counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Турбіни Siemens пропрацюють у Криму не більше двох-трьох років. Експерт пояснює чому


Переглядів: 273


Турбіни Siemens пропрацюють у Криму не більше двох-трьох років. Експерт пояснює чому

Турбіни Siemens, поставлені в анексований Крим у обхід санкцій, пропрацюють не більше двох-трьох років. Про це на прес-конференції заявив голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко, передає кореспондент АСН.

"Рік тому я вже прогнозував ситуацію з постачанням турбін Siemens в окупований Крим. Російська сторона вже почала заявляти, що це їх турбіни, їх виробництва, а не компанії Siemens. Але, на мій погляд, компанія Siemens повинна офіційно вимагати проведення експертизи, щоб розставити всі крапки", - заявив він.

За прогнозами експерта, в цій ситуації є два варіанти: "Не виключено, що в першому варіанті компанія Siemens вимагатиме повернення турбін. Але складно уявити, що російська сторона на це піде. В таких випадках, як показує практика, для Росії перестає працювати право . Другий варіант - це заява компанії Siemens про те, що
компанія не буде обслуговувати ці турбіни. І це теж не кращий варіант для росіян. Адже ці турбіни в такому випадку пропрацюють два-три роки і зупиняться", - прогнозує він.

Він не виключив, що компанія Siemens у порушення санкцій поставила турбіни для Севастопольської та Сімферопольської ТЕС: "А зараз просто робить "ритуальні танці", спростовуючи цей факт. У будь-якому випадку, українська сторона повинна зробити все, щоб не замовчати цей факт. На компанію в такім разі чекають штрафи", - пояснив він.

Нагадаємо, що в ніч на 16 липня на територію анексованого півострова доставили ще дві газові турбіни німецького концерну Siemens.

До цього було відомо, що на станціях в окупованому Криму планують встановити турбіни німецького концерну Siemens. При цьому на території окупованого Криму вже є як мінімум чотири турбіни.

Для будівництва ТЕС під Сімферополем і Севастополем, відомості про які раніше повідомляла окупаційна адміністрація Криму, досить чотирьох агрегатів. Дві нові турбіни, що завезли в ніч на 16 липня, можуть бути спрямовані на ТЕС, яку побудують під Саками.

Нагадаємо, на початку липня дві німецькі турбіни моделі SGT5-2000E були вивантажені в порту Севастополя. Саме біля Севастополя Росія почала будувати одну з двох запланованих електростанцій.

При цьому компаніям Євросоюзу заборонено поставляти будь-яку продукцію на півострів. Санкції проти Криму були введені в 2014 після його окупації Росією. Якщо ж компанія Siemens дійсно постачала в окупований Крим свої турбіни, то вона ризикує порушити санкції Євросоюзу, який не визнає російський статус Криму.

Згодом німецький концерн Siemens визнав, що його продукція (газові турбіни) потрапила до окупованого Криму в обхід санкцій. У компанії заявили, що вже готують позов до суду.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,21891713142395-/ /-pc-/
Top