counter
Архів Повернутись назад 14 Червня 2017
14 Червня
Події оформление ленты  Масштабна пожежа в Лондоні: людей евакуюють з 27-поверхової висотки Майже дві сотні пожежників намагаються ліквідувати загоряння, що сталося сьогодні в одному з 27-поверхових житлових будинків на заході Лондона. Про це сказано в офіційному Twitter пожежної бригади міста. За інформацією рятувальників, для гасіння загоряння задіяні 40 одиниць техніки. Пожежа виникла в башті Гренфелл в маєтку Ланкастер Вест о 01:16 за місцевим часом, повідомляє ВВС. Співробітники поліції заявили, є побоювання, що будівля може обвалитися. Пожежна бригада відправила 40 автомобілів машин для гасіння. Близько 4:00 працівників поліції повідомили, що жителів продовжують евакуювати з блоку вежі. «Ми бачили уламки, які падають з будівлі, чули вибухи, чули звук розбитого скла. Працівники поліції розставляють свої кордони, відштовхуючи представників громадськості. Є побоювання, що будівля може впасти», - повідомляє кореспондент видання.
Події У КНДР звільнили американського студента, засудженого до 15 років каторги У КНДР звільнили американського студента Отто Вормбіра, якого затримала влада Північної Кореї минулого року. Про це інформує DW. Отто Вормбір вилетів з Північної Кореї в США. За словами батьків екс-в'язня, з березня 2016 року Отто був у стані коми. У КНДР стверджують, що незабаром після оголошення вироку у студента діагностували ботулізм. Молодий чоловік впав у кому відразу, як прийняв снодійне. Відзначається, Отто Вормбір приїхав у КНДР в грудні 2015 року у складі групи туристів. У січні минулого року його затримали в аеропорту Пхеньяну, коли той намагався вивезти плакат політичного змісту. Суд Північної Кореї визнав студента винним у «злочині проти держави» і засудив до 15 років каторжних робіт. Видання повідомляє, що в ув'язненні в КНДР перебуває ще три громадянина Америки. Пхеньян і Вашингтон ведуть переговори про їх звільнення.
Політика Путін звинуватив США і ЄС у конфлікті РФ з Україною Президент Росії Володимир Путін повідомив, що в конфлікті України з РФ винні США і ЄС. Про це він повідомив в інтерв'ю режисерові Оліверу Стоуну, повідомляє «РИА Новости». «Підтримка радикальних елементів в Україні, націоналістичних елементів, з точки зору такого підходу вона безпрограшна. У цьому сенсі ті, хто зробив це, досягли своєї мети, зробили бездоганно це. Вони молодці», - сказав президент РФ. За словами Путіна, в США хотіли не допустити зближення РФ і України, так як передбачали в цьому загрозу. «Філософія міжнародної політики Америки в цьому регіоні полягає лише в тому, що треба в жодному разі не допустити зближення Росії і України, так як у цьому хтось вбачає загрозу. Хтось вважає, що це джерело зростання могутності РФ і треба будь-що-будь перешкодити будь-якому зближенню України і Росії», - сказав Путін.
Суспільство В окупованому Криму через зливи оголошено штормове попередження В окупованому Росією Криму через посилення вітру до 22 м/с і зливи оголошено штормове попередження. Про це сказано в повідомленні прес-служби управління МНС РФ. «У найближчі годину-дві і вдень 14 червня в Криму місцями очікуються сильні зливи, град, грози, шквал 17-22 м/с. Дотримуйтесь правил безпеки при сильному дощі і вітрі», - сказано в повідомленні. Потрібно відзначити, що негода може призвести до підтоплень і енергоаварій. Водночас на більшій території материкової частини України залишається висока ймовірність виникнення пожеж в екосистемах. У середу, 14 червня, в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Донецькій, Дніпропетровській, Луганській та Одеській областях переважатиме надзвичайна пожежна небезпека (5 клас).
Події оформление ленты  У Києві на хабарі в 285 тисяч гривень погорів оперуповноважений відділу поліції На хабарі в 285 тисяч гривень у Києві був затриманий оперуповноважений відділу по боротьбі з незаконною легалізацією іноземців. Про це інформує прес-служба місцевої прокуратури. «Слідчими київського прокуратури разом з оперативними працівниками СБУ в столиці та Київській області у вівторок, 13 червня, затримали «на гарячому» під час одержання неправомірної вигоди (хабара) на суму 285 тис. грн старшого оперуповноваженого відділу боротьби з незаконною легалізацією іноземців УБЗПТЛ ГУНП в Києві», - сказано в повідомленні. Уточнюється, що оперуповноважений вимагав від директора громадської організації хабар у розмірі 15 тисяч доларів за закриття кримінальної справи стосовно службового підроблення, а також за неперешкоджання законній діяльності цыэї організації. Злочинця затримали в автомобілі біля парку «Феофанія» після отримання ним першої частини хабара.
Політика Пентагон обговорює надання летальної зброї Україні Пентагон веде обговорення питання про надання Україні летальної зброї. Про це в ході візиту до Сполучених Штатів повідомив голова українського парламенту Андрій Парубій, повідомляє прес-служба Верховної Ради. Питання не були знято з порядку денного, з цього питання ще тривають дискусії. Якщо раніше було рішення негативне, то сьогодні питання залишається відкритим. Виділення летальної зброї обговорюється, що має технічне і символічне значення для посилення співпраці між США і Україною», - заявив Парубій. Він додав, що головною подією, яка повинна пройти в Вашингтоні, буде підписання Меморандуму про співпрацю між Конгресом США і українським парламентом. Меморандум, за словами Андрія Парубія, зробить співробітництво між парламентами обох країн більш тіснім і  системним, зокрема на рівні комітетів.
Кримінал оформление ленты  У Києві чоловік убив жінку за відмову дати подзвонити по мобільному У Києві працівники правоохоронних органів затримали злочинця, який вбив жінку, яка відмовилася йому дати скористатися її телефоном. Про це передає прес-служба київської поліції. Злочин було вчинено в Святошинському районі міста. Про вбивство 42-річної жінки в поліцію повідомила сусідка, яка викликала правоохоронців та швидку допомогу. Через кілька годин за підозрою у вчиненні злочину був затриманий чоловік, який у відділенні поліції зізнався, що зайшов у гості до знайомих, коли до них прийшла сусідка. Чоловік попросив у неї мобільний телефон нібито подзвонити, але та відмовила. В результаті цього стався словесний конфлікт, після чого зловмисник схопив ніж і вдарив ним жінку в груди. Після цього злочинець втік, а потерпіла померла. Порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. 29-річному киянину оголошено про підозру.
Політика Бальчун має бути звільнений з поста керівника "Укрзалізниці" - Омелян Бальчун має бути звільнений з поста керівника "Укрзалізниці". Про це в інтерв'ю журналістам перед засіданням Кабміну заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент АСН. "Укрзалізниця" - це занепад, розруха і корупція. Відкрита вчора справа - це далеко не остання справа. Тепер це компетенція правоохоронних органів. Керівництво "Укрзалізниці" має дати відповідь на запитання: чи знало воно про те, що відбувається? І чи брало учать?.. Я особисто не бачу Бальчуна на цій посаді. Тому що це крайній, негативний варіант", - заявив він. Омелян додав, що контракт з керівником "Укрзалізниці" закінчився ще 5 червня. "Тому його перебування на цій посаді зараз - це таке цікаве питання", - сказав він. Міністр прогнозує, що на наступному засіданні Кабміну буде заслухано звіт роботи керівництва "Укрзалізниці". Всі необхідні матеріали Омелян уже передав особисто прем'єру Володимиру Гройсману і сподівається, що за підсумками звіту буде прийнято "правильне кадрове рішення". "Прем'єр уже має всю картинку про ситуацію на "Укрзалізниці", - сказав Омелян.
Суспільство Бортпровідників навчать упізнавати жертв работоргівлі і допомагати їм ООН просить авіакомпанії навчати персонал для допомоги жертвам работоргівлі. Бортпровідники, на думку організації, можуть допомагати в ідентифікації людей, найчастіше молодих дівчат, яких насильно перевозять за кордон для сексуальної експлуатації чи примусової праці, пише The Guardian. Управління ООН з наркотиків і злочинності також просить авіалінії поширювати серед пасажирів і персоналу аеропортів інформаційні брошури про те, як розпізнати можливу жертву работоргівлі. Згідно з даними, наданими Міжнародною організацією праці, майже 21 мільйон людей щороку потрапляє фактично в рабство. З них 4,5 мільйона осіб задіяні в сексуальній експлуатації, 14 мільйонів є жертвами примусової праці в таких сферах, як сільське господарство, будівництво, а також працюють як прислуга. Злочинцям це приносить приблизно 150 мільярдів доларів на рік. На посилену увагу до ролі персоналу авіакомпаній вплинув випадок, що стався на борту літака авіаліній Аляски ще в 2011 році. Тоді бортпровідник залишив записку в туалеті літака для дівчинки-підлітка, коли помітив, що вона виглядає пригніченою і подорожує з добре одягненим чоловіком набагато старшим за неї. У США вже більш ніж 70 тисяч працівників авіакомпаній навчаються ідентифікувати «торговців» і їхніх жертв з 2013 року в рамках державної програми BlueLightning. На зустрічі Міжнародної асоціації повітряного транспорту, яка пройшла цього тижня, міжнародних перевізників також закликали розробити подібні ініціативи. Існує кілька ознак, за якими можна ідентифікувати жертву, наприклад, якщо ви бачите дорослу людину з дитиною і між ними відсутній емоційний зв'язок. На сайті компанії Airline Ambassadors International також зазначено, що жертва може боятися охоронців в уніформі, не знати своє місце розташування і бути неналежно одягненою. Звичайно, існує ризик і в ситуації, коли ви правильно ідентифікували жертву. Тому потрібно, не привертаючи увагу, звернутися до представника влади, що перебуває поблизу. Міжнародні організації сподіваються на те, що підвищення обізнаності серед населення в цілому і персоналу зокрема дасть позитивні результати в боротьбі з торгівлею людьми.
Суспільство оформление ленты  В Ісландії кошенята стали зірками популярного реаліті-шоу В Ісландії було знято онлайн-шоу про життя чотирьох кошенят у маленькому будиночку. Воно називається «В ногу з Котошьянами», що є пародією на популярне шоу про життя сімейства Кардашьян «В ногу з Карадашьянами». Кошенят звуть Ронья, Гудні, Стуббур і Брієт. Всі кошенята живуть у 2-поверховому ляльковому будиночку. На першому поверсі розташована їдальня та ігрова, а на другому - спальня з двоярусними ліжками, а також туалет. За життям тварин 24 години на добу спостерігають три камери. На підготовку реаліті-шоу пішов рівно рік. Треба було все узгодити з ветеринарами, зоозахисними організаціями, а також іншими бюрократичними органами. «Спочатку всі сміялися над спробами зробити реаліті-шоу про котів, але вони вже жалкують про це. Програма б'є рекорди переглядів в Ісландії», - сказав продюсер шоу Інга Лінд.
Культура оформление ленты  Демі Мур позбулася передніх зубів через стрес Популярна голлівудська актриса Демі Мур шокувала своїх шанувальників посмішкою без переднього зуба. Фотографію 54-річна Мур показала під час шоу Джиммі Феллона «The Tonight Show», передає People. На фото у 54-річної актриси немає переднього зуба. Хоча, за словами Демі Мур, насправді вона втратила два передніх зуби. На запитання ведучого, що сталося, актриса відповіла, що стрес позбавив її передніх зубів. «Я втратила два передніх зуби. Я б хотіла сказати, що це сталося через скейтбординг. Але я вважаю, що це те, чим важливо ділитися. Тому що, швидше за все, один з найбільших вбивць у Сполучених Штатах, після хвороби серця - це стрес», - сказала Мур. Вона пожартувала, що її дочкам сподобалась зміна. «Їм сподобалося бачити мене такою, бо їм здається, що так я виглядаю більш людяною і вразливою», - додала вона.
Події У Рівненській області судитимуть угруповання, що видобувало бурштин Прокуратура Рівненської області направила до суду обвинувальний акт щодо п'яти жителів Сарненського та Рокитнівського району Рівненської області, які в складі організованої групи добували бурштин. Про це пише ZIK, посилаючись на обласну прокуратуру. В ході досудового розслідування підозрювані уклали з прокурором угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачене ст. 28 ч. 3 і ст. 240 ч. 2 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення в складі організованої групи) КК України. На підставі зібраних доказів було встановлено, що житель Сарненського району (організатор) і виконавці розробили єдиний злочинний план, який пов'язаний з бурштиновим промислом. Правоохоронці затримали спільників в січні 2017 року під час здійснення злочинної діяльності. На місці був вилучений бурштин і знаряддя, пристосоване для незаконного видобутку каменю. Долю чоловіків вирішить суд.
Події оформление ленты  У Москві знайшли мертвою фіналістку «Битви екстрасенсів» Учасниця проекту «Битва екстрасенсів» Ілона Новосьолова була виявлена ​​мертвою на сході Москви. Про це пишуть РИА Новости, посилаючись на джерело в екстрених службах міста. «Тіло Ілони Новосьолової було виявлено під вікном її орендованої квартири на 6-му поверсі з травмами, які характерні при падінні з висоти», - заявив співрозмовник агентства. У прес-службі ГУ МВС Росії по Москві підтвердили факт виявлення тіла жінки. Ніяких подробиць у відомстві не повідомили. Новосьолова стала популярною після участі в «Битві екстрасенсів» у 2008 році. Жінка дійшла до фіналу 6-го сезону, але відмовилась від боротьби, пояснивши, що цього вимагали «духи». Вона знову з'явилася на екранах у 7-му сезоні програми. Згодом вона брала участь у передачі «Екстрасенси ведуть розслідування».
Політика Гройсман цього року пообіцяв середню зарплату на рівні 7 тис. грн Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв вже у 2017 році середню зарплату українцям на рівні 7 тис. грн. Про це він сказав на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН.«Нам треба зрозуміти, куди ми йдемо, які цілі перед нами стоять. Зрештою людям потрібно повернути впевненість у майбутньому... Ми абсолютно чітко відкриваємо горизонт того, як ми будемо жити до 2020 року включно», - заявив він. Прем'єр підкреслив, що в перспективі Пенсійний фонд стане бездефіцитним. «Я глибоко впевнений, що ми можемо забезпечити економічне зростання... Немає жодних сумнівів, що одним із пріоритетів, який ми залишаємо, є підвищення якості та стандартів життя наших громадян. Ми прогнозуємо, що вже цього року середня заробітна плата буде близько 7 тис. грн. А в середньостроковій перспективі - вона має бути не менше 10 тис. грн. Це абсолютно реально», - сказав він. Одне з наших важливих рішень, ухвалене Кабміном ще 2014 року, про децентралізацію місцевих бюджетів - дало можливість зростання місцевих бюджетів в 2-4 рази. Це дозволяє будувати нові інфраструктурні проекти, дороги, соціальні об'єкти для людей. Також ключовим пріоритетом залишається будівництво доріг. «Українцям потрібні хороші дороги», - додав він.
Політика Трамп дозволив Пентагону збільшувати контингент в Афганістані Американський президент Дональд Трамп надав очільнику Пентагону Джиму Меттісу повноваження встановлювати чисельність військ США в Афганістані без узгодження з Білим домом. Про це повідомив представник американського уряду на умовах анонімності, передає Deutsche Welle. Завдяки цьому рішенню Міністерство оборони США має змогу збільшити американський контингент в Афганістані. У Пентагоні від коментарів поки відмовляються. За часів президентства Обами рішення про чисельність солдатів США в Афганістані, Іраку і Сирії обов'язково узгоджувалися з Білим домом. У квітні 2017 року Трамп надав главі Пентагону право самому встановлювати чисельність контингенту в Іраку і Сирії. Зараз в Афганістані перебуває 8400 військовослужбовців США і близько п'яти тисяч військових з інших країн НАТО.
Здоров`я Ботулізм в Україні. Географія інфікованих розширилась Ранок 14 червня почався з інформації про те, що в Одесі від ботулізму помер 52-річний чоловік. І відразу після цього МОЗ відзвітувало - з початку року вже 8 українців померли від цієї хвороби. Мабуть, останній випадок з Одеси не встиг потрапити у цю сумну статистику. Якщо подивитися географічне охоплення по країні, то випадки зараження і смертей зафіксовано в Київській, Запорізькій, Херсонській, Вінницькій, Одеській, Полтавській та Сумській областях. Померли жителі Києва, Недригайлова, Горішніх Плавнів. Досить розмашисто, погодьтеся. Представлений і південь, і схід, і центр України. Ботулізм виникає як результат отруєння токсинами бактерій ботулізму і характеризується важким ураженням центральної і вегетативної нервової системи. Людина заражається ботулізм через вживання продуктів тваринного і рослинного походження: ...забруднених клостридіями фруктів і овочів, неправильно консервованих продуктів, через ковбаси, шинку, копчену рибу. Причому, за статистикою МОЗ, найбільше українці хворіють після вживання в їжу м'ясних консервів і виробів із м'яса, а також в'яленої, копченої та консервованої риби. Значно менша кількість людей захворіла після того, як з'їли консервовані овочі. Лікарі застерігають, що зазвичай причиною захворювання стають консерви, вироблені в домашніх умовах, риба, м'ясо і консерви, куплені в місцях несанкціонованої торгівлі. Хвора людина заразна і небезпечна для оточуючих, так як виділяє бактерії у навколишнє середовище разом з фекаліями і блювотними масами. Сироватка від ботулізму діє тоді, коли бактерії перебувають у крові, набагато важче лікування, коли вони вже поширилися по організму і «осіли» в різних відділах нервової системи. У МОЗ наполягають, що ситуація із захворюваністю на ботулізм в Україні мало чим відрізняється від минулого року. На цей час постраждали 70 осіб, 8 померли в той час, як у 2016 році перехворіла 115 людина, 12 українців померли. Однак саме цього року ситуація має всі шанси погіршитися, бо в країні закінчилися запаси сироватки від ботулізму і МОЗ тільки 12 червня повідомив про плани із закупівлі життєво важливого ліки. На шляху офіційної закупівлі сироватки встали традиційні перешкоди: розрахунки МОЗ підготувало, але закупити сироватку можна буде тільки після внесення змін до закону про держбюджет 2017 року. Крім того, з ростом числа смертей журналісти з'ясували, що з 2014 року в Україні немає офіційно зареєстрованого препарату від ботулізму, до цього року ботулізм лікували російською сироваткою. І за ці 3 роки ніхто в МОЗ не зайнявся цією проблемою. Неправильно звинувачувати в цьому лише нинішнього в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, адже її попередники також не займалися цим питанням. Поки що в.о. міністра тільки нервує і тікає від незручних запитань журналістів. Резонне запитання, а що ж робити тим, хто підхопив інфекцію? Виявляється, сироватку можна купити в інтернет-аптеках - російського або польського виробництва. Одна біда - лікарі не мають права вам її колоти, це кримінально карається, так як сироватка не сертифікована в Україні. Але і дати пацієнту померти вони теж права не мають. Як же бути? Медиків чиновники ставлять у безвихідь. Знаючи ці подробиці, починаєш розуміти критичну необхідність реальної реформи охорони здоров'я в Україні. У МОЗ виправдовуються, що неодноразово зверталися до виробників препарату з метою ініціювати державну реєстрацію, оскільки, згідно із законом, відомство не може купити ці ліки, якщо вони офіційно не зареєстровані. Єдиний для МОЗ законний вихід із ситуації - купити препарати через міжнародні організації. Міністерство вже попросило міжнародні організації надати гуманітарну допомогу. Однак, скільки ще піде часу на вирішення питання, - неясно, а люди продовжують вмирати. Альтернативний метод лікування Є ще один метод лікування - гомологичною плазмою або людським протиботулінічним імуноглобуліном, але він значно довший і складніший, ніж використання сироватки. Як же вберегти себе і рідних від ботулізму? Експерти констатували, що відрізнити інфіковані продукти від якісних неможливо. Тому ризиковано вживати в'ялену, копчену і солону рибу, гриби домашнього консервування, м'ясні і рибні консерви і домашню ковбасу. Відзначимо, що цього року українцям загрожує не тільки ботулізм. Наприклад, жителям Львова через нездатність місцевої влади врегулювати проблему з вивезенням сміття загрожує ще й зараження дизентерією та іншими інфекційними захворюваннями. У місті майже рік нормально не прибирають сміття, а з настанням літа в завалах відходів завелися щурі і мухи - розповсюджувачі дизентерії. Ситуація вибухонебезпечна не тільки в самому Львові, а й в інших містах області. Це пов'язано з тим, що львівське сміття, а значить і небезпечні інфекції, розвозять по всій країні замість того, щоб утилізувати його.
Політика Уряд схвалив проект бюджетної резолюції на 3 роки Кабмін схвалив проект бюджетної резолюції на 3 роки. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Є пропозиція схвалити цей проект середньострокової бюджетної резолюції. Насправді ніхто раніше цього не робив. Згідно з регламентом, ми його доопрацюємо в триденний термін і потім вийдемо з пропозицією до парламенту. Немає заперечень?» - запитав прем'єр. Відзначимо, що, за прогнозами Мінфіну, зростання ВВП буде до понад 11% і скорочення інфляції до менше 5% протягом 3 років. У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав доопрацювати питання національної безпеки і правоохоронних органів. "В цілому я підтримую ідею середньострокового планування", - сказав він. При цьому віце-прем'єр Геннадій Зубко додав, що в резолюції треба врахувати програми енергоефективності і забезпечення "теплих кредитів". За словами першого віце-прем'єра Степана Кубіва, трирічна резолюція - дуже важлива для розвитку українського бізнесу, аграріїв та інших секторів економіки.
Події У Києві дорожній конфлікт закінчився стріляниною, двоє постраждалих У Києві нічний дорожній конфлікт закінчився стріляниною і пораненням двох чоловіків. Інцидент стався минулої ночі на столичному проспекті Бажана. Зараз працівники поліції розшукують стрілка, водія автомобіля Chery Tiggo. За інформацією відділу комунікації поліції Києва, повідомлення про постріли надійшло до правоохоронців о 00:40. Поліцейські, які прибули на місце, дізналися від 21-річного водія а/м ВАЗ-2104, що недалеко від моста в ході дорожнього конфлікту водій Chery Tiggo дістав пістолет і кілька разів вистрілив у напрямі іншого авто. В результаті інциденту два 23-річних пасажири ВАЗа, жителі Київської області, отримали поранення і були госпіталізовані. У одного - поранення стегна, у другого - плеча та грудної клітки. З місця події вилучено чотири гільзи.
Політика оформление ленты  Гройсман влаштував Садовому на Кабміні прочухана за сміття: "Не шукай крайніх!" Гройсман публічно розкритикував мера Львова Андрія Садового за сміттєвий безлад у місті. Це сталося на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Я вважаю, що, по суті, Андрій Садовий - мер Львова вже 11 років. За цей час він міг побудувати 15 таких сміттєзвалищ і переробних заводів. Маючи мільярди гривень на рахунках, я підкреслюю, що мільярди, він просто не здатний це зробити. Або здатний, але не хоче", - заявив він. Прем'єр розповів про те, як, будучи мером Вінниці, розв'язав проблему з утилізацією сміття. "Я взагалі не розумію, чому так довго не вирішується питання зі сміттям у Львові. Я раз допоміг, другий раз допоміг. Мені вже люди відмовляють, бо вони не хочуть, щоб на їхню територію постійно вивозили сміття", - додав він. Гройсман звернувся до Садового: "Хочеш, щоб я вибачився перед львів'янами, що ти за 11 років не розв'язав проблему? Я перепрошую... Але робити крайніми інших - це не личить лідеру такої гарної політичної сили... Не шукай крайніх!" - сказав він.
Політика Укравтодор запропонував обмежити швидкість руху на міських дорогах до 50 км/год Укравтодор запропонував обмежити граничну швидкість руху авто на міських дорогах з 60 км/год до 50 км/год. Про це на засіданні Кабміну заявив очільник Укравтодору Славомир Новак, передає кореспондент АСН. "Сьогодні в Європі єдині в одному, що першочерговим ворогом пішоходів і водіїв на дорогах є швидкість. Тому приходить час, коли треба говорити про збільшення штрафів за швидкість і зниження швидкості в містах з 60 до 50 км на годину", - заявив він. Він нагадав, що це нормальний європейський стандарт. "Так, в європейських містах - це 50 км на годину, а в особливих пунктах у містах - до 30 км. І таке зменшення швидкості на дорогах тільки на 10 км/год збільшує шанс виживання пішохода в разі удару машиною на 90%", - прогнозує він. У свою чергу, прем'єр Володимир Гройсман підтримав цю пропозицію, зазначивши, що безпека на дорогах - понад усе.
Дозвілля оформление ленты  Що таке нова українська соціальна мережа Nimses і як її розкручують, обіцяючи прибуток користувачам В Україні зростає кількість передплатників ще однієї нової соціальної мережі - Nimses. Її особливість полягає в тому, що користувач отримує віртуальні "гроші", якими, як обіцяють творці ресурсу, в майбутньому можна буде розраховуватися навіть у магазинах. Створили ресурс українці. Працювали над ним три роки. Офіційно соцмережа запрацювала  15 березня 2017 року. Зараз додаток перебуває в лідерах App Store і Google Play серед безкоштовних додатків. Нова соцмережа переводить час кожного користувача у віртуальні гроші Ідея розробників полягає в тому, що за кожну хвилину свого життя користувач Nimses отримує цифрові монети, так звані «німи». За добу їх накопичується 1440. Це гарантований базовий добовий "прибуток" кожного користувача. Додатково вам нарахують віртуальні гроші, якщо ви залучите в мережу своїх друзів. Кожен з них додасть до вашого рахунку 4320 німів. Кількість німів є публічною і відбивається в профілі. Однак для того щоб завантажити фото або «лайкнути» пост іншого користувача, вам потрібно заплатити. Мінімальна кількість німів, які можна надіслати, - 10, а ось публікація контенту коштуватиме 100 хвилин вашого часу.  При цьому "німи" з вашого рахунку нараховуються безпосередньо тим користувачам, з якими ви взаємодієте. Таким чином, ті люди, які публікують цікавий контент, швидко "багатіють". Всі ваші пости бачитимуть тільки ті користувачі соцмережі, які перебувають у радіусі 2 кілометрів навколо вас у момент публікації. Як стати користувачем Nimses Щоб стати користувачем соціальної мережі, потрібно завантажити безкоштовний додаток з AppStore або Google Play, після того як ви вкажете свій номер телефону, вам прийде СМС з кодом. У разі якщо вас запросив стати членом спільноти інший користувач, він надішле свій код доступу. Далі потрібно вписати нікнейм і справжнє ім'я, вибрати аватарку, дати дозвіл на визначення місця розташування - і з тих пір ваш профіль вже в Nimses. 1000 хвилин життя - 1$ У перспективі соціальна мережа обіцяє вже з наступного року можливість переводити віртуальні гроші в реальні. Зазначений у соціальній мережі курс 1000 німів = 1$. Однак, для того щоб конвертувати гроші, на вашому «рахунку» має бути майже 44 тис. німів. Але розробники поки не відкривають таємницю - як збираються переводити віртуальні гроші в реальні, тому поки їхні обіцянки варто розглядати лише як гру і прекрасний піар для залучення якомога більшої кількості користувачів у свою мережу. Проте мінімальна можливість купити щось "за своє життя" уже існує, запевняють творці мережі. Зокрема, одна зі столичних кав'ярень продає каву за 3000 німів (яка саме, не уточнюється), а вхід на вечірку у відомий диско-клуб коштує 7200 німів. Також віртуальні гроші за свої послуги готові брати і в агентстві інтернет-маркетингу Netinum. Зокрема за SEO-аудит сайту доведеться заплатити 90 тис. німів, просування Instagram-аккаунта - від 75 тис. німів на місяць, а професійна консультація маркетолога обійдеться у 20 тис. німів. На цьому поки все. До нової соцмережі вже приєдналися відомі українські зірки та бізнесмени, наприклад репер Ярмак, Kyivstoner, засновник Vegano Hooligano Рудольф Краєвський і співачка Onuka. Якщо вас цікавлять українські соцмережі - можете спробувати сходити ще й в Ukrainians, про яку нещодавно писала АСН.
Економіка Протягом трьох років ВВП України виросте на 11% - Данилюк ВВП України протягом 3 років виросте на 11%. Про це під час засідання Кабміну заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН. "Передбачається, що протягом трьох років ВВП виросте більш ніж на 11%, а інфляція скоротиться до менше 5%... Ми також плануємо зменшити до 2020 року державний борг до 55% ВВП. Також ми плануємо скоротити дефіцит бюджету до 2% ВВП", - заявив він. Так, у проекті бюджетної резолюції, згідно з помірним сценарієм, який взятий за основу урядом, в 2018 році зростання ВВП складе 3%, в 2019 - 3,6%, в 2020 - 4%. При цьому інфляція (грудень до грудня) прогнозується на рівні 7% в 2018 році, 5,9% - в 2019 і 5% - в 2020 році. Рівень безробіття в 2018 році прогнозується на рівні 9,1%, в 2019 - 8,9% і в 2020 - 8,5%. Другий більш оптимістичний сценарій передбачає зростання ВВП в 2018 і 2019 на 4%, а в 2020 - на 5%. Третій більш песимістичний сценарій передбачає зростання ВВП на 1,2% в 2018, на 1% в 2019 і на 1,7% в 2020 році.
Події У Львові взяли під варту директора фірми, що займається вивезенням сміття У середу, 14 червня, Галицький райсуд Львова ухвалив взяти під варту директора фірми «Аве-Львів» Юрія Грибана з внесенням застави в розмірі 480 тис. грн. За інформацією прес-служби прокуратури Львівської області, цей запобіжний захід суд обрав за клопотанням прокуратури, яка розслідує справу про розкрадання коштів з бюджету Львова в ході вивезення відходів в інші області за ознаками злочину, що передбачений ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Прокуратура при цьому просила встановити заставу в розмірі 10 мільйонів гривень. У прокуратурі підозрюють Юрія Грибана в тому, що той заволодів 600 тис. грн з бюджету Львова, а також у замаху на заволодіння понад 9 млн грн, які призначені міською радою на вивезення і захоронення ТПВ (твердих побутових відходів).
Культура Режисер Емір Кустуріца дасть концерт у Криму Музикант і режисер Емір Кустуріца разом зі своєю фолк-рок-групою The No Smoking Orchestra 23 липня 2017 року дасть перший і єдиний концерт в окупованому Росією Криму. Про це сьогодні заявили організатори заходу, передає ТАСС. «Шоу відомої групи відбудеться в окупованій Ялті. Нова програма оркестру носить ту ж назву, що і єдиний за майже 10 років фільм режисера - «За Чумацьким Шляхом», головні ролі в якому виконав Емір Кустуріца і Моніка Белуччі», - сказано в повідомленні. Музиканти виконають у Криму композиції з фільмів «Життя як диво», «Чорна кішка, білий кіт», «Мрії Арізони», «Час циган» і «Заповіт». Кустуріца - сербський кінорежисер, чиї роботи були відзначені «Срібним левом» Венеціанського кіноогляду, «Золотою пальмовою гілкою» Каннського кінофестивалю і «Срібним ведмедем» фестивалю в Берліні.
Суспільство Прикордонники заборонили в'їзд в Україну двом пропагандистам LifeNews Українські прикордонники не пропустили на територію країни двох журналістів російського пропагандистського каналу LifeNews. Про це у себе в Facebook пише спікер прикордонного відомства України Олег Слободян. За його інформацією, журналісти їхали з російською командою на чемпіонат Європи з боксу, який відбудеться в Харкові з 16 по 24 червня. «Непропущені іноземці їхали на змагання поїздом «Москва - Харків» разом з іншими учасниками команди РФ у складі 39 осіб. В ході прикордонного контролю, а також проведення перевірки прикордонники з'ясували, що дев'ять громадян Росії порушили порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму», - пише він. «Саме тому було вирішено не пропускати їх в Україні, а також заборонити їм в'їзд терміном на 3 роки. Серед них учасники змагання, тренери, вболівальники і два журналісти пропагандистського каналу LifeNews. Їх повернуть у зворотному напрямі», - додав Слободян.
Політика Мер Миколаєва вистрибнув у вікно, втікаючи від поліцейських Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич, втікаючи від поліцейських, виліз через балкон свого кабінету. Про це повідомляє місцеве видання НикВести з посиланням на працівників міськвиконкому в кабінеті №303. Як повідомляє видання, в середу вранці з Києва до Миколаєва прибула група з 5 співробітників Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Але в приймальні мера їм повідомили, що Сенкевич виділить їм час тільки о 16:00. Видання зазначає, що мер Миколаєва переліз через вікно зі свого кабінету на балкон лівого крила мерії Миколаєва, таким чином опинившись у кабінеті, де зараз розташований Департамент енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій, після чого покинув будівлю Миколаївської міської ради. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман насварив мера Миколаєва Олександра Сенкевича.
Політика оформление ленты  США збираються ввести проти Росії «вічні» санкції. Що вони передбачають Нова «згода» в Сенаті США спричинила розпач серед політичної еліти Росії. 13 червня сенатори від Демократичної і Республіканської партії «дійшли згоди» щодо нового пакету антиросійських санкцій. Офіційно ці заходи будуть відповіддю на втручання російських хакерів у президентські вибори в США в 2016 році. Нові санкції стосуватимуться ключових елементів російської економіки - гірничодобувної промисловості, металургії, суднобудування і залізниць. Крім того, санкції торкнуться корумпованих російських чиновників і осіб, причетних до порушень прав людини, працівників російського розвідувального та оборонного відомств. Індивідуальні санкції передбачають заморожування віз і активів росіян у США. Громадян і компанії США обмежать в інвестуванні в російські суверенні облігації, їм заборонять участь у приватизації держкомпаній РФ, фінансування російських енергетичних проектів і трубопроводів. Безпосередньо санкції вплинуть і на банки Росії. Американським компаніям і фізичним особам заборонять будь-які угоди з наданням фінансування російськими банками, які потрапили під санкції, на строк довше, ніж 14 днів. Пропонується також обмежити терміни фінансування російських енергетиків, які перебувають під санкціями, до 30 днів. Нагадаємо, перші санкції були введені адміністрацією президента США Барака Обами в березні 2014 року у відповідь на агресивну анексію українського Криму і війну на Донбасі. Пізніше санкції щодо РФ кілька разів вводилися також через війну в Сирії, зв'язки з Північною Кореєю, і найголовніше для Америки - за втручання в президентські вибори 2016 року в США. Як відомо, адміністрація нового президента США - Дональда Трампа - лояльно ставиться до Росії. Як з'ясували журналісти Yahoo News, в перші кілька тижнів перебування на посаді глави держави Трамп навіть збирався зняти економічні санкції з Російської Федерації. Перешкодою на шляху впровадження цього рішення стали колишні чиновники адміністрації Барака Обами і Держдепартамент. Більше того, чиновники Держдепу почали лобіювати закон, який дозволив би заблокувати можливе скасування санкцій проти РФ. І ось тільки зараз, у 2017 році, американськими сенаторами узгоджений новий закон, який введе найбільш жорсткі обмеження проти лідера Кремля і його чиновників. Більше того, в законопроект внесено положення, яке забороняє Білому дому послаблювати, призупиняти або скасовувати санкції без схвалення Конгресу. Звичайно, навіть у нинішній непростій ситуації, в якій опинилася адміністрація Трампа, там намагаються зупинити рішення Сенату щодо нових антиросійських обмежувальних заходів. Так, 14 червня держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що посилення санкцій нібито закриє канали зв'язку з Москвою. Він наполягав на тому, що у США і Росії «є деякі відкриті канали, щодо яких ми починаємо говорити, і я думаю, що не хотів би блокувати ці канали чимось новим». На слуханнях в сенатському комітеті з міжнародних відносин Тіллерсон переконував, що керівництву США потрібно мати можливість «посилювати вогонь», якщо домовленості з РФ стосовно боротьби з тероризмом і війни в Сирії проваляться. Разом з тим у Сенаті заявили, що ухвалять законопроект про санкції, навіть якщо Трамп накладе на нього вето. Для ухвалення документа потрібна підтримка не менше 67% членів кожної з палат Конгресу. Американські журналісти відзначають, що Трамп опиниться у скрутному становищі, якщо відмовиться підписувати законопроект. ФБР і Конгрес і так активно розслідують зв'язки його передвиборного штабу з Росією. Кремль вже встиг мляво відреагувати на майбутні «вічні» санкції. Як заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Песков, Кремль не хотів би, щоб відносини з Вашингтоном йшли у  санкційне піке, але це «не їхній вибір».
Суспільство Стало відомо, коли Євросоюз скасовує плату за роумінг В Європейському Союзі ухвалили рішення з 15 червня відмінити плату за роумінг. Про це йдеться в спільній заяві президента Європарламенту Антоніо Таяні, прем'єр-міністра головуючої в ЄС Мальти Джозефа Муската і президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера. "Європейський Союз - це об'єднання людей, щоб зробити їхнє життя легшим. Кінець плати за роумінг є справжньою історією європейського успіху. Відтепер громадяни, які подорожують у межах ЄС, матимуть можливість дзвонити, писати повідомлення і з'єднуватися зі своїх мобільних пристроїв за тією ж ціною , яку платять вдома. Скасування плати за роумінг є одним з найбільших і найбільш відчутних успіхів у ЄС", - йдеться в заяві. Нагадаємо, 31 травня повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, запропоновано розглянути питання зниження плати за послуги міжнародного роумінгу при перебуванні українців на території Європейського Союзу.
Суспільство оформление ленты  "Як скласти ЗНО, якщо ти тупий". В Україні 16 червня закінчується тестування Сьогодні, 14 червня, в Україні триває зовнішнє незалежне оцінювання з фізики, а останній іспит з хімії складатимуть у п'ятницю, 16 червня. На цьому ЗНО закінчиться, і учасникам залишиться тільки чекати результатів. Всього, за даними Українського центру оцінювання якості освіти, у ЗНО цього року візьмуть участь 270 тис. осіб, які напишуть 950 тис. тестів. Але, як виявилося, українські школярі не дуже впевнені у власних силах і перед іспитами щосили намагалися знайти відповідь на запитання ЗНО в інтернеті. Причому найчастіше їх цікавлять не відповіді на тести, а більш глобальне питання, причому дуже песимістичне - «сдать ЗНО, если ты тупой». Саме ця фраза зараз найпоширеніша серед запитів у пошуковій системі Google. Про рівень знань і підготовки до ЗНО можна судити за результатами попередніх років. Наприклад, у 2015 році з 290 тис. абітурієнтів майже 22 тис. не склали тест з української мови та літератури, а тест з математики з 105 тис. абітурієнтів не склали майже 25 тис. 40% дітей не знали, про що йдеться в "Слові о полку Ігоревім", а 20% абітурієнтів навіть не почали відкриту частину тесту з англійської мови. У 2016 році результати тестів виявилися ще гіршими. Так з 253 тис. випускників 23 тис. не впоралися з українською мовою і літературою, не набравши мінімальні 23 бали. 15% абітурієнтів провалили тест з математики, ще 13% - зрізалися на історії України. Експерти впевнені, до таких результатів насамперд призводить низький рівень якості шкільної освіти, а також - погана підготовка абітурієнтів до самих тестів. Замість того, щоб вчити і згадувати шкільний матеріал, випускники з надією намагаються відшукати в інтернеті вже готові відповіді на запитання з тестів. Наприклад, у понеділок, 12 червня, абітурієнти складали тест з географії та вранці перед іспитами найбільш затребуваними словами в Google були «відповіді ЗНО географія 2017». Це при тому, що офіційні відповіді публікуються вже після складання іспиту. Проте деякі вже відомі і містяться тут. Принести з собою на іспит шпаргалки неможливо. Тим більше що цього року до перевірки абітурієнтів залучили правоохоронців, а самі підлітки проходили навіть через металодетектор. Тому сподіватися доводиться лише на свій розум. Нагадаємо, що цього року на ЗНО винесено 12 предметів, тест з української мови та літератури є обов'язковим для всіх абітурієнтів. До 23 червня будуть оприлюднені результати зовнішнього незалежного оцінювання вже з усіх предметів.  
Політика Вищий Адмінсуд не визнав незаконним указ Порошенка про заборону російських соцмереж Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) не задовольнив позов громадянина України, студента Національного університету "Києво-Могилянська академія" Микити Евстіфеєва до Президента України Петра Порошенка про визнання неправомочним указу про заборону в Україні російських соціальних мереж і низки інших інтернет-ресурсів. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Суд майже відразу оголосив рішення. Повідомляється, що це рішення можна оскаржити у Верховному суді України. 31 травня повідомлялося, що Вищий Адміністративний суд переніс засідання за позовом до Президента України Петра Порошенка щодо заборони російських соцмереж. Суд відклав засідання, щоб представник СБУ міг ознайомитися з матеріалами справи. Нагадаємо, 16 травня Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня цього року, яким передбачена заборона соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також сервісів "Яндекс" і "Мейл.ру". Таке рішення Президента України викликало негативний резонанс серед українських користувачів цих соціальних мереж.
Події оформление ленты  Що відомо про загиблу в Росії учасницю шоу про екстрасенсів Ілону Новосьолову У Росії наклала на себе руки фіналістка 6-го і 7-го сезонів російської «Битви екстрасенсів», учасниця тамтешнього реаліті-шоу «Битва найсильніших. Екстрасенси ведуть розслідування» Ілона Новосьолова. Смерть дівчини викликала певне розгублення у лавах її прихильників (а таких виявилося чимало). Адже здавалося б - екстрасенси начебто повинні передчувати небезпеку і мати змогу обійти її. Як повідомили правоохоронці Москви, Ілона Новосьолова випала з вікна орендованої квартири ввечері 13 червня. Поки неясно, чи було падіння результатом нещасного випадку, чи дівчина навмисно звела рахунки з життям. Російські журналісти навіть роздобули відео, на якому видно, що за годину до трагедії дівчина купувала алкоголь у місцевому супермаркеті. Однак це може якраз говорити про те, що все в житті йшло як завжди, а не про те, що вона збирається через годину померти. За день до трагедії Ілона посварилася зі своїм коханим і він вирішив виїхати з Москви до Челябінська. Вона нібито намагалася "умовити чоловіка залишитися, випивши алкоголь, посварилася з ним і жартома злізла на огорожу балкона, щоб налякати. Але не втрималась і зірвалася вниз», - заявило джерело в правоохоронних органах Москви. Відзначається також, що смерть дівчини сталася на очах у її матері, яка нещодавно приїхала до неї в гості. Життя дівчини, яка називала себе екстрасенсом, було сповнене скандалів і неймовірних перипетій. Почати з того, що і вона, і її молодий чоловік вважали себе трансгендерами і обидва зробили операцію зі зміни статі. Слава прийшла до дівчини після російської «Битви екстрасенсів». Але її дитинство і юність пройшли в російському місті Павловський Посад, де вона народилася 2 листопада 1987 року. Дівчина стверджувала, що пам'ятала момент появи на світ. У школі в Ілони постійно виникали конфлікти з однокласниками і вчителями. Зрештою з 12 років дівчинку попросили вчитися вдома. Дівчина стверджувала, що в дитинстві бачила в дзеркалі померлу бабусю, спілкувалася з духами померлих і від них вона "дізнавалася про минуле, сьогодення і майбутнє". Що звучить особливо дивно, враховуючи причину її смерті - безглузде падіння з балкона. У 2008 році під час участі в «Битві екстрасенсів» дівчина дійшла до фіналу, але відмовилась від подальшої боротьби, мовляв "дУхи зажадали припинити, погрожували їй смертю". У своїх ритуалах Новосьолова користувалася старовинними картами, магічними атрибутами, як то чорні свічки або засушена лапка козулі.Уже через рік дівчина знову з'явилася у цій же програмі, але знову програла, навіть попри те, що показала набагато більш високі результати. Наприклад, легко визначила людину за закритим паспортом, знаходила заховані в схованках речі і вказувала причину загибелі людей, яку пізніше підтверджували слідчі органи.    Жизнь внезапно обретшей славу Илоны Новоселовой превратилась в череду странных событий. Например издание Dni.Ru со ссылкой на подругу Илоны – экстрасенса Кажетту Ахметжанову, написало, что та на самом деле была мужчиной, а пол сменила "по велению потусторонней силы, которая вселилась в девочку в 13-летнем возрасте". Життя Ілони Новосьолової перетворилося на низку дивних подій. Наприклад видання Dni.Ru з посиланням на подругу Ілони - екстрасенса Кажетту Ахметжанову, написало, що та насправді була чоловіком, а стать змінила "за велінням потойбічної сили, яка вселилася в дівчинку в 13-річному віці". Нібито саме після операції у молодої людини, яка стала дівчиною, почалися проблеми з психікою, її мучили фантомні болі. Новосьолова впала в депресію, яка з часом тільки погіршувалася. Вона нібито пошкодувала про вчинене і розчарувалась у своєму рішенні. У колі колег Ілону Новосьолову не любили, бо та займалася тільки чорною магією, завдаючи людям шкоди і страждань. Змінити рід занять дівчина не бажала, навіть попри вмовляння друзів. Негативно про Ілону говорила колега-екстрасенс Дарія Воскобоєва. Вона заявила, що сумний кінець був очікуваний. Інший же її партнер з телезйомок заявив mk.ru, що «в житті вона була як дитина - дуже добра і відкрита...»  У соцмережах думки користувачів розділилися. Одні висловили скорботу у зв'язку із загибеллю, на їхню думку, "талановитої, неординарної людини, чия діяльність приносила користь людям", а інші частина обурюючись згадує про «сатанинські обряди», неприйнятність застосування так званої чорної магії.
Політика Ні так ні ні. Порошенко прокоментував ідею Турчинова скасувати АТО Президент України Петро Порошенко прокоментував озвучену напередодні секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим думку про те, що АТО як операцію, що не відповідає подіям на Донбасі, треба скасувати, визнати окупованими його території. Порошенко вважає, що українські військові зараз не мають повноважень діяти адекватно у відповідь на російську агресію. "Якщо ми скасуємо АТО і в той же час не надамо військовим права діяти адекватно в умовах агресії - залишимо Україну беззахисною", - сказав Порошенко журналістам у середу. Тут же він заявив, що за його дорученням вже був розроблений проект законодавчого акта «Про реінтеграцію окупованих територій Донбасу». Документ охоплює низку заходів і кроків, які треба здійснити для забезпечення реінтеграції, для визначення правового режиму захоплених територій.
Політика Турчинов: Пропускати росіян в Україну по біопаспортах і фіксувати, якщо є роги, копита і хвіст Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що громадян Росії можна пропускати на територію України тільки за біометричними паспортами. Про це він розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна. "Ми не повинні втрачати час, а зробити те, що в наших силах. Наприклад, ми повинні пускати громадян Росії тільки за міжнародними біометричними паспортами. У більшості росіян їх немає - це їхні проблеми. При цьому в обов'язковому порядку необхідно з кожного, хто в'їжджає з РФ, знімати відбитки пальців рук, сканувати сітківку очей, якщо є роги, копита і хвіст - фіксувати і це. Ми повинні поставити надійний заслін, який захищає країну від проникнення ворожої агентури, терористів, сепаратистів та іншого", - сказав він. Нагадаємо, раніше офіційний представник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца заявила, що відомство підтримує ідею влади України про введення режиму в'їзду російських громадян в Україну за біометричними паспортами.
Політика Влада Києва допоможе жителям, які постраждали від неправильних нарахувань за комуналку Влада Києва має намір фінансово підтримати організації співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельні кооперативи (ЖБК), які постраждали від неправильних нарахувань оплат за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання в 2002-2014 рр. Про це повідомила прес-служба Київської міської ради (Київради). Таке рішення прийняла постійна комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. "Ми затвердили наступну методологію: щоб отримати фінансову підтримку з бюджету міста, потрібно надати в райдержадміністрацію тристоронній акт за спожитий обсяг холодної води на підігрів та теплової енергії для потреб гарячого водопостачання за певний розрахунковий опалювальний період", - заявив голова комісії Андрій Странніков.
Події оформление ленты  Харківський трамвай протаранив автомобіль і протягнув його за собою У Харкові сьогодні, 14 червня, на перехресті Плеханівської і Балашовського проїзду сталося зіткнення автомобіля Daewoo Lanos і трамвая. Про це повідомляє місцеве видання 057.ua з посиланням на патрульну поліцію Харкова. Як розповів водій автомобіля, виїжджаючи з Балашовського проїзду, він зупинився на трамвайних коліях, щоб пропустити інші автомобілі, коли в нього врізався трамвай. Пасажири трамвая розповіли поліції, що водій трамвая не подавав звуковий сигнал і їхав на високій швидкості. Крім того, до аварії транспортний засіб кілька разів зупинявся для усування несправностей, і тому водій був знервований. Після зіткнення трамвай протягнув легковик ще 9 метрів.   709/5000 V Khar'kove segodnya, 14 iyunya, na perekrestke Plekhanovskoy i Balashovskogo proyezda proizoshlo stolknoveniye avtomobilya Daewoo Lanos i tramvaya. Ob etom soobshchayet mestnoye izdaniye 057.ua so ssylkoy na patrul'nuyu politsiyu Khar'kova.Kak rasskazal voditel' avtomobilya, vyyezzhaya iz Balashovskogo proyezda, on ostanovilsya na tramvaynykh putyakh, chtoby propustit' drugiye avtomobili, kogda v nego vrezalsya tramvay.Passazhiry tramvaya rasskazali politsii, chto voditel' tramvaya ne podaval zvukovogo signala i yekhal na vysokoy skorosti. Krome togo, do avarii transportnoye sredstvo neskol'ko raz ostanavlivalos' dlya pochinki neispravnostey, i poetomu voditel' byl nervnyy.Posle stolknoveniya tramvay protashchil legkovushku yeshche 9 metrov. У Харкові сьогодні, 14 червня, на перехресті Плеханівській і Балашовського проїзду сталося зіткнення автомобіля Daewoo Lanos і трамвая. Про це повідомляє місцеве видання 057.ua з посиланням на патрульну поліцію Харкова.
Дозвілля оформление ленты  Безвіз з Японією: що варто побачити і спробувати під час подорожі до цієї країни Кабмін Японії почав роботу над запровадженням безвізового режиму з Україною. Японські дипломати поки не говорять про терміни, однак сподіваються, що на олімпійські ігри в Токіо в 2020 році українці вже зможуть приїжджати без віз. З огляду на таку чудову перспективу ми вирішили поцікавитися, чим Японія може здивувати українців і заради чого туди точно варто поїхати. Країна висхідного Сонця розташована на Японському архіпелазі, що складається з 6852 островів. В Японії живе понад 126 мільйонів осіб, вона займає десяте місце в світі за чисельністю населення. При цьому величезної шкоди демографії країни було завдано ядерним бомбардуванням міст Хіросіми і Нагасакі під час Другої Світової війни. Править країною Його Величність Імператор Акіхіто (який недавно заявив про бажання зректися престолу), прем'єр-міністром з 2012 року є Сіндзо Абе, він же очолює Ліберально-демократичну партію Японії. Архітектура Японії Для японської архітектури притаманні простота, світлі і відкриті приміщення. Традиційним матеріалом для будівництва в Японії є дерево. Дерев'яні житлові будинки простих японців називаються мінка, вони максимально пристосовані до клімату країни. Мінки бувають одно- або двоповерховими. Збережені зразки архітектури давньої Японії до IV століття практично відсутні. Зовнішній вигляд будівель ранньої Японії зазвичай відтворюють за знайденими глиняними моделям житлових будинків ханіва і малюнків на бронзових дзеркалах. Буддійський храм Хорю-дзі є однією з найдавніших зі збережених дерев'яних будівель у світі. Храм розташований в місті Нара, він був зведений принцем Сьотоку в 607 році. Комплекс складається з 41 окремих будівель. Найважливіші з них - головна або Золота зала і пятиярусная пагода висотою 32 метри. Токійський імператорський палац був заснований у XV столітті, пережив десятки пожеж, бомбардувань Другої світової війни і навіть кілька революцій. Багато споруд на палацовій території витримані в сучасному європейському стилі. Більшість будівель, зокрема і зала для аудієнцій, житлові покої імператорської сім'ї і скарбниця, де зберігаються символи японської влади, закриті для відвідин.  Доступний лише Східний сад з Музеєм імператорських колекцій, залом музики Токогакудо, чудовими садами сакури і кедра та іншими японськими ландшафтними цікавинками. Святилище Фусімі Інарі в Кіото - храм існує щонайменше з IX століття, хоча офіційною датою його заснування вважається 711 рік. Вважається, що в святилищі понад 10 тисяч воріт-торії. Вихідними тисячі японців приїжджають сюди просити у богині достатку Інарі великого спадку або надбавки до зарплати. Токійський вокзал - багатоярусне місто-мурашник, пов'язане декількома десятками переходів, сходів, ліфтів. Всередині вокзалу - багато магазинів, інформаційних центрів і ресторанів. Щодня з 68 залізничних колій Токійського вокзалу йде понад 4 тисячі швидкісних поїздів-сінкансенів. Додатково до цього платформи вокзалу з'єднані з прилеглими станціями метро - так що голова йде обертом від цих багатоярусних лабіринтів. Будівля уряду Японії - будова нагадує дві величезні мікросхеми, розташовується в районі хмарочосів Сіндзюку. У цьому кварталі вона вважається найвищою - 243 м. Взагалі ж будівель токійській мерії три: біля підніжжя двох з'єднаних веж причаїлася ще одна "лише" восьмиповерхова споруда, в якій розташовується Будинок народних зборів. На 45-му поверсі будівлі на висоті 202 метрів міститься один з найбільш вражаючих оглядових майданчиків Токіо. У ясну погоду звідси видно навіть священну гору Фудзі.  Природні пам'ятки, які варто побачити в Японії Фудзіяма - найвища гора в Японії. У неї - симетричний конус вулканічного походження, останній раз Фудзі-сан вивергалася в 1707 році, тоді токійські вулиці вкрив шар попелу. Найбільш мальовничий краєвид постає в зимовий період або ранньою весною, коли яскраво-біла снігова шапка надає Фудзіямі особливої чарівності. Сходження на гору здійснюють у літній сезон з липня по серпень. П'ять срібних озер. Озера гори Фудзіяма оперізують її з північного боку. Тут, кожен охочий може зайнятися водними видами спорту, провести час у різних парках розваг, відвідати крижані печери, а також спокійно насолодитися чудовими краєвидами самої гори.   Острів Хоккайдо - на ньому розташовані найкрасивіші природні місця країни. Одним з них є національний парк Японії. Тут можна зустріти бурого ведмедя, оленя, а також незвичайного гризуна пищуху. На території заповідника розташована найвища точка острова - вулкан Асахі. Острів Якушіма - єдиний на Землі, де ростуть дерева, яким більше 1000 років. Кажуть, якщо підійти до найстарішого з них, вік якого близько 7000 років, життя наповниться щастям і спокоєм. Мегаполіси, в яких варто побувати Токіо - столиця Японії, її адміністративний, фінансовий, культурний і промисловий центр. Там живе більше 13 млн осіб. Не дивно, що в Токіо температура повітря завжди вище середньої по країні на 10 градусів. Токійський метрополітен є найбільшим у світі за пасажиропотоком - ним користуються 3,2 мільярда людей на рік. Цікавим є той факт, що тут навіть існує спеціальна посада - осія, який заштовхує пасажирів у переповнені вагони. Токійський зоопарк Уено - найстаріший зоопарк Японії, у ньому утримується більше 2600 вихованців. У місті забороняють тримати домашніх тварин, тому в Токіо з'явилися «котячі кафе» - за невисоку плату відвідувачі можуть вибрати кішку і погратися нею. Кіото - в перекладі «столиця миру і спокою». Це місто було столицею Японії з 794 по 1192 р. У ньому проживає 1,5 млн осіб. Воно було засноване імператором Камму в 793 році. Місто варто відвідати, щоб відчути саме той неповторний дух старої Японії - в Кіото побудовано безліч храмів і музеїв. Тут розташований один з найкрасивіших буддійських храмів - Кійомідзудера.  Йокогама - одне з найбільших міст Японії. З 1 липня 1859 року було офіційно відкрите для відвідування іноземних суден, в країну хлинув потік західної цивілізації. Тут розташований найбільший у Японії порт, а також штаб-квартири багатьох відомих на весь світ компаній і банків. Чисельність населення Йокогами - близько 12,65 млн осіб. Місто виділяється ультрасучасними висотними будівлями і великою кількістю розважальних комплексів. Нагасакі - ділове і барвисте місто, але його нещаслива доля перекриває приголомшливу ранню історію. Населення 448 041 осіб. Украмі, епіцентр ядерного вибуху, є нині процвітаючим мирним передмістям, мирне життя якого контрастує з музеєм Атомного бомбардування - пронизливим нагадуванням про жахи ядерного руйнування, і Гіпоцентр-Парком, в якому міститься чорна кам'яна колона на місці падіння атомної бомби. Там же - і уламки, що збереглися після вибуху. Дзвін у Храмі Фукусай-джі Зен, побудованому у формі черепахи, дзвонить щодня об 11:02 - час вибуху. Усередині храму розташований найбільший у світі Foucult Pendulums (пристрій, що показує обертання землі). Традиції Японії, про які варто знати В Японії не прийняті рукостискання, вітати один одного належить поклонами, причому з тією ж інтенсивністю і повагою, з якою вас вітає інша людина. Крім того, японці традиційно постійно посміхаються. Навіть найбільш неприємні моменти у спілкуванні тут прийнято супроводжувати посмішкою. Є речі, на які в Японії накладається табу. Так, тут не прийнято занадто скорочувати дистанцію зі співрозмовником, неможливі панібратські відносини, не вітається активна жестикуляція при розмові. Окремо слід відзначити прямий погляд під час розмови, будь-який японець сприйме його як агресію.  Під час перебування у громадських місцях також слід враховувати низку табу. В Японії не курять у громадських місцях, тут вважається святотатством наступати ногою у взутті на татамі (солом'яна циновка). Навіть заходячи в туалет, треба взувати спеціальні тапочки, а виходячи - знімати їх. Їжа Національна кухня японців відрізняється перевагою натуральних, мінімально оброблених продуктів і широким застосуванням морепродуктів. Японці велике значення надають посуді, сервіруванню столу, декоративному оформленню страв національної кухні. З процесом поглинання їжі в Японії пов'язано багато традицій. Так, перед їжею обов'язково слід витерти руки і обличчя гарячою серветкою. Весь посуд суворо розмежовується на чоловічий і жіночий. Не прийнято користуватися ложками, супи також п'ють. Якщо подають локшину, її з'їдають паличками, а бульйон випивають. При цьому не тільки дозволяється, але навіть рекомендується плямкати. Руками можна їсти тільки в дружній обстановці. Суші - це сира риба, укладена на спресовану грудочку рису. Рецепти і начинки для суші вкрай різноманітні, наприклад, пікантна ікра морського їжака або товсті, соковиті амаебі (солодкі креветки). Але попри піднесений образ суші, це перш за все вулична їжа. Рамен - яєчна локшина в солоному бульйоні, фаворит серед японських «нічних» страв. Існує 4 основних види бульйону для рамена: тонкоцу (бульйон на свинячий кісточці), місо, соєвий соус і солоний бульйон. Унагі - річковий вугор, підсмажений на деревному вугіллі і приправлений солодким соусом барбекю. Згідно з народними повір'ями, унагі - ідеальний засіб при жаркому вологому і виснажливому ​​японському літі. Цей делікатес нагадує про стару Японії, унагі можна скуштувати з травня по жовтень. Кайсекі - частина японського обіду, а  вміння приготувати таку страву прирівнюється до японської високої кухні. Кілька століть тому кайсекі подавався під час чайної церемонії в Кіото. Кайсекі є простим набором страв, сервірованих ретельно на вишуканій посуді. Для його приготування використовуються тільки свіжі інгредієнти. Вибір інгредієнтів для кожної страви залежить від поточного сезону.  Шабу-шабу - назва страви походить від звуків, які виникають, коли тонкі скибочки яловичини або свинини опускаються за допомогою паличок в киплячий бульйон (ну, принаймні саме так чуються вони японцям). До столу подається тарілка з мармуровим м'ясом, яке відвідувачі готують самі.  Незвична Японія У країні багато незвичних для українця речей, які є буденними для місцевих жителів. Так  у Японії є вендингові автомати, де швидко можна придбати не тільки чіпси і шоколадки, але навіть смажену картоплю, варені яйця, корм для домашніх тварин і макарони. Крім того, в Японії можна купити квитки на електропоїзд, де є гаряча ванна для ніг, щоб зняти напругу і гарненько відпочити. Ще одна особливість - вбиральні в Японії, які більш ніж функціональні. Ці туалети вміють буквально все: допомагають інвалідам, самі очищаються, в них є функція підігріву. Японці життєлюбні, тому тут є готель для тих, хто хоче просто виспатись; кілька доріг, проїжджаючи якими можна слухати приємну мелодію, а також - майже ніколи не звучить слово «ні».
Суспільство Робочі реалії фабрики, де шиють для Іванки Трамп, вразили журналістів Іванка Трамп хоче стати прикладом для працюючих жінок, але її явно не цікавлять умови праці жінок, які працюють на неї. Працівниці фабрики, що виготовляє одяг для її бренду в Індонезії, заявляють про численні порушення трудових норм, повідомляє The Guardian. Фабрика PT Buma Apparel Industry розташована в Субангу, Східна Ява, і виготовляє одяг для багатьох модних брендів, включно з брендом Іванки Трамп. Працівники отримують зарплату в межах встановленого законом мінімуму - $173 на місяць, але цей прожитковий мінімум є найнижчим у всій Індонезії та на 40% нижче, одержуваного в Китаї.Три чверті персоналу фабрики - жінки, багато з них мають дітей і віддають майже всю свою зарплату на їхнє виховання, при цьому не маючи можливості жити з ними в одному будинку. Понаднормова робота рідко оплачується, а при розриві контракту з працівником йому не виплачується компенсація. Також кілька працівників заявили про те, що менеджери називають їх «ідіотами, тваринами і мавпами». На фабриках нерідко використовують нереалістичні цілі, щоб виправдати понаднормову працю. Наприклад, заявлена ​​мета при виробництві одягу за робочий період становить 58-92 елементи. Хоча насправді виробляється лише 27-40 елементів. Одна з працівниць сказала, що часто добровільно залишається для понаднормової роботи, бо вони не встигають виконати заявлену кількість роботи. Працівників часто звільняють одразу перед Рамаданом, уникаючи тим самим передбаченого індонезійським законодавством «бонусу на честь релігійного свята». У травні 2017 року кількість звільнених працівників перед святом склала 290 осіб. Ці факти стали відомі всього через тиждень після того, як активіст, який розслідував робочі безлади на китайській взуттєвій фабриці Іванки Трамп, був затриманий китайською поліцією за підозрою в незаконному спостереженні. Організація, на яку працює активіст, стверджує, що затриманий виявив величезну кількість порушень, включно з зарплатами, що нижче визначеного законом мінімуму, словесні образи з боку менеджменту і порушення прав жінок. За останні 17 років організацією проводилися сотні розслідувань на фабриках по всьому Китаю, і це перший раз, коли активіст був заарештований. Ще один - взагалі пропав безвісти. Він влаштувався працювати під прикриттям на ту ж фабрику, але був звільнений через п'ять днів за те, що зробив фото на мобільний телефон. Під час президентської кампанії Трампа продажі бренду виросли на $18 млн, і, хоча в січні 2017 року Іванка пішла з позиції глави компанії, одяг продовжує продаватися під її ім'ям.
Суспільство В Україні з'явиться військова поліція. Її завдання і функції Міноборони ініціює створення військової поліції для зниження кількості небойових втрат на фронті. Про це під час засідання круглого столу заявив заступник начальника Управління запобігання, виявлення злочинів та інших правопорушень ГУ Військової служби правопорядку ЗСУ Олег Бєлих, передає кореспондент АСН. "У Збройних силах існує проблема з великими небойовими втратами. Міністерство оборони бачить вихід із ситуації шляхом створення військової поліції з наданням їй повноважень досудового розслідування злочинів, скоєних військовослужбовцями, і здійснення оперативно-розшукової діяльності", - заявив він. Так, за даними Міноборони, у 2016 році небойові втрати українських військових перевищили втрати на фронті. Зокрема, з 1 січня по 23 грудня 2016 року бойові втрати українських військових склали 211 осіб, тоді як небойові втрати - 256 осіб. Найпоширенішою причиною небойових втрат українських військових є самогубство. Таких випадків було зафіксовано 63. На другому місці серед небойових втрат - смерть у результаті хвороб - 58 випадків. Крім того, 39 військових загинули в результаті необережного поводження зі зброєю, 30 військових вбили, 29 загинули в результаті нещасних випадків. Ще 18 - у дорожньо-транспортних пригодах, десять - в результаті отруєння, зокрема алкогольного і наркотичного, і четверо, - в результаті порушення заходів безпеки. П'ятеро військових з 256 загинули з інших причин, які не вказуються. За словами Бєлих, військова поліція має бути створена на базі Військової служби правопорядку Міноборони. Зараз відомство розробляє відповідний законопроект на заміну законопроекту №1805 "Про військову поліцію", який парламент відхилив у 2015 році. "Зараз на фронті багато військовослужбовців гинуть внаслідок самогубств та нещасних випадків саме через непрофесійне розслідування працівниками Нацполіції таких випадків", - сказав він. У свою чергу, заступник Військової прокуратури Центрального регіону Анатолій Маркевич додав, що військові злочини має розслідувати не Міноборони, а Військова прокуратура. "Слідчі Нацполіції кваліфікують очевидні вбивства на фронті як смерть від самогубств або смерть від звичайних причин без ознак криміналу. Сумнівні обставини не досліджуються і реальні обставини не встановлюються. Зараз Військова прокуратура обмежується лише процесуальним керівництвом і не хоче займатися розслідуванням нібито самогубств, посилаючись на ст. 216 Кримінально-процесуального кодексу, яка встановлює підслідність таких кримінальних справ за Нацполіцією", - зазначив він. Він вважає за необхідне ініціювати ухвалення законопроекту про внесення зміни до п.3, ч.4 ст. 216 УПУ, якими буде передана підслідність кримінальних справ щодо військовослужбовців від Нацполіції у Військову прокуратуру.
Наука і технології Генеральний директор Apple відкрив деталі створення безпілотного автомобіля Titan «Ми сконцентровані на автономних системах, це технологічний напрям, що є для нас пріоритетним сьогодні», - розповів гендиректор Apple Тім Кук в інтерв'ю Bloomberg. У наш час багато компаній, що займаються створенням програмного забезпечення, намагаються зайняти місце на автомобільному ринку. Компанія Waymo підписала угоду з Fiat Chrysler і Lyft на розробку необхідних технологій, в той час як BMW відкрили значні за розміром офіси в Силіконовій долині, виділяючи сотні мільйонів доларів на розробки. Bloomberg розповідає про те, що в Apple спочатку планували створення власного автомобіля, поки минулого року не перевели фокус на створення технологій для автономного водіння. Компанія найняла понад 1000 інженерів у 2014 році для роботи над Проектом Titan - поки неофіційна назва проекту. З чуток, протягом минулого року півдюжини машин таємно тестували на дорогах у районі Сан-Франциско. У квітні цього року в Apple отримали офіційний дозвіл від автотранспортного управління штату Каліфорнії протестувати 3 позашляховики. До цього часу не ясно, чи об'єднаються вони з автомобільним виробником, якому продадуть свої технології, або ж створять повністю власну модель. Але, знаючи їхній послужний список, можна не сумніватися в успіху продукту незалежно від ухваленого рішення.
Культура оформление ленты  Помер один з найвідоміших шведських письменників Ульф Старк Після нетривалої хвороби помер відомий шведський письменник Ульф Старк. Про це заявила його дружина в Facebook, передає ЛітАкцент. Ульф Старк є одним з найвідоміших письменників Швеції, зокрема, в англомовному світі. Його романи, оповідання й повісті були перекладені багатьма мовами, а автор не раз ставав лауреатом багатьох літературних нагород. Як автор книг для дорослих Старк дебютував у 1964 році. У 1975 році він почав, а з 1984 року повністю присвятив себе дитячій літературі. У 2000 році Старк був нагороджений дипломом журі премії імені Ганса Крістіана Андерсена. У квітні минулого року за сприяння шведського посольства в Україні, Swedish Arts Council і Шведського інституту Старка запросили до Києва як почесного гостя Дитячої програми Книжкового Арсеналу.

Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
більше матеріалів




/-1,1957011222839-/ /-pc-/
Top