counter
Архів Повернутись назад 19 Липня 2017
19 Липня
Кримінал У Росії вперше засудили до 3,5 року в'язниці організатора «групи смерті» Тобольський районний суд Тюменської області засудив передбачуваного адміністратора «груп смерті» Філіпа Будейкіна до 3 років і 4 місяців колонії-поселення. Будейкін відомий також як Філіп Лис, пише ВВС. За словами судді Ельвіри Якубова, правоохоронці довели вину Будейкіна. Йдеться про два епізоди, коли хлопець схиляв дівчаток-підлітків до суїцидальних думок. Слідство встановило, що в квітні-травні 2016 року Будейкін у забороненій в Україні соцмережі «ВКонтакте» поширював серед неповнолітніх пропаганду суїциду. Слідчі повідомили, що Будейкін підбурював покінчити життя самогубством 15-річну школярку з Астрахані, а також довів до самогубства неповнолітню дівчинку з Тюменської області. Однак дівчинку встигли врятувати медики.У листопаді 2016 року хлопця заарештували.
Економіка У Нацбанку підрахували, скільки в України мільярдів доларів боргів До 2019 року Україна повинна виплатити за зовнішніми зобов'язаннями $11 млрд. Про це повідомив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб в інтерв'ю finbalance. «Є виплати Мінфіну за зовнішнім боргом, Нацбанку - за зобов'язаннями перед МВФ, виплати держкомпаній, виплати з валютних ОВДП. Загалом, до 2019 року нам потрібно буде сплатити близько $11 млрд», - розповів банкір. Він зазначив, що залишок фінансування за програмою МВФ - близько $10 млрд, тому «виплати не виглядають непідйомними». Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що розмір зовнішнього державного боргу України становить 80% внутрішнього валового продукту (ВВП) країни. У квітні 2017 року сукупний державний (прямий) і гарантований державою борг України зріс на 21,12 млрд грн (або $1,95 млрд) - до 1,973 трлн грн (або $74,31 млрд).
Суспільство Про «мільйони» туристів у Криму розкажуть професійно: «міністром» став колишній медійник Так званий глава тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов призначив «міністром курортів і туризму» Вадима Волченка. Відповідний указ опублікований на сайті кримського «уряду». «Призначити ВолченкаВадима Олександровича на державну посаду республіки Крим - міністра курортів і туризму республіки Крим», - йдеться в «документі» окупантів. Волченко змінив на посту «міністра» Сергія Стрельбицького, який керував «відомством» з червня 2015 року. У травні 2014 року Волченко очолив регіональний підрозділ інформагентства «Росія сьогодні» в Сімферополі. Він також є членом регіонального штабу і співголовою кримського відділення громадської організації «Ділова Росія». Крім того, в 2010-2014 роках Волченко керував кількома проектами в медіа- та рекреаційній сферах, а також очолював республіканський комітет з інформації в окупованому Криму.
Суспільство Лікарям у «ЛНР» заборонили спілкуватися зі спостерігачами ОБСЄ Представники «швидкої допомоги» в так званій «ЛНР» відмовилися спілкуватися зі спостерігачами ОБСЄ і повідомити обстановку в районі. Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Зустріч спостерігачів з медиками екстреної медичної допомоги відбулася на південь від моста до Станиці Луганської. Один з них повідомив команді місії, що від бойовиків вони отримали розпорядження не надавати інформацію спостерігачам. Лікар додав, що для отримання такої інформації СММ слід звертатися до так званих органів «ЛНР». Нагадаємо, 16 липня стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4A Global Hawk з позивним UAVGH000 зробив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування з так званими «ДНР» і «ЛНР». Дрон може вести розвідки на глибину до 300 км, він міг спостерігати за всією територією «республік», а також за прикордонними областями країни-агресора Росії.
Суспільство В окупованому Севастополі в армію країни-агресора призвали 400 осіб В окупованому Севастополі для служби в російській армії призвали 400 осіб. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони Росії. Відзначається, що велика частина севастопольських призовників відбуватимуть службу в частинах і з'єднаннях ВМФ Росії. «Ступінь придатності до військової служби за станом здоров'я новобранців з Севастополя - одна з найвищих у Південному військовому окрузі», - відрапортували в Міноборони. Нагадаємо, станом на 23 червня в частини ЗС Росії для проходження військової служби прибули понад 1,7 тисячі жителів Криму. Військкомати анексованого Росією Криму вже на 80% виконали план весняного призову в збройні сили РФ. Раніше управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) заявляло, що Кремль порушує міжнародні норми, призиваючи жителів анексованого Криму на військову службу в збройні сили Росії.
Економіка Компанія Mercedes відкликає з ринку в Європі 3 мільйони дизельних автомобілів Автомобільний концерн Daimler, який є власником марки Mercedes, добровільно відкликає в Європі 3 млн автомобілів з дизельними двигунами. Про це пише New York Times. За даними концерну, всі відкликані автомобілі пройдуть технічне оновлення програмного забезпечення, яке контролює шкідливі викиди. Раніше концерн Daimler був звинувачений у маніпуляції з інформацією про шкідливі викиди.Відкликання автомобілів обійдеться компанії в 220 млн євро. Однак компанія готова до втрат, аби повернути довіру своїх клієнтів. Нагадаємо, раніше в німецькій компанії Porsche заявили про намір відмовитися від виробництва автомобілів з дизельними двигунами. Крім того, Volkswagen призупинив продаж у Євросоюзі нових автомобілів, які були залучені в так званий вихлопний скандал. Агентство охорони навколишнього середовища США повідомило, що виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який включає фільтри під час тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації. Останнім до скандалу з маніпулюванням статистикою шкідливих вихлопів приєднався німецький концерн Daimler.
Економіка Світові ціни на нафту знижуються до $48,73 за барель Світові ціни на нафту продовжують зниження. Про це свідчать дані електронних торгів на Лондонській і Нью-Йоркській біржах, передає «Газета.ру». Серпневі ф'ючерси на легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) упали на 0,32%, до $46,25 за барель. На Лондонській біржі ICE Futures ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою у вересні знизилися на 0,27%, до $48,71 за барель. Як відомо, російський рубль сильно залежний від вартості нафти. У середу, 19 липня, на відкритті торгів на Московській біржі рубль не визначився з динамікою. Однак курс долара виріс на 16 коп. і склав 59,34 руб., а курс євро знизився на 1 коп., до 68,38 руб. Падінням відкрився і фондовий ринок Росії. Згідно з даними Московської біржі, індекс ММВБ просів на 0,92% і склав 1929,79 пункту. Індекс РТС впав на 1,35% і досяг 1024,46 пункту.
Політика Аброськіна призначили першим заступником голови Нацполіції України Начальника Головного управління Нацполіції України в Донецькій області, заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна призначили першим заступником голови Нацполіції України Сергія Князєва. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook. «В'ячеслав Аброськін призначений 1-м заступником голови Нацполіції України. Гідний офіцер, з перших днів війни працює на Україну в найгарячіших точках. Патріот до мозку кісток», - написав Аваков. Міністр нагадав, що терористи за голову Аброськіна призначили нагороду. Наказ про призначення Аброськіна підписали вранці в середу, 19 липня. Аброськін почав служити в 1994 році на посаді оперуповноваженого в Ленінському райвідділі МВС України в Севастополі. Після окупації Криму в березні 2014 року він залишив півострів. У листопаді 2014 року Аброськін очолив МВС України в Донецькій області, а в березні 2017 року став заступником Князєва.
Політика У Росії назвали «хворими» журналістів, які розповіли про таємну вечерю Трампа з Путіним Член Ради Федерації Росії Олексій Пушков назвав «хворими» журналістів, які повідомили про таємну зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна. «Тепер у США підняли скандал навколо фейка про «секретну вечерю» Путіна і Трампа. Вимагають повідомити деталі таємної бесіди, якої не було. Хворі», - написав Пушков у Twitter. Нагадаємо, раніше джерело в Білому домі розповіло журналістам, що Трамп і Путін в ході саміту G20 в Гамбурзі провели другу зустріч під час вечері для глав держав, через кілька годин після їхньої першої зустрічі. В середині вечері Трамп встав з-за столу і пересів зі свого місця на вільне місце поруч з Путіним. Трамп був сам, а з Путіним був його офіційний перекладач. Зустріч тривала близько години. Сьогодні Трамп заявив, що інформація про його секретну вечерю з Путіним на саміті G20, про яку до цього ніхто не говорив, є жахливою.
Політика оформление ленты  Поліції Донецької області призначили нового начальника замість Аброськіна Начальником головного управління Національної поліції Донецької області, замість В'ячеслава Аброськіна, призначений Віталій Невгад. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. "Начальником поліції Донецької області призначений полковник Невгад Віталій Вікторович, який раніше працював заступником голови поліції області", - написав він. Судячи зі щорічної декларації за 2016 рік, Віталій Невгад проживає в Маріуполі. Одружений, у нього є дочка. Має дві земельні ділянки площею 1200 квадратних метрів (одна зареєстрована на нього, інша - на дружину) в Києво-Святошинському районі та в Білій Церкві. У Білій Церкві на нього також зареєстрований гараж. Сім'я володіє одним автомобілем, зареєстрованим на дружину - Nissan X-trail. За 2016 рік Віталій Невгад задекларував 240 147 грн зарплати, 35 000 доларів і 26 000 активів, що зберігаються в готівці.
Політика оформление ленты  Мосійчука в НАБУ розпитають ще й про Льовочкіна Народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука викликали на допит в Національне антикорупційне бюро. Про це парламентарій повідомив на своїй сторінці в Facebook. Він уточнив, що виклик на допит стосується справи про незаконне збагачення депутата від «Опозиційного блоку», колишнього голови Адміністрації  президента-втікача Віктора Януковича, співвласника кремлівського рупора телеканалу «Інтер» Сергія Льовочкіна. Нагадаємо, напередодні, 18 липня, Мосійчук заплював і побився з нардепом від БПП Сергієм Капліним. Після цього парламентарій заявив, що судитиметься з ним. «Ця шавка Льовочкіна і Фірташа звинувачує мене, що сьогодні під Печерським судом під час нашої сутички я був у стані алкогольного сп'яніння. Це абсолютна і цинічна брехня!!!» - підкреслив політик.
Політика Лукашенко летить в Україну поговорити про торгівлю і конфлікт на Донбасі Президент Білорусі Олександр Лукашенко 20-21 липня перебуватиме в Україні з офіційним візитом. Про це повідомили в прес-службі білоруського лідера. Запланована зустріч Лукашенка з президентом України Петром Порошенком, лідери переговорять у форматі «один на один», а також у розширеному складі. В ході переговорів планується обговорити політичне, торгово-економічне та гуманітарне співробітництво країн. Ключовим буде економічний блок питань: торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу. Торкнуться президенти також і питань прикордонного співробітництва. «Однією з тем зустрічі стане врегулювання конфлікту на сході України, у чому Білорусь бере активну участь, надаючи переговорний майданчик для сторін процесу. Олександр Лукашенко і Петро Порошенко обговорять ситуацію в регіоні в цілому, обміняються думками з міжнародної проблематики», - повідомили в прес-службі Лукашенка. Попередній візит в Україну Лукашенко зробив у квітні 2017 року.
Кримінал Харківська банда, що викрадала виключно Toyota RAV4 у жінок, піде під суд Прокуратура затвердила підозру організатору і двом учасникам організованої банди, що спеціалізувалася на викраденні автомобілів Toyota RAV4, повідомляє прес-служба відомства. Як розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян, перше авто бандити викрали в серпні 2016-го - 34-річний раніше судимий луганчанин вкрав авто  Toyota RAV4, яке хазяйка припаркувала біля однієї з перукарень у Харкові на проспекті Науки. У січні 2017 року зловмисник зібрав вже цілу групу. В "бізнес" запросив земляків: 25-річного колишнього міліціонера та 37-річного раніше судимого товариша, разом з яким у 2008 році торгував наркотиками. З лютого по березень 2017 року бандити вкрали ще 4 автомобілі марки Toyota RAV4. Дві машини викрали на тому ж проспекті Науки, ще по одному автомобілю - на вул. Мироносицькій та з парковки біля одного з розважальних комплексів на пр. Тракторобудівників. Відкривали авто за допомогою спеціального електронного пристрою, що зчитував код сигналізації - кодграбера. Автомобілі переганяли в орендований гараж. Уже через кілька днів викрадачі зв'язувалися з власниками авто. Постраждалим пропонували повернути машину за винагороду в розмірі близько 50% від її вартості. Жертвами зловмисників ставали переважно жінки. Зараз на вимогу прокуратури підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, чому найчастіше в Україні повернути вкрадене авто дорожче, ніж купити нове.
Культура У Києві через концерт Depeche Mode поліція і Нацгвардія запроваджують посилені заходи безпеки У зв'язку з проведенням у Києві 19 липня концерту британської групи Depeche Mode на НСК «Олімпійський», будуть посилені заходи безпеки в центрі міста. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Охорону громадського порядку забезпечуватимуть близько 200 працівників структурних підрозділів поліції в Києві і військовослужбовців Національної гвардії України. Правоохоронці закликали відвідувачів концерту не порушувати громадський порядок. Початок концерту о 19:45. У зв'язку з концертом київський метрополітен запустить додаткові поїзди. Проте, щоб уникнути скупчення людей, можуть бути обмеження на вхід на станції «Олімпійська», «Палац спорту» та «Площа Льва Толстого». У свою чергу організатори київського концерту Depeche Mode опублікували схему всіх входів на територію НСК «Олімпійський». З 17:30 почнуть запускати володарів квитків з раннім входом, з 18:00 двері «Олімпійського» відкриють для всіх. О 19:45 розпочнеться виступ британського діджея Майї Джейн Коулз, після розігріву, о 20:45 розпочнеться виступ Depeche Mode. Depeche Mode проводить першу частину світового Global Spirit Tour. В рамках європейського річного стадіонного туру 2017 група виступить у 32 містах 21 країни по всій Європі. Перша частина турне закінчується 23 липня стадіонним шоу в Клужі. Після літніх європейських концертів Global Spirit Tour продовжиться в Північній і Південній Америці.
Політика За російським скандалом Трампа-молодшого стоїть «майстер компромату» Чайка, який привів Путіна до влади У червні минулого року Дональд Трамп-молодший провів таємну зустріч з російським юристом Наталією Весельницькою, на якій вона обіцяла передати йому компромат на Гілларі Клінтон і її російські зв'язки. Вважалося, що отримана інформація допоможе Дональду Трампу перемогти на виборах, розповідає The Independent.. Автором інформації багато хто вважає Юрія Чайку, Генерального прокурора Російської Федерації. На пострадянському просторі Чайку знають як майстра компромату. Саме його вважають причетним до публікації в кінці 90-х непристойного відео, на якому голий чоловік був знятий у ліжку з двома жінкам. Чоловіком виявився Юрій Скуратов, колишній Генеральний прокурор РФ, який розслідував корупційні махінації Бориса Єльцина і його соратників. Таким чином, він допоміг утриматися Єльцину при владі і привести Путіна як свого наступника, а також відкрив собі шлях на посаду Генпрокурора. Після вступу на посаду Чайка підтвердив справжність відео, стверджуючи, що воно є основою для розслідування. Державні телеканали висвітлювали скандал 24 години на добу, хтось навіть взяв інтерв'ю в однієї з дівчат. У поточній справі зустріч організував Роб Голдстоун (прес-аташе олігархів Агаларових), написавши Дональду-молодшому, що Весельницька передасть йому інформацію від Чайки і що інформація буде компроматом на Клінтон. Дональд Трамп-молодший заявив, що інформація, запропонована Весельницькою «не мала сенсу і була нісенітницею». Весельницька  ж сказала, що двоє інших учасників зустрічі - зять Трампа Джаред Кушнер та глава його передвиборної кампанії Пол Манафорт - не брали участі в діалозі. Втім, що ж саме росіянка передала Трампу - невідомо. У той час Чайка намагався боротися з антиросійськими санкціями, які ввели в США, а також з Законом Магнітського, що дозволяє персональні санкції на адресу осіб, що відповідають за порушення прав осіб у Росії. За Законом Магнітського він боровся шляхом дискредитації його автора - Вільяма Браудера. Він нібито мав дані про ухилення від сплати податків підприємцями, які підтримують Демократичну партію США, в числі яких був і Браудер. Але політична кар'єра Чайки показує, що він і сам "попадався в свої ж капкани". На посаді Генерального прокурора він зробив помилку, намагаючись розслідувати корупційні схеми в ФСБ. За що в 2007 році Путін відібрав у нього повноваження розслідувати злочини вищих чинів держави, передавши їх Слідчому комітету. Після чого стали відомі компрометуючі подробиці з його життя. У 2011 році Слідчий комітет звинуватив Артема Чайку - сина Генпрокурора - в покриванні незаконної роботи гральних будинків у Підмосков'ї.
Політика Держдума спростила отримання громадянства РФ для українців і дозволила відбирати його у терористів Невизнана Держдума РФ прийняла в третьому читанні закон про спрощення отримання російського громадянства українцями. Цей же закон дозволяє позбавляти громадянства РФ іноземців, засуджених за «терористичним» і «екстремістським» статтями КК РФ. Документ підтримали 409 російських депутатів, ніхто не виступив проти, пише «Медуза». Тепер документ має підписати президент РФ Володимир Путін. Після набрання чинності документа українці, які розмовляють російською мовою, зможуть отримати громадянство РФ, отримавши згоду своєї держави на вихід з громадянства та надавши відповідний документ в МВС Росії. Щоб відмовитись від свого громадянства, українці зможуть надавати не довідку від офіційних відомств України, а копію звернення про відмову від громадянства, завірену нотаріально. Крім того, нововведенням є введення присяги для нового громадянина РФ.
Кримінал оформление ленты  Терористи «ЛНР» викрали мирного жителя в окупованому Луганську В окупованому Луганську 30 червня близько 16:00 був викрадений мирний житель Роман Сагайдак. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Денис Казанський. «Написала в лічку жінка, просить допомогти знайти племінника, якого три тижні тому викрало «МДБ ЛНР». З тих пір про нього немає звісток», - написав журналіст. Як розповіла жінка, Романа 1987 року народження викрали в окупованому терористами Луганську 30 червня близько 16:00 біля парковки Прометей в районі Макдональдса. Роман - уродженець Краснодона Луганської області. «Мій племінник прямував до авто. В цей час під'їхала інша машина, з якої вискочили люди у військовій формі, одягли мішок на голову племінника, заштовхали в машину і відвезли. Наступного дня приходили люди до його батьків з обшуком, які представилися що з «МГБ». Але в подальшому при зверненні моєї сестри і її чоловіка в цю організацію там відповіли, що ніхто нічого не знає», - додала жінка. Казанський підкреслив, що в "ЛДНР" випадки викрадення людей відбуваються майже щодня, проте ніхто нічого не знає про це.
Політика оформление ленты  Порошенко в Грузії розглянув в бінокль нову російську базу Президент України Петро Порошенко, який перебуває з візитом у Грузії, в середу, 19 липня, разом з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі відвідав село Одзісі, яке розташоване на кордоні з Південною Осетією. Про це повідомили в прес-службі  грузинського лідера. Глави держав у біноклі розглядали побудовану кілька років тому базу російських прикордонників, що розташована за декілька сотень метрів від зведених по лінії кордону дротяних загороджень. «Президент Порошенко порівняв становище в окупованому регіоні Грузії з ситуацією на Донбасі», - відзначили в прес-службі. Також Порошенко поспілкувався з журналістами і заявив про повну підтримку Україною територіальної цілісності Грузії. «Україна підтримує і робить усе, щоб забезпечити територіальну цілісність Грузії», - заявив він. Глава України підкреслив, що однією з цілей його поїздки є відновлення територіальної цілісності обох держав. «Дуже важливо продемонструвати цим людям, що вони не самі», - заявив Порошенко.
Кримінал оформление ленты  Дівчинку з Житомирської області троє дорослих у Києві змушували займатися проституцією Неповнолітня дівчинка з Житомирської області приїхала працювати нянею в Київ, однак дві жінки і чоловік замкнули її в квартирі, били і примушували займатися проституцією. Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції Києва. 18 липня до правоохоронців звернулися випадкові перехожі, які повідомили, що людина благає про допомогу на вулиці Миколи Закревського на Троєщині. Дівчинка кидала в перехожих записки з 8-го поверху будинку з проханням допомогти. Прибулі правоохоронці поговорили з дівчинкою через зачинені  двері. Вона повідомила, що в соцмережі знайшла роботу нянею в Києві. Однак, коли 13 липня приїхала в місто, її зачинили в квартирі дві жінки. «Згодом сюди прийшов ще один чоловік. Вони втрьох били мене, змушували пити алкоголь, тягали за волосся і залякували. Щовечора возили до чоловіків і примушували займатися проституцією. Відібрали всі речі. Змусили по телефону брехати матері, що я знайшла роботу і у мене все добре», - розповіла дівчинка. Поліцейські розкрили двері і випустили неповнолітню. На місце події прибула слідчо-оперативна група, якій передали дитину. Двох жінок і чоловіка, які змушувала дитину займатися проституцією, затримали.
Політика Студентів у Британії могли використовувати в "каруселях" на виборах - Виборчком Виборча комісія Великої Британії стверджує, що на парламентських виборах 8 червня був зафіксований сплеск фальсифікацій. Передбачається, що Лейбористська партія отримала більше голосів через те, що студенти могли проголосувати за них двічі, повідомляє The Independent. Студенти, за законом, можуть зареєструватися для голосування відразу за двома адресами - домашньою і адресою університету, в якому навчаються. І багато хто з них запевняє, що скористалися відразу двома адресами, щоб просунути Лейбористську партію на виборах. Виборча комісія отримала понад 1000 скарг і офіційних листів від членів парламенту з заявами, що серед бюлетенів трапляються дублікати. Зараз вони працюють разом з поліцією, щоб зрозуміти, як краще розслідувати подібні порушення. Чинна система реєстрації виборців ґрунтується на списках, які розподіляють між виборчими дільницями, тому так складно встежити, якщо людина прийшла голосувати вдруге. Комісія пропонує уряду заснувати електронну систему, яка буде враховувати всіх виборців, щоб уникнути подібних ситуацій. На недавніх виборах у Великій Британії зареєструвалася найбільша кількість виборців в історії країни - 46.8 млн осіб. Це на 500 тисяч більше, ніж було зареєстровано в 2015 році. Більше 2.9 млн осіб зареєструвалися для участі у виборах в період між 18 квітня (початок реєстрації) і 22 травня (кінець реєстрації). Тільки 22 травня подали заявки 612 тисяч осіб. Майже 70% зареєстрованих були молодше 34 років. Представниця Лейбористської партії, Кет Сміт, Міністр у справах молоді Тіньового кабінету міністрів (офіційна опозиція в Великій Британії) прокоментувала ситуацію так: «Для того, щоб побудувати здорову демократію, ми повинні залучати для голосування всі верстви населення. Наша партія задіяла активну інтернет-кампанію для залучення молоді на вибори 2017 року. Консерватори ж, навпаки, вважають молодих людей байдужими до того, що відбувається в країні, і вони самі позбавили свою партію голосів, не беручи їх до уваги. Ми згодні з тим, що подвійне голосування є серйозним правопорушенням і його потрібно розслідувати».
Події В Одесі суддю одного з судів облили зеленкою, вона госпіталізована Суддю Господарського суду Одеської області Ірину Малярчук госпіталізували після того, як невідомі особи облили її зеленкою. Про це повідомили 19 липня в  прес-службі суду. Інцидент стався біля автостоянки Господарського суду. Двоє невідомих підбігли до судді і плеснули їй в обличчя зеленку, після чого зникли в невідомому напрямку. Госпіталізація судді знадобилася після того, як рідина потрапила в очі. Співробітники суду викликали поліцію, зараз проводяться слідчі дії. Нагадаємо, 2 червня народного депутата Наталію Королевську облили зеленкою в Одесі, куди вона приїхала підтримати політичний проект "Жінки за мир". Тоді вона заявила, що частково втратила зір. Однак вже 19 червня Королівську бачили в одному з ресторанів Києва в компанії друзів.
Економіка Ринок "колекторів" в Україні не контролюється належним чином - юристи Ринок "колекторів" в Україні зростає хаотично і безконтрольно. Про це на прес-конференції заявив юрист Ростислав Кравець, передає кореспондент АСН. "На сьогодні в Україні немає закону про колекторську діяльність. Однак я не бачу необхідності в ухваленні такого закону. Адже ці питання врегульовані законом про виконавче провадження та Цивільним кодексом", - заявив він. При цьому адвокат зазначив, що на даний момент з геометричною прогресією зростає заборгованість громадян за житлово-комунальні послуги. Тому "вибивання" цих боргів стане одним з основних для виконавців. Друге джерело доходів колекторів - це не повернуті банківські кредити. "Плюс потрібно пам'ятати, що закон про виконавче провадження дозволив інститут приватних виконавців. Тому сам ринок росте хаотично і безконтрольно. І сподіватися громадянину на правовий захист від держави взагалі малоймовірно", - додав він.
Економіка Кабмін затвердив фінплан "Нафтогазу" і підвищення вартості газу для населення з жовтня Кабмін затвердив фінплан "Нафтогаз" і підвищення вартості газу для населення з жовтня. Про це на засіданні Кабміну заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. "Розглядається питання про затвердження фінансового плану ВАТ" НАК "Нафтогаз України" на 2017 рік", - заявив він. Ухвалення розпорядження КМУ про затвердження фінансового плану дозволить відповідно поліпшити і ефективно управляти процесами, які йдуть зараз з реорганізації компанії, переконані в Кабміні. При цьому, відповідно до фінплану, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" з жовтня поточного року очікує підвищення ціни на газ для населення на 18,84% або на 931 гривню за 1 тис. куб. м до 5 тис. 873 грн за 1 тис. куб. м без податку на додану вартість. Згідно з документом, ціна реалізації природного газу для споживачів, щодо яких Кабінетом міністрів покладено спеціальне зобов'язання (ПСО, тарифи для населення), до 1 жовтня відповідає поточним цінами, а з 1 жовтня збільшено на 19% до 5 тис. 873 гривень/тис. куб. м без ПДВ. Відзначено, що ціна на реалізацію природного газу споживачам, щодо яких не покладено спецзобов'язання, встановлюються компанією самостійно. За затвердженим розпорядженням, НАК "Нафтогаз України" разом з Мінекономрозвитку, Міненерго і Мінфіном повинні скоригувати показники дохідної частини фінансового плану на 2017 рік відповідно до наявних цін станом на 1 квітня.
Політика У Кремлі заявили, що Донбас воює за цілісність України Помічник президента РФ Владислав Сурков вважає, що Донбас нібито воює не за відділення від України, а за її цілісність. Про це повідомив глава Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, який брав участь у нараді експертів із Сурковим, передають РІА «Новости».     «Весь цей «хайп» з приводу уявної держави Малоросія в цілому корисний. Головне тут те, що Донбас              воює не за відділення від України, а за її цілісність. За всю Україну, а не за її частину», - процитував                Чеснаков Суркова. Нагадаємо, напередодні ватажок терористів так званої «ДНР» Олександр Захарченко запропонував створити нову псевдодержаву «Малоросію», до якої увійшли б окуповані території Донецької та Луганської областей України. Однак бойовики «ЛНР» раптово не захотіли об'єднуватися з «ДНР». Ці заяви засудили в МЗС Франції, уряді Німеччини, ОБСЄ, стурбованість висловили й у Білому домі. В результаті прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав ідею Захарченко особистою ініціативою і нагадав, що РФ прихильна мінським угодам.
Суспільство В частині Києва гарячу воду вимкнуть до середини жовтня У частині будинків на Русанівці і Березняках в Києві до 15 жовтня відключать гарячу воду у зв'язку з реконструкцією мереж теплопостачання. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської райадміністрації. Гарячу воду вимкнуть на вул. Бучми, І.Миколайчука, Березняківській, П.Тичини, Ентузіастів, Сверстюка та вул. І. Шамо. Відзначається, що будуть проводитися реконструкції мереж теплопостачання на ділянці від ТК 624Д до ТК 628 на вул. Соборності (Злуки). Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) підвищила для ПАТ «Київенерго» тариф на постачання гарячої води, а також знизила тариф на опалення. Були підняті тарифи на поставку гарячої води: 1 м3 за наявності рушникосушки стане у 84,45 грн (замість 83,10 грн), а якщо рушникосушки немає - 78,08 грн (замість 76,71 грн).
Політика Грузія двічі просила Україну видати їй Саакашвілі, - Мін'юст Грузія двічі зверталася до України з приводу екстрадиції екс-президента країни, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, проте двічі отримувала відмову. Про це заявила міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані, передає «Грузія Online». «Ми двічі офіційно звернулися від головної прокуратури Грузії до української сторони з проханням передати Саакашвілі і двічі отримали офіційну відмову», - сказала Цулукіані. Нагадаємо, в даний момент e Грузії з офіційним візитом перебуває Президент України Петро Порошенко. 18 липня на брифінгу в Тбілісі він заявив, що Україна не отримувала від влади Грузії вимоги про екстрадицію Михайла Саакашвілі. Разом з тим, у Саакашвілі є українське громадянство, а за українськими законами, країна не може видати свого громадянина іншій державі без вагомих причин. Як відомо, проти екс-президента країни Саакашвілі в Грузії порушено кілька кримінальних справ за звинуваченням в розтраті держкоштів і перевищенні службових повноважень. Сам Саакашвілі заявив, що уряд Грузії контролюється російським олігархом Іванішвілі. Саме тому проти нього йдуть репресії.
Події оформление ленты  Розвідка та СБУ спростовують, що на Оболоні в Києві стрілянину влаштував їх службовець У Міністерстві оборони України заявили, що громадянин Олександр Конотопенко, який стріляв на Оболоні в Києві, з посвідченням співробітника Головного управління розвідки був звільнений з військової служби навесні 2017 року. Раніше на своїй сторінці у Facebook група «Київ оперативний» повідомила, що на Оболонь приїхав на «Тойоті» п'яний чоловік, влаштував стрілянину і був затриманий поліцією при спробі сховатися. Правоохоронцям він пред'явив посвідчення полковника Міноборони, співробітника Головного управління розвідки. «Затриманий в Києві співробітниками правоохоронних органів громадянин Конотопенко А.В. проходив службу в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. Навесні 2017 року він був звільнений з військової служби», - заявили в прес-службі розвідки Міноборони. Відзначається, що проводиться розслідування цього інциденту. «Попередні версії - недбалість посадових осіб з вилучення посвідчення при звільненні або підробка», - вказали в ГУР. У свою чергу, Служба безпеки України також заявила, що Конотопенко не є співробітником СБУ. «У грудні 2016 року цей чоловік був звільнений із лав СБУ і переведений до іншого відомства», - відзначили в СБУ.
Здоров`я оформление ленты  В Україні осередки ботулізму виявлено в рибній консерві. Сироватки в лікарнях досі немає В Україні зафіксовано кілька нових випадків захворювання на ботулізм. В одному з випадків отруєння сталося через вживання рибної консерви. Про це на своїй сторінці у Facebook головний позаштатний інфекціоніст МОЗ України Ольга Голубовська. «Прогрес не стоїть на місці, дорогі друзі - у нас кілька нових випадків ботулізмом, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва», - написала вона. Голубовська нагадала, що протиботулінічної сироватки в лікарнях досі немає. «Так що порятунок потопаючих - справа рук самих потопельників... Нам залишається тільки одне - профілактика», - зазначила вона. Щоб уникнути отруєння, доктор рекомендує обмежити вживання консервованої продукції,купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах. А якщо відмовитися від консервів не вдається, то перед вживанням таку продукцію необхідно термічно обробити, оскільки кип'ятіння протягом 10 хвилин руйнує збудник ботулізму - ботулотоксин. Найчастіше цей збудник міститься в таких продуктах, як в'ялена, копчена або слабо просолена риба, ковбаса, шинка, м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви. Ознакою накопичення ботулотоксину в таких продуктах харчування може бути здуття герметично закритих банок. Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я в Україні в 2017 році від ботулізмом вже захворіло 76 осіб, з них 8 померли.
Економіка Українці з осені будуть об'єднуватися в загони самооборони і відбиватися від комунальників, - Кучеренко Ціна на газ з осені буде непідйомною для українців. Про це на прес-конференції заявив екс-міністр ЖКГ 2007-2010, голова "Спілки власників житла України" Олексій Кучеренко, передає кореспондент АСН. "Реально держава сьогодні демонстративно самоусунулася від регулювання і вирішення проблем накопичення боргів українців за житлово-комунальні послуги та непогашення кредитів. Я впевнений, що в результаті вирішення цієї проблеми буде лежати в соціально-політичній площині. Не хочу нагнітати ситуацію, але, швидше за все, вирішення погашення цих мільярдних-мільярдних боргів лежатиме точно не в юридичній площині", - заявив він. Кучеренко припускає, що люди "по дворах і районах просто будуть об'єднуватися в загони самооборони, захищаючи свої права як споживачі у протистоянні з комунальниками і постачальниками", - не виключив він. Він прогнозує, що восени борги за житлово-комунальні послуги будуть зростати ще більше, якщо Кабмін таки підвищить ціни на газ: "Це пов'язано з повним і цинічним порушенням закону про ціноутворення. Ціна на газ зрештою стане просто непідйомною для населення. Потім судова державна машина буде робити все, щоб остаточно розтоптати права наших громадян", - прогнозує він.
Здоров`я оформление ленты  У лікарні не надійшли ліки від гепатиту. Протитуберкульозної програми взагалі немає Ліки від гепатитів, які повинні були закупити за відповідною програмою ще за 2016 рік, до сих пір не надійшли в регіони. Про це на своїй сторінці в Facebook написала головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України Ольга Голубовська. «Із сумом мушу констатувати, що препаратів для лікування гепатитів немає не тільки в переліку закупівель 2017 року, а ще в регіонах в рамках закупівель 2016 року! .. Я сама була прихильником закупівель через міжнародні організації, але такого безладу ще не було ніколи», - написала вона. Водночас Міжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров'я» заявив, що препарати від вірусних гепатитів і туберкульозу взагалі не включені до переліку лікарських засобів, які у 2017 році повинні закупити за бюджетні кошти України міжнародні організації. «Препаратів для лікування туберкульозу та вірусних гепатитів НЕМА (поки що?) в затвердженому днями урядовому переліку лікарських засобів і медичних виробів, що закуповуються на підставі угод (договорів) щодо закупівлі зі спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі за напрямками використання бюджетних коштів в 2017 році за бюджетною програмою 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру," - уточнюють представники організації на своїй сторінці в Facebook. У «Альянсі громадського здоров'я» також нагадали, що державні програми з туберкульозу та гепатитів завершилися в 2016 році, а на поточний рік нові не були затверджені. «Це може вкрай негативно вплинути на перспективи подальшого забезпечення ліками з державного бюджету», - сказано в повідомленні організації.
Кримінал оформление ленты  У Києві знову стрілянина на вулиці, невідомі стріляли з автомобіля У Києві на вулиці Великій Окружній сталася стрілянина з автомобіля. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Орієнтування на автомобіль Jeep Grand Cherokee патрульним надійшла вдень 18 липня. За словами заявника, в цьому авто по вулиці Великій Кільцевій рухаються 4 чоловіків, один з них через автомобільний люк стріляв у повітря з пістолета. Очевидець додав, що особи зараз перебувають біля станції метро "Академмістечко" та направляються до виїзду з міста ", - йдеться в повідомленні. Після пошуків співробітники правоохоронних органів знайшли автомобіль припаркованим у дворах на бульварі Академіка Вернадського. Всередині машини один чоловік надавав домедичну допомогу іншому, оскільки він поранив сам себе з травматичного пістолета. У машині було знайдено пістолет і гільзи і ще один травматичний пістолет. Поліція проводить розслідування інциденту. Раніше на своїй сторінці у Facebook група "Київ оперативний" повідомила, що на Оболоні приїхав на "Тойоті" п'яний чоловік, влаштував стрілянину і був затриманий поліцією при спробі сховатися. Правоохоронцям він пред'явив посвідчення полковника Міноборони, співробітника Головного управління розвідки.
Здоров`я Кишкова паличка і трансжири. Чому від української ковбаси більше шкоди, ніж користі Українцям продають ковбасу з кишковою паличкою і сири з трансжирами. Про це на прес-конференції заявив глава правління ГО "Всеукраїнська асоціація захисту прав споживачів «Споживча довіра» Максим Гончар, передає кореспондент АСН. "Систему прав захисту споживачів просто знищили в Україні. Закон про захист прав споживачів не поширюється на продовольчу групу товарів. Причому зробили це планово і цілеспрямовано. Тому "порятунок потопаючих - справа рук самих потопельників", - заявив він. З його слів, громадські активісти та його соратники за свій рахунок постійно відправляють на перевірку в лабораторії продукти харчування з українських продовольчих мереж. І результати таких аналізів невтішні. "Наприклад, з 20 відібраних зразків ковбаси 15 зразків не відповідають заявленій за фізико-хімічними показниками. Була присутня кишкова паличка. З 25 сирів - 11 сирів така само не відповідали за фізико-хімічними показниками, так, у них були виявлені трансжири та інші небезпечні складові", - додав він. Він додав, що його громадська організація щороку відправляє скарги до АМК і інші організації: "Але від скарги до реальної перевірки може пройти не один місяць. І цього продукту вже просто може не бути на прилавку".
Здоров`я Після отруєнь суші в столиці на 30-40% впала відвідуваність ресторанів японської кухні Після отруєнь суші в столиці на 30-40% впала відвідуваність японських ресторанів. Про це на прес-конференції заявила директор компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова, передає кореспондент АСН. "Тема отруєння суші занадто роздувається, на мій погляд. Адже і раніше були отруєння в закладах громадського харчування. І можу сказати, що таких випадків було навіть більше, ніж зараз. Природно, отруєння в закладах громадського харчування трапляються. Зараз же жоден ресторатор не хоче, щоб люди труїлися в їхніх закладах. Адже після випадків отруєнь в одному з ресторанів Києва (Прим .: в мережі "Євразія"), всі ресторації столиці відчули відтік відвідувачів. А саме, на 30-40% впала відвідуваність японських ресторанів. Люди стали боятися вживати суші ", - заявила вона. Насонова зазначила, що мережу ресторанів, де люди отруїлися суші, "чекають погані перспективи". При цьому вона підтвердила, що на сьогодні діє мораторій на перевірку бізнесу, в тому числі - і ресторанів. Тому покупка якісної продукції, належний її вміст, а головним чином - належний санітарний контроль персоналу залишаються виключно на совісті самих власників і керуючих ресторанів. "До куплених санітарних книжок, на жаль, ставляться лояльно. Але це неприпустимо", - вважає вона. Насонова додала, що на даний момент багато директорів і власників ресторанів "почали ганяти свій персонал на додаткові медичні перевірки, щоб виключити подібні випадки отруєнь людей. Адже як стало відомо, в цій ресторації (Прим .:" Євразія ") люди отруїлися саме через одного з представників персоналу", - підкреслила вона.
Кримінал оформление ленты  Лікарі столичних лікарень продавали наркоманам психотропні препарати У Києві затримано співробітницю ТМО "Психіатрія" за підозрою в незаконному продажі ін'єкцій наркозалежним та хворим на алкоголізм особам психотропної речовини - "діазепам" (медична назва "сибазон"). Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. "28-річна зловмисниця, яка працює старшою медсестрою в зазначеному медичному закладі, була викрита" на гарячому "після проведення двох етапів оперативної закупівлі зазначеної речовини і спробі ввести її в організм пацієнта за грошову винагороду в розмірі 1700 гривень. Також встановлено, що жінка робила аналогічні ін'єкції наркозалежним на дому, в тому числі за допомогою крапельниць. На підставі зібраних доказів зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України", - йдеться в повідомленні. Крім того, прокуратура розслідує подібні випадки в "реабілітаційних центрах" Києва і Київської області. Там також продавали наркозалежним психотропні препарати. Повідомляється, що окремі пацієнти "реабілітаційних центрів" містилися там всупереч їх волі. Прокуратура почала кримінальні виробництва за цими фактами, розслідування триває.
Суспільство оформление ленты  Добили річку остаточно. Через 5 років на Дніпрі з'явиться 56 нових островів Через 5 років на Дніпрі з'явиться 56 нових островів. І це тільки в межах Києва. А все через обміління головної водної артерії України. Екологи констатують: Дніпро з потужної і широкої річки перетворюється на «квітуче» болото. Всі кольори веселки на водоймах столиці Вже традиційно з приходом літа столичні водойми фарбуються в різні кольори. І цей літній сезон не став винятком. Навпаки - в цьому році Дніпро і озера Києва «зацвіли» особливо «пишно». Глава Асоціації рибалок України Олександр Чистяков пояснює: вода цвіте через малу проточність. З 1927 по 1975 роки на річці було споруджено 6 гребель. За словами еколога, це призвело до того, що Дніпро втратив течію, а як наслідок - річка не в змозі змити все те, що в неї потрапляє з виробничими і побутовими стоками та зливами. А їх чимало -  на берегах найбільшої в країні водойми стоїть безліч мегаполісів, металургійних і хімічних підприємств.  «Екосистема Дніпра змінилася. Річка з потужним плином перетворюється на «стояче болото», в якому рух води відбувається тільки за «бажанням» чиновника, який відкриває «заглушку» на дамбі або гідроелектростанції. Енергетики не хочуть розглядати Дніпро як живий організм, для них він «водойма з технічною водою» для отримання електроенергії»,- прокоментував Чистяков. Ще одна проблема - обміління столичної акваторії Дніпра. За словами еколога, сьогодні в межах Києва виявлено 56 мілин, які через 5-10 років перетворяться на острови. «Сьогодні посеред Дніпра можна стояти по коліно у воді! Особливо явно мілини проявили себе біля моста ім. Патона, а також навпроти пам'ятника засновникам Києва»,- констатував Чистяков.   Через фосфати у воді вмирає все живе Як наслідок, Дніпро змінює своє русло, і дно річки сильно замулюється. Також у результаті обміління вода швидко прогрівається. А це сприяє бурхливому зростанню фітопланктону і водної рослинності. Прискорюють ріст водоростей і фосфати, які потрапляють у Дніпро. «З кожним роком у воді все більше накопичується залишків фосфатів, які безперешкодно потрапляють у Дніпро, прямо з наших пральних і посудомийних машин, оскільки очисні споруди їх просто «не бачать», - заявила голова Всеукраїнської екологічної Ліги Тетяна Тимочко. Більше того, близько 2,5 тис. автомийок Києва, щоб не витрачатися на очистку, зливають свої брудні стоки в зливову каналізацію, по якій вони потрапляють прямо в Дніпро. За словами еколога, ця проблема ще більш глобальна, ніж обміління річки, адже через фосфатів гине риба і планктон водойми. З'єднання фосфору, потрапляючи в воду, стимулюють інтенсивне зростання буро-зелених водоростей, які витісняють кисень з води. «Скільки разів природоохоронна громадськість ініціювала створення законопроекту, що забороняє застосування фосфатів у пральних і миючих засобах, але депутатам явно не до нього», - зазначила Тимочко. Озера столиці в жахливому стані З внутрішніми водоймами столиці ситуація ще гірша. За роки незалежності Київ втратив 110 озер - з 480 залишилося тільки 370. Багато з них засипали і забудували, перетворили на несанкціоновані звалища. Але навіть залишилися не спасені від тієї ж долі, оскільки тільки у 5% київських водойм є водні паспорти, які юридично визначають акваторію і природоохоронну берегову територію озера. Так, за підрахунками екологів, у Києві близько 150 водойм є безгоспними, тобто за них не відповідають ні парки, ні природно-заповідний фонд, ні комунальне підприємство «Плесо». До речі, на балансі останнього знаходиться 70 озер. І вони - в жалюгідному стані. «Комунальне підприємство «Плесо» через своє мізерне фінансування займалося лише прибиранням прибережної територіі.Це як підмітати в під'їзді і чекати, що від цього стане чистіше в самій квартирі. Для підтримки озер необхідний комплексний підхід. В результаті близько 70% столичних водойм вимагають розчищення і днопоглиблення, а також викосів зайвої водної рослинності та зариблення рослиноїдними видами риби з метою природної меліорації», - заявляє голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков. Що потрібно зробити Також екологи наполягають на якнайшвидшому прийнятті законопроекту «Про заборону ввезення і реалізації на території України мийних засобів на основі фосфатів», змусити всі установи, що працюють на берегах озер і Дніпра підключитися до міських каналізаційних мереж і заборонити будівництво на землях водного фонду. Ще один важливий крок, який дозволить запобігти скиданню неочищених стоків у Дніпро, - це підвищення штрафів за несанкціоновані врізки в зливові каналізації, а також скидання ними неочищених стоків. Це, зокрема, стосується вищезгаданих автомийок, які найбільше забруднюють столичні водойми фосфатами. Але з огляду на те, що розгляд законопроекту «Про заборону ввезення і реалізації на території України мийних засобів на основі фосфатів» вже тричі переносився, депутатам і чиновникам, швидше за все, екологічні проблеми не настільки важливі, як політичні підступи.
Кримінал оформление ленты  У Чернігові банда "малоліток" відібрала у дівчинки гіроскутер У Чернігові малолітні грабіжники відібрали гіроскутер у 11-річної дівчинки для подальшого продажу краденого. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції. Правоохоронці з'ясували, що дівчинка каталася на гіроскутері біля будинку, коли до неї підійшла компанія з чотирьох підлітків. Один з них штовхнув дівчинку, а інший відразу ж вихопив іграшку. "Мати дівчинки звернулася до поліції, і незабаром осіб, причетних до злочину, було встановлено. Ними виявилися четверо школярів у віці від 14-ти до 16-ти років. У присутності батьків і педагога вони зізналися у скоєному і розповіли, що здали гіроскутер вартістю понад 10 тисяч гривень в ломбард усього за 700 гривень. Гроші поділили і витратили", - йдеться в повідомленні. Поліція вилучила гіроскутер і повернула його власникам. Також було відкрито Кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в центрі Києва банда, що складається з 20-30 осіб, увірвалася в магазин на Майдані Незалежності і винесла багато шоколаду.
Політика Турбіни Siemens пропрацюють у Криму не більше двох-трьох років. Експерт пояснює чому Турбіни Siemens, поставлені в анексований Крим у обхід санкцій, пропрацюють не більше двох-трьох років. Про це на прес-конференції заявив голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко, передає кореспондент АСН. "Рік тому я вже прогнозував ситуацію з постачанням турбін Siemens в окупований Крим. Російська сторона вже почала заявляти, що це їх турбіни, їх виробництва, а не компанії Siemens. Але, на мій погляд, компанія Siemens повинна офіційно вимагати проведення експертизи, щоб розставити всі крапки", - заявив він. За прогнозами експерта, в цій ситуації є два варіанти: "Не виключено, що в першому варіанті компанія Siemens вимагатиме повернення турбін. Але складно уявити, що російська сторона на це піде. В таких випадках, як показує практика, для Росії перестає працювати право . Другий варіант - це заява компанії Siemens про те, щокомпанія не буде обслуговувати ці турбіни. І це теж не кращий варіант для росіян. Адже ці турбіни в такому випадку пропрацюють два-три роки і зупиняться", - прогнозує він. Він не виключив, що компанія Siemens у порушення санкцій поставила турбіни для Севастопольської та Сімферопольської ТЕС: "А зараз просто робить "ритуальні танці", спростовуючи цей факт. У будь-якому випадку, українська сторона повинна зробити все, щоб не замовчати цей факт. На компанію в такім разі чекають штрафи", - пояснив він. Нагадаємо, що в ніч на 16 липня на територію анексованого півострова доставили ще дві газові турбіни німецького концерну Siemens. До цього було відомо, що на станціях в окупованому Криму планують встановити турбіни німецького концерну Siemens. При цьому на території окупованого Криму вже є як мінімум чотири турбіни. Для будівництва ТЕС під Сімферополем і Севастополем, відомості про які раніше повідомляла окупаційна адміністрація Криму, досить чотирьох агрегатів. Дві нові турбіни, що завезли в ніч на 16 липня, можуть бути спрямовані на ТЕС, яку побудують під Саками. Нагадаємо, на початку липня дві німецькі турбіни моделі SGT5-2000E були вивантажені в порту Севастополя. Саме біля Севастополя Росія почала будувати одну з двох запланованих електростанцій. При цьому компаніям Євросоюзу заборонено поставляти будь-яку продукцію на півострів. Санкції проти Криму були введені в 2014 після його окупації Росією. Якщо ж компанія Siemens дійсно постачала в окупований Крим свої турбіни, то вона ризикує порушити санкції Євросоюзу, який не визнає російський статус Криму. Згодом німецький концерн Siemens визнав, що його продукція (газові турбіни) потрапила до окупованого Криму в обхід санкцій. У компанії заявили, що вже готують позов до суду.
Економіка А ви не помітили? Економіка в першому кварталі зросла на 2,5% Економіка зросла на 2,5% за підсумками першого кварталу 2017 року. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Сьогодні вже можна сказати, що в минулому році почалося економічне зростання. І за підсумками першого кварталу 2017 економічне зростання в Україні досягло 2,5%, а середня зарплата за підсумками липня складе понад 7 тис. грн", - заявив він. Прем'єр підкреслив, що цього недостатньо для того, щоб Україна в подальшому динамічно розвивалася, але разом з тим - це вже результат. "Адже реальна заробітна плата в країні збільшилася майже на 20%, а це вже - реальне збільшення при обліку тієї інфляції, яка була за це період", - підкреслив він. За його словами, за підсумками першого кварталу середня зарплата виросла на 13%. "І вже по травню вона дорівнює 6 тис 840 грн, але ми знаємо, що за результатами червня та липня заробітна плата в країні - вже понад 7 тис. грн", - зазначив він.
Кримінал оформление ленты  Невідомі підпалили автомобіль батальйону Айдар з водієм усередині У Києві на вулиці Дарвіна вночі, 19 липня, невідомі підпалили автомобіль, який належить добровольчому батальйону Айдар, з водієм усередині. Про це повідомляє портал dtp.kiev на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Після того, як слідчо-оперативна група правоохоронців прибула на місце інциденту, з'ясувалося, що власник автомобіля дав свою машину за дорученням знайомому, який займається перевезенням. "Поліцейські встановили, що потерпілий (житель Києва) отримав замовлення на перевезення і, чекаючи пасажирів, вирішив перенести особисті речі в багажник. Перебуваючи позаду авто, відчув, як на нього пролилася рідина, після чого спалахнуло полум'я. Автомобіль згорів, потерпілого з опіками доставили в лікарню", - йдеться в повідомленні. На місці події було виявлено ​​пляшку, обвуглену ганчірку і відро. Все це відправлено на експертизу. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Рахові (Закарпатська область) нічні розбирання закінчилися вбивством. Власник автомобіля, котрий намагалися підпалити, разом з другом застрелив палія на місці злочину.
Політика У Росії "захистили" законом боржників-кримчан від українських банків Невизнана Держдума прийняла в остаточному читанні законопроект про уточнення правил погашення боргів жителів окупованого Криму перед українськими банками. Про це повідомляє видання "РИА Новости". Як розповів голова думського комітету з фінансового ринку Анатолій Аксаков, законопроект був внесений у зв'язку з діями в окупованому Криму колекторів, які перекупили борги в українських банків і почали їх вимагати у місцевих жителів і підприємств. Згідно із законопроектом, позичальник може звернутися до Фонду захисту вкладників (ФЗВ), який був заснований Агентством зі страхування вкладів (АСВ) для того, щоб не мати справу з колектором безпосередньо. Всі процедури щодо взаємин ФЗВ і позичальників будуть визначатися на рівні окупованого Криму і Севастополя. Крім того, боржник може звернутися з проханням про реструктуризацію боргу. Рада фонду може списати борг. Таке рішення може погодити спеціальна рада з шести чоловік: чотири представники Криму, один представник Севастополя і виконавчий директор фонду.
Економіка Кабмін до вересня порахує, скільки можна монетизувати зекономлених субсидій Кабмін до вересня проведе аудит субсидій. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Ми вже підтримали 6,7 млн ​​наших громадян у рамках системи субсидій", - заявив він. У той же час, з його слів, Уряд планує до вересня завершити аудит і збір даних про економію субсидій. "Ми це робимо з метою їх подальшої монетизації. Ми вже почали зараз збирати дані, щоб до вересня завершити цю роботу і провести монетаризацію, так би мовити, економії субсидій для українських громадян", - підкреслив Гройсман. Нагадаємо, монетизація має на увазі повернення в грошових коштах різниці між спожитою і невикористаною частиною субсидії. Однак, з огляду на урізання соціальної норми і високу вартість послуг, експерти припускають, що монетизувати, фактично, буде нічого. Ці суми можуть бути просто мізерними.
Економіка За перше півріччя Україна видобула аж 9,7 млрд кубометрів свого газу. Однак він не подешевшає Україна з кожним днем ​​збільшує видобуток власного газу. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Одним із пріоритетів є забезпечення енергонезалежності України. За перше півріччя 2017 ми отримали 9,7 млрд куб м газу або на 367 млн ​​куб м газу більше, ніж у минулому році. А ви пам'ятаєте, що ми говорили про те, що ми повинні забезпечувати щонайменше 500 млн куб м газу видобутку більше, ніж минулого року. І ми фактично йдемо в цьому напрямку", - заявив він. Гройсман запевнив, що з кожним днем ​​видобуток власного газу в Україні зростає. Він додав, що в Україні є достатньо покладів газу для того, щоб забезпечити свою енергонезалежність: "І я впевнений, що подальша дерегуляція і впровадження нових технологій дозволять Україні більш ефективно видобувати газ".
Політика Порошенко обговорить з Грузією план дій щодо членства в НАТО Президент України Петро Порошенко збирається обговорити з владою Грузії план дій щодо членства України в НАТО. Про це український Президент поговорить під час своєї робочої поїздки в Грузію, яка почалася у вівторок, 18 липня, повідомляє прес-секретар українського президента Святослав Цеголко на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. "Ми будемо говорити з Грузією про план дій щодо членства в НАТО", - процитував Цеголко Президента України. Ми будемо Говорити з Грузією относительно плану Дій относительно членства в НАТО. - П - Svyatoslav Tsegolko (@STsegolko) 19 липня 2017 р Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко назвав лінію розмежування між вільною Грузією і окупованим Росією Цхінвальським регіоном Південної Осетії "прірвою між минулим і майбутнім".
Наука і технології Як захистити телефон від вірусів у новій функції WhatsApp У мобільного додатка WhatsApp з'явилася нова функція, яка може виявитися як корисною, так і потенційно небезпечною, повідомляє The Independent. Якщо ви є користувачем додатку, то тепер можете відправляти через нього файли вагою до 100MB. До недавнього часу існувала лише можливість відправки PDF документів. Дане нововведення більш ніж зручне у використанні, проте, воно може поставити захист вашого телефону під загрозу, адже через нього кіберзлочинці можуть пересилати шкідливі файли. Потрібна лише секунда, щоб відволіктися і завантажити невідомий файл, який може вплинути на програмне забезпечення вашого телефона, і ви позбудетеся конфіденційної інформації. Оскільки додаток дозволяє пересилати файли від різних абонентів, а не тільки зі списку ваших контактів, подібні кібернапади можуть стати цілком реальними. Якщо ви отримали сумнівне повідомлення від користувача, якого ви не знаєте, ви можете заблокувати його в додатку, і більше він не зможе вам писати. Також можна поскаржитися на нього, зазначивши повідомлення, як спам. Якщо ви все-таки відкрили підозрілий файл і він виявився зараженим вірусом, терміново перевірте його антивірусом, щоб нейтралізувати можливі збитки. Нові функції програми також вміщують закріплення важливих діалогів у верхній частині списку, щоб мати швидкий доступ до важливих для вас контактів.
Кримінал Хлопчиків з церковного хору в Баварії гвалтували півстоліття У дитячому хорі при соборі в баварському Регенсбурзі (Німеччина) з 1945 року до початку 1990-х щонайменше 547 хлопчиків стали жертвами сексуального та фізичного насильства з боку дорослих. Про це повідомив адвокат Ульріх Вебер, який був найнятий місцевою єпархією для розслідування, повідомляє видання The Local. Адвокат виявив 47 епізодів сексуального насильства і 500 випадків іншого фізичного насильства. Практичні всі постраждалі були учнями початкових класів школи-інтернату при хорі. Вебер зміг встановити особи 49 чоловік, які застосовували насильство до дітей. На думку юриста, частина відповідальності лежить на колишньому керівникові хору Георгу Ратцінгеру, старшому брату колишнього Папи Римського Бенедикта XVI. Він очолював хор при соборі з 1964 до 1994 року, "дивився в іншу сторону і не втрутився" в те, що відбувається, повідомляє адвокат. Вже з січня 2016 року Вебер виявив уже 231 випадки насильства над дітьми. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київська місцева прокуратура №9 затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо 47-річного директора Лялькового театру, обвинуваченого в здійсненні розпусних дій щодо малолітньої особи.
Культура Знамениті шеф-кухарі розповіли про найбільші помилки людей на кухні Викидання зайвих продуктів і сліпе копіювання рецептів - видання The Independent опитало британських шеф-кухарів і зібрало найгірші помилки, що здійснюються звичайними людьми на кухні. У цьому опитуванні взяли участь різні кулінарні майстри, що працюють у ресторанах по всій Британії, від високої французької кухні до звичайних суші. Тілеш Чудасама - засновник і шеф-кухар лондонського ресторану індійської кухні Chai Naasto «Мене дратує, коли люди купують дуже багато продуктів і викидають залишки. Є безліч способів цьому запобігти: розрахувати кількість продуктів на блюдо, заморозити зайве, можна поділитися стравою з другом або з тим, кому не вистачає їжі. Тільки не викидайте їжу!» Річард Бейнбрідж - власник і шеф-кухар британського ресторану Benedicts "Тайм менеджмент. Зазвичай люди не приділяють достатньо часу організації процесу. Всього пару хвилин потрібно витратити на те, щоб розрахувати, як і що готувати. Такий підхід зробить вашу підготовку набагато більш спокійною і приємною» Ані Арора - шеф-кухар ресторану Nirvana Kitchen, який спеціалізується на азіатській кухні «На мій погляд, існує 2 головні помилки на кухні: перша - кухар погано організовує процес і не встигає прибирати за собою паралельно з цим. Друга помилка, коли вивалюють занадто багато їжі на сковороду, адже це заважає всім інгредієнтам рівномірно прожаритися» Ден Доерті - шеф-директор ресторану Duck & Waffle, що спеціалізується на британській кухні з європейськими акцентами «Сліпе наслідування рецепту. Звичайні люди часто думають, що готування за рецептом позбавляє їх можливості імпровізувати. Наче все піде не так, якщо у них не буде потрібного виду петрушки на блюді. Але, за винятком випікання кондитерських виробів, рецепти завжди повинні змінюватися і еволюціонувати - в цьому якраз веселощі готування» Пол Уедгвуд - шеф-кухар ресторану Wedgwood, який славиться шотландською кухнею з азіатськими нотками «Іноді люди не пробують власну їжу в процесі приготування. Навіть якщо ви готуєте один рецепт з разу в раз, вам все одно потрібно спробувати його, щоб переконатися, що воно вийшло!» Дейв Ранн - шеф ресторану органічної їжі Juniper Tree в Лондоні «На роботі мене дратує відсутність уваги до деталей. Вдома - неохайність. Ніхто не хоче відразу прибирати за собою, але потрібно привчити себе робити це швидко і якісно» Ерік Гуінард - шеф-кухар ресторану The French Table «Мене дратує найбільш поширена помилка, коли люди погано заправляють свою їжу» Хеміш Браун - виконавчий директор японського ресторану Roka «Додавання інгредієнтів згідно з рецептом, а не на власний смак. Коли ви готуєте, вам потрібно постійно пробувати і підганяти рецепт під себе, можливо, змінювати заправку і самому створювати баланс смаку»
Кримінал Польських поліцейських судитимуть за хабар у вигляді печива Польських поліцейських покарають за те, що вони погодилися не штрафувати водія за пачку печива. Про це повідомляє агентство PAP. Прокуратура вже висунула їм звинувачення у хабарництві. Як повідомляє агентство, поліцейським з Великопольського воєводства на заході країни пред'явили звинувачення за п'ятьма статтями, які пов'язані з перевищенням повноважень і отриманням майнової вигоди. В окружній прокуратурі повідомили, мова йде про події 2016 року. Поліцейські в одному з випадків погодилися не штрафувати водія і не позбавляти його прав в обмін на пачку печива за 20 злотих (близько 142 гривень). Обидва обвинувачених визнали свою провину і виступили за призначення їм покарання у вигляді умовного позбавлення волі на 3 роки, штрафу і п'ятирічної заборони на роботу.Водій, який підкупив поліцейських печивом, попросив рік умовно і штраф.
Здоров`я Напасть Лондона. Що робити в разі кислотної атаки Після нещодавніх кислотних нападів у Лондоні Надзвичайна служба Великої Британії випустила правила першої медичної допомоги в разі випадкового або навмисного обливанні такими роз'їдаючими речовинами, як кислота, пише The Independent. У таких випадках діяти необхідно якомога швидше, щоб мінімізувати шкоду для очей, шкіри і м'яких тканин. При допомозі потерпілому слід надіти рукавички або чимось захистити свої руки, перш ніж торкатися до речовини. Отрута може бути у вигляді порошку, тоді його потрібно струсити зі шкіри, зробити це потрібно легко, щоб не пошкодити шкіру ще більше. Представники швидкої допомоги настійно рекомендують не шукати самостійно протиотруту і не намагатися нейтралізувати ефект кислоти на шкірі, якщо ви не медик, звичайно. Вони радять переконатися, що потерпілий дихає і в свідомості, потім рясно промити місце опіку водою до моменту, коли печіння припиниться. Для цього випадку підійде бутильована питна вода. Пошкоджену ділянку радять промивати не менше 20 хвилин, при цьому переконавшись, що заражена вода не збирається поруч із постраждалим. Необхідно акуратно зняти одяг, якщо він був на місці опіку. Звичайно, потрібно викликати швидку допомогу якнайшвидше. Якщо речовина потрапила в очі, слід промивати їх не менше 10 хвилин зовні і всередині. Для цього потрібно повільно поливати очі струменем холодної води. Потерпілому забороняється торкатися до місця пошкодження, адже він може нанести собі ще більшої шкоди. Також слід переконатися, що бризки від промитого ока не потрапляють у друге око. Для цього під час промивання потрібно тримати чисту, бажано гладеньку, тканину біля ока, щоб вона вбирала заражену воду. За період з 2010 року в Лондоні було зафіксовано понад 1800 звернень до поліції у зв'язку з обливанням їдкими речовинами. При цьому, в 2015 році кількість атак склала 261, а в 2016 вже виросла до 458.
Наука і технології Вчені з'ясували, чому люди під час поцілунку нахиляються направо Азіатські вчені довели, що нахил голови вправо характерний як для ініціаторів поцілунку, так і для їхніх партнерів. Дослідження було опубліковане в журналі Scientific Reports. На початку 2000-х було проведено кілька досліджень, які з'ясували, що під час романтичного поцілунку більшість людей нахиляє голову вправо. І це ніяк не пов'язано з тим, правша людина чи ні. Після цього азіатські вчені вирішили провести нові тести, які вони називають одними з перших, що присвячені поцілункам в Азії. Щоб забезпечити приватність, учасники експерименту з Бангладеш цілувалися в закритій кімнаті свого будинку, а потім окремо один від одного заповнювали анкети про особливості поцілунку. Після вивчення результатів вчені прийшли до таких висновків: ініціаторами поцілунків в 79% випадків є чоловіки; 73% ініціаторів поцілунків і 75% їх партнерів нахиляють голову вправо. Статистичну залежність між основною рукою і нахилом голови було виявлено тільки у ініціаторів поцілунку. Варто відзначити, що учасники експерименту заявляли, що нахиляють голову неусвідомлено. В результаті вчені прийшли до висновку, що поворот голови при поцілунку вправо ніяк не пов'язаний з культурними особливостями - це складний когнітивний механізм.
Здоров`я Розтовстілий гравець у покер на спір скинув вагу і виграв півмільйона Розтовстілий гравець у покер посперечався з друзями, що схудне, і виграв величезну суму. 36-річний Уолтер Фішер, який живе в Нью-Йорку і професійно грає в покер, довгий час страждав від депресії, коли його смуга везіння закінчилася програшем у $97 000. Чоловік занепав, почав вести потворний спосіб життя і набрав 22 кг, розповідає The Independent . Цілими днями він їв піцу, шоколадний торт, усе, що траплялося на його шляху, поки не дійшов до ваги в 111 кг. Через програш у блек-джек він міг з'їсти відразу 3 шоколадні торти сам. Спостерігаючи таку сумну зміну, один знайомий гравець запропонував Уолтеру укласти парі, що за 6 місяців він не зможе знизити процентну масу жиру в своєму організмі до 10%. Пристрасно бажаючи змінити своє життя і поправити фінансове становище, Уолтер погодився на парі, попросивши двох забезпечених друзів підтримати його участь. Зрештою, загальна сума ставки становила $ 1 млн, що дало йому можливість заробити $ 500000 в разі перемоги. До того моменту процентна маса жиру в його організмі становила 33%, і він ніколи не займався спортом. Так що заручився підтримкою професійного тренера, якому належить спортзал у Лос-Анджелесі. Уолтер почав з інтенсивних тренувань по 30 хвилин на день 7 днів на тиждень, після чого час тренувань збільшилася до 45 хвилин на день. За три місяці відсоток жиру в організмі Уолтера знизився до 13.5% - вражаюче, але недостатньо для перемоги. «На сніданок я їв вівсянку з яєчними білками. Незабаром я почав тренуватися по 10 годин на день, 5 з яких становили кардіо-тренування. У цей час я пив амінокислоти і глутамін, щоб запобігти розривам у м'язах», - розповів Уолтер. Але, після консультації зі спортивним дієтологом, виявилося, що Фішер споживав недостатньо їжі. Грунтуючись на його ліпідограмі, дієтолог змінював його раціон щотижня. «Все, що я робив кожен день, - це їв, тренувався і відпочивав. Я споживав дуже багато риби, особливо телапії, вона багата протеїнами і поліненасиченими жирними кислотами ряду Омега-3. Це їжа бодібілдерів», - розповів він про свій раціон. За шість місяців він скинув 32 кг і знизив процентний вміст жирів в організмі до 8.8%. Фішер упевнений, що далеко не всі люди зможуть добитися таких результатів, навіть із обіцяною грошовою винагородою. «Я домігся цього, і тепер немає нічого, що я не зміг би зробити!», - впевнений Уолтер.
Здоров`я Щасливі люди менше хворіють, - дослідження Щасливі люди здоровіші за інших, їх організм легко бореться з інфекціями і відновлюється після пошкоджень. Про це йдеться в дослідженні вчених університетів Юти і Вірджинії. Відчуття щастя позитивно позначається на серці та імунній системі, пише The Daily Mail. Дослідники відзначили, що важливо: чи перевищує у людей рівень щастя, стресу показники депресії. Якщо щастя значно переважує, то організм не втрачає здатності боротися з інфекціями і відновлюватися після пошкоджень. Разом з тим, співробітники Університету Каліфорнії вважають, що відчуття щастя найближчим часом може безповоротно покинути людей. Вчені вважають, що причиною є низький рівень задоволення власним життям. Відзначається, що сучасні люди все рідше відчувають себе щасливими, і з часом ця тенденція лише посилюється.

Гороскопи на 18 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 18 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
18 квітня віщує день, насичений можливостями та викликами для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуєте приплив....
Як усунути негативні прив'язки за допомогою свічки
Як усунути негативні прив'язки за допомогою свічки
Токсичні стосунки не приведуть ні до чого хорошого, і для того, щоб захиститися від негативного впливу, важлив....
Енергетика людини: відмінності та особливості кожного типу
Енергетика людини: відмінності та особливості кожного типу
Кожна людина має певну енергетику Зрозумівши, до якого типу належить ваше енергетичне поле, ви зможете викорис....
Яким знакам зодіаку найчастіше не щастить у коханні
Яким знакам зодіаку найчастіше не щастить у коханні
Деякі Знаки Зодіаку власноруч знищують любов, а провиною всьому їх характерні особливості Гороскоп любові допо....
Токсичні психологічні прив'язки: як розірвати порочне коло залежності
Токсичні психологічні прив'язки: як розірвати порочне коло залежності
Токсичні прив'язки можуть з'явитися у кожної людини, але не завжди з ними легко справлятися У цьому вам можуть....
Як позбутися ревнощів
Як позбутися ревнощів
Рівність — сильне почуття, яке ковтає людину і приносить масу душевного болю Іноді недовіру до людини неможлив....
Як стати впевненим у собі
Як стати впевненим у собі
Афірмації на впевненість допоможуть повірити в себе та свої сили Це означає, що за допомогою них ви зможете по....
більше матеріалів




/-1,4960751533508-/ /-pc-/
Top