counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

США збираються ввести проти Росії «вічні» санкції. Що вони передбачають


Переглядів: 401


США збираються ввести проти Росії «вічні» санкції. Що вони передбачають

Нова «згода» в Сенаті США спричинила розпач серед політичної еліти Росії. 13 червня сенатори від Демократичної і Республіканської партії «дійшли згоди» щодо нового пакету антиросійських санкцій. Офіційно ці заходи будуть відповіддю на втручання російських хакерів у президентські вибори в США в 2016 році.

Нові санкції стосуватимуться ключових елементів російської економіки - гірничодобувної промисловості, металургії, суднобудування і залізниць. Крім того, санкції торкнуться корумпованих російських чиновників і осіб, причетних до порушень прав людини, працівників російського розвідувального та оборонного відомств. Індивідуальні санкції передбачають заморожування віз і активів росіян у США.

Громадян і компанії США обмежать в інвестуванні в російські суверенні облігації, їм заборонять участь у приватизації держкомпаній РФ, фінансування російських енергетичних проектів і трубопроводів. Безпосередньо санкції вплинуть і на банки Росії. Американським компаніям і фізичним особам заборонять будь-які угоди з наданням фінансування російськими банками, які потрапили під санкції, на строк довше, ніж 14 днів. Пропонується також обмежити терміни фінансування російських енергетиків, які перебувають під санкціями, до 30 днів.

Нагадаємо, перші санкції були введені адміністрацією президента США Барака Обами в березні 2014 року у відповідь на агресивну анексію українського Криму і війну на Донбасі. Пізніше санкції щодо РФ кілька разів вводилися також через війну в Сирії, зв'язки з Північною Кореєю, і найголовніше для Америки - за втручання в президентські вибори 2016 року в США.

Як відомо, адміністрація нового президента США - Дональда Трампа - лояльно ставиться до Росії. Як з'ясували журналісти Yahoo News, в перші кілька тижнів перебування на посаді глави держави Трамп навіть збирався зняти економічні санкції з Російської Федерації. Перешкодою на шляху впровадження цього рішення стали колишні чиновники адміністрації Барака Обами і Держдепартамент. Більше того, чиновники Держдепу почали лобіювати закон, який дозволив би заблокувати можливе скасування санкцій проти РФ.

І ось тільки зараз, у 2017 році, американськими сенаторами узгоджений новий закон, який введе найбільш жорсткі обмеження проти лідера Кремля і його чиновників. Більше того, в законопроект внесено положення, яке забороняє Білому дому послаблювати, призупиняти або скасовувати санкції без схвалення Конгресу.

Звичайно, навіть у нинішній непростій ситуації, в якій опинилася адміністрація Трампа, там намагаються зупинити рішення Сенату щодо нових антиросійських обмежувальних заходів. Так, 14 червня держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що посилення санкцій нібито закриє канали зв'язку з Москвою. Він наполягав на тому, що у США і Росії «є деякі відкриті канали, щодо яких ми починаємо говорити, і я думаю, що не хотів би блокувати ці канали чимось новим». На слуханнях в сенатському комітеті з міжнародних відносин Тіллерсон переконував, що керівництву США потрібно мати можливість «посилювати вогонь», якщо домовленості з РФ стосовно боротьби з тероризмом і війни в Сирії проваляться.

Разом з тим у Сенаті заявили, що ухвалять законопроект про санкції, навіть якщо Трамп накладе на нього вето. Для ухвалення документа потрібна підтримка не менше 67% членів кожної з палат Конгресу. Американські журналісти відзначають, що Трамп опиниться у скрутному становищі, якщо відмовиться підписувати законопроект. ФБР і Конгрес і так активно розслідують зв'язки його передвиборного штабу з Росією.

санкції, Росія, США, вибори, банки, сенат, Володимир Путін, Дмитро Пєсков, Дональд Трамп

Кремль вже встиг мляво відреагувати на майбутні «вічні» санкції. Як заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Песков, Кремль не хотів би, щоб відносини з Вашингтоном йшли у  санкційне піке, але це «не їхній вибір».


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів
/-0,48183417320251-/ /-pc-/
Top