counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

У Великій Британії спалахнув скандал навколо грошових оборудок керівництва Азербайджану


Переглядів: 135


У Великій Британії спалахнув скандал навколо грошових оборудок керівництва Азербайджану

Правляча еліта Азербайджану керує корупційними схемами на $2,9 млрд для просування власних політичних інтересів, підкуповуючи європейських політиків і відмиваючи гроші через мережу «непрозорих» британських компаній, розповідає The Guardian.
 
Опубліковані дані показують, що керівництво Азербайджану, обвинувачуване в численних порушеннях прав людини, здійснило понад 16 тисяч таємних платежів з 2012 по 2014 рік. Деякі з цих коштів були спрямовані політикам і журналістам в межах міжнародної схеми зі створення позитивного іміджу президента Азербайджану Ільхама Алієва і його багатої нафтою країни.
 
Поки немає доказів того, що всі отримувачі знали про джерело грошей, адже найчастіше вони переводилися через замасковані рахунки.
 
Банківські документи показують численні платежі, проведені кількома колишнім членам парламентської асамблеї Ради Європи. Один з них - Едуард Лінтнер, екс-депутат від Німеччини і член Християнського соціального союзу, головою якого є Ангела Меркель. Інший - колишній італійський голова правоцентристської групи Лука Волонте. Ця інтенсивна лобістська політика була настільки успішною, що члени Ради Європи проголосували проти доповіді, що критикує Азербайджан, в 2013 році.
 
Дані також показують, що гроші перераховувалися з рахунків британських компаній болгарину Калину Мітреву, призначеному минулого рокудо ради лондонського Європейського банку реконструкції та розвитку. Мітрев отримав не менше €425 тисяч від місцевої азербайджанської компанії Avuar Co за приватну консультацію.
 
Тінь падає також і на дружину Мітрева - Ірину Бокову, яка є генеральним директором ЮНЕСКО. Бокова подарувала одну з найвищих почестей ЮНЕСКО - «медаль Моцарта» - першій леді і віце-президенту Азербайджану Мехрібан Алієвій.
 
Вона також провела фотовиставку в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі під назвою «Азербайджан - країна толерантності». Цей захід був організований Фондом Гейдара Алієва.
 
Ділові партнери Дональда Трампа в проекті будівництва розкішного готелю в Баку також замішані в численних схемах. Місцевим забудовником готелю був Анар Мамедов, син мільярдера екс-міністра транспорту Азербайджану Зія Мамедова. У той час, коли діяла ця схема, Мамедови були однією з найбагатших сімей країни.
 
Не зовсім зрозуміло, звідки беруться гроші, які використовуються в схемах. Поки відомо лише, що російський уряд перерахував $29,4 млн через свою головну оборонну компанію «Рособоронекспорт». Кілька багатомільйонних переказів були зроблені в період з 2010 по 2014 рр. безпосередньо з Москви.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
За допомогою нумерологічних розрахунків можна легко змінити життя на краще Простий розрахунок особистого коду ....
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
більше матеріалів
/-0,36064505577087-/ /-pc-/
Top