counter
Архів Повернутись назад 05 Вересня 2017
5 Вересня
Події У Бельгії пілот викинувся з вертольота на ходу Пілот військово-повітряних сил Бельгії, ймовірно, викинувся з кабіни вертольота під час показових виступів. Про це повідомляє телерадіокомпанія RTL. Як повідомляється, інцидент стався під час дня відкритих дверей в інженерному батальйоні, який розташований в комуні Аме провінції Льєж. Відзначається, що пілот вертольота Agusta A-109 дочекався викидання десанту, а потім покинув кабіну без парашута над лісом. У момент стрибка вертоліт був на висоті більше кілометра. Другий пілот самостійно посадив вертоліт ВПС. Розслідування передбачає, що пілот викинувся через шлюборозлучний процес. У загиблого залишилася маленька донька.Наразі тіло пілота ще не знайшли. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Тернопільській області на території Почаївської лаври 38-річний чоловік покінчив життя самогубством.
Політика У Мінсоцполітики назвали число зареєстрованих переселенців з Донбасу і Криму Станом на понеділок, 4 вересня, враховано 1 591 670 переселенців або 1 283 274 сім'ї з Криму і Донбасу. Про це сказано в повідомленні прес-служби Мінсоцполітики. «Станом на 4 вересня цього року, за інформацією структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та КМДА, враховано 1591670 переселенців або 1283274 сім'ї з Криму і Донбасу», - сказано в повідомленні. Відзначається, що станом на 4 вересня одержувачам допомоги профінансовано 1915937 тисяч гривень. Повідомлялося, що станом на 28 серпня цього року в Україні було зареєстровано 1 586 135 переселенців з Донбасу і Криму. Кабмін змінив правила реєстрації місця проживання для внутрішніх переселенців, скасувавши необхідність вносити інформацію про реєстрацію місця перебування. Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду.
Суспільство Без Путіна бойовики «ЛДНР» протримаються кілька місяців - журналіст Відомий журналіст і уродженець Донбасу Денис Казанський вважає, що ватажки т.зв. «ДНР» і «ЛНР» не зможуть існувати без Путіна і Росії. Таку думку він висловив у коментарі сайту Politeka. «Якщо будуть існувати без Путіна і РФ, то це існування завершиться дуже швидко. На початку війни ми бачили, як вони трималися деякий час на позиціях, які зайняли на старті. Потім кидали зброю і бігли. Це було в Слов'янську, Лисичанську, Сєверодонецьку і Маріуполі. Ще не втрутилася РФ, а вони зазнавали поразок і відступали перед військовими України. Зараз боєздатність українських військових набагато вище і цей клаптик землі без поставок з РФ протримається кілька місяців. Можливо, там є запаси зброї, але без РФ вони приречені. У них немає ніяких ресурсів, вони не виробляють нічого», - зазначив журналіст. Казанський також сказав, що контроль між кордонами т.зв. «ДНР» і «ЛНР» все ж є - такий, як на кордоні звичайних держав. «Якщо ви спробуєте провезти щось, вас заарештують або відберуть товар, або змусять заплатити. У «республік» немає нічого спільного з ідеями, які там проголошували на початку війни. Є тільки два збройних злочинних угруповання», - підкреслив Казанський.
Політика Трамп погодив постачання великої партії озброєння Південній Кореї Президенти Південної Кореї і США Мун Чже Ін і Дональд Трамп домовилися «всіма засобами» тиснути на КНДР, зокрема  і великою закупівлею Південною Кореєю американського озброєння. Про це сказано в повідомленні Білого дому, інформує Інтерфакс-Україна. «Президент США Дональд Трамп дав принципову згоду, щоб Південна Корея купила озброєння і устаткування з Америки на багато мільярдів», - сказали в прес-службі. Крім цього, глави двох держав виступили «за розширення спільних військових можливостей». Випробування водневої бомби, яке проводить Північна Корея, назвали провокацією і серйозною загрозою. Також американський президент «погодився з південнокорейською ініціативою про зняття обмежень на вагу боєголовок на ракетах, які розміщені в Південній Кореї».
Події У Дніпрі ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 390 млн грн Працівники податкової поліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області разом з прокуратурою Запорізької області ліквідували в Дніпрі конвертаційний центр з оборотом понад 390 млн грн. Про це в Facebook пише перший заступник голови ДФС Сергій Білан. В рамках розслідування за ст. 212 ч.3, ст.27 ч.5, ст. 212 ч.3 та ст. 205 ч.2 Кримінального кодексу України було встановлено факт обслуговування групою осіб підприємств реального сектора економіки Київської, Запорізької, Донецької, Харківської та Дніпропетровської областей, а також міста Києва. Злочинці надавали незаконні послуги з формування штучного податкового кредиту, а також переведення безготівкових коштів у готівку. «Для прикриття незаконної діяльності вони зареєстрували і придбали корпоративні права низки фіктивних і транзитних підприємств. На їхні рахунки підприємства перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товари або надані послуги. Надалі кошти передавалися посадовим особам вигодонабувачів за вирахуванням винагороди за надані послуги», - написав Білан.
Суспільство оформление ленты  Українська соціальна мережа Ukrainians припинила існування Припинена робота над соціальною мережею Ukrainians. Про це повідомила одна із засновників Олександра Струмчинська на своїй сторінці в Facebook. За словами Струмчинської, частина розробників відмовилася продовжувати роботу, вони також відмовилися віддати кому-небудь вже створені матеріали. «Мене поставили перед фактом, що розробка української соціальної мережі припиняється. Мені дуже шкода. І я відверто прошу вибачення і дякую всім користувачам, які разом зі мною щиро вірили в реалізацію і успіх цього проекту», - написала засновник. Робота над проектом Ukrainians почалася в кінці травня після заборони російських ресурсів в Україні. Розробляли соцмережу одночасно для трьох платформ - web, iOS і Android. У соцмережі тільки в липні зареєструвалися понад 100 тисяч українців. Передбачалося, що Ukrainians замінить користувачам «Однокласників» і «ВКонтакте».
Події У Слов'янську затримано чоловіка, який «для статусу» вступив у «ДНР» У Слов'янську Донецької області був затриманий 22-річний молодий чоловік, який вступив у терористичну організацію «ДНР» «для статусу». Про це передає прес-служба обласної поліції. «У квітні 2014 року затриманий звернувся до знайомого, який був у лавах бойовиків «ДНР», з проханням взяти його на «службу». Мотивом стали не гроші або «ідея», а «статус ополченця». З першого дня чоловік отримав позивний - «Самопал». Протягом двох місяців він проходив військову підготовку у тренувальному таборі, який розташований під Карачуном. Після підготовки з числа бойовиків, які також були в цьому таборі, сформувалися постові групи», - сказали в поліції. За інформацією правоохоронців, затриманий разом з іншими отримував автомати Калашникова і чергував на блокпостах, «де здійснював «фільтрацію» - встановлював проукраїнські налаштованих громадян». Після того, як місто було звільнено від окупації, зловмисник поїхав з бойовиками в Горлівку. Він сподівався продовжити «військову справу», але виявилося, що там він нікому не потрібен. Спочатку він жив на окупованих територіях, але в підсумку повернувся в рідне місто і ретельно приховував свою причетність до «ДНР».
Політика Путін погодився ввести миротворців на Донбас, але на своїх умовах Росія внесе в Раду безпеки ООН резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС, передає ТАСС. Лідер Кремля зазначив, що розміщення миротворців можливо тільки на певних умовах. Путін уточнив, що це будуть «навіть не миротворці», а люди, що забезпечують безпеку місії ОБСЄ. «Я вже неодноразово говорив, що підтримую і місію озброєння ОБСЄ. Але сама організація відмовляється від озброєння своїх співробітників, оскільки не має ні відповідного персоналу, ні досвіду подібної роботи. У цьому контексті наявність миротворців ООН, навіть не миротворців, а тих людей, які забезпечують безпеку місії ОБСЄ, вважаю цілком доречним. І не бачу тут нічого поганого», - заявив Путін. Глава РФ відзначив, що введення миротворців піде на користь «розв'язання проблеми» на Донбасі. «Ці сили повинні перебувати на лінії розмежування і не на якихось інших територіях. Третє - розв'язання цього питання має відбутися не інакше як після розведення сторін і відведення важкої техніки», - додав Путін.
Політика Ляшко відмовляється голосувати за реформу освіти без його поправок Ляшко не голосуватиме за реформу освіти. Про це голова фракції Радикальної партії заявив перед початком засідання Верховної Ради України, передає кореспондент АСН."Ми будемо вимагати, щоб наші поправки до закону про освіту були враховані. Без них ми голосувати за освітню реформу не будемо", - заявив він. Ляшко впевнений, що пропозиція МОЗ ввести 12-річну середню освіту не обґрунтована. "Навіщо сидіти за партою 12 років! Штани просиджувати? Ми вимагатимемо, щоб наші пропозиції про 11-річне навчання в середній школі було закріплено. Ми також будемо наполягати на тому, щоб було збережено профтехосвіту. А також ми виступаємо не за поетапне підвищення зарплат учителям, а щоб таке підвищення зарплат було забезпечено вже з 1 жовтня - на 25%, а з 1 січня 2018 року - ще на 25%", - додав він.
Політика Поставки американської зброї в Українупогіршать ситуацію - Путін Поставки летальної зброї з США в Україну можуть погіршити ситуацію. Про це за підсумками саміту БРІКС у Китаї заявив президент країни-агресора Володимир Путін. Лідер Кремля разом з тим уточнив, що рішення США про постачання летальної зброї Україні - суверенне. Він додав, що США можуть продавати зброю або постачати безкоштовно. «Це суверенне рішення Сполучених Штатів - продавати зброю або постачати безкоштовно, і тій країні, яка не є реципієнтом цієї допомоги, ми на цей процес вплинути не можемо, але є загальні міжнародні правила і підходи. Поставка зброї в зону конфлікту не йде на користь умиротворення, а тільки погіршує ситуацію», - заявив Путін. Він також пригрозив, що американська зброя принципово ситуацію на Донбасі не змінить, але може збільшити кількість жертв, спровокувати військовий конфлікт на інших територіях. «У самопроголошених республік досить зброї, зокрема захопленої у протиборчої сторони... І якщо американська зброя буде надходити в зону конфлікту, важко сказати, як будуть реагувати проголошені республіки - можливо, вони спрямують наявну у них зброю в інші зони конфлікту, які чутливі для тих, хто створює проблеми для них», - резюмував Путін.
Політика Латвія: Захід не справляється з російською пропагандою, а навчання в Білорусі - загроза для всієї Прибалтики Захід не справляється з російськими хакерськими атаками і фейковими новинами, про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич. Він був присутній на лондонському форумі Nordic-Baltic-UK, в якому брали участь вісім міністрів закордонних справ європейських країн, повідомляє  The Guardian. Він сказав, що існує все більше доказів того, що Росія автоматизувала впровадження дезінформації в соціальних мережах. Рінкевич розповів про нове дослідження НАТО, яке виявило, що кількість російськомовних повідомлень у Twitter на тему НАТО, написаних ботами, в п'ять разів перевищує кількість повідомлень, написаних людьми. Ця цифра в Естонії в дев'ять разів більша. Він описав тактику як «новий спосіб поширення пропаганди серед молоді» Рінкевич закликав Конгрес США продовжити розслідування російського втручання у вибори 2016 року, заявивши: «Для всіх союзників США важливо зрозуміти механіку кібератак, а потім використовувати її ж як інформаційну зброю для впливу на думки наших співвітчизників». Лондонська зустріч проходить одночасно з початком великих військових навчань Росії на східному фланзі Європи Росія стверджує, що до навчань «Захід-2017» буде залучено трохи більше 10 тисяч військовослужбовців, і тільки 3000 з них увійдуть до Білорусі, щоб допомогти білоруській армії «придушити» уявне сепаратистське повстання, підтримуване країнами - членами НАТО. Однак Рінкевич заявив, що кількість залучених російських військ буде ближче до 100 тисяч, і цей масштабний військовий захід міститиме «ядерний елемент». Критики стверджують, що насправді він призначений для імітації спроби вторгнення в Польщу і Литву з метою скорочення поставок зброї від НАТО.
Політика РФ розпочала в окупованому Криму масштабні військові навчання У південній частині РФ, зокрема на території анексованого Криму, сьогодні, 5 вересня, почалися великі військові навчання ракетних військ і артилерії. Про це інформує DW. На 19 полігонів Південного військового округу були виведені більше п'яти тисяч артилеристів ЗС РФ - у Волгоградській та Ростовській областях, Ставропольському і Краснодарському краях, Дагестані, окупованому Криму і Північній Осетії, а також на територіях російських військових баз в Абхазії, Південній Осетії і Вірменії. Навчання артилеристів триватиме протягом наступного місяця. У прес-службі Південного військового округу Росії повідомили, що військові «освоять нові способи і форми виконання вогневих завдань з підтримки танкових і мотострілкових підрозділів в обстановці сучасного загальновійськового бою».
Політика Геращенко про заяву Путіна: Про миротворців уздовж лінії зіткнення не може бути мови Перший віце-спікер українського парламенту, представник Києва у ТКГ з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що про введення миротворчої місії ООН на лінії зіткнення на сході нашої країни не може бути й мови, так як лінія не є державним кордоном України. Про це Геращенко написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook. «Володимир Путін у кращих традиціях гібридної війни спробував спотворити ідею керівництва України щодо миротворців на Донбасі і перевернути все з ніг на голову. Путін доручив своєму міністрові подати резолюцію в РБ ООН щодо миротворців на лінії конфлікту. Але лінією зіткнення вона стала через російську агресію», - пише вона. «Для нас це лінія конфлікту, зіткнення з тимчасово окупованими територіями, лінія, яка повинна назавжди зникнути з землі України у день повернення контролю над кордоном. Це не кордон нашої країни, тому не може бути й мови про миротворців уздовж цієї лінії зіткнення», - додала вона.
Політика Парубій закликав нардепів "не ділитися, не розбігатися" Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій під час промови після відкриття 7-ї сесії парламенту 8-го скликання закликав нардепів "не ділитися, чи не розбігатися». Про це передає кореспондент АСН. "Не чіпати те, що ділить і роз'єднує поодинокі частини української землі, а відстежувати те, що з'єднує їх разом. Об'єднуватися, концентруватися, а не ділитися, не розбігатися. Це має бути нашим гаслом. Це слова Михайла Грушевського", - сказав Парубій, процитувавши главу Центральної Ради Української Народної Республіки Михайла Грушевського. Також спікер нагадав, що парламент під час нової сесії має ухвалити цілий пакет законів для реалізації ключових реформ. Насамперед освітньої та пенсійної. Для цього треба передбачити фінансування в державному бюджеті на наступний рік. "Один із пріоритетів цієї сесії - ухвалення Верховною Радою державного бюджету України на наступний рік", - сказав він. Спікер висловив упевненість, що Рада спільно з урядом, як і минулого року, ухвалить бюджет у законні терміни. "Ми зможемо пройти всі етапи повної системи обговорення у комітетах і фракціях, щоб вийти на зважений документ, який буде підтриманий у цій залі", - додав він.
Політика У БПП підтвердили майбутні "точкові ротації" в Кабміні Кабмін Гройсмана чекають "точкові ротації". Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник глави фракції БПП Ігор Кононенко, передає кореспондент АСН. "Сьогодні є вакансії в Кабінеті міністрів. Тут потрібно враховувати насамперед позицію прем'єр-міністра. І визначатися, заповнювати вакансії. Можливо, робити точкові ротації в Кабінеті міністрів", - заявив він. Також Кононенко підтвердив, що президент до кінця місяця внесе на розгляд парламенту кандидатуру на пост глави НБУ. "З тих прізвищ, що звучали в пресі, і буде обраний новий керівник Нацбанку", - сказав він. Нагадаємо, раніше в пресі повідомлялося, що серед ймовірних кандидатур називають главу правління "ПриватБанку" Олександра Шлапака, главу правління "Райффайзен Банк Аваль" Володимира Лавренчука, главу Незалежної асоціації банків Романа Шпека, а також першого заступника голови НБУ Якова Смолія. Водночас громадська колегія ради Нацбанку рекомендувала Порошенку голову Громадської колегії ради НБУ Станіслава Аржевітіна, співголову Вищої експертної ради при Раді НБУ Анатолія Гулея, головуРади НБУ Богдана Данилишина.
Події оформление ленты  У Києві затримали банду поліцейських, які грабували громадян на залізничному вокзалі У Києві працівники поліції затримали банду правоохоронців, які на залізничному вокзалі грабували громадян. Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури столиці. «Минулої ночі слідчі прокуратури Києва разом зі співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України за сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції на Центральному залізничному  вокзалі столиці провели спецоперацію із затримання п'яти працівників патрульної служби, які протягом довгого часу здійснювали напади на туристів і грабували їх», - сказано в повідомленні. Як наголошується, в ході несення служби на території Центрального залізничного вокзалу Києва злочинці затримували громадян, які самостійно подорожували або були в стані алкогольного сп'яніння, після чого незаконно застосовували до них спецзасоби, фізичне насильство і грабували їх. «Зараз встановлена ​​причетність зловмисників до десяти нападів на громадян, які були здійснені ними з березня по вересень 2017 року. Крім того, під час проведення негласних слідчих заходів було задокументовано факти «кришування» цими поліцейськими кишенькових злодіїв.
Політика Не доїхали. Рада з четвертої спроби затвердила план на тиждень Верховна Рада України не змогла затвердити порядок денний сьомої сесії VIII скликання. "За" проголосували лише 158 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах. Наступна пропозиція спікера Андрія Парубія про затвердження плану роботи на тиждень Рада також спочатку провалила, "за" проголосували тільки 198 парламентаріїв, передає кореспондент АСН. План на тиждень затвердили лише з четвертої спроби. Відзначимо, що в проекті порядку денного сесії пропонувалося 2 тис. 496 питань. Опозиція не голосувала за порядок, відзначаючи, що в ній немає недавно зареєстрованих законопроектів. Після провального голосування Парубій звернувся до голів усіх комітетів: "Я прошу, щоб завтра ви розглянули всі законопроекти, які зареєстровані за станом на сьогодні, і змогли їх рекомендувати на розгляд Ради. Щоб все, що зареєстровані, були розглянуті і комітет визначився щодо їх рекомендації на розгляд ", - сказав він.
Суспільство "Викрадена" в Києві журналістка виявилася помічником проросійського пропагандиста Працівники СБУ в понеділок, 4 вересня, запросили для надання офіційних пояснень помічницю проросійського пропагандиста, яка знімала сюжети, що використовувалися для дискредитації України. Про це інформує прес-центр СБУ. «Наші співробітники вчора дійсно запросили помічницю одного з проросійських пропагандистів для надання офіційних пояснень. Жінка співпрацює з пропагандистом на постійній основі. За інформацією СБУ, за «гонорари» вона знімає відеосюжети, які в підсумку використовуються пропагандистом для дискредитації України в інтересах спецслужб Росії», - йдеться в повідомленні відомства в Facebook. Як наголошується, працівники спецслужби повідомили їй про недопущення проведення можливої ​​протиправної діяльності на шкоду українській безпеці, а також оголосили офіційне застереження. «Після закінчення бесіди жінку звільнили», - сказали в СБУ.
Кримінал У Великій Британії спалахнув скандал навколо грошових оборудок керівництва Азербайджану Правляча еліта Азербайджану керує корупційними схемами на $2,9 млрд для просування власних політичних інтересів, підкуповуючи європейських політиків і відмиваючи гроші через мережу «непрозорих» британських компаній, розповідає The Guardian. Опубліковані дані показують, що керівництво Азербайджану, обвинувачуване в численних порушеннях прав людини, здійснило понад 16 тисяч таємних платежів з 2012 по 2014 рік. Деякі з цих коштів були спрямовані політикам і журналістам в межах міжнародної схеми зі створення позитивного іміджу президента Азербайджану Ільхама Алієва і його багатої нафтою країни. Поки немає доказів того, що всі отримувачі знали про джерело грошей, адже найчастіше вони переводилися через замасковані рахунки. Банківські документи показують численні платежі, проведені кількома колишнім членам парламентської асамблеї Ради Європи. Один з них - Едуард Лінтнер, екс-депутат від Німеччини і член Християнського соціального союзу, головою якого є Ангела Меркель. Інший - колишній італійський голова правоцентристської групи Лука Волонте. Ця інтенсивна лобістська політика була настільки успішною, що члени Ради Європи проголосували проти доповіді, що критикує Азербайджан, в 2013 році. Дані також показують, що гроші перераховувалися з рахунків британських компаній болгарину Калину Мітреву, призначеному минулого рокудо ради лондонського Європейського банку реконструкції та розвитку. Мітрев отримав не менше €425 тисяч від місцевої азербайджанської компанії Avuar Co за приватну консультацію. Тінь падає також і на дружину Мітрева - Ірину Бокову, яка є генеральним директором ЮНЕСКО. Бокова подарувала одну з найвищих почестей ЮНЕСКО - «медаль Моцарта» - першій леді і віце-президенту Азербайджану Мехрібан Алієвій. Вона також провела фотовиставку в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі під назвою «Азербайджан - країна толерантності». Цей захід був організований Фондом Гейдара Алієва. Ділові партнери Дональда Трампа в проекті будівництва розкішного готелю в Баку також замішані в численних схемах. Місцевим забудовником готелю був Анар Мамедов, син мільярдера екс-міністра транспорту Азербайджану Зія Мамедова. У той час, коли діяла ця схема, Мамедови були однією з найбагатших сімей країни. Не зовсім зрозуміло, звідки беруться гроші, які використовуються в схемах. Поки відомо лише, що російський уряд перерахував $29,4 млн через свою головну оборонну компанію «Рособоронекспорт». Кілька багатомільйонних переказів були зроблені в період з 2010 по 2014 рр. безпосередньо з Москви.
Суспільство Охоронця Димінського відпустили під домашній арешт У вівторок, 5 вересня, охоронцю Петра Димінського Андрію Борщу, якому було висунуто підозру у вчиненні смертельної аварії, змінили запобіжний захід. Перебування в СІЗО для нього змінили на цілодобовий домашній арешт, інформує Zaxid.net. Апеляційний суд Львівської області також зобов'язав підозрюваного бути присутнім на всіх засіданнях суду, не спілкуватися зі свідками аварії і здати свій закордонний паспорт. Його адвокати пропонували взяти підзахисного на поруки фірмою «Ірбіс». Але суд задовольнив позов частково і перевів Борща під домашній арешт. Франківський відділ поліції зобов'язали виконати рішення суду сьогодні, 5 вересня. У разі недотримання умов йому змінять на більш суворий запобіжний захід. У Львівській області 18 серпня 2017 року в ДТП зіткнулися Mercedes S65 і Opel Astra, в результаті чого 31-річна жінка загинула на місці аварії.
Політика Президент Молдови заборонив військовим їхати в Україну на навчання Президент Молдови Ігор Додон заборонив брати участь молдовським військовим у багатонаціональних навчаннях Rapid Trident, які пройдуть з 7 по 23 вересня в Україні. «Не прийнятна участь молдовських військовослужбовців у військових навчаннях за межами країни», - пише Ігор Додон у себе в Facebook. Він опублікував лист виконувача обов'язків міністра оборони Молдови Георгія Галбури, який просить дозволити участь у військових навчаннях, а також відповідь на цей лист радника президента з питань безпеки, секретаря Вищої Ради безпеки Артура Гуменюка. У листі Галбура заявив, що Міноборони Молдови збирається відправити 57 військовослужбовців країни для участі у військових навчаннях на Яворівському полігоні у Львівській області на території України. «Мета навчань - розвиток взаємодії, зміцнення обороноздатності, а також просування іміджу Національної армії на міжнародній арені», - пише він. Галбура нагадав, що військовослужбовці Молдови беруть участь у цих навчаннях разом з іншими членами «Партнерства заради миру» з 1996 року. У відповідному листі секретар Вищої ради безпеки зазначив, що, згідно з наявними даними, зокрема від міноборони України і українських ЗМІ, ці навчання є «багатонаціональними військовими навчаннями». «Відповідно до закону «Про національну оборону», для участі у подібних навчаннях був потрібен дозвіл Верховного головнокомандувача. В силу повноважень президента Молдови, ми повідомляємо, що президент не затвердив участь військових Національної армії у цих навчаннях», - сказано в листі Гуменюка.
Політика Мін'юст: Україна отримала запит від Грузії на видачу Саакашвілі Заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов повідомив, що Мін'юст отримав запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу екс-голови Одеської ОДА та екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Україна отримала запит про розшук, арешт і екстрадицію Михайла Саакашвілі. Запит Головної прокуратури Грузії адресований Мін'юсту і Генпрокуратурі України», - говорить він під час прес-конференції в Києві. Пєтухов зазначив, що, за інформацією грузинської Головної прокуратури, Саакашвілі виступає обвинуваченим у чотирьох кримінальних справах, відкритих за такими статтями Кримінального кодексу Грузії: ст. 182, що передбачає відповідальність за привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за змовою групою осіб у великих розмірах; ст.117 і ст.333 - зловживання службовим становищем посадовою особою, яке було скоєно шляхом насильства або із застосуванням зброї; ст.332 ч.2 - зловживання становищем посадовою особою.
Дозвілля оформление ленты  Депутатський гардероб: парламентська осінь почалася буденно, і тільки Войціцька прийшла в червоному 5 вересня стартував новий політичний сезон. Спікер парламенту Андрій Парубій відкрив 7-му сесію Верховної Ради України 8-го скликання. Показово, що раніше нардепи приходили на відкриття сесії зазвичай в українських вишиванках. Але цього року парламентська осінь почалася буденно. У кулуарах Ради і сесійній залі ніхто з нардепів не був помічений у святковому одязі. Так, народний депутат БПП Оксана Продан зробила несподіваний вибір на користь рожевої сукні та білих туфель. (Фото - Олег Федонюк) Її колега з "Народного фронту" Людмила Денисова вбралася у сіру строгу сукню. Нардеп Тетяна Чорновіл з "Народного фронту" - строгий синій з кремовими вставками костюм. Епатувала публіку нардеп Тетяна Ричкова з БПП, яка прийшла в парламент у військовій формі. По-літньому: у червоному і з глибоким декольте прийшла в Раду Вікторія Войціцька з "Самопомочі". Сергій Лещенко з БПП, який раніше дозволяв собі джинси і рюкзак, прийшов у Раду в класичному костюмі.   Щоправда, його колега по Комітету боротьби з корупцією Дмитро Добродомов "розбавив" строгий піджак та брюки спортивним взуттям. Саме відкриття сесії також пройшло без особливого пафосу. Капела імені Ревуцького у чорних костюмах виконала гімн, а спікер Парубій закликав депутатів до консолідації зусиль. Адже попереду у народних обранців багато завдань: від прийняття бюджету до пакету реформ і кадрових рішень.
Політика Рада почала спрощувати отримання дозволів на українське мовлення на територіях ОРДЛО Верховна Рада України на пленарному засіданні 5 вересня ухвалила в першому читанні законопроект №6565 про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і прикордонних районах України. "За" проголосували 267 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Законопроект представила голова профільного Комітету з питань свободи слова, нардеп фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар. "Цей законопроект стосується питання як зони АТО, так і прикордонних регіонів. У цій зоні немає медіаринку, а великі компанії не зацікавлені, бо вони не можуть там збирати рекламу. Ми пропонуємо простимулювати українців створювати місцеві радіо- і телестанції в зоні розмежування", - сказала вона. Законопроект дає визначення таких понять: дозвіл на тимчасове мовлення - дозвіл Нацради віщати телерадіокомпанії впродовж року на територіях з особливим режимом мовлення; тимчасове мовлення - мовлення з використанням радіочастотного ресурсу, яке здійснюється компаніями на підставі дозволу на тимчасове мовлення; території з особливим режимом мовлення - прикордонні райони України, райони, які розташовані на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями України та окремими районами Донецької і Луганської областей. Крім того, документ пропонує Нацраді з питань телебачення і радіомовлення надати право видавати дозволи на тимчасове мовлення для тимчасово окупованих територій.
Політика Чому Путін раптом погодився пустити миротворців ООН на Донбас Після тривалих роздумів на тему введення миротворчої місії ООН на Донбас президент країни-агресора Володимир Путін після саміту БРІКС у Китаї озвучив свої умови її допуску. Чи будуть вони прийняті Україною? Навряд чи, про це свідчать різкі заяви наших політиків, які пішли відразу ж після оприлюднення позиції лідера Кремля. Путін про своїх миротворців, "які не миротворці" Путін доручив міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову підготувати російський проект резолюції про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на Донбасі і внести його до Радбезу ООН. Лідер Кремля кілька разів підкреслив, що миротворців введуть виключно для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ. Після цього він назвав умови, за яких Кремль готовий терпіти миротворців на Донбасі. Для початку він уточнив, що це будуть «навіть не миротворці», а люди, що забезпечують безпеку місії ОБСЄ. Після цього зазначив, що введення миротворців піде на користь «розв'язання проблеми» на Донбасі. «Друге - ці сили мають перебувати на лінії розмежування і не на якихось інших територіях. Третє - рішення цього питання має відбутися не інакше як після розведення сторін і відведення важкої техніки, і це не може бути вирішено без прямого контакту з представниками самопроголошених республік, «ДНР» і «ЛНР», - додав Путін. У Росії вперше погодилися на присутність миротворчої місії. Ще в серпні 2017 року директор департаменту інформації та друку МЗС РФ Марія Захарова заявляла, що ця ідея України - спроба зірвати мінські домовленості. «Ініціативи, які виходять від представників Києва (про введення миротворців ООН на Донбас. - Ред.), є спробами в черговий раз замотати процес реалізації Мінська-2, а також ухилитися від виконання своїх зобов'язань», - сказала Захарова. Як бачить місію миротворців Україна Ідея введення на Донбас миротворців була озвучена президентом України Петром Порошенком ще в березні 2015 року. 16 березня Порошенко вніс на розгляд парламенту проект звернення до Радбезу ООН і Ради Європи, що передбачає розгортання на території держави міжнародної місії з підтримання миру і безпеки. «Є дві можливості - або ми запрошуємо миротворців, які, відповідно до рішення Ради безпеки ООН, контролюють як лінію зіткнення, так і ділянку російсько-українського кордону, або це буде місія Європейського Союзу, який також готовий взяти на себе цю відповідальність», - заявив Порошенко. Він уточнив, що присутність на кордоні представників місій необхідна, щоб не допустити «зіткнень і провокацій». Цю ідею Порошенко обговорив з європейськими лідерами і тодішнім генсеком ООН Пан Гі Муном під час візиту до Польщі. Глава України підкреслив, що ООН повинна відігравати велику роль у врегулюванні ситуації на Донбасі і, зокрема, необхідно направити туди миротворчу місію. З липня 2017 року Порошенко обговорював ідею введення миротворців на Донбас з лідерами країн «нормандської четвірки». В ході телефонної розмови 24 липня Порошенко нагадав президенту Франції Еммануелю Макрона і канцлеру Німеччини Ангелі Меркель про те, що слід було б негайно припинити російську агресію в Україні та ввести на Донбас миротворчий контингент. Увечері 22 серпня Порошенко знову повторив європейським лідерам свою ідею. Того ждня глава України підкреслив, що збирається презентувати ідею введення миротворців на Донбас на сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку у вересні 2017 року. «Так, країна-агресор (Росія. - Ред.) є постійним членом Ради безпеки ООН і, на жаль, володіє правом вето, однак це не означає, що ми не повинні прагнути до цього рішення», - заявив Порошенко. Закон про реінтеграцію Донбасу Як тільки відкрилася 7-ма сесія 8-го скликання Верховної Ради, Президент Порошенко відразу ж зажадав від парламентаріїв терміново ухвалити закон про реінтеграцію Донбасу. Як повідомила представник президента в парламенті Ірина Луценко, вже на 90% готовий законопроект з реінтеграції Донбасу. Зараз якраз допрацьовується пункт про миротворчу місію, статус миротворців у рамках реінтеграції. «Експертами обговорюється можливість місій ОБСЄ або Об'єднаних націй. Це єдиний пункт, який ще не прописаний в законопроекті», - сказала вона. Також Луценко підкреслила, що в законопроекті чітко прописані пункти з повернення двох областей і відновлення української влади на цих тимчасово окупованих територіях. У документі чітко буде закріплена військова агресія РФ, а також заперечення громадянської війни на території України. Додатково будуть прописані повноваження української влади, статус збройних сил України і права тих, хто проживає на тимчасово окупованих Донецької і Луганської областей. Законопроект не стосується повернення АРК. Політики України про нав'язувані «умови» Путіна Сьогоднішню заяву лідера РФ вже встигли прокоментувати багато народних депутатів України. Зокрема, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила, що не може бути й мови про введення миротворчої місії ООН тільки на лінії зіткнення. Політик переконана, що миротворці повинні перебувати на всій окупованій території, а їхній мандат повинен закінчуватися на україно-російському кордоні, там, де пункт пропуску Ізварине, а не в Станиці Луганській. "Путін, у кращих традиціях гібридної війни, намагається спотворити ідею українського керівництва щодо миротворців на Донбасі, перевернувши все з ніг на голову. Він доручає своєму вірному міністру подати резолюцію в Радбез ООН щодо миротворців на лінії зіткнення. Хвилиночку: лінія зіткнення стала лінією зіткнення через російську агресію», - написала вона у себе в Facebook. Геращенко підкреслила, що лінія зіткнення повинна зникнути назавжди з української землі у день повернення контролю над кордоном. «Це не український кордон, тому не може бути й мови про миротворців уздовж лінії зіткнення», - заявила вона. У свою чергу нардеп, заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар висловила думку, що заява Путіна віддає «імперським душком». «Фактично це зайва спроба претензії Росії на контроль над територіями ОРДЛО, оскільки Путін прямо говорить, що не готовий, щоб міжнародне співтовариство було присутнє на цих територіях, які він давно намітив для створення сірої зони для ослаблення України», - сказала Сюмар. Крім того, глава української делегації в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв заявив у коментарі Інтерфакс-Україна, що Путін, говорячи про підтримку введення миротворців на Донбас, розраховує на реалізацію придністровського сценарію із залученням російських військ. «Часто слова Путіна розходилися зі справою - раз. А по-друге, очевидно, що Росія не захоче, щоб це були нейтральні миротворці. Вона буде наполягати, щоб це було, можливо, за придністровським варіантом», - сказав він. Парламентарій також зазначив, що для України є неприйнятним варіант введення російських військових у країну під виглядом миротворців.
Політика Хомутинник залишає посаду керівника депутатської групи Партія "Відродження" Голова депутатської групи «Партія «Відродження», народний депутат Віталій Хомутинник вирішив залишити пост керівника групи на період розслідування Генеральною прокуратурою України та перевірки Державної фіскальною службою його декларацій з 1998 по 2016 рік. Про це стало відомо у вівторок за результатами засідання депутатської групи, повідомляє її прес-служба. Як пояснив політик, таке його рішення пов'язане з бажанням уникнути політичного тиску на депутатську групу. Новим керівником парламентської групи обрано народного депутата, голову партії «Відродження» Віктора Бондаря, а заступником керівника групи став народний депутат Артем Іллюк. Зараз поки невідомо, чи збирається повертатися на цей пост нардеп після перевірки.
Політика Справу про податки Данилюка закрито через відсутність складу злочину - адвокат Кримінальну справу про повноту сплати податків главою Мінфіну України Олександром Данилюком було закрито у зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину. Про це пише Інтерфакс-Україна, посилаючись на адвоката міністра Віталія Наума. «Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - зазначає адвокат. За його словами, на всі запитання Генпрокуратури були дані відповіді і потрібні документи. Раніше деякі ЗМІ писали, що справу нібито не закрито, а було призупинено на два місяці, а відведений час дано главі Мінфіну на пошук документів. Печерський районний суд Києва 18 липня 2017 року прийняв ухвалу про призначення ДФС позапланової документальної перевірки Олександра Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства з 1998 по 2016 рік.
Суспільство оформление ленты  Українці в Польщі заробляють $5 млрд на рік і розв'язують замість поляків міграційне питання Після того, як Україні було надано безвізовий режим з Євросоюзом, все більше наших співгромадян їдуть на заробітки за кордон, і найчастіше - в сусідню Польщу. Українці не лише працюють на процвітання поляків, але також дають Польщі можливість заявити в ЄС, що влада країни допомагає мігрантам і тому не має наміру більше брати біженців з Сирії, Афганістану та інших країн. За словами міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського, тільки за перше півріччя 2017 року Польща видала українцям 750 тисяч віз з правом проживання та праці, передає «Польське радіо». Міністр вирішив відповісти на заяву кандидата від Соціал-демократичної партії Німеччини на пост канцлера цієї країни Мартіна Шульца, який під час телевізійної передвиборчої дискусії з Ангелою Меркель звинуватив Польщу й Угорщину у відмові приймати біженців. Шульц також підкреслив, що ці 2 країни перешкоджають появі європейської міграційної політики. Ці дії, за словами німецького політика, можуть призвести до фінансових наслідків для Польщі. У відповідь Ващиковський заявив, що ЄС слід було б займатися «імміграційними кризами, які насуваються на Європу з усіх боків». Він уточнив, що в 2016 році Польща видала українцям понад 1,2 млн віз, за ​​півроку 2017 року - вже понад 750 тисяч віз. Таким чином, поляки замовчують, що до них їдуть не просто біженці, а працівники з України. Цей факт дозволяє отримувати подвійний профіт - збільшити доходи в бюджет і при цьому обґрунтовано відмовляти біженцям, наприклад, з Африки. «Допомагаємо іммігрантам. Тому прошу пана Шульца (...) отримати більш детальну інформацію, ознайомитися з ситуацією і не використовувати фальшиві аргументи у внутрішніх, передвиборних дискусіях в Німеччині», - заявив Ващиковський. Він закликав також до «справедливого підходу» з цього питання. Крім того, за словами польського міністра сім'ї, праці і соціальної політики Ельжбети Рафальської, з кожним місяцем у Польщі зростає кількість українських працівників, за яких роботодавці сплачують страхові внески в Управління соціального страхування (ZUS). Так, наприкінці червня внески в ZUS зробили більше 270 тисяч працівників з України. Найбільше застрахованих громадян України - у Варшаві, приблизно 50 тисяч, на другому місці українці Вроцлава - 21 тисяча. Рафальська підкреслила, що в міністерстві вітають збільшення числа застрахованих працівників, так як цей показник демонструє, що українці все частіше виконують легальну роботу. Для українців у цьому також є свій плюс, адже застраховані працівники мають гарантії страхування від можливих хвороб та інших несподіваних ситуацій. Більше того, застраховані українці можуть отримувати польську пенсію, що гарантує угода, підписана між країнами 1 січня 2014 року. Умовою набуття права на отримання пенсії з польської системи є досягнення пенсійного віку (з 1 жовтня 60 років для жінок і 65 для чоловіків) і зареєстровані страхові внески на рахунку в ZUS (незалежно від їх суми). Разом з тим, працевлаштування українців в Польщі може ускладнитися вже з наступного року, після зміни правил влаштування на роботу іноземців. Вже з 1 вересня вводиться процедура припинення чинних правил реєстрації заяв про намір доручити роботу працівникові з-за східного кордону Польщі. Раніше отримати таку декларацію було дуже легко. Як зазначив міністр Ващиковський, українці з Польщі переводять щорічно до 5 млрд євро. За даними польської сторони, в країні проживає понад 1 млн українців. «Понад мільйон українців живе, працює, заробляє, нарощує свій дохід, який відправляє в Україну. За підрахунками фінансових установ, від 3 до 5 млрд євро переводять в Україну сім'ям, бізнесу», - заявив голова МЗС Польщі. Дані польських чиновників підтверджуються і в Україні. Так, за результатами опитування Соціологічної групи «Рейтинг», серед українських громадян, які працювали за кордоном протягом останніх 5 років, найбільше виїжджали на роботу в Польщу - 36%, на другому місці Росія (25%), по 5% працювали в Чехії та Німеччини, 3% - в Італії, решта - в інших країнах, в переважно Західної Європи.
Події оформление ленты  У лавах бойовиків «ДНР» викрили ще одного російського військового Контррозвідка України викрила чергового військового ЗС РФ, який воює на боці терористів «ДНР». Про це повідомляє ТСН.uа  з посиланням на джерело в контррозвідці. Громадянин РФ Максим Буланджі, 1993 року народження, уродженець Казахстану, який нині мешкає в Краснодарському краї, служив в лавах Морського флоту Збройних Сил Росії. Чоловік брав участь у так званому Далекому поході (03.12.2008 - 03.03.2009), за що був нагороджений спеціальною «відзнакою». Після того, як у травні 2009 року він був звільнений в запас у званні матроса Максим Буланджі перебивався тимчасовими підробітками на будівництві, оператором колл-центру і офіціантом. 28 жовтня 2014 року Міноборони Росії підписало контракт з найманцем терміном на три роки. Тепер Буланджі - стрілець-помічник гранатометчика військової частини 27777 і воює на боці терористів на сході України.
Економіка В Україні знайшли власника найбільшої кількості компаній. І це не Ахметов або Порошенко Opendatabot назвав власника найбільшої кількості компаній в Україні. Це Валерій Нечитайло - професійний ліквідатор, який є кінцевим бенефіціаром 249 компаній. "По базі бенефіціарів у форматі відкритих даних ми знайшли топ-ліквідатора, який просто на себе переписує компанії. Але чомусь не поспішає їх закривати - чи то чекає 3 роки (термін давності податкових перевірок), чи то хоче стати підприємцем року", - написав на своїй сторінці в фейсбук засновник сервісу Opendatabot Олексій Іванкін. Валерій Нечитайло практикує "ліквідацію" компанії шляхом передачі корпоративних прав, повідомляє сервіс. Однак, по суті, це не є ліквідацією компанії, хоча юридичний зв'язок між людиною і юридичною особою таким чином дійсно розривається. При цьому компанія продовжує існувати. Також експерти стверджують, що такі компанії можуть бути використані в злочинних схемах.
Політика Київ не вестиме переговори з ОРДЛО про миротворців на Донбасі МЗС України повідомило про неприйнятність переговорів офіційного Києва з представниками ОРДЛО щодо введення миротворчої місії ООН на Донбасі і присутності громадян РФ у миротворчому контингенті. «Мови бути не може про отримання згоди на проведення ОПМ від незаконних збройних формувань, які діють на території ОРДЛО за підтримки, фінансування і матеріально-технічного забезпечення з боку Російської Федерації», - йдеться в коментар МЗС України через інформацію ЗМІ про заяви керівництва РФ про можливість розміщення миротворців ООН на Донбасі. У коментарі сказано, що оприлюднена у ЗМІ інформація про заяву російського президента говорить про чергову спробу РФ як сторони конфлікту представити агресію внутрішнім конфліктом України та спотворити ідею і цілі введення миротворчої операції. «У разі ухвалення рішення про введення операції з підтримки миру і мови бути не може про присутність військового персоналу країни-агресора на території України під виглядом миротворців, так як це суперечитиме принципам миротворчої діяльності ООН», - йдеться в повідомленні.
Здоров`я В Індії знову повідомляють про масову загибель десятків дітей Індійська поліція розслідує смерть 30 немовлят. Це другий випадок за цей місяць, коли загибель десятків дітей списують на брак медикаментів. У смертях 60 дітей, загиблих у серпні в державній лікарні на півночі індійського штату Уттар-Прадеш, лікарі звинуватили нестачу кисню, повідомляє The Guardian. Діти померли від «перинатальної асфіксії» у відділенні по догляду за новонародженими в період з 21 липня по 20 серпня. «Лікарі не вставляли кисневі трубки в дихальні шляхи немовлят, і належні ліки також не було введено», - повідомили в поліції, посилаючись на урядовий звіт. У середу окружний суддя розпорядився щодо розслідування нещасних випадків, після того як у ЗМІ з'явилися повідомлення про брак поставок кисню. Він також виніс рішення притягнути до відповідальності всіх лікарів, які лікували загиблих дітей. Головний медичний наглядач округу заперечує відсутність кисню. Він стверджує, що в лікарнях було врятовано 121 з 145 немовлят, і що померли лише ті, стан яких був критичним. Індія витрачає близько 1% свого ВВП на охорону здоров'я, що є найнижчим показником у світі. В останні роки уряд прем'єр-міністра Нарендра Моді збільшив витрати на охорону здоров'я і пообіцяв зробити її більш доступною.
Суспільство Відтепер у Європі роботодавцям заборонено стежити за листуванням своїх співробітників Відтепер європейські компанії більше не зможуть стежити за особистим листуванням своїх співробітників. Компанія, яка читала особисту переписку працівника в Yahoo Messenger, порушила його особисте право, яке гарантує недоторканність приватного життя. Це епохальне рішення ухвалили судді Європейського суду з прав людини, і тепер роботодавці не зможуть контролювати використання співробітниками електронних засобів зв'язку на роботі, повідомляє The Telegraph. Богдан Барбулеску, румунський інженер, був звільнений у 2007 році після використання на робочому місці Yahoo Messenger для особистих бесід зі своєю нареченою і братом. Коли став заперечувати факт листування, йому була показана стенограма. Богдан стверджував, що, хоча в правилах фірми забороняється використання службових ресурсів в особистих цілях, і йому було сказано не використовувати обліковий запис, факт стеження порушив його права. Після того, як він програв суд у Румунії, Барбулеску вирішив звернутися до Європейського суду з прав людини. Судді підтримали його позов у співвідношенні 11 проти 6. Згідно з їхнім рішенням, моніторинг повідомлень, деякі з яких «носили інтимний характер», є порушенням статті 8 Європейської конвенції про права людини, яка гарантує право на повагу до приватного і сімейного життя, а також право на особисту переписку. Європейський суд з прав людини не може створювати нові закони, але ухвалені ним рішення встановлюють прецеденти, які використовуються в національних судах, при тлумаченні Європейської конвенції. Рішення буде ретельно вивчатися в Європі, де служби обміну миттєвими повідомленнями, такі як G-Chat, Facebook Messenger і WhatsApp, стають все більш популярними в офісах.
Суспільство Найближчої доби Україну охопить прохолодне і вологе повітря У найближчу добу, 6 вересня, в Україні буде прохолодне і вологе повітря, що переміщається з заходу. Воно охопить більшу частину території нашої країни, тільки південний схід залишиться в більш теплому повітрі, хоча температура повітря вдень трохи знизиться, передає Укргідрометцентр. У східній та південній частинах України, а також на Дніпропетровщині опадів не передбачається. Лише в Донецькій і Луганській областях вдень буде короткочасний дощ, місцями гроза; вночі температура +11 - +16 градусів, вдень +20 - +25 градусів. На решті території України невеликі дощі; вночі температура 9-14 градусів, вдень 13-18 градусів тепла; в Карпатах вночі та вдень 5-10 градусів тепла. Вітер в Україні південно-західний 7-12 м/с. У Києві завтра прогнозується невеликий дощ, вітер буде південно-західним, 7-12 м/с. Вночі температура 10-12 градусів, а вдень 13-15 градусів тепла.
Юмор Асоціація рибалок: Кияни п'ють воду, розбавлену відходами автомийок Річка Дніпро, на якій стоїть Київ, гине через буйний ріст рослинності і обміління, заявив голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков. За його словами - основне джерело потрапляння фосфатів у річку через столичні автомийки, які скидають відходи свого виробництва не в спеціальні відстійники, а просто в зливовики, вода з яких потрапляє відразу в річку, минаючи очисні споруди. Зараз у Києві працює 2726 автомийок, причому це - офіційна їх кількість, говорить Чистяков. Однак ніхто і ніколи не перевіряв їхню роботу. "Хтось із чиновників же дає дозвіл на відкриття мийок і згодом повинен контролювати їхню роботу?.. За документами багато мийок столиці використовують замкнутий цикл водопостачання. При будівництві під ними мають бути побудовані резервуари - у першому резервуарі використана брудна вода відстоюється, а у другий ємності відбувається доочищення відстояної води. Потім вона знову використовується в процесі миття машин", - говорить він. За словами головного рибалки, перевірити виконання всіх цих необхідних умов просто: по-перше, контролюючим структурам потрібно переконатися, звідки береться вода для робочого процесу на мийці - якщо вона береться з водопроводу або свердловини, значить ніякого замкнутого циклу на автомийці немає; по-друге, потрібно перевірити Журнал фіксації вивезення відстояного мулу - якщо його немає, це в черговий раз підтверджує, що мийка зливає відпрацьовану брудну воду у зливовики. "Якщо навіть вода після миття авто скидається в каналізацію, все одно фосфати безперешкодно потрапляють у Дніпро, так як очисні споруди їх не вловлюють. На відбирання і скидання води обов'язково має бути укладений договір з водоканалом, а також - договір на вивезення та утилізацію відходів . Ми п'ємо воду, розбавлену відходами з автомийок... Слід зауважити, якщо у водоймах фосфати викликають цвітіння водоростей, то, потрапляючи в людський організм, вони провокують онкологічні захворювання. Зараз посеред Дніпра можна стояти - там води по коліно. У столичній акваторії виявили 56 мілин і поступово вони перетворяться на острови.
Події Генпрокуратура і СБУ проводять обшуки в підрозділах «Укрзалізниці» Генпрокуратура спільно зі співробітниками СБУ проводять обшуки в ПАТ «Укрзалізниця». Про це інформує прес-служба Генпрокуратури. «Генеральна прокуратура України при здійсненні досудового розслідування у кримінальній справі за ст. 364 ч. 2 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України вживає системних заходів з припинення фактів, які пов'язані з розкраданням грошових коштів у ПАТ «Укрзалізниця», зокрема тих, які були призначені для забезпечення належних умов перевезення пасажирів», - сказано в повідомленні. Як було встановлено, підрозділом ПАТ «Укрзалізниця» на початку літа цього року нібито для належного функціонування систем кондиціонування пасажирських вагонів був укладений договір з господарським підприємством на суму понад 3,8 млн грн із закупівлі 7 тонн холодоагенту. За висновком судового експерта, поставлена речовина непридатна для застосування в системах кондиціонування поїздів, які призначені для перевезення пасажирів. Зараз для документування відповідної діяльності ГПУ спільно з СБУ в підрозділах ПАТ «Укрзалізниця» проводить обшуки.
Суспільство оформление ленты  Дональд Трамп знову осоромився, переплутавши фінських журналісток Дональд Трамп сплутав двох фінських журналісток на прес-конференції в Білому домі у понеділок. Президент США відповідав на запитання під час брифінгу з президентом Фінляндії Саулі Нійністьо і вирішив піти не за сценарієм, повідомляє The Telegraph. Спільні прес-конференції з іноземними лідерами зазвичай включають по два запитання від американських журналістів і від журналістів країни, чий лідер бере участь у брифінгу . Але Трамп вирішив продовжити серію запитань, не зупиняючись на чотирьох. «Я знаю, що можна відповісти ще на кілька запитань», - сказав він, звертаючись до містера Нійністьо. «Ви хочете відповісти на ще одне? Будь ласка, вибирайте». Фінський президент дещо здивувався, але погодився і вибрав третю фінську жінку-репортера. Вважаючи, що його колега вибрав жінку, яка вже ставила запитання, Трамп сказав: «Знову? Ви знову дасте їй запитання?» «Ні, це не та сама леді. Вони просто поруч сидять», - зауважив містер Нійністьо. Взявши мікрофон, жінка пожартувала: «У нас у Фінляндії багато блондинок».
Політика Екс-голова МЗС України: Путін веде гру, пропонуючи миротворців на лінію розмежування Володимир Путін веде гру, пропонуючи миротворців на лінію розмежування. Про це в коментарі АСН заявив екс-міністр закордонних справ України та народний депутат фракції "Батьківщина" Борис Тарасюк, передає кореспондент АСН. "Мені видається це або фейком, або грою з боку Росії. Бо навряд чи Росія може бути зацікавлена у введенні миротворчого контингенту ООН. У будь-якому разі це питання залежить від постійних членів Радбезу ООН. А Росія як постійний член має право вето на цю ініціативу. Тому очевидно, що тут має місце гра", - заявив він. Тарасюк додав, що Росія, пропонуючи введення миротворців на лінію розмежування, веде гру, бо це не відповідає інтересам України. "Треба уважно прочитати цю ініціативу. Як фахівцю, мені видається сумнівним це. Україну могло б зацікавити розміщення миротворців на кордоні з Росією. Але ніяк не на лінії розмежування, бо це означатиме міжнародну легітимізацію і фактично замороження конфлікту. Це не відповідає нашим інтересам", - додав він.
Суспільство В Україні стартує реформа освіти: української мови стане більше Верховна Рада у вівторок, 5 вересня, ухвалить освітню реформу. Про це в кулуарах парламенту заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає кореспондент АСН. «З фракціями більшості ми знайшли консенсус, і сьогодні у другому читанні буде проголосований законопроект №3491-д, який опрацьовували в профільному комітеті», - зазначила міністр. За її словами, до проекту закону подали 1705 поправок, більшість з них були враховані, при цьому ще 607 відхилили. Сам законопроект розроблявся три роки і допрацьовувався комітетом освіти і науки. «Законопроект запускає реформу системи освіти в Україні відповідно до сучасних вимог», - заявила Гриневич. За її словами, проект законодавчого акта закріплює право на безкоштовну освіту. Безоплатну дошкільну та загальну середню освіту буде забезпечено всім українцям, іноземцям та особам без громадянства, які проживають на території України, за рахунок формування і фінансового забезпечення мережі державних і комунальних установ. Крім того, безкоштовну позашкільну, професійну та вищу освіту забезпечать за рахунок фінансування установ освіти з державного та/або місцевих бюджетів. Гриневич уточнила, що головною новацією буде визнання таким, що втратив чинність, закону «Про освіту» 1991 року, а також введення 12-річного повної загальної середньої освіти. Зокрема, вже з 1 вересня 2018 року буде запроваджено 12-річний цикл для початкової і профільної середньої освіти, а для базової середньої освіти - з 1 вересня 2022 року. Крім того, повна загальна середня освіта складатиметься з початкової освіти, яку будуть отримувати 4 роки, базової середньої освіти тривалістю 5 років (це стосується гімназій) і профільної середньої освіти - 3 роки (її отримуватимуть у ліцеї або закладах професійної освіти). Навчання у школі діти зможуть починати в 6 або 7 років.Оцінювати учнів після завершення кожного з рівнів освіти пропонується за допомогою державної підсумкової атестації. Її проводитимуть у вигляді зовнішнього незалежного тестування. Однак для учнів молодшої школи така атестація проводитиметься виключно з метою моніторингу. Проект закону також регулює мінімальну зарплату вчителя на рівні трьох мінімальних зарплат. Зараз це - 4350 гривень. Міністр також повідомила, що стаття про мови була однією з найбільш конфліктних при підготовці закону про освіту. Так, стаття 7 законопроекту передбачає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова. Особам, які належать до національних меншин, буде забезпечено право навчатися рідною мовою. Особи з порушеннями слуху зможуть вчитися жестовою мовою, вони також зможуть вивчити українську мову в жестах, уточнила Гриневич. Також Гриневич підкреслила, що в Україні продовжує неухильно зменшуватися кількість шкіл з російською мовою навчання. «Це природний процес, який відбувається, і дуже часто за бажанням батьків. Навіть російськомовні сім'ї віддають дітей в українську школу. Але при цьому, якщо ми сьогодні впровадимо це правило в Законі про освіту, це означає, що навіть ті діти, які навчаються в російських школах, вивчатимуть українську мову, після чого будуть вивчати більшу кількість предметів українською мовою, а на етапі старшої школи будуть повністю володіти українською мовою і вивчати більшість предметів українською мовою. Я вважаю, що це дуже прогресивна стаття з точки зору як дітей, громадян України, і розвитку державної мови», - зазначила міністр освіти. Як відомо, найбільші поновлення торкнуться програми для 5-9 класів.
Політика Медведчук повідомив про підготовку "великого обміну" полоненими з терористами Спецпредставник у рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Віктор Медведчук заявив, що зараз готується "великий обмін" полоненими з терористами "Л-ДНР". Про це він сказав у коментарі "КП в Украине". Як розповів Медведчук, ОРДО і ОРЛО запропонували звільнити 87 українців. "У свою чергу ми готові розглянути питання про звільнення 309 осіб, які розшукуються ОРДО і ОРЛО", - сказав він.За його словами, у цьому списку немає тих, кого звинувачують або засудили за вчинення особливо тяжких злочинів. Медведчук зазначив, що зараз Україна розшукує на окупованих територіях 144 людей. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Європейської Ради Дональд Туск закликав до негайного звільнення незаконно утримуваних на території Росії і анексованого Криму громадян України.
Здоров`я Опозиційна партія Нової Зеландії обіцяє узаконити аборти Джасінда Ардерн, новообраний лідер опозиційної партії Нової Зеландії, заявила, що її партія легалізує аборти, якщо переможе на виборах цього місяця. Ардерн недвозначно заявила про свою позицію під час політичних дебатів, сказавши, що аборт «не повинен бути в Законі про злочини. Люди повинні мати можливість приймати власні рішення». Про це повідомляє The Guardian. Відповідно до законодавства Нової Зеландії, аборт є злочином і може бути проведений тільки у випадках кровозмішення, психічного захворювання або аномалії плода. Іншими факторами, які можуть враховані, але не є підставою, є «сексуальне насильство» і «вік матері» .Прем'єр-міністр і лідер правлячої партії Білл Інгліш, практикуючий католик, вважає, що статус-кво є «задовільним для всіх ». «Я проти лібералізації», - сказав Ігліш. «Я підтримую чинний закон і не став би його міняти». Минулого тижня в передвиборному опитуванні населення перемогла партія лейбористів, яку очолює Ардерн, вперше за більш ніж 10 років. Її підтримка зросла з 26% до 43%. У правлячої Національної партії показник всього 41% .Будь-хто, хто хоче зробити аборт у Новій Зеландії, має отримати дозвіл від двох медичних консультантів, які повинні підтвердити, що здоров'я жінки піддається «серйозній небезпеці». Процес займає багато часу - в середньому 25 днів - у зв'язку з цим збільшуються і ризики, пов'язані з абортом, у міру збільшення терміну вагітності.
Політика Чорновол звинуватила Насалика у роботі на олігарха Фірташа Народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол звинуватила главу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика у роботі в інтересах олігарха Дмитра Фірташа. Про це вона заявила на брифінгу у Верховній Раді України, передає кореспондент АСН. "Сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик лобіює інтереси олігарха Дмитра Фірташа... Я направляю документи в правоохоронні органи. Це, по суті, вже друга моя заява в правоохоронні органи про те, що пан Насалик захищає інтереси Фірташа", - заявила Чорновол . Зокрема, за її словами, особисто Насалик досі блокує "китайську кредитну лінію для закупівлі бурового обладнання для "Укргазвидобування", в чому свого часу був зацікавлений безпосередньо олігарх", - повідомила вона. Нардеп зазначила, що "міністр Насалик має припинити лобіювати інтереси олігарха Фірташа і згадати, що він є міністром всієї країни, а не окремого олігарха".
Політика Путін погрожує США озброїти ІДІЛ, "Аль-Каїду" або КНДР - Турчинов Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що президент Росії Володимир Путін погрожує Сполученим Штатам Америки тим, що озброїть світові терористичні організації ІДІЛ, "Аль-Каїду" або Північну Корею. Про це повідомляє прес-служба РНБО. Турчинов зацікавився питанням, яким же опонентам США Путін може постачати зброю. "Їх сьогодні не так багато. Це світові терористичні організації, на кшталт ІДІЛ і "Аль-Каїди", або північнокорейський режим, який загрожує світовій безпеці своєю ракетно-ядерною зброєю", - розповів він. На думку глави РНБО, саме ці цілі й переслідує Путін після створення терористичних організацій на Донбасі. Нагадаємо, раніше Путін заявив, що поставки летальної зброї з США в Україну можуть погіршити ситуацію. Так як на окупованій території на Донбасі залишилося "достатньо зброї", яку можуть продати кому завгодно. Читайте також: Чому Путін раптом погодився пустити миротворців ООН на Донбас
Наука і технології оформление ленты  Зроблено фото секретної військової бази США, на якій утримують "прибульців" Двоє безстрашних дослідників зробили нові вражаючі фото однієї з найбільш ретельно охоронюваних військових баз США - Area 51, яку прихильники теорії змови вважають в'язницею для прибульців, повідомляє The Daily Mail. Розташована в посушливій пустелі штату Невада, база Area 51 - підрозділ каліфорнійської бази ВПС - була заснована в 1955 році для випробувань розвідувального літака Lockheed U-2.   Відтоді вона стала предметом численних спостережень за НЛО і нерозривно пов'язана у свідомості публіки з полоненими інопланетянами і урядовими змовами. Доступ на неї відкритий тільки для вищих чинів військового командування, а для населення США об'єкт залишається загадкою до цього часу. Дослідники-аматори Тім і Трейсі Дойл, творці каналу UFO Seekers на YouTube, зробили підйом на 2400 км на вершину піку Тікабу і використовували потужний об'єктив для зйомки. Тисячі людей щорічно приїжджають у пустелю Невади в надії побачити інопланетян.
Події оформление ленты  На Миколаївщині міжнародний автобус злетів у кювет У районі села Костянтинівка Миколаївської області у понеділок, 4 вересня, автобус міжнародного сполучення впав у кювет. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції. Відзначається, що автобус їхав по маршруту Херсон - Познань (Польща). Як повідомляється, аварія сталася близько 2:30 ночі. Правоохоронці з'ясували, що 26-річний водій не впорався з керуванням, автобус з'їхав у кювет і перекинувся. Однак з 30 пасажирів до лікарів звернулися тільки дев'ять. Зараз точна причина дорожньо-транспортної пригоди встановлюється. За інформацією ЗМІ, в автобусі могло відмовити рульове управління. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у східній китайській провінції Фуцзянь автомобіль, який перевозив учнів початкової школи, зірвався з моста і впав на берег невеликої річки.
Юмор оформление ленты  Чиновник КМДА від "Свободи" затриманий на систематичному багатомільйонному хабарництві Працівники Національної поліції України затримали начальника управління адміністративного та господарського забезпечення Київської міської державної адміністрації Ігоря Сабадаху за вимагання та отримання хабарів від підприємців у сумі понад 400 тис. грн щомісяця. Примітно, що в середині цього року Сабадаха пройшов перевірку за "Законом про очищення влади" "Співробітники столичного управління захисту економіки і слідства поліції встановили, що керівник управління Київради вимагає з представника комерційної структури 24 тис. грн неправомірної вигоди як заставу та щоквартальну плату за оренду приміщень. Один місяць оренди - 7000 грн, які чиновники клали в свої кишені. Хоча, за офіційними документами, вартість оренди приміщень і зберігання майна становила тисячу гривень і виплачувалася ними окремо", - йдеться в повідомленні департаменту захисту економіки Нацполіції України в соцмережі Facebook у вівторок. Слідство з'ясувало, що кожен місяць Сабадаха отримував від підприємців понад 400 тис. грн Про те, що затриманим виявився начальник управління адміністративного та господарського забезпечення КМДА Ігор Сабадаха, повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. "Сьогодні посадових осіб Київради викрили в організації схеми вимагання хабарів за надання підконтрольним комунальним підприємством складських послуг суб'єктам господарювання", - цитує Пліса сайт КМДА. Поліція вже повідомила чиновнику про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, а зараз проводить обшуки у всіх затриманих фігурантів справи. "За місцем проживання та в службових кабінетах проводяться слідчі дії. Так, під час обшуків у кабінеті начальника управління було вилучено грошові кошти в сумі 65 тис. грн, а також чорнові записи з прізвищами підприємців, з яких зловмисник щомісяця вимагав та отримував хабарі", - повідомила прокуратура. А Сабадаха ж бо - жебрак ?! Навряд чи прокуратура знайде щось цінне, що офіційно належить чиновнику. Судячи з його декларації за 2016 рік, у його власності немає ні квартири, ні будинку, ні земельної ділянки. Тільки Ланос, вартістю в 50 тис. грн. Всього за 2016 рік Сабадаха задекларував офіційного заробітку лише близько 24 тис. грн. Ні подарунків, ні матеріальних активів, ні будь-яких інших матеріальних цінностей у нього нібито немає. Зате у його дружини - майже мільйон заробітку за минулий рік, кілька квартир, загальна оренда і рахунок у банку з 490 тис. грн. Чиновник у травні цього року пройшов перевірку за законом "Про очищення влади", про що є його заява на ім'я заступника голови КМДА Прокопіва, а також - відповідь останнього про те, що перевірка розпочата. Судячи з того, що Сабадаха досі працював в адміністрації, перевірку він пройшов успішно. Чому перевіряли Сабадаху? Річ у тім, що до посади в КМДА і партійної діяльності у "Свободі" Ігор Сабадаха встиг "погастролювати" практично у всіх великих партіях. Перед тим, як очолити офіс "Свободи" в Красноармійську, в 2001 році Сабадаха був главою Красноармійської міської організації "Союз молоді регіонів України". Потім переметнувся у 2005 році в «Нашу Україну». Крім цього, Сабадаха ще й кум колишнього мера Красноармійська Андрія Ляшка, засудженого за хабар на 8 років.
Політика Українського політв'язня Клиха запроторили в російську психлікарню Українського політв'язня Станіслава Клиха, незаконно засудженого в Росії, відправили на примусове лікування в психіатричну лікарню в місті Магнітогорськ (Росія). Про це повідомила український омбудсмен Валерія Лутковська. За її словами, про переведення Клиха їй розповіла уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова. "Станіслав Клих перебував на стаціонарному лікуванні у філії психіатричної лікарні Федеральної казенної установи охорони здоров'я Медико-санітарна частина №74 Федеральної служби виконання покарань Росії в місті Магнітогорську", - йдеться в повідомленні. Російська чиновниця заявила, що Клиха відправили до психіатричної лікарні за його згодою. Раніше повідомлялося, що українського політв'язня Клиха перевели з верхньоуральської в'язниці в лікарню. Його мали відвідати місцеві адвокати, однак у в'язниці його не виявилося.
Економіка Гендерна нерівність в Україні: чому наші жінки отримують менші зарплати, ніж у чоловіків Україна, на жаль, не відрізняється позитивно в питанні гендерної рівності від інших країн. У нашій країні, за даними Держстату, заробітна плата жінок в середньому на 20% нижче, ніж у чоловіків на тих же посадах. У Держслужбі статистики розповіли, що в першому півріччі 2017 року середньомісячна заробітна плата чоловіків перевищила заробітну плату жінок на 19,75%. При цьому чоловік отримав середньомісячну зарплату в 7779 грн, тоді як середньомісячна зарплата штатного працівника-жінки склала 6243 грн. У Держстаті уточнили, що найбільш високі зарплати в Україні в сфері фінансової та страхової діяльності, там чоловіки отримують в середньому 16 469 грн, а жінки - 10 846 грн. Найнижчий рівень зарплат у сфері тимчасового розміщення та організації харчування: у чоловіків - 5254 грн, у жінок - 4736 грн. Гендерна нерівність у Євросоюзі У березні цього року Eurostat підрахував, що жінки-керівники на підприємствах країн Євросоюзу заробляють в середньому на 23,4% менше, ніж чоловіки-начальники. Причому це стосувалося всіх країн ЄС. Найменший розрив у зарплатах виявили в Румунії (5,0%), далі в списку значилася Словенія (12.4%), Бельгія (13.6%) і Болгарія (15.0%). Якщо говорити про посади менеджера, то зарплата жінки була менша на третину, ніж у колеги-чоловіка. Зокрема, в Угорщині різниця склала 33.7%, в Італії - 33.5%, Чехії - 29,7%, приблизно на чверть менше в Словаччині (28.3%), Польщі (27.7%), Австрії (26.9%), Німеччини (26,8%), Португалії (25.9%), Естонії (25,6%) і Великій Британії (25.1%). Нерівність зарплат у світі Після проведення досліджень експерти дійшли висновку, що лідером гендерного рівноправ'я в світі є Ісландія, в той час як аутсайдером - Ємен. Як говорилося в доповіді міжнародного об'єднання організацій по боротьбі з бідністю Oxfam, яку опублікувала Deutsche Welle, у всьому світі жінки обмежені в економічних правах, більше ризикують опинитися в бідності, ніж чоловіки, і отримують в середньому меншу зарплату. Експерти підрахували, що середній розрив в оплаті праці між чоловіками і жінками становить 23%, а для досягнення рівності в роботі, зарплаті і рівні посад необхідно 170 років. Опитування було проведено в 67 країнах, в результаті з'ясувалося, що кожен п'ятий чоловік виступає проти того, щоб жінка ходила на роботу, навіть якщо у неї є необхідна кваліфікація. У 155 країнах є щонайменше один закон, який надає чоловікам більше економічних прав, ніж жінкам. Крім того, жінки у всьому світі від 2 до 10 разів частіше виконують неоплачувану роботу по догляду за іншими людьми. У жінок частіше не вистачає часу на навчання і заробляння грошей. Разом з тим, на думку фахівців, гендерна рівність могла б допомогти економічному зростанню, зменшила б частку неоплачуваної роботи і підтримала жінок у їхньому русі за рівні права. Причини більшої зарплати у чоловіків На думку експертів, є не тільки економічні, історичні, а й психологічні причини, чому зарплати чоловіків часто вище, ніж у жінок. Роботодавці іноді встановлюють для себе якусь вилку в зарплаті. Коли жінка приходить влаштовуватися на роботу, вона схильна занижувати свою значимість, її самооцінка часто необґрунтовано знижена, чого не можна сказати про чоловіків, які часто про себе хорошої думки. Традиційно на одні й ті ж позиції жінки ставлять бажану цифру доходу приблизно на 10% нижче, ніж чоловіки з таким же досвідом у резюме. Чоловіки частіше торгуються за зарплату на підвищення. Зокрема, якщо чоловікові пропонують зарплату в 10 000 гривень, він попросить 12 000 грн. У свою чергу жінка, якщо їй запропонують 8000 грн, погодиться без коливань. Чоловікам також більш важливий кар'єрне зростання, можливість підвищення посади, в той час як жінки частіше звертають увагу на колектив, час у дорозі до роботи, особистість начальника. З цієї причини жінка може погодитися на більш комфортні умови, але нижчу зарплату. На думку деяких психологів, жінки психологічно не можуть піднятися вище певних кар'єрних висот. Досягнувши однієї посади, вони не можуть подолати психологічний бар'єр і рватися далі. З цієї причини топ-менеджерами компаній частіше стають чоловіки і практично ніколи жінки. Є також фізіологічні чинники, які нібито заважають жінкам зайняти більш високооплачувану посаду. Іноді при прийомі на роботу у жінок питають, скільки у них дітей і коли вони збираються народити наступну. Діти в суспільстві вважаються апріорі жіночим обов'язком, ці питання взагалі не ставлять чоловікам. Ще один фактор, який впливає на заниження зарплат жінок, - стереотип, що чоловік є годувальником і повинен отримати більше грошей, щоб забезпечити сім'ю. Роботодавці при цьому не враховують той факт, що найчастіше відбувається якраз навпаки, коли одна жінка встигає і працювати, і сім'ю утримувати, і дітей ростити. Крім того, в пострадянських країнах існував перелік професій, якими не могли займатися жінки. Нібито це робилося, щоб уберегти жінок від шкідливих виробництв. Це призвело до того, наприклад, що для українок до сих пір заборонені 450 професій. Офіційно гендерний критерій має застосовуватися при відборі машиністів поїздів, водіїв автобусів та на інші вакансії, які МОЗ вважає шкідливими для здоров'я представниць прекрасної половини людства. Дивно, але жінки можуть працювати асфальтоукладницями або кондукторами в тролейбусах і трамваях. Але не мають права бути кондукторами на залізниці, нічними флористами, водолазами, пожежними і навіть слюсарями.
Політика Реінтеграція Донбасу: влада перейменує АТО Після ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу назву "антитерористична операція" буде замінено на "операція з оборони України". Про таке нововведення розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода". Коли заступника міністра запитали, як тепер називатиметься операція з повернення Донбасу в Україну, Гримчак сказав: "Операція з оборони України". За його словами, згідно з новим законом, події на Донбасі не будуть називати "війною". "Ми можемо назвати це війною. Фактично тоді ми оголошуємо війну Російській Федерації. Ми оголошуємо війну і починаємо отримувати все, що може запропонувати російський ВПК", - додав Гримчак. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент вимагає від Ради ухвалити пакет реформ і закон про реінтеграцію Донбасу.
Кримінал оформление ленты  6575: на сайті ГПУ з'явився лічильник спійманих корупціонерів На сайті Генеральної прокуратури запрацював лічильник спійманих у країні корупціонерів, похвалився генпрокурор Юрій Луценко в Facebook. Він повідомив, що банер працює в режимі онлайн і враховує всі виявлені факти хабарництва та інших корупційних злочинів, а також показує кількість справ, що перебувають у судах. Судячи з лічильника, станом на 5 вересня в Україні затримали 6575 корупціонерів, однак, судячи з його показників, лише третю частину справ відправили до суду. "Серед них депутати селищної та обласної рад, а також дві посадові особи КМДА: завідувач господарством КП "Госпкомобслуговування" і начальник управління адміністративного та господарського забезпечення КМДА. Останні затримані в рамках спільних з мером Києва дій з протидії корупції", - уточнив Юрій Луценко.
Суспільство 12 років навчання і підвищення зарплат вчителям. Рада прийняла реформу освіти Верховна Рада України ухвалили освітню реформу. За закон №3491-д "Про освіту" у другому читанні і в цілому після більш ніж п'яти годин обговорення на ранковому і вечірньому засіданнях проголосували 255 нардепів, передає кореспондент АСН. До другого читання проекту закону було подано 1705 поправок, більшість із них врахували, а 607 - відхилили. "Сам законопроект розроблявся три роки і допрацьовувався комітетом освіти і науки. Він запускає реформу системи освіти в Україні відповідно до сучасних вимог", - відзначала міністр науки і освіти Лілія Гриневич. В ході обговорення були відхилені поправки "Опозиційного блоку" і "Батьківщини" щодо забезпечення безкоштовного харчування для дітей 1-4 класів і сиріт з малозабезпечених сімей. Також відхилили правку про пільги на оплату житлово-комунальних послуг для вчителів у селах і низку інших соціальних норм. Нардепи коаліції наполягали на тому, щоб у законі не враховувалися популістські норми, а була закладена нова філософія системи освіти. Так, реформа закріплює право на безкоштовну  дошкільну та повну загальну середню освіту за рахунок формування і фінансового забезпечення мережі державних і комунальних установ в обсязі, достатньому для задоволення потреб в освіті всіх громадян України, іноземних громадян та осіб без громадянства, які проживають на території України; на позашкільну, професійну та вищу освіту - за рахунок фінансування установ освіти з державного та/або місцевих бюджетів у порядку, встановленому законодавством.Головна новація - це визнання таким, що втратив чинність закон "Про освіту" 1991 року і введення навчання учнів за програмами 12-річного повної загальної середньої освіти (для початкового та профільного середньої освіти - з 1 вересня 2018 року, для базової середньої освіти - з 1 вересня 2022 року). Повна загальна середня освіта складатиметься з початкової освіти тривалістю 4 роки, базової середньої освіти тривалістю 5 років, яка отримується в гімназії, і профільної середньої освіти тривалістю 3 роки, що отримується в ліцеї або закладах професійної освіти. Навчання в школі діти зможуть починати в 6 або 7 років. Результати навчання учнів після завершення кожного з рівнів освіти будуть оцінювати шляхом державної підсумкової атестації, яка може здійснюватися у вигляді зовнішнього незалежного тестування, а для учнів молодшої школи здійснюється тільки з метою моніторингу. Найбільше дискусій у залі викликала стаття 7 законопроекту, яка наказувала, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова. Спочатку в редакції першого читання пропонувалося, що особам, які "належать до національних меншин, забезпечується право на навчання рідною мовою чи на вивчення рідної мови у державних і комунальних навчальних закладах". Але після засідання робочої групи була зачитана "з голосу" і врахована правка про "гарантії права вільно спілкуватися рідною мовою, відповідно до стандартів освіти". При цьому в законі чітко закріплена норма про те, що освіта забезпечується державною мовою, а для нацменшин - гарантується право вивчення рідної мови в комунальних закладах дошкільної та середньої освіти в окремих класах і групах. Важливо, що таке право гарантується при обов'язковому вивченні української мови. Згідно із законом, особам з вадами слуху забезпечується право на навчання жестовою мовою і на вивчення української жестової мови. Відповідно до закону, компонентами системи освіти в Україні є дошкільна, повна загальна середня, позашкільна, базова професійна, вища професійна, вища освіта та освіта дорослих, зокрема і післядипломна освіта. Також закон вводить поняття "освітній округ" і "опорна школа", які можуть бути розміщені навіть на відстані 40-50 км від місця проживання школярів.
Економіка Антимонопольний комітет порушив справу за умисне підвищення цін на газ Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу, так як зафіксував узгоджені дії на ринку скрапленого газу, які призвели до різкого збільшення цін. Про це повідомив глава відомства Юрій Терентьєв у коментарі журналістам, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, у понеділок, 4 вересня, державним уповноваженим з цього питання призначили Валерія Полюховича. "Було порушено справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій. Зараз проходить детальне планування наступних кроків з розслідування і, відповідно, будуть розпочаті процесуальні дії АМКУ", - повідомив Терентьєв. Нагадаємо, через дефіцит скрапленого газу вартість пального на АЗС за останній місяць зросла на 5 грн і становить на деяких заправках вже 17 грн за літр. Пізніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав перевірку обґрунтованості подорожчання зрідженого газу після вимоги президента України Петра Порошенка розібратися в ситуації. Читайте також: Саботаж РФ або спроба переділити ринок. Що спровокувало рекордне подорожчання автогазу

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-1,4944369792938-/ /-pc-/
Top