Викидання зайвих продуктів і сліпе копіювання рецептів - видання The Independent опитало британських шеф-кухарів і зібрало найгірші помилки, що здійснюються звичайними людьми на кухні.
У цьому опитуванні взяли участь різні кулінарні майстри, що працюють у ресторанах по всій Британії, від високої французької кухні до звичайних суші.
Тілеш Чудасама - засновник і шеф-кухар лондонського ресторану індійської кухні Chai Naasto
«Мене дратує, коли люди купують дуже багато продуктів і викидають залишки. Є безліч способів цьому запобігти: розрахувати кількість продуктів на блюдо, заморозити зайве, можна поділитися стравою з другом або з тим, кому не вистачає їжі. Тільки не викидайте їжу!»
Річард Бейнбрідж - власник і шеф-кухар британського ресторану Benedicts
"Тайм менеджмент. Зазвичай люди не приділяють достатньо часу організації процесу. Всього пару хвилин потрібно витратити на те, щоб розрахувати, як і що готувати. Такий підхід зробить вашу підготовку набагато більш спокійною і приємною»
Ані Арора - шеф-кухар ресторану Nirvana Kitchen, який спеціалізується на азіатській кухні
«На мій погляд, існує 2 головні помилки на кухні: перша - кухар погано організовує процес і не встигає прибирати за собою паралельно з цим. Друга помилка, коли вивалюють занадто багато їжі на сковороду, адже це заважає всім інгредієнтам рівномірно прожаритися»
Ден Доерті - шеф-директор ресторану Duck & Waffle, що спеціалізується на британській кухні з європейськими акцентами
«Сліпе наслідування рецепту. Звичайні люди часто думають, що готування за рецептом позбавляє їх можливості імпровізувати. Наче все піде не так, якщо у них не буде потрібного виду петрушки на блюді. Але, за винятком випікання кондитерських виробів, рецепти завжди повинні змінюватися і еволюціонувати - в цьому якраз веселощі готування»
Пол Уедгвуд - шеф-кухар ресторану Wedgwood, який славиться шотландською кухнею з азіатськими нотками
«Іноді люди не пробують власну їжу в процесі приготування. Навіть якщо ви готуєте один рецепт з разу в раз, вам все одно потрібно спробувати його, щоб переконатися, що воно вийшло!»
Дейв Ранн - шеф ресторану органічної їжі Juniper Tree в Лондоні
«На роботі мене дратує відсутність уваги до деталей. Вдома - неохайність. Ніхто не хоче відразу прибирати за собою, але потрібно привчити себе робити це швидко і якісно»
Ерік Гуінард - шеф-кухар ресторану The French Table
«Мене дратує найбільш поширена помилка, коли люди погано заправляють свою їжу»
Хеміш Браун - виконавчий директор японського ресторану Roka
«Додавання інгредієнтів згідно з рецептом, а не на власний смак. Коли ви готуєте, вам потрібно постійно пробувати і підганяти рецепт під себе, можливо, змінювати заправку і самому створювати баланс смаку»