патрульної поліції міста Києва Сергій Олійник під час переслідування автомобіля смертельно поранив зі службової зброї 17-річного пасажира іномарки. 22 грудня Київська прокуратура передала в Голосіївський райсуд столиці звинувачення проти патрульного. Йому інкримінують умисне вбивство, замах на вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, і перевищення службових повноважень.
Юмор Забудовники, виправдовуючись необхідністю знесення "будинку-вбивці", "проштовхнули" новий житловий комплекс Столичні забудовники, прикриваючись необхідністю розселення жителів багатоквартирного будинку, ураженого грибком, примудрилися затвердити план зі зведення нового житлового комплексу. Таку думку висловив незалежний експерт з архітектури і міського будівництва Віктор Глеба на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Одинадцять років ніхто нічого не зробив для переселення (жителів "будинку-вбивці". - Ред.). І механізм, який на сьогодні запропонований, - це не розселення. Це механізм із затвердження детального плану території на 5 житлових комплексів, прикриваючись "грибковими" , - зазначив експерт. За його словами, КМДА знайшла сумнівний вихід з проблеми "гриібочників" - будувати п'ять висоток на місці одного будинку. Адже в маневреному фонді є достатньо квартир, щоб відселити зі смертоносного будинку всі 67 сімей. Нагадаємо, будівельники пропонують віддати один зі своїх будинків постраждалим сім'ям. За інформацією експерта, майбутнім будівництвом займатиметься директор комунального підприємства з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ", депутат і член постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування В'ячеслав Непоп. Всі ці маневри, на думку архітектора, - лише спроба приховати в детальному плані забудови Києва шахрайство - відібрати землю киян під комерційну забудову. До того ж такий вихід шкодить ще й здоров'ю людей, так як їм доведеться ще довго чекати своєї нової квартири, а кожен день життя по сусідству зі смертельним грибком завдає величезної шкоди їхньому здоров'ю. При цьому архітектор нагадав, що всього на відселення претендують 67 сімей, причому нове житло їм обіцяють вже 11 років різні влади в Києві. Протягом останніх двох років мешканці "будинку-вбивці" за допомогою громадських діячів ведуть активну кампанію із залучення до своєї проблеми уваги нинішнього мера Віталія Кличка. Нагадаємо, влада Києва заявила про плани знести понад 2,8 млн м² застарілого житла, більшу частину яких займають "хрущовки". Згідно з інформацією Київської міської державної адміністрації, реалізація програми планується до 2025 року. Зараз у Києві є близько 3000 старих і застарілих будівель із загальною чисельністю в 211 512 квартир. Практично 90% з них - це п'ятиповерхівки. Передбачається, що заміна застарілого житлофонду новобудовами почнеться з Лісового масиву в Деснянському районі. Раніше повідомлялося, що гуртожиток по вул. Мілютенка, 23а, охрестили "будинком-вбивцею", бо в коридорах панує неймовірний сморід через наявність 39 видів грибків. У їх числі і так звані "вбивці імунітету", які провокують рак легенів, туберкульоз і астму. Рівень концентрації токсинів у повітрі будинку перевищує норму в 13 разів.
Економіка Київська влада не збирається зносити "хрущовки" Київська влада не збирається зносити "хрущовки". Про це на прес-конференції заявив помічник заступника голови КМДА Костянтин Салій, передає кореспондент АСН. "Проблема" хрущовок" є в Києві давно. Вона розглядалася ще при мері Олександрі Омельченку, який активно просував ідею реновації таких будинків. Хоча крім "хрущовок" в столиці є й інші типові будівлі, що вимагають ремонту. Але у київської адміністрації немає нестримного бажання одномоментно знести "хрущовки", оскільки це практично неможливо", — заявив він. Він нагадав, що на даний момент необхідна згода 100% всіх мешканців будинку. При цьому мешканці навмисне прописують велику кількість мешканців в свої квартирі в надії отримання більшої площі при розселенні. "Поки у міста Києва немає будівельних потужностей і ресурсів для одномоментного знесення "хрущовок" і розселення в нові будинки", — сказав він.
Суспільство Звичай дружині брати прізвище чоловіка відходить у минуле Давній звичай, коли після одруження жінки брали прізвище свого чоловіка, відходить у минуле. В наші дні все більше жінок вважають за краще зберігати своє дівоче прізвище. Однак за даними дослідження, проведеного вченими з Університету штату Невада, подібне рішення жінки надалі позначається на сприйнятті її чоловіка суспільством. А саме, таких чоловіків вважають менш мужніми, повідомляє журнал Sciencedaily. Вчені провели онлайн-опитування британських і американських студентів. Результати показали, що респонденти вважають чоловіків, дружини яких залишили свої дівочі прізвища, позбавленими волі. «Таким чином, вибір дружиною прізвища має наслідки для сприйняття її мужності, виразності і розподілу влади в стосунках. Наші дані показують, що люди екстраполюють вибір подружнього прізвища, щоб зробити більш загальні висновки про риси особистості, характерних для статі», — пояснює провідний автор дослідження Рейчел Робнетт. Жінки, які приймають рішення залишити своє прізвище, також сприймаються по-різному. Вони, як правило, описуються як більш амбітні і наполегливі.
Економіка Люди оплатять ремонти двічі. Чому створення ОСББ в старих будинках — афера Проект реконструкції та заміни застарілого житлового фонду піднімався в Києві ще двадцять років тому, проте так і не був реалізований, нагадав архітектор Анатолій Фролов на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Ми вже запізнюємося з реконструкцією — десь на двадцять років. Це питання ставилося в 90-і роки, але тоді трапилася велика афера, коли соціалістична держава, зрозумівши, що не зможе впоратися з ЖКГ і не зможе далі тягнути, просто віддала людям це у власність", — зазначив експерт. За його словами, створення організацій співвласників багатоквартирних будинків, а також керуючих кампаній продовжує розпочату ще в 90-і роки аферу. При цьому архітектор додав, що, згідно з офіційною статистикою, фонд застарілого житла в Україні становить 75 мільйонів квадратних метрів, в Києві це — 9 млн квадратних метрів. Нагадаємо, відповідно до закону нові ОСББ повинні тепер за свій рахунок проводити ремонти мереж та ремонти будинків. У той час як це повинні були повсюдно робити ЖЕКи, що стягували в квартплаті за це гроші. Однак ЖЕКи свої обов'язки ігнорували десятки років, через що багато будинків прийшли в занепад. Таким чином люди фактично оплатять ремонти своїх будинків двічі. Раніше влада Києва заявила про плани знести понад 2,8 млн м² застарілого житла, більшу частину яких займають "хрущовки". Згідно з інформацією Київської міської державної адміністрації, реалізація програми планується до 2025 року. На даний момент в Києві знаходиться близько 3000 старих і застарілих будівель із загальною чисельністю в 211 512 квартир. Практично 90% з них — це п'ятиповерхівки.
Економіка Панельні будинки в Києві скоро стануть небезпечними для життя Безліч панельних будинків в Києві, та й в усій Україні, побудовані ще за радянських часів, стануть небезпечними для експлуатації протягом найближчого десятиліття. Таку думку висловив архітектор Володимир Шевченко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ці "хрущовки", особливо панельні, являють собою певну небезпеку, їх потрібно в будь-якому випадку модернізувати, тому що спосіб кріплення панелей в них може привести до того, що виникнуть аварійні ситуації. Ці будинки не можуть існувати довго, і мешканці їх повинні розуміти , що поступово наближаються до якогось порогу, за яким може трапитися непоправне ", — зазначив експерт. За його словами, ситуацію погіршує і те, що в українській практиці не поодинокі випадки, коли в ході перепланування квартири мешканці зносять, в тому числі, і несучі стіни. А в панельних будинках всі стіни — несучі, і спроби поліпшити перепланування будуть приводити до трагічних наслідків. У той же час, за словами архітектора, цегляні "хрущовки" ще можна модернізувати і реконструювати, переставивши міжкімнатні та міжквартирні перегородки та повністю замінивши комунікації. Однак, за його словами, через зниження вартості квадратних метрів в новобудовах подібні проекти реалізовувати в Києві нерентабельно. При цьому В. Шевченко додав, що саме жителі цих потенційно небезпечних "панельок" повинні ініціювати прийняття планів по реновації та реконструкції аварійного та застарілого житлового фонду. Нагадаємо, влада Києва заявила про плани знести понад 2,8 млн м² застарілого житла, більшу частину яких займають "хрущовки".
Кримінал оформление ленты  Українку везли в Москву "розбирати" на органи Київська поліція попередила спробу вивезення українки в Москву для продажу частини своєї печінки. Про це повідомила прес-служба Нацполіціі. Як повідомляється, жінку 32 років завербували в Мережі. Їй запропонували віддати 5% печінки в обмін на 250 тисяч доларів. Операцію з пересадки органів збиралися зробити в Москві (Росія). За словами жінки, у неї безвихідне матеріальне становище, вона почитала в Мережі про ризики операції і погодилася на трансплантацію. Правоохоронці затримали групу супроводу жінки прямо в купе поїзда. Коли поліція запитала у одного з супроводжуючих жінку, чому у нього в сумці чужі медичні документи і куди він везе незнайому жінку він відповів: "Друг попросив відвезти в Москву на операцію, ну щоб не страшно було". Відзначається, що складу злочинного угруповання входили троє молодих людей у ​​віці від 19 до 21 року. Двоє з них кияни, ще один — житель Полтавської області. Протягом серпня-листопада зловмисники вербували дітей і дорослих для трансплантації внутрішніх органів в обмін на грошову винагороду. Як відомо, українським законодавством заборонена трансплантація органів між людьми без родинних зв'язків.
Події Терористи обстріляли Водяне з великокаліберних кулеметів — штаб АТО Бойовики терористичних організацій "Л-ДНР" обстріляли позиції ВСУ в районі проведення АТО на Донбасі з мінометів калібру 82 і 120 мм. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "На луганському напрямку протягом дня ворог кілька разів обстрілював оборонні укріплення сил АТО у Кримського з 82-мм мінометів, гранатометів і легкого піхотного озброєння. На Світлодарській дузі під гранатометний вогонь потрапили захисники Луганського. На донецькому напрямку гаряче було на Приазов'ї. Там противник відкривав вогонь з різних типів зброї, включаючи 120-мм міномети поблизу Павлополя, а з гранатометів і великокаліберних кулеметів — неподалік Водяного ", — йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окремі підрозділи ЗСУ на луганському напрямку покращили тактичне положення.
Суспільство Українські солдати поїхали лікуватися в Болгарію Болгарія прийняла на лікування ще десять бійців збройних сил України. Про це посольство України в Болгарії повідомило на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. "До Болгарії прибула дев'ята група поранених українських військовослужбовців з 10 чоловік. Наші воїни пройдуть двотижневий курс лікування/реабілітації в Лікувально-реабілітаційному центрі Військово-медичної академії Міністерства оборони Республіки Болгарія", — йдеться в повідомленні. До Болгарії прибула дев’ята група поранених українських військовослужбовців з 10 осіб. Наші вояки пройдуть двотижневий курс лікування/реабілітації у Лікувально-реабілітаційному центрі Військово-медичної академії Міністерства оборони РБ. pic.twitter.com/NpYTeBkd5m — UKR Emb in Bulgaria (@UKRinBGR) 23 листопада 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва додатково візьме на лікування у себе в країні ще 50 українських військовослужбовців.
Політика Порошенко розповів, як можна захистити кримських татар Президент України Петро Порошенко заявив, що захистити кримських татар від переслідування можна тільки через звільнення окупованого Росією Криму. Про це він заявив в Брюсселі. "Жахливі події, які відбулися сьогодні в Криму під час обшуків і при затриманні кримськотатарських активістів. Активістка, яка має дуже важливу історію захисту інтересів кримськотатарського народу, під час затримання померла. Ми не збираємося з цим миритися, Росія повинна нести відповідальність за ці жахливі кроки ", — заявив український президент. Порошенко підкреслив, що кримськотатарський народ можна захистити тільки шляхом звільнення Криму від окупації. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер, 23 листопада, в різних районах окупованих частин Криму в будинках кримських татар пройшли обшуки. Були затримані кілька активістів національного руху, серед них була Веджіє Кашка. Вона померла після затримання.
Кримінал оформление ленты  Грізна 86-річна бабуся пограбувала банк, який обрахував її на $400 86-річна мешканка штату Філадельфія (США) Емілі Коаклі прийшла в банк зі зброєю і зажадала повернути їй $400. Про це повідомляє видання Fox News. Як повідомляє поліція, жінка похилого віку зайшла в банк на ходунках і вимагала повернути їй 400 доларів. В руці у неї був револьвер 38-го калібру. Однак пізніше стало відомо, що він не був заряджений. Напередодні жінка відвідувала банк, де зняла гроші зі свого рахунку. Пенсіонерка порахувала, що їй видали на 400 доларів менше. Тому вона вирішила повернутися туди зі зброєю, щоб забрати недостачу. Поліція заарештувала жінку на місці злочину. Жінку звинувачують у нападі, пограбуванні, терористичній загрозі і пов'язаних з ними злочинах, але пізніше звільнили під заставу. .@FOX29philly Police say Emily Coakley entered bank,pulled gun & demanded $400 she thought Bank owed her.#fox29 pic.twitter.com/AfSUodPLjO — Dave Schratwieser (@DSchratwieser) 22 листопада 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в штаті Юта в США була заарештована жінка, що пограбувала в піжамі шість банків в Солт-Лейк-Сіті.

Прикмети та забобони про кішок
Прикмети та забобони про кішок
Кішки завжди вважалися хранителями домашнього вогнища Кажуть, там, де є кішка, є добро та кохання
Сон у ніч з 3 на 4 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 3 на 4 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
4 травня о 3:41 розпочнеться 26-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Анжели Перл на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Астролог Анжела Перл попередила, що 4 травня буде найбільш вдалим періодом, у багатьох сферах життя очікуються....
Гороскоп від Павла Глоби на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба у гороскопі на 4 травня 2024 року звертає увагу на потенційні зміни в особистих відносинах для дея....
Гороскоп на 4 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 4 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Ранок 4 травня обіцяє бути цікавим та сприятливим для багатьох представників знаків зодіаку За словами Тамари ....
більше матеріалів




/-2,5006129741669-/ /-pc-/
Top