counter
Архів Повернутись назад 05 Липня 2017
5 Липня
Суспільство Китайський гей засудив клініку, що "лікувала" його примусово Суд міста Жумадіан у провінції Хенань (Китай) присудив міській психіатричній лікарні публічно вибачитися і виплатити чоловіку 5000 юанів ($735) за те, що вони примусово намагалися лікувати його від гомосексуалізму. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на The Associated Press. Повідомляється, що дружина і родичі примусово помістили хлопця до психіатричного закладу в 2015 році з діагнозом "сексуальний розлад преференції". 19 днів його примушували приймати ліки та ін'єкції, щоб вилікуватися від гомосексуальності. Суд не акцентував увагу на практиці гей-конверсійної терапії, проте визнав, що клініка порушила "права позивача на індивідуальну свободу". Варто відзначити, що в Китаї вже 15 років гомосексуалізм не вважають психічним захворюванням, але родичі все ще намагаються "вилікувати" рідних з нетрадиційною орієнтацією.
Політика Кіберполіція запрацювала і запобігла новій атаці вірусу Petya Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що кіберполіція разом зі співробітниками Служби безпеки України та прокуратури запобігла новій атаці вірусу Petya. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Пік атаки планувався на 16:00. Стартувала атака о 13:40. О 15:00 кіберполіція заблокувала розсилку та активацію вірусу з серверів інформаційної системи М.Е.Doc", - повідомив міністр. Міністр уточнив, що на серверах, вилучених правоохоронцями, є очевидні зв'язки з Росією. Нагадаємо, 27 червня в Україні невідомий вірус Petya вразив низку великих компаній, зокрема і державних. Атака сталася майже одночасно. Поширювався вірус дуже швидко, а почав він виявлятися у відмові роботи комп'ютерів на платформі Windows. Комп'ютери перевантажувалися і зашифровувалися. Крім того, були атаковані комп'ютери у Франції, Іспанії, Великобританії, Нідерландах, Данії, Індії, Білорусі та Росії. Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України встановила причетність російських спецслужб до атаки вірусу Petya.A.
Кримінал Застрелений у власному під'їзді Києва чоловік працював у СБУ - поліція Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що чоловік, якому вистрелили в голову в під'їзді в Дніпровському районі Києва 3 липня, раніше працював у Службі безпеки України. Про це він заявив на брифінгу. "Потерпілий - це колишній працівник Служби безпеки України, водій. Він звільнився ще в 90-х роках. Він продавав свою рушницю, він з нею вийшов, і сьогодні вже є попередні дані експертизи, що з цієї рушниці він був застрелений. Вся подія від моменту, коли він вийшов з квартири, до того, як надійшов сигнал до чергової частини, тривала 13 хвилин", - розповів Крищенко. Як повідомив начальник Главку Нацполіції Києва, правоохоронці оглянули місце вбивства і зібрали всі необхідні докази. Зараз йде пошук свідків. Відкрито кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". Нагадаємо, 3 липня, біля полудня у Дніпровському районі Києва в під'їзді багатоквартирного будинку був застрелений чоловік. Особа загиблого була відразу встановлена, це житель Києва, 1956 р.н. Також було встановлено, що чоловік жив у цьому під'їзді.
Політика Росія відповіла Україні та Заходу на антиросійські санкції Росія продовжила дію контрсанкцій до 31 грудня 2018 року у відповідь на антиросійські санкції Заходу. Про це йдеться в постанові уряду  РФ, яка була опублікована в середу, 5 липня, на сайті уряду РФ. "Продовжено з 1 січня по 31 грудня 2018 року заборону на ввезення в Росію окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є Сполучені Штати Америки, країни Європейського союзу, Канада, Австралія, Королівство Норвегія, Україна, Республіка Албанія, Чорногорія, Республіка Ісландія і Ліхтенштейн", - йдеться в повідомленні. Крім того повідомляється, що введені обмеження - це економічні заходи у відповідь на режим санкцій проти Росії. Нагадаємо, 28 червня, Євросоюз офіційно продовжив економічні санкції проти РФ. Рада ЄС завершила розпочату в понеділок, 26 червня, письмову процедуру, згідно з якою санкції щодо Росії продовжуються на шість місяців у зв'язку з агресією на Донбасі. Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко сподівається на посилення і розширення санкцій США проти РФ.
Культура 49-річна Селін Діон роздяглася для глянцю 49-річна канадська співачка Селін Діон сфотографувалася оголена для модного журналу Vogue. Фото опублікував журнал на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.   Here's a little naked fact to ponder while Celine Dion changes looks between shows: for the past five years she has worn haute couture near exclusively for her own performances (in Las Vegas and on her current "mini-tour" of Europe). She performs a minimum two hours a night, five or six nights a week, dancing and curtseying and generally gesticulating sans abandon, in handmade, hand-beaded delicacies designed solely to walk a catwalk or a carpet (and often with handlers). For Celine's orders, the houses send teams to Nevada for typically three fittings, before the garments are ultimately finished in her local, private atelier. Armani Prive, Schiaparelli, Giambattista Valli, Versace...only a partial list. Everyone, basically. In Vegas, Velcro panels are added to allow for her ribcage to expand or for a quick outfit change. Micro straps of elasticized chiffon prevent a slit from becoming a sloppy situation mid-squat. Shoes—always heels, never platforms—are ordered one size smaller (she is normally a 38) and refitted with metal shanks. Says Celine, "We have to make haute couture industrial." And, more enigmatically: "The clothes follow me; I do not follow the clothes." Which is to say: the haute couture, with all its fragility and handcraft, has to perform professionally for Ms. Dion. And privately as well. Years ago, Celine bought a classic little black dress from the Christian Dior atelier when the house was overseen by John Galliano. It is simple, falling to mid calf, and narrow as can be with just a hint of stretch. It requires a minimum of jewelry, a statement bracelet or perhaps one of the major diamond rings she designed with her late husband Rene Angelil: two pear cuts set in a wide pave band, or two hearts of diamond and emerald abstractly interlocking, on a cushion of yet more diamonds. This LBD forces you to walk one foot in front of the other. This is a dress Celine knows well and clearly loves, the simplest evocation of the private luxury of couture and the total antithesis of the red carpet hoopla that attends the union of fashion and celebrity. It is also the dress she wore to Rene's funeral. #CelineTakesCouture Photo by @sophfei. Допис, поширений Vogue (@voguemagazine) Лип 3, 2017 о 10:25 PDT На фото співачка, яка до цього часу  у відмінній формі, сидить на стільці і закидає ногу на ногу.Як повідомляється, зйомки пройшли в Парижі (Франція). Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відома американська тенісистка Серена Вільямс з'явилася голою на обкладинці журналу Vanity Fair.
Політика оформление ленты  У Горішні Плавні повернувся Комсомольськ Міська влада міста Горішні Плавні Полтавської області прийняла рішення відновити символіку комуністичного режиму і відремонтувати вивіску на в'їзді в місто. Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті. Влада захотіла відновити стели з колишнім назвою міста - Комсомольськ. Для цього міська рада виділила 8 тисяч гривень і дала завдання комунальному підприємству "СпецЕко" виготовити відсутні елементи (букви С і М), щоб відновити стелу. Відзначається, що вже 3 липня назву на стелі було відновлено.  У свою чергу, Український інститут національної пам'яті звернувся до генпрокурора, голови СБУ та голови Нацполіції з проханням розслідувати протиправні дії влади міста. Нагадаємо, минулого року в рамках декомунізації місто Комсомольськ на Полтавщині перейменували на Горішні Плавні.
Політика "Мощі" Лозового оцінили в 184 тис. грн Народний депутат Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що мощі, які належать нардепу Андрій Лозовому, оцінили в 184 тис. грн. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам перед засіданням Комітету Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент АСН. "Це повний маразм. Якийсь дебільний експерт оцінив святі мощі в 180 тис. Це несамовитий експерт! Ось так одним словом я можу прокоментувати подання на Лозового", - розповів він. Мосійчук повідомив, що перебуває на засіданні Регламентного комітету "за завданням голови фракції Олега Ляшка". Він також прогнозує, що подання Генпрокурора щодо Євгена Дейдея з "Народного фронту" голосуватися в парламенті не буде. Що ж стосується позафракційного народного депутата Олеся Довгого, щодо якого Регламентний комітет також виніс рішення, не рекомендувавши розглядати подання в залі, він вважає, що потрібне додаткове розслідування. Нагадаємо, раніше Лозовий вказав в електронній декларації право власності на святі мощі.
Кримінал Під Тернополем жителі села перекрили міжнародну трасу через вбивство 17-річної дівчини Жителі села Вишнівець на Тернопільщині перекривали рух автомобілів на міжнародній трасі, протестуючи проти затримання поліцією підозрюваного у вбивстві 17-річної школярки. Місцеві жителі впевнені, що поліція затримала не ту людину. Своє обурення жителі села висловлювали правоохоронцям, заблокувавши їхній автомобіль. На їхню думку, поліцейські несправедливо затримали молодого хлопця, якого підозрюють у вбивстві Ірини Мукоїди. Вони перекрили дорогу в районі автостанції, після чого акція перемістилася до імовірного місця вбивства, передає сайт 0352.ua.Рух на міжнародній автотрасі було відновлено тільки о 21:30, збори громади села тривало близько двох годин. Нагадаємо, 26 червня у Збаразькому районі Тернопільської області була жорстоко вбита 17-річна випускниця Ірина Мукоїда. У вбивстві випускниці поліція підозрює 16-річного жителя села Дзвиняча Збаразького району Тернопільської області. Зараз він затриманий, ведеться слідство. Правоохоронці стверджують, що у скоєному хлопець зізнався. Він повідомив, що компанія молодих людей святкувала День молоді, розпивали спиртні напої. Коли ішов додому, він нібито знайшов ніж, наздогнав Ірину, яка йшла попереду, і вбив її.
Події оформление ленты  У Донецькій області семирічна дівчинка випала з вікна багатоповерхівки У місті Лиман Донецької області семирічна дівчинка випала з вікна п'ятого поверху. Про це повідомляє прес-служба поліції регіону. Як повідомляється, інцидент стався вчора, 4 липня. Дівчинка була в квартирі з бабусею, а батьків вдома не було.За попередніми даними, дівчинка гралася на підвіконні, сперлася на москітну сітку і випала з вікна. Медики, що прибули на місце події, діагностували у дівчинки забій поперекового відділу хребта, тупу травму живота і струс головного мозку, вона перебуває в реанімації. "Зазначений факт внесений поліцією у Журнал єдиного обліку заяв та повідомлень громадян, триває перевірка", - додали в поліції. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чернівцях 6-річна дівчинка випала з вікна шостого поверху під час гри зі своїм котом.  
Кримінал Луценко: Нардеп Лозовий звинувачується у несплаті 1 млн 700 тис. грн податків Народний депутат Лозовий звинувачується у несплаті податків на суму в 1 млн 700 тис. грн. Про це в ході засідання Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики сказав Генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Суть подання Генпрокуратури про позбавлення народного депутата Андрія Лозового полягає в тому, що при аналізі електронної декларації є ознаки ухилення від сплати податків", - заявив він. З його слів, зараз слідство вичерпало можливості пошуку джерел доходу нардепа і "вважає за можливе висунути Лозовому звинувачення в ухиленні від сплати податків на суму 1 млн 700 тис грн. Крапка". При цьому Генпрокурор Луценко звернув увагу, що відповідне провадження було зареєстровано щодо Лозового "в ЭРДР ще 5 січня. Щоб не спекулювали, що справа відкрита зараз". З його слів, в ході слідства ДФС провела додаткові перевірки, підтвердивши факти несплати податків. Нагадаємо, в поданні Генпрокуратури зазначається, що кримінальну справу за ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу (умисне ухилення посадовою особою від сплати податків і зборів, вчинене за змовою групою осіб, або якщо воно призвело до великого збитку) відкрили 20 червня 2017 року. Так, досудове розслідування встановило, що Лозовий з 1 січня 2007 по 31 грудня 2015 року "умисно ухилився від сплати податків і зборів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах". "Лозовий занизив суму оподатковуваного доходу на 8 622 647,4 гривень, що призвело до несплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб за певний період у розмірі 1 717 221,4 гривень і військового збору в розмірі 129 339,71 гривень", - зазначалося в поданні ГПУ. Згідно з повідомленням, в цілому Лозовий завдав державі збитків на суму 1 846 561,1 гривень, що "більш ніж у 3000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян". За даними ГПУ, провина Лозового в ухиленні від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів "об'єктивно і переконливо підтверджується доказами" - зокрема, документами Державної фіскальної служби та висновками експертів за результатами "судово-економічної експертизи" від 31 травня 2017 року. У відповідь нардеп Радикальної партії Андрій Лозовий назвав подання Генпрокурора "банальною помстою фракції Радикальної партії"."Це помста за те, що Радикальна партія не голосувала за призначення Луценка Генпрокурором, за його драконівські і тиранічні закони... Я особисто і вся фракція підписалися за відставку Луценка. Це банальна помста", - сказав він. Лозовий заявляє, що "всі звинувачення на його адресу - висмоктані з пальця!".
Політика Дві третини росіян хочуть Путіна на четвертий термін, а третина - хоче жорсткішого Останні опитування показали, що більшість росіян хочуть, щоб чинний президент Росії Володимир Путін виграв наступні вибори. Соціологічне дослідження провели фахівці "Левада-центру". Згідно з опитуванням, 66% опитаних хотіли б бачити Володимира Путіна на посту глави держави після прийдешніх виборів. 18% респондентів виступили за іншу людину, ще 16% не змогли відповісти. Крім того, третина опитаних вважають, що майбутній президент країни повинен проводити більш жорстку лінію у внутрішній політиці. Раніше ми повідомляли, що, згідно з соціологічним опитуванням, 34% росіян вважають Володимира Путіна і письменника Олександра Пушкіна одними з найвпливовіших історичних особистостей країни. Перше місце зайняв лідер часів СРСР Йосип Сталін, який набрав 38% голосів росіян. Володимир Ленін отримав підтримку 32% респондентів.
Події оформление ленты  Радикали принесли на Комітет незадекларовану картину Лозового Депутат РПЛ Ігор Мосійчук в ході засідання Комітету з питань регламенту і депутатської етики показав картину, яка належить його колезі по фракції Андрію Лозовому. За його словами, це картина художника Марка Греся, намальована кульковою ручкою. "Жодна з його картин не була продана. Одну він, до речі, зараз тут, у залі, подарував мені. І я її задекларував. А другу подарував Андрію Лозовому, але він її не задекларував", - розповів Мосійчук. Картину показали Генпрокурору Юрію Луценку та всім присутнім. При цьому Генпрокурор не відреагував на ці дії "радикалів". Художник Марк Гресь відомий українцям не тільки своїми картинами. Так у ніч з 17 на 18 жовтня 2014 року було вчинено спробу його вбивства. Тоді Гресь був кандидатом у народні депутати України від Радикальної партії. Він був госпіталізований з пораненнями середньої тяжкості. Раніше Гресь заявив про наявність у нього більше п'яти годин документального відео, присвяченого подіям в Іловайському котлі. Він заявив, що "більше двох тисяч українських воїнів загинули, зокрема і з вини комбата «Донбасу» Семена Семенченка, мовляв, той свідомо відправив бійців свого батальйону на смерть".
Політика Порошенко пообіцяв усіма силами допомогти Нідерландам розслідувати падіння MH17 Президент України Петро Порошенко заявив, що українська сторона максимально сприятиме об'єктивному розслідуванню падіння малайзійського Боїнга MH17. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Президент повідомив, що сьогодні, 5 липня, нідерландський уряд оголосив про своє рішення розслідувати кримінальне провадження у справі збивання літака малайзійських авіаліній рейсу MH17 в рамках національної юрисдикції Нідерландів. "Цей механізм притягнення винних до відповідальності за вчинення жахливого злочину було вироблено державами-учасниками Спільної групи з розслідування - Австралією, Малайзією, Бельгією, Нідерландами і Україною. Україна буде максимально сприяти і надавати допомогу Нідерландам для якнайшвидшого покарання винних", - заявив він. Порошенко зазначив, що він вірить у справедливість, неупередженість та об'єктивність нідерландського правосуддя. Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 777 рейсу MH17 "Амстердам - ​​Куала-Лумпур" зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза в Донецькій області. Всі 298 осіб, які перебували на борту авіалайнера, загинули.
Політика Луценко: Всі подання про позбавлення депутатів недоторканності будуть розглянуті в Раді. Комітет - не суд Всі шість вистав про позбавлення депутатів недоторканності будуть розглянуті в Раді. Про це в інтерв'ю журналістам перед засіданням Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики Генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Я хотів би звернути увагу на інформаційну неточність, яку розпускають зацікавлені особи, щоб мої подання про зняття депутатської недоторканності не були розглянуті в сесійній залі. Кажуть, що нібито комітет відхилив мої подання. Це не так. У мене в руках два висновки комітету", - заявив він. Луценко показав журналістам документи Регламентного комітету, де "комітет вважає, що були неточності в поданні (на Євгена Дейдея. - Прим.), але питання рекомендується розглянути в сесійній залі. Те ж саме стосується Олеся Довгого", - підкреслив він.Луценко запевнив, що всі подання про позбавлення нардепів недоторканності будуть розглянуті депутатами: "Тому жодне з моїх подань не є відхиленим. Я вважаю, що комітет помиляється, вказуючи нібито на недоліки або неточності подань, це справа тільки суду. Тому я сподіваюся, що всі шість моїх подань будуть розглянуті в сесійній залі". При цьому Луценко не виключив, що депутати в регламентному комітеті навмисне роблять усе, щоб подання про зняття депутатської недоторканності не були розглянуті в залі. "Я відчуваю, що є всередині партійна домовленість".
Кримінал Генпрокуратура готує ще одне подання на нардепа за несплату 75 млн грн податків Готується нове подання на нардепа за несплату 75 млн грн. Про це в ході засідання Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики сказав Генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Йдеться не тільки про Радикальну партію! Є й інші народні депутати, до яких ми звертаємося і готуємося звернутися з аналогічним поданням (про несплату податків. - Прим.). Що 1 млн 700 грн? (по Андрію Лозовому. - Прим.)? Ось зараз ми розглядаємо несплату на 75 млн грн. До цього на $1,5 млн, які сплачені до бюджету (нардепом Геннадієм Бобовим. - Прим.", - заявив він. Луценко зазначив, що Бобов "спить спокійно, сплативши набагато більше". Генпрокурор закликав нардепів сплатити податки."Яка мета моїх приходів на Регламентний комітет? Я хочу, щоб наші люди перестали ненавидіти всіх багатих!.. З моєї точки зору, тут немає ніякої політичної упередженості... Якби мені нарахували, клянусь, я б заплатив!" - сказав Луценко. "Сплатіть, це гордість, сплатіть, навіть якщо вважаєте їх зайвими! Це гордість! А потім ми разом можемо піти і помолитися", - відповів Луценко на пропозицію Лозового покаятися мощам, які він вніс у декларацію.
Економіка Купуйте заздалегідь: придбані до подорожчання поїздки в метро будуть дійсні Керівник прес-служби КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон повідомила, що всі поїздки на безконтактних картах, які будуть куплені до подорожчання проїзду, який відбудеться 15 липня, залишаться дійсними. Про це вона розповіла в ефірі телеканалу "112 Україна". "Всі поїздки будуть збережені. Якщо ви сьогодні-завтра поповните карту, ви зможете нею спокійно користуватися по 3,5 грн ще певний період, поки не використаєте. Всі квитки, які люди купили, будуть дійсні до кінця місяця", - сказала Макогон.Нагадаємо, з 15 липня цього року вартість поїздки в трамваї, тролейбусі, автобусі і фунікулері складе 4 грн, а метрополітені - 5 грн. Також було запропоновано встановити вартість разового квитка на київську електричку в розмірі 5 грн, а вартість разового проїзного квитка на електричку і трамваї №4, 5 або автобуси №59, 60, 61 - в розмірі 7 грн. Читайте також: Замість жетона - квиток з QR-кодом. У Київському метро змінюють систему оплати проїзду
Події Поліція Гамбурга розігнала протестувальників водометами за два дні до G20 У Гамбурзі (Німеччина) поліція за допомогою водометів розігнала кілька груп протестувальників за два дні до саміту G20. Про це повідомляє видання AFP. До використання водометів поліція вигнала мітингувальників, які встановили намети в парку в західному районі Альтона."Цей процес був незаконним мітингом, а несанкціонованим кемпінгом", - сказав представник поліції. А вже ввечері поліція використала водомети і перцевий спрей для розгону мітингу кількох сотень людей, які почали блокувати дороги в різних місцях, зокрема в районі Санкт-Паулі. За даними поліції, було затримано одну людину. Як відомо, саміт "Великої двадцятки" буде проходити в Гамбурзі 7-8 липня. Нагадаємо, 3 липня в Гамбурзі відбулися перші сутички між протестувальниками проти політики G20 і поліцією. Також повідомлялося, що 200 поліцейських, які приїхали охороняти саміт "великої двадцятки", влаштували яскраву вечірку з публічним сексом, танцями зі зброєю і бійкою
Кримінал оформление ленты  Фекалії і злочинність знищують курорти України Влітку більшість українців намагається хоча б на кілька днів з'їздити на море. З огляду на анексію Криму найпопулярнішими напрямами тепер є вітчизняні курорти в Одеській, Херсонській і Запорізькій областях. Мабуть, у всіх на слуху Затока - перлина України. Однак курорт зі зростаючою популярністю виявився не таким вже й корисним для здоров'я. Журналісти ТСН провели розслідування і з'ясували сумну й огидну правду про екологічну ситуацію в Затоці, яку десятиліттями покривали місцеві чиновники. Повсюдно на березі моря там зустрічаються каналізаційні труби, через які міські фекалії зливаються просто у воду лиману, а звідти вже потрапляють у море. Тобто відпочивальники в Затоці купаються у власних випорожненнях! У курортному містечку безліч баз відпочинку, і тільки одиниці з них мають автономні очисні споруди. У населеному пункті нібито є і каналізація, але вона бутафорна і не працює. Інформація про те, що відбувається, стала надбанням громадськості лише після того, як у Затоку вирішив вкласти мільйони доларів естонський інвестор Марсель Віхман. Прихід інвестора обрадував місцевих жителів, адже було заплановано побудувати найбільшу в Європі набережну, а також аквапарк і каналізацію. Кілька років тому навіть відкрили перший кілометр того гігантського променаду. Але далі місцеві бандити почали наполегливо вимагати з закордонного інвестора частку в бізнесі, пишуть журналісти. Адвокат естонського інвестора Олександр Погорілий відкрито повідомив, що в Затоці діє організована злочинна група, покровителями якої є високопоставлені чиновники. Бандити палили державні бази, щоб захопити землю, займалися викраденнями людей, залякуваннями. Адвокат Погорілий звернувся в поліцію, ті прислухалися до його слів і почали діяти. Рік тому були арештовані мер Затоки Василь Звягінцев і депутат Богдан Шевчук. Адвокат повідомив, що останній приходив за грошима до інвестора. У крісло виконувача обов'язків мера Затоки сів колишній міліціонер, секретар селищної ради В'ячеслав Бокий. Однак пізніше з'ясувалося, що він - також учасник злочинного угруповання, як і його попередники! Саме Бокий організував спробу вбивства наполегливого адвоката. Правоохоронці спрацювали відмінно - організували спецоперацію й інсценували вбивство адвоката. В результаті було затримано і самого Бокого і його помічника. Ці події отримали міжнародний розголос, на найвищому рівні в Україні естонському інвестору пообіцяли, що його проблеми закінчилися, злочинне угруповання сяде за ґрати. Допомогти обіцяв прем'єр Володимир Гройсман, генпрокурор Юрій Луценко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Але тиск на інвестора тільки зріс! Вже через рік суд відпустив мера Затоки Василя Звягінцева, а пізніше вийшли з СІЗО і люди, які вчинили замах на життя адвоката - Бокий і Христов. Як повідомив представник естонського інвестора Тонно Вакха, якщо протягом двох тижнів вище керівництво України не дасть чіткий сигнал про підтримку, інвестор піде. «У нас точно немає жодного варіанту захищати наші інвестиції в Україні, крім Європейського суду. Розглядаємо варіант звернення до Європейського суду», - підкреслив Вакх. А тим часом Затока ризикує і далі плавати в фекаліях. Схоже, ця ж доля чекає й інші курорти не тільки Одеської області, але і всієї України. Майже щороку в морській воді починається масове цвітіння і розкладання водоростей, чому сприяє потрапляння в воду каналізаційних відходів. А в Азовському морі до всіх бід приєднується ще і мор риби, яка гине через низький вміст кисню у воді і високу температуру. У такій воді купатися вкрай небезпечно, так як існує велика небезпека підхопити кишкову паличку. Бандитизм, самозахоплення пляжів в Україні, забруднення морських акваторій - жодна з цих проблем на державному рівні не розв'язувалась і поки що не розв'язується.
Політика Польська прокуратура звинуватила 20 нападників на українську процесію в Перемишлі Окружна прокуратура міста Перемишля (Польща) висунула звинувачення 20 особам, які перешкоджали в червні 2016 року проведення церковної процесії греко-католиків і православних, що йшла по вулицях міста на місцеве українське військове кладовище. Про це повідомляє Польске радіо. Як повідомили в прокуратурі, злочинці вульгарно ображали учасників ходи, уточнюючи національну приналежність. Також вони намагалися силою утримати перших учасників процесії, щоб її заблокувати. "Крім того, п'ятеро чоловіків відповідатимуть за те, що, діючи спільно і узгоджено під час червневих урочистостей, завдали ударів одному з учасників - Зенону К., перешкоджаючи йому брати участь у процесії. Троє інших осіб відповідатимуть також за завдання ударів і смикання за одяг іншого чоловіка - Петра К. - теж щодо його української національності", - йдеться в повідомленні. Всім зловмисникам загрожує ув'язнення строком до 3 років. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі було висунуто звинувачення 30-річному місцевому жителю Адріану Н. за висловлювання погроз стосовно громадян України і за заклик до ненависті на національному ґрунті.
Події оформление ленты  У Львівській області 90-річна жінка згоріла у власному будинку У житловому будинку в селі Любинці на вул. Зеленій, 17, Стрийського району (Львівська область) 90-річна жінка померла в результаті пожежі в будинку. Про це повідомляє прес-служба державної служби надзвичайних ситуацій. Як повідомляється, пожежа почалася вчора, 4 липня, в дерев'яній літній кухні, а потім перекинулась на сусідній житловий будинок. "У результаті розвідки пожежі вогнеборці виявили в будинку тіло хазяйки, 1927 року народження. Пожежні локалізували пожежу о 12:37 та ліквідували о 13:17. Вогнем знищено дах та перекриття літньої кухні на площі 25 кв.м, в житловому будинку знищено дах на площі 10 кв.м. Крім того, пошкоджено стіни літньої кухні на площі 10 кв.м та речі домашнього вжитку на площі 20 кв.м, стіни житлового будинку на площі 40 кв.м", - йдеться в повідомленні. Рятувальники встановлюватимуть причину пожежі.
Економіка Як відкрити фірму в Чехії і що це дає її засновнику Вирішили отримати посвідку на проживання в Чехії або придбати в цій країні нерухомість? Найпростіший спосіб - відкрити тут фірму. Будь-яку нерухомість у Чехії іноземець без постійного місця проживання може придбати тільки через створення і реєстрацію чеської юридичної особи. Також при відкритті фірми її засновник автоматично отримує дозвіл на проживання в країні, а володіючи цим правом 5 років, можна претендувати вже на отримання й постійного місця проживання. Відкриття фірми в Чехії самостійно - не дуже складне завдання, за умови якщо людина знайома з основними нормами чеського законодавства і хоча б на початковому рівні володіє чеською мовою. Собівартість процесу залежить від багатьох чинників і становить, від 1000 до 2000 євро, а оформлення документів і відкриття фірми триватиме від двох тижнів до місяця. Для початку потрібно отримати довідку про несудимість як в Україні, так і в Чеській Республіці. Наступний крок - пошук офіса, який служитиме юридичною адресою вашої компанії. Власник приміщення повинен надати вам виписку з Торгового реєстру і виписку з Кадастру нерухомості. Якщо ж офіс засновник фірми вирішив відкрити у придбаному в Чехії житлі, тоді в будинку потрібно обов'язково обладнати робоче місце, яке в разі перевірки підтверджуватиме використання частини вашої квартири або будинку як робочого офісу. Потім у нотаріуса потрібно завізувати Статут товариства з обмеженою відповідальністю. Після цього треба внести кошти на спеціальний банківський рахунок і отримати довідку про наявність статутного капіталу, який повинен становити не менше 200 тис. чеських крон (227 238 тис. грн). І тільки після цього всі вищевказані документи потрібно подати до Торговельного реєстру. Після цього ваша фірма буде зареєстрована. Все це за вас можуть зробити юридичні фірми або фірми-посередники навіть без вашої присутності в Чехії. В такому випадку доведеться чекати оформлення компанії 1-2 місяці, а ще - заплатити за послуги. У будь-якому випадку, якщо є зайві гроші, краще звертатися до відомих фірм або за рекомендацією знайомих. Варто відзначити, що при відкритті фірми термін дії закордонного паспорта її засновника має бути не менше 15 місяців. Після реєстрації компанії можна відразу подавати документи на отримання посвідки на проживання. При цьому працювати вашій компанії не обов'язково. Потрібно тільки щорічно до 31 березня подавати звіт до податкової інспекції. Навіть якщо там одні нулі або збитки. Однак на третій рік після реєстрації компанії потрібно все ж показати хоч якусь активність по фірмі. До речі, це може бути елементарна здача в оренду нерухомості, придбаної для компанії. Тим же, хто хоче, щоб їхня фірма реально працювала, потрібно придбати необхідні ліцензії, оскільки в Чехії все, крім здачі в оренду нерухомості, ліцензується. Найпростішим виходом може бути покупка так званої вільної ліцензії, яка дозволяє займатися 88 видами різної діяльності без отримання додаткових дозволів. До речі, сюди входить відкриття ресторану, готелю або послуги гіда. Також у Чехії часто зустрічаються пропозиції разом з комерційною нерухомістю придбати готовий бізнес. Але в такому випадку потрібно зважити всі за і проти, оскільки процвітаючий бізнес продається вкрай рідко, а підняти занедбаний буває складніше, ніж почати його з нуля. Вести бізнес у Чехії вигідно і надійно, оскільки з дотриманням законодавства у цій країні все добре. Місцеві банки видають вигідні кредити, в країні спостерігається туристичний бум і дуже хороші ціни на нерухомість.
Закон і Право Чи повинні родичі другої черги платити податок за спадщину Брати, сестри, дідусі, бабусі, а також онуки з 2017 року не повинні платити податок за нерухомість, яку успадкували. Відповідні зміни були внесені до Податкового кодексу ще на початку 2016 року. Тоді народні депутати прийняли закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини та уточнення деяких положень», який набрав чинності 1 січня 2017 року. Так, згідно з законом, спадкоємці не тільки першої, але і другої черги споріднення, до якої належать братися, сестри, дідусі та бабусі як з боку батька, так і з боку матері, а також онуки заповідача звільняються від сплати податку на доходи фізичних осіб при оформленні спадкової нерухомості. Більш далеким родичам при оформленні спадкової нерухомості відповідний податок у розмірі 5% від оціночної вартості майна платити таки доведеться. До ухвалення документа від оподаткування успадкованої нерухомості звільнялися тільки спадкоємці першої черги споріднення, а саме батьки, чоловік, дружина і діти заповідача. Також, відповідно до закону, оцінка успадкованого майна для таких спадкоємців не повинна здійснюватись. Як зазначено в пояснювальній записці, найбільш гостро проблема оформленні спадщини варто в сільській місцевості. Там дуже часто сплата податку за отримання майна у спадок і плата за проведення оцінки майна становить в рази більше, ніж реальна вартість такого майна. Мінімальний тариф на оцінку в Україні починається з 600-800 грн, але його розмір може досягати і декількох тисяч гривень. Користуючись цим, багато експертів з оцінки вносили в документи вартість старих сільських садиб аналогічну сумі, за яку можна придбати особняк за містом. Варто відзначити, що ця норма не поширюється на дарування нерухомість. Раніше АСН вже писала, як правильно оформити спадщину нерухомого майна.
Політика оформление ленты  Лозовий назвав дії Луценка неадекватними Народний депутат фракції Радикальної партії Андрій Лозовий назвав подання генерального прокурора Юрія Луценка у питанні позбавлення нардепа недоторканності неадекватним. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Будь-яка юридично підкована людина могла переконатися в юридичній безграмотності подання Генпрокуратури щодо мене. Всі могли переконатися просто в неадекватності цього подання", - заявив він. Лозовий зазначив, що Генпрокуратура фальсифікувала подання, просто придумала якісь речі, які йому намагаються приписати. Він розповів, що гінці від Юрія Віталійовича неодноразово приходили до Олега Ляшка і до нього, щоб домовитись. "Але цього не буде", - пообіцяв депутат. Слід зазначити, що Комітет з питань регламенту і депутатської етики почав розгляд питання щодо Лозового о 10:00 за Києвом. Тільки ближче до 14:00 члени комітету, Генпрокурор і адвокати змогли зробити заяви, обговорити питання і піти на перерву, після якої планується винесення рішення. Нагадаємо, народний депутат Лозовий звинувачується в несплаті податків на суму в 1 млн 700 тис. грн. Досудове розслідування встановило, що Лозовий з 1 січня 2007 по 31 грудня 2015 року "умисно ухилився від сплати податків і зборів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах". "Лозовий занизив суму оподатковуваного доходу на 8 622 647,4 гривень, що призвело до несплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб за певний період в розмірі 1 717 221,4 гривень і військового збору в розмірі 129 339,71 гривень", - йдеться в поданні ГПУ.
Спорт "Барселона" продовжила контракт з відомим футболістом-злочинцем Іспанська футбольна команда "Барселона" оголосила про продовження контракту із зіркою команди, аргентинським нападником Ліонелем Мессі, якого нещодавно визнали винним у несплаті податків. Про це повідомляється на офіційному сайті футбольного клубу. Футбольна команда продовжує контракт до 30 червня 2021 року, він буде підписаний днями. BREAKING Leo Messi will remain at @FCBarcelona until 2021.#Messi2021 pic.twitter.com/Ee0KZIse59 — FC Barcelona (@FCBarcelona) 5 липня 2017 р. За даними іспанських ЗМІ, сума відступних за 30-річного форварда за новою угодою складе 300 мільйонів євро. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний суд Іспанії ухвалив обвинувальний вирок нападнику ФК "Барселона" Ліонелю Мессі. Футболіст разом з батьком постали перед судом у червні минулого року за звинуваченням у приховуванні податків на суму 4,1 млн євро в 2007, 2008 і 2009 роках. Йдеться про ті гроші, які футболіст з Аргентини отримував за використання іміджу. Однак прокуратура Іспанії дозволила замінити знаменитому футболістові "Барселони" тюремний термін за несплату податків на штраф у 252 тисяч євро.
Кримінал Комітет "перевів стрілки". Чи голосувати за недоторканність Лозового, тепер вирішить Парубій Комітет Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики визнав необґрунтованим подання Генерального прокуратора України про надання парламентом згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового. Про це в ході засідання заявив в.о. голови Комітету Павло Пинзеник, передає кореспондент АСН. "Ми робимо такий висновок: направити це подання на розгляд голові Верховної Ради. За нашим висновком, подання Генпрокуратури є законним і мотивованим, але у нас є сумніви щодо його обґрунтованості", - заявив він. Депутати мотивували своє рішення тим, що звинувачень, які висунуті Лозовому Генпрокурором, у несплаті податків - недостатньо. Тим більше в його діях, наприклад, у недекларуванні картини Марка Греся, не було злого умислу. Також члени Регламентного комітету вважають подання ГПУ "юридично недостатньо обґрунтованим, доказова база є також недостатньою". В.о. голови Комітету Пинзеник пояснив подальшу долю подання на Лозового. "Далі голова Верховної Ради в рамках своїх повноважень визначає подальший рух цього подання: або воно направляється на розгляд Верховної Ради, або в Генеральну прокуратуру, якщо спікер вважає, що в зв'язку з необґрунтованістю подання має бути повернуто в Генеральну прокуратуру України. В будь-якому випадку, це його повноваження, в жодному разі не повноваження комітету ", - пояснив Пинзеник. При цьому сам депутат Андрій Лозовий так захопився, що почав вимагати у депутатів підтримати подання ГПУ і зняти з нього недоторканність просто на комітеті. "Шановні члени комітету, прошу вас, підтримати подання на притягнення мене до кримінальної відповідальності. Я в суді хочу довести політичну вмотивованість, юридичну безграмотність, абсолютну неадекватність подання!" - вимагав він, хоча Пинзеник пояснив Лозовому, що не в компетенції комітету виносити рішення про зняття депутатської недоторканності. Нагадаємо, раніше Генпрокурор Юрій Луценко в ході засідання комітету повідомив, що при аналізі електронної декларації народного депутата Лозового вбачаються ознаки ухилення від сплати податків. За його словами, ДФС встановила порушення: було занижено податок на доходи фізичних осіб на суму 1 млн 721 тис. 330 тис. 94 коп., а також не сплачено військовий збір на суму 129 тис. 339 грн 71 коп.
Події У Києві депутат райради обдурив 90-річну жінку, продавши її квартиру Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно депутата 7-го скликання Макарівської райради Київської області, який шляхом шахрайства відібрав у 90-річної жінки квартиру в столиці. Про це передає прес-служба прокуратури Києва. Як було встановлено, в 2015 році депутат познайомився з 90-річною мешканкою столиці, яка на праві власності володіла квартирою в центрі Києва вартістю 1,5 млн грн. «Для заволодіння квартирою літньої жінки шахрай спочатку увійшов в довіру до пенсіонерки - відвідував, цікавився станом здоров'я і підвозив до лікарні. Але в подальшому він викрав всі правовстановлюючі документи на нерухомість цієї жінки і, використовуючи копію її паспорта з фотографією іншої людини, оформив на себе генеральну довіреність (представляти її інтереси в питаннях продажу і перереєстрації права власності на нерухомість. - Ред.)», - відзначили в прес-службі. Потім чоловік продав квартиру жінки за 145 тис. грн своєму знайомому. Прокуратура Києва завершила досудове розслідування у кримінальній справі і обвинувальний акт щодо підозрюваного за ст. 190 ч. 4, ст. 357 ч. 1, ст. 358 ч. 4 КК, а також направила до суду для розгляду по суті. Під час досудового розслідування права жінки на житло були відновлені в повному обсязі.
Закон і Право МВС хоче записувати складання водійських іспитів на відео Міністерство внутрішніх справ планує ввести систему фото- і відеофіксації складання як теоретичної, так і практичної частини водійського іспиту. Про це 5 липня під час прес-конференції заявив начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, повідомляє кореспондент АСН. «Більший акцент планується робити на практичній частині, тобто будуть встановлені спеціальні відеореєстратори в автомобілях і за результатами контролю на цьому етапі ми будемо надалі призупиняти дію атестатів викладачів, які допустили до складання іспиту громадян, зовсім непідготовлених», - пояснив він. Разом з тим Криклій додав, що в МВС підтримують будь-які ініціативи Міністерства освіти, що стосуються запуску процесу атестації і переатестації викладачів і інструкторів в автошколах. «Зараз цей процес взагалі відсутній. Викладач отримує "безлімітний статус". Нам навіть невідомо, як він веде навчальний процес», - зазначив він.
Політика оформление ленты  Святі мощі! Як на комітеті ВРУ Луценко протистояв радикалам Третій день на засіданнях комітету Верховної Ради з питань регламенту і депутатської етики дикий ажіотаж преси та киплять пристрасті. Третій день поспіль тут розглядають можливість внесення на розгляд парламенту питання про зняття недоторканності з народних депутатів. Зробити це просить Генпрокуратура, яка зібрала на кількох обранців чимало компромату. Сьогодні, 5 липня, генпрокурор Юрій Луценко розповів членам комітету про несплату податків депутатом від Радикальної партії Андрієм Лозовим і попросив Раду зняти з парламентарія депутатську недоторканність. Луценко повідомив, що провадження щодо Лозового було зареєстровано ще 5 січня, проте справу за ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу (умисне ухилення посадовою особою від сплати податків і зборів, вчинене за змовою групою осіб, або якщо воно призвело до великого збитку) відкрили лише 20 червня 2017 року. 16 січня 2017 року Печерський райсуд Києва призначив позапланову документальну перевірку Лозового щодо дотримання податкового та іншого законодавства в період з 1998 по 2016 роки, яку доручили працівникам ДФС. Фіскальна служба встановила порушення. Однак після того як громадянин Лозовий не відреагував на податкове повідомлення, прокуратура направила в Міністерство юстиції в Київський науково-дослідний інститут судових експертиз запит: «Чи відповідає дійсності податкове повідомлення про несплату податків». В ході експертиз було встановлено, що Лозовий з 1 січня 2007 року по 31 грудня 2015 року занизив суму оподатковуваного доходу на 8 622 647,4 гривень, що призвело до несплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб за певний період в розмірі 1 717 221, 4 гривень і військового збору в розмірі 129 339,71 грн. В цілому Лозовіивдав державі збитків на суму 1 846 561,1 гривень, що «більш ніж у 3000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян». Луценко зазначив, що ніяких доходів, крім зарплати, в період 2007-2015 років Лозовий не отримував, не знайшла ГПУ і даних про спадщину нерухомого майна Лозового. Генпрокурор стверджує, що у ГПУ є докази ухилення Лозового від сплати податків. Луценко перед засіданням комітету пояснив, що якщо народний депутат Лозовий до оголошення йому підозри сплатить податок, то кримінальне провадження буде закрито автоматично. У відповідь нардеп назвав подання генпрокурора «банальною помстою фракції Радикальної партії», яка свого часу «не голосувала за призначення Луценка генпрокурором, за його драконівські і тиранічні закони». Лозовий підкреслив, що він і вся фракція Радикальної партії підписалися за відставку Луценка. «Всі звинувачення - висмоктані з пальця!» - заявив парламентарій. . В ході засідання комітету Лозовий також попросив підтримати подання генпрокурора про зняття з нього недоторканності, як днем ​​раніше це зробив нардеп Олесь Довгий. Після понад чотирьох години обговорення регламентний комітет ВР визнав законним і мотивованим, але недостатньо обґрунтованим подання генпрокурора, що стосується нардепа Лозового. Затверджений висновок комітету буде направлений голові Верховної Ради Андрію Парубію разом з поданням генпрокурора. Відзначимо, що в е-декларації Андрія Лозового за 2016 рік вказана колекція з 72 українських та єрусалимських ікон, колекція холодної зброї XIX-XX ст. з 32 одиниць, а також хрест-енколпіон зі Святими мощами XIII століття. Навколо мощей розгорівся цілий скандал. «Щодо мощей, ми не знаємо, скільки точно вони коштують. Але експертиза показала мінімальну вартість 121 тис. гривень», - сказав Луценко. Це розлютило Лозового. «Це святотатство - говорити про оцінки святих речей. Я закликаю вас вклонитися цим мощам і покаятись», - обурився він. У свою чергу соратник Лозового по партії Ігор Мосійчук заявив, що мощі оцінили в 184 тисячі грн. «Це повний маразм. Якийсь дебільний експерт оцінив святі мощі в 180 тис. Це несамовитий експерт! Ось так одним словом я можу прокоментувати подання на Лозового», - розповів він. Також як аргумент для відмови комітет використовував той факт, що, наприклад, зазначена як доказ по незадекларованих цінностях картина художника Греся цінністю і не є, оскільки художник їх не продає і вони, скоріше, є аматорськими. Так що ж іще є у молодого депутата у володінні? Крім ікон і мощей, Лозовмй задекларував 186 пляшок колекційного вина з 18 країн світу, 8 картин, кілька годинників і меблі голландського і англійського виробництва ХІХ століття. У політика є також 5 годинників марок Romain Jerome, Ullyse Nardin, Zenith і Perrelet. Разом з тим парламентарій не уточнював вартість цього майна. Згідно з декларацією, два автомобілі Toyota Sequoia Лозовий орендує, також у нардепа є квартира в Києві 39 квадратних метрів. Річна зарплата політика склала 69 500 гривень і 80 500 гривень. Є у парламентарія і готівкові кошти $50 тисяч, 150 тисяч євро і 800 тисяч гривень.
Кримінал "Чудова" сімка. У чому підозрюють нардепів і ким ще скоро зацікавиться ГПУ Комітет Верховної Ради з питань регламенту і депутатської етики з 3 липня розглядає подання на п'ятьох народних обранців, діяльністю яких зацікавилася Генеральна прокуратура України і Спеціальна антикорупційна прокуратура. Ще 21 червня в ВР надійшли подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності з п'яти нардепів: Андрія Лозового, Олеся Довгого, Євгенія Дейдея, Борислава Розенблата і Максима Полякова. Як відзначив 5 липня Юрій Луценко, комітет ВР не відхилив жодного з подань ГПУ на зняття недоторканності з нардепів, а оцінка обґрунтувань у поданнях є в компетенції суду, а не регламентного комітету. Ми вирішили вивчити, в чому прокуратура звинувачує кожного з нардепів, а також, які ще нардепи і політики в майбутньому можуть зацікавити правоохоронців. Євген Дейдей Нардепа від «Народного фронту» звинувачують за ст. 368-2 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 2 років з позбавленням обіймати певні посади строком до 3 років з конфіскацією майна. Суть звинувачення нардепа полягає в тому, що дружина нардепа - Інга Дейдей, нібито отримала фіктивну позику, а сім'я політика не може довести походження майже 5 млн грн. Під час слідства з'ясували, що законні доходи Дейдеїв становлять 1 млн 440 тисяч 705 грн, проте вони змогли придбати майно на 6 млн 393 тис. 993 грн. У цю суму увійшла квартира вартістю 2 млн 893 тис. грн, а також автомобіль Audi Q7 (1 млн 574 тис. Грн) і ще одна Audi Q7 (1 млн 664 тис. грн). Олесь Довгий Депутата від групи «Воля народу» прокурори звинувачують за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 - 17000 гривень). Луценко заявив, що колишній секретар Київської міської ради і нинішній парламентарій Довгий міг зловживати службовим становищем, в результаті чого громада Києва втратила колосальну кількість земель, громаді завдали збитків на 81,7 млн ​​гривень. «Секретар Київради грубо порушив регламент. Бо добре усвідомлював, що стоїть на кону: на кону стоїть не просто ЖК «Технолог» зі 100 га, на кону стояли 20 житлових кооперативів, через які... роздерибанили тисячі гектарів столиці в один день шляхом порушення регламенту, на яке свідомо пішов Довгий», - розповів Луценко нардепам на засіданні комітету. Андрій Лозовий Нардеп від Радикальної партії звинувачується за ч.2 статті 212 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає штраф від 500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 - 34 000 гривень), або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі строком на 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років . Лозовий звинувачується у несплаті податків на суму в 1 млн 700 тис. грн. Досудове розслідування встановило, що Лозовий з 1 січня 2007 по 31 грудня 2015 року «умисно ухилився від сплати податків і зборів». Нардеп занизив суму оподатковуваного доходу на 8 622 647,4 гривень, що призвело до несплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб за певний період в розмірі 1 717 221,4 гривень і військового збору в розмірі 129 339,71 гривень. Борислав Розенблат Парламентарія від Блоку Петра Порошенка звинувачують за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна. У ГПУ підозрюють, що депутат Розенблат причетний до «бурштинової мафії» і просував у Раді закони в її інтересах. Подання генпрокурора стосується розслідування факту отримання Розенблатом хабара за внесення до парламенту законопроектів, а також здійснення інших дій, пов'язаних з видобутком бурштину. В рамках розслідування кримінальної справи про незаконний видобуток бурштину затримані вже шість осіб. Максим Поляков Нардепа від «Народного фронту» звинувачують за ч. 2 ст. 240, ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 28, ч.3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Якщо звинувачення буде доведено в суді, депутату загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Полякова підозрюють в отриманні хабара на суму $7500. На думку САП, народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков вносили за хабарі зміни в законодавство з видобутку бурштину. Прокурори вважають, що депутати отримували грошові кошти від представника підприємства-нерезидента України, який вийшов на депутатів для налагодження видобутку бурштину, причому запропонувавши змінити податковий і митний кодекс. У САП відзначають, що за вигоду Розенблат і Поляков внесли правки до законопроектів. Це правки щодо зменшення ренти за видобуток бурштину. Разом з тим цими п'ятьма народними обранцями ГПУ не обмежилась. 3 липня Юрій Луценко заявив, що стосовно народного депутата з фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського буде подано нове подання до Верховної Ради, тепер щодо економічних злочинів. Він зазначив, що триває досудове слідство стосовно Новинського. Крім того, 29 червня Луценко вніс до Верховної Ради подання про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Михайла Добкіна. За словами Луценка, в діях Добкіна «вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн». Цими діями територіальній громаді Харкова було завдано збитків у розмірі 178 624 598 грн. Сьогодні ж, 5 липня, Луценко заявив, що готується нове подання на нардепа Геннадія Бобова за несплату 75 млн грн. Луценко зазначив, що Бобов «спить спокійно, сплативши набагато більше». Генпрокурор також закликав нардепів сплатити податки. Крім того, Луценко не виключив, що наступне кримінальне провадження буде щодо екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Зараз слідство вивчає причетність колишнього мера столиці до виведення земель заказника «Жуків острів» з власності громади Києва вартістю 81 млн гривень.
Закон і Право Посвідчення водія з чипом і лише на 15 років. Які новації для водіїв приготували в МВС Міністерство внутрішніх справ пропонує обмежити термін дії водійських посвідчень. Зокрема для непрофесійної категорії водіїв він складе 15 років, а для професійної - лише 5 років. Про це 5 липня під час прес-конференції заявив начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, повідомляє кореспондент АСН. Разом з тим він додав, що при продовженні терміну дії посвідчення водієві не потрібно буде повторно складати іспити. Також з часом планується чипувати водійські посвідчення. «Наші сервісні центри забезпечені вже необхідним обладнанням. Крім того, що це дасть можливість у подальшому зробити кращим обмін інформацією, убезпечити людину від підробок посвідчень, це ще й інші можливості. У більшості країн ЄС водійське посвідчення - це ще і спосіб ідентифікації особистості», - пояснив Криклій. При цьому він додав, що в законопроектах, які розробляє МВС щодо імплементації європейських вимог до посвідчень водіїв, також планується визначити механізми навчання і підготовки водіїв-професіоналів. Зокрема це стосується водіїв, які перевозять пасажирів і вантажі. «Зараз ми маємо ситуацію, коли будь-яка людина для особистого користування може отримати вантажівку або автобус, може перевозити по 30-40 пасажирів, і ми розуміємо, які ризики це несе. У жодній європейській країні такого хаосу, такої анархії немає. Там є періодична кваліфікація, перекваліфікація як водіїв, так і екзаменаторів, які приймають у них іспити», - зазначив Криклій. Разом з тим він не уточнив, який підхід до атестації професійних водіїв вибрали в МВС. За його словами, відповідні законопроекти будуть передані на розгляд парламенту на початку вересня. Водночас директор ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» Міністерства охорони здоров'я України Юрій Чорний додав, що найближчим часом у країні буде створено та впроваджено Єдиний реєстр медичних установ, які проводять медичні огляди, та Єдиний реєстр результатів медичних оглядів. «Я сподіваюся, що це дасть можливість на 100% виключити покупку медичних довідок», - підкреслив він. Нагадаємо, що за підсумками 2016 року сталося близько 200 тис. аварій, у яких загинуло 4862 людей, ще 43 тис. - постраждали. Близько 80% аварій сталося з вини людини.
Економіка Україна може отримати транш від МВФ і без ухвалення земельної реформи - ЗМІ МВФ заявив, що залишить головною умовою для виділення наступного (п'ятого) траншу кредиту Україні ухвалення пенсійної реформи, виключивши при цьому ухвалення земельної реформи. Про це передає Інтерфакс-Україна, посилаючись на своє джерело. За словами співрозмовника, в МВФ ухвалили це рішення з огляду на те, що між Кабміном України і Фондом немає згоди з деяких позицій майбутньої земельної реформи, а проект поки не розроблений. Разом з тим проект пенсійної реформи внесено в Раду після попереднього узгодження з МВФ. Інше джерело агентства в уряді додало, що на сьогодні Фонд поки офіційно не підтвердив свою готовність обнулити в проекті меморандуму маяк, який стосується проведення земельної реформи в Україні. «Щоб говорити про те, що знято якийсь маяк, треба отримати офіційні письмові підтвердження МВФ, але таких, як відомо, поки немає», - зазначив він. Раніше ми повідомляли, що черговий транш від МВФ, який мав надійти в червні-липні, може бути відкладений до осені через пенсійну та земельну реформи.
Політика У Мінську контактна група не змогла домовитися з питання обміну полоненими Гуманітарна підгрупа Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі в рамках засідання в Мінську в середу, 5 липня, не змогла домовитися з питання обміну полоненими. Про це передає сепаратистське видання «Луганський інформаційний центр», посилаючись на «голову робочої групи з обміну військовополоненими «ЛНР» Ольгу Кобцеву, передає РБК-Україна. За її словами, представники «ЛДНР», а також Росії покинули засідання гуманітарної підгрупи «на знак протесту проти неконструктивної позиції Києва». Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко сказала, що Київ буде вести переговори щодо питання обміну полоненими тільки з Росією-окупантом і ОБСЄ. У відповідь представники псевдореспублік покинули переговори разом з представником Росії.
Суспільство Абітурієнти України частіше вибирають європейські виші, ніж навчання на батьківщині Українські абітурієнти все частіше вибирають Польщу та інші виші Європи, а не навчання на батьківщині. Про це на прес-конференції заявив екс-керівник Українського центру оцінювання якості освіти Леонід Лікарчук, передає кореспондент АСН. "За моїми спостереженнями, з кожним роком кількість українських абітурієнтів, які обирають навчання в зарубіжних країнах, зокрема Польщі, зростає. Водночас знижується кількість іноземців, які хочуть здобувати освіту в Україні", - заявив він. Він назвав основні причини, чому українські абітурієнти вибирають іноземні виші. "Перша причина - іноземні університети мають потужну маркетингову мережу у вигляді освітніх вербувальних центрів. Друга причина - якість освіти. Ті, хто виїжджає до Польщі, хочуть отримати якісну освіту. Звичайно, в цьому є і наша ментальна складова. Адже нас завжди вчили, що все , що за Україною, є найкращим. Але в багатьох випадках так і є. Подивіться, які місця займають українські виші в міжнародних університетських рейтингах. Німецькі, польські, словацькі тощо ", - сказав Лікарчук. Також, за його словами, роботодавці віддають перевагу фахівцям з іноземним дипломом. Третя причина - гідні умови проживання та навчання. "Лабораторії українських вишів, база для практичних досліджень, база для навчання, стан гуртожитків разюче відрізняються від наших, навіть в університетах не першої ланки зарубіжних вишів. Тому, як у тій приказці, риба шукає, де глибше, а людина - де краще", - додав він.
Суспільство оформление ленты  Відігнали за "поребрик". Слов'янськ і Краматорськ відзначають третю річницю визволення від терористів Сьогодні, 5 липня, в Слов'янську, Краматорську та деяких інших містах Донецької області святкують третю річницю визволення від проросійських бойовиків. Слов'янськ був захоплений окупантами 12 квітня 2014 року. 12 квітня 2014 року група озброєних бойовиків захопила адміністративні будівлі, серед яких було місцеве управління міліції. Бойовики не зустріли жодного опору в місті і оголосили його територією "ДНР". Саме тоді українці вперше почули чуже їм слово "поребрик", яке в подальшому стало прозивним і означало територію сусіда-агресора. У ніч з 12 на 13 квітня на засіданні РНБО було прийнято рішення про проведення антитерористичної операції. З 13 квітня до 5 липня тривали бої за Слов'янськ. І нарешті місто було звільнено. Ціна перемоги була величезною. В ході боїв ЗСУ втратили 70 бійців. У місті були пошкоджені 34 будинки, включно з 4 школами. Збиток оцінили в 1,5 млрд гривень. Українська армія увійшла в Слов'янськ і Краматорськ, над адміністраціями міст підняли український прапор. Наступ дав  можливість встановити контроль ЗСУ над Слов'янськом, Бахмутом, Дружківкою і Костянтинівкою. На честь святкування звільнення від окупантів у містах сьогодні проходять святкові заходи, мітинги, тематичні виставки та ходи. Жителів Краматорська чекає футбол за участю зірок, святкова хода і концерт. У Бахмуті пройде акція «Донеччина вітає своїх захисників», кілька тематичних виставок та урочиста хода. Крім того, буде встановлено меморіальну дошку бійцям батальйону «Донбас», які загинули, захищаючи місто, пише сайт «Вчасно». Мітинги також відбулися в Слов'янську, Семенівці, Андріївці. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, найбільшим його бажанням є те, щоб уже в 2018 році на Донбасі відзначали першу річницю визволення Донецька, Сніжного, Новоазовська та інших міст краю від «криваво-чорного мороку безглуздої людиноненависницької ідеології ХХІ століття - «русского мира». Президент України Петро Порошенко зазначив, що липневі дні 2014 року показали всьому світу, наскільки рішуче українці встали на захист свободи, демократії і територіальної цілісності. «Той успіх народив віру українців у своїх захисників. Упевнений, ми обов'язково встановимо мир і повернемо всі окуповані території в Україні», - написав глава держави в Facebook. Подякував українським військовим і прем'єр Володимир Гройсман. У свою чергу заступник голови обласної організації партії «УКРОП» Олександр Меланченко зазначив, що 5 липня - справжнє свято. «Цей день будуть пам'ятати завжди. У той день ми стали на сто кілометрів ближче до закінчення війни. Прийде день і ми звільнимо всю територію нашої України від кривавих рашистських окупантів. Цей день не за горами. Ми пам'ятаємо про тих наших людей, які потрапили в окупацію разом з нами, але ще не звільнені. Чекайте. Терпіть. Як би складно це не було. Допомагайте і далі нам, як ми допомагали визволенню наших міст. Ми вас не кинемо. Нехай це маленька, але загальна перемога. Перемога всієї України», - написав він. У соцмережах користувачі також вітають один одного і всіх українців з цим святом визволення міст від російських терористів, а також бажають донеччанам здобути таке ж свято.
Дозвілля оформление ленты  Соцмережі порівнюють намальованого на полі Путіна з зомбі і Фантомасом Користувачам соціальних мереж дуже сподобалася творчість італійського фермера, який за допомогою трактора настриг на полі портрет президента РФ Володимира Путіна. Зображення лідера Кремля на полі фермер приурочив до саміту G20, який пройде 7-8 липня в Гамбурзі. Чоловік розповів, що надихнувся новиною про заплановану зустріч Володимира Путіна з Дональдом Трампом на саміті G20. Біля портрета художник написав прізвище президента Росії. Розглянути твір можна лише з висоти пташиного польоту. Разом з тим користувачі зацікавилися, наскільки прибутковою є така творчість. Деякі підозрюють, що за політичну стрижку свого поля фермер отримує набагато більше грошей, ніж весь його урожай. Як виявилося, схожі картини фермер вже створював для президента США Дональда Трампа, Гілларі Клінтон та інших політичних діячів. Окреме запитання викликало прізвище автора портрета, користувачі соцмереж вважають, що воно може бути схоже на «Іванов» або «Сидоров». Крім того, в соцмережах підкреслили, що італієць слабо розуміє, як йому пощастило народитися не в Росії. Деякі вирішили почекати, поки фермер "внесе добрива на обличчя лідеру Кремля".
Політика У Кремлі поділилися очікуваннями від зустрічі з Трампом Зустріч президента США Дональда Трамп і російського лідера Володимира Путіна буде обмеженою за часом, тому глава Кремля не встигне висловити свою позицію щодо війни на Донбасі, але спробує підкреслити безальтернативність Мінських домовленостей. Про це повідомляє речник президента РФ Дмитро Пєсков, передає «РИА Новости». Крім цього, він зазначив, що робочий діалог між американським і російським президентами буде «життєво необхідним для всього світу», а також допоможе підвищити ефективність вирішення «критичної маси проблем і конфліктів, яка росте щодня». За словами Пєскова, зустріч глав Кремля і Білого дому буде повноформатною, але, обмеженою за часом. «Навряд чи буде можливість повністю викласти розуміння Володимира Путіна, яке він неодноразово озвучував щодо причин тієї ситуації, яка виникла в Україні», - сказав Пєсков.
Дозвілля оформление ленты  Таємничий острів раптово виник у Бермудському трикутнику Таємничий острів раптово виник у Бермудському трикутнику. Місцеві жителі назвали його «черепашковим» через величезну кількість черепашок, що покривають поверхню. Піщана мілина довжиною в 1,5 км проявилася над водою в останні кілька місяців, повідомляє metro.co.uk. Місцеві історики в один голос заявляють, що це найбільший новостворений острів, серед усіх, що з'являлися на архіпелазі. Незвичайний острів швидко стає визначною пам'яткою, однак людей просять утримуватися від його відвідувань через сильну течію між мілиною і узбережжям. Вони знаходяться на відстані майже 50 метрів один від одного, але розривна течія неймовірно небезпечна. Більш того, води населені акулами і шипохвостими скатами. Влада переживає про безпеку туристів, які вже зараз намагаються перепливти водний розділ. Майбутнє острова поки залишається невідомим. Його територія може продовжити рости, а може зникнути так само швидко, як і з'явилася.
Суспільство оформление ленты  Між Домініканою і Білоруссю. Україна дотягнулася в рейтингу рівня життя до країн середньої ланки Україна поліпшила на один пункт показники в рейтингу рівня життя і, як наслідок, увійшла до групи країн з розвитком вище середнього. Про це свідчать результати дослідження "Індекс соціального розвитку-2017", яке щорічно проводить американська неурядова організація Social Progress Imperative. Так у 2016 році зі 100 балів наша країна набрала 66,43 бала, посівши перше місце серед країн з розвитком нижче середнього. У 2017 році експерти оцінили рівень життя в Україні вже в 68,35 бала. Однак варто зазначити, що багато інших країн за останній рік досягли більш високих результатів. Оскільки рік тому Україна в рейтингу була 63-ю з 133 країн, а цього року - 64-ю зі 128. У той же час за рівнем ВВП з 128 країн Україна з показником 7,457 тис. доларів на душу населення зайняла 81-ше місце. Як не дивно, але найвищим балом - 98,47 експерти оцінили в нашій країні таку категорію, як харчування і базове медичне обслуговування, а також - доступ до базової освіти, за який Україна отримала 97,52 бала. А ось толерантність і якість навколишнього середовища потягнули нашу країну вниз, набравши всього 40,52 і 50,37 бала відповідно. Рівень забезпечення основними потребами людини в Україні оцінили майже у 80 балів, основи добробуту - в 68,62 бала, а можливості жителів, які включають особисту свободу і права, - в 56,53. На одну позицію від України в рейтингу відстає Білорусь, займаючи 65-те місце. На 67-му місці - Росія. На 11 пунктів випередила Україну Грузія, зайнявши 53-тє місце в рейтингу з 70,8 бала. А ось очолили рейтинг Данія і Фінляндія. Рівень життя в цих країнах експерти оцінили в 90,57 і 90,53 бала відповідно. Більше 90 балів набрали також Ісландія, Норвегія, Швейцарія, а в 14 кращих увійшли Канада, Нідерланди, Швеція, Австралія, Нова Зеландія, Ірландія, Велика Британія, Німеччина і Австрія. Водночас найгірші показники за рівнем життя виявилися переважно в африканських країнах, таких як Гвінея, Нігерія, Ангола, Чад і, Центральна африканська республіка. У сімку гірших потрапили також Ємен і Афганістан, які набрали 43,46 і 35,66 бала відповідно.
Політика Вступна кампанія-2017 пройшла з порушенням норм Конституції Поява коефіцієнтів на вступній кампанії-2017 року - порушення норм Конституції та нівелювання ЗНО. Про це на прес-конференції заявив екс-керівник Українського центру оцінювання якості освіти Леонід Лікарчук, передає кореспондент АСН. "За моїми спостереженнями, вступна кампанія-2017 пройшла так само, як і минулого року. Але поява коефіцієнтів на цій вступній кампанії є повним порушенням прав і свобод, які прописані в Конституції", - заявив він. Він підкреслив, що введенням коефіцієнтів, по суті, нівелюється норми, які були закладені в закон "Про вищу освіту". "ЗНО спочатку передбачалося як єдиний пропуск до здобуття вищої освіти. Поява нинішніх коефіцієнтів - це повне порушення Конституції України в частині забезпечення доступу до вищої освіти на конкурсних засадах", - додав він. Адже сьогодні ситуація складається таким чином: якщо ти живеш у сільській місцевості, то маєш певну перевагу над тими дітьми, які проживають у містах. "Ті, хто вступає до вишів, розташованих на периферії, також мають перевагу. Такої переваги не мають ті, хто хоче стати студентом столичних вищих навчальних закладів. Адже на периферійні виші дається великих коефіцієнт, ніж на столичні", - пояснив він.
Здоров`я оформление ленты  У краси немає віку. Топ знаменитих красунь під 50 і їхні секрети Знаменита канадська співачка Селін Діон вразила шанувальників своїм останнім фото для модного журналу Vogue. 49-річна знаменитість перебуває у прекрасній формі. Це одне з найбільш сміливих і сексуальних фото Діон. Ми вирішили пригадати інших 40 і 50-річних знаменитостей, які давно махнули рукою на вік і виглядають карколомно. Складається враження, що над деякими жінками не владний час. 1. Сінді Кроуфорд - 51 рік У 90-ті роки XX століття багато дівчат мріяли бути схожими на супермодель Сінді Кроуфорд, що володіє привабливим поглядом, копицею кучерявого волосся, спокусливою родимкою над верхньою губою, ідеальною фігурою і довгими ногами. Минуло 30 років і майже нічого не змінилося. Сінді, як і раніше, виглядає ефектно, яскраво і сексуально і в бікіні, і в сукні, і навіть без макіяжу. Саме вона першою з'явилася на обкладинці журналу Playboy. 2. Ніколь Кідман - 50 років 20 червня, знаменитій голлівудській актрисі і продюсеру Ніколь Кідман виповнилося 50 років, хоча віриться в це важко. Кідман знялася в близько 70 фільмах, серіалах і мюзиклах. Актриса удостоєна премії «Оскар», трьох премій «Золотий глобус» і великої кількості інших нагород. Кідман багатьом здається «вічно молодою», на фото актриса виглядає 30-річною красунею. «Моя зовнішність абсолютно природна. Я завжди наношу захист від сонця, не курю і дбаю про себе. Я цим пишаюся. Кожен може робити зі своєю зовнішністю що завгодно, я нікого не засуджую, але сама вірю в спорт. Так мене виховали», - зазначає знаменитість. 3. Кетрін Зета-Джонс - 47 років Відома британська актриса Кетрін Зета-Джонс продовжує радувати шанувальників фото в купальнику, демонструючи прекрасну фігуру. 47-річна актриса виглядає просто відмінно при тому, що у неї є двоє дітей - 17-річний син Ділан Майкл і 14-річна дочка Керіс Зета. 4. Шерон Стоун - 59 років Актриса абсолютно не соромиться свого віку і відмінно виглядає. Вона продовжує виходити на червону доріжку в сміливих нарядах. У лютому 2017 року вона з'явилася на щорічній премії AARP Movies for Grownups Awards в Лос-Анджелесі, "забувши" надіти бюстгальтер під наряд з прозорими вставками. «Тільки дурепа робитиме ставку на зовнішність. Все це настільки швидко змінюється, я навіть не розумію, як це можна коментувати. Всі чули про внутрішню красу? Вам це здається банальним?» - зазначила актриса. 5. Геллі Беррі - 50 років Актрисі і мамі двох дітей Геллі Беррі ніколи не даси 50 років, дивлячись на розкішні форми знаменитості. Беррі - перша чорношкіра акторка, яка стала лауреатом «Оскара» і почала отримувати багатомільйонні гонорари. «Прекрасно зберегтися» Беррі допомагають її гени, адже афроамериканці старіють зовсім по-іншому, ніж інші раси. Також актриса повністю викладається в спортзалі, не курить і не вживає алкоголю,і навіть намагається повністю відмовитися від вживання м'яса. 6. Дженніфер Лопес - 47 років Співачка пуерто-риканського походження стала живою іконою сучасного шоу-бізнесу. Лопес не тільки співає, але й активно знімається в кіно, виступає на TV, створює парфуми, шиє одяг і займається благодійністю. Лопес - справжній трудоголік, вона активно тренується, займається біля балетного станка, суворо обмежує споживання цукру і м'яса. «Я завжди знала, що краса вимагає жертв - це біль, піт і сльози. Але заради цього варто старатися! Немає нічого кращого, ніж відчувати себе сексуальною, бажаною, кращою», - наголосила співачка. 7. Сальма Гайєк - 50 років Успішна мексиканська актриса Сальма Гайєк зовсім не виглядає на свої 50 років, вона зізналася, що ніколи не намагалася худнути за допомогою дієт або фізичних вправ. Актрисі явно пощастило з фізіологією, проте допомагає їй зберегти ідеальну зовнішність спокій і витримка. Вона не дозволяє собі дратуватися, скаржитися і хвилюватися через дрібниці. 8. Анджеліна Джолі - 42 роки 42-річна Анджеліна Джолі для більшості чоловіків є еталоном красуні з зухвалим, чуттєвим поглядом. Вона прекрасно виглядає в 42 роки, в цьому актрисі допомагають заняття йогою і харчування 6 разів на день маленькими порціями, а також відмова від куріння. Одна з найкрасивіших актрис планети регулярно відвідує спортзал, піклується про шкіру, цікавиться новинками косметології і пробує їх на собі. 9. Меріл Стріп - 68 років Талановита актриса Меріл Стріп довгі роки є прикладом стилю і елегантності. Вона виглядає значно молодшою за свій вік, захоплюючи своєю дивовижною сяючою шкірою, завзятою посмішкою і енергією, що б'є через край. Молодість їй допомагає зберегти помірність у всьому - на рік вона знімається в одному фільмі, намагається, щоб робота не заважала спілкуванню з сім'єю і дітьми. Актриса обожнює плавати, вона зізналася, що пропливає кілька миль щодня. Вона приймає своє здорове старіння як невід'ємний факт життя. «Я думаю, що люди виглядають смішно, коли їхні обличчя «завмирають», - вважає Стріп. 10. Демі Мур - 54 роки Демі Мур попрацювала над своїм обличчям - кілька вдалих пластичних операцій допомогли досягти тієї зовнішності, про яку вона мріяла. Крім того, в юності у Демі траплялося багато похибок з зачіскою і макіяжем, але в свої 54 роки вона виглядає чудово, продумуючи до дрібниць кожен образ. 11. Джуліанна Мур - 56 років Актриса практично не змінюється з роками, в свої 56 років вона все ще чарівна. Джуліанна дотримується декількох правил, щоб зберегти свою красу - уникає засмаги і навіть прогулюватися воліє на тіньовому боці вулиці. Крім того, актриса використовує тільки натуральну косметику, дотримується дієти і робить вправи. Улюблена страва зірки - вегетаріанська лазанья. «Після 40 підтримувати тіло в хорошій фізичній формі стає все важче і потрібно більше зусиль, ніж раніше», - зізналася актриса. Вона почала займатися йогою і пілатесом, а перед виходом на червону доріжку збільшує інтенсивність навантажень, включно з індивідуальними заняттями з тренером. 12. Дженніфер Еністон - 48 років Дженніфер Еністон у 48 років може похвалитися бездоганною фігурою, тому і сцени з роздяганням у кіно актриса виконує без дублерів. Зірка серіалу «Друзі», як і раніше, чудово виглядає в крихітних бікіні. Вона багато їздить на велосипеді, займається в тренажерному залі, захоплюється йогою, а недавно почала займатися ще й біля хореографічного верстата. 13. Моніка Беллуччі - 52 роки Краса нестаріючої Моніки Беллуччі з кожним роком стає все більш колоритною і харизматичною. Спокуслива, сексуальна Белуччі являє типаж класичної красуні з формами. «Я завжди говорила, що з часом природа відбирає у нас це швидкоплинне (зовнішність) і дарує вічне», - заявила актриса. Моніка особливу увагу приділяє правильному харчуванню, спорту та відпочинку. Але, як запевняє сама актриса, все було б марно, якби не філософське ставлення до вікових змін. 14. Джулія Робертс - 49 років Джулія стала першою голлівудською актрисою, яка заробила за фільм $25 млн, з неї почалася практика платити зіркам екрану багатомільйонні гонорари. Володарка премії «Оскар» жодного разу не лягала під ніж хірурга, уникає ін'єкцій краси, а замість них використовує природні засоби. Вона сповідує індуїзм і живе за законами аюрведи. Зберігати чудову форму їй допомагають вегетаріанство, щомісячний пост і загартовування. 15. Пенелопа Крус - 43 роки Пенелопі Крус 43 роки, але вона ні про які пластичні операції або ін'єкції навіть чути не хоче. «У мене від природи гарна шкіра, але через те, що я живу в південній країні, вона дуже сильно схильна до впливу сонця. І хоча я завжди наношу найсильніші сонцезахисні креми, все одно постійно ходжу з веснянками. Ще одна проблема - тонкі зморшки навколо очей, які є у всіх іспанок: адже ми любимо посміятися і часто жмуримося через сонце», - розповіла Крус про свою зовнішність. Актриса зазначає, що любить поїсти, але підтримувати форму їй допомагає любов до танців. «Коли я трохи набрала вагу після народження сина, то посилено зайнялася танцями і швидко повернулася в форму», - зазначає знаменитість.
Закон і Право Як добровольці урівнялися в правах з атовцями і чому ветеранам важливо знати про свої права 14 липня депутати Дніпропетровської облради на сесії збираються розглянути визнання 85 учасників бойових дій, в тому числі і колишнього лідера "Правого сектора" а нині позафракційного народного депутата України Дмитра Яроша, бійцями-добровольцями. Ще у минулому році Дніпропетровська обласна рада одною з перших вирішила визнати учасниками бойових дій осіб, які добровільно, поза межами призову взяли у руки зброю і пішли на фронт захищати батьківщину. Потім при облраді створили комісію, яка розглядає документи бійців і виносить кандидатури для голосування на сесію, а там уже депутати голосують за визнання добровольців на регіональному рівні. У березні 2017 року Дніпропетровська обласна рада визнала учасниками бойових дій 30 добровольців і прирівняла їх у правах до учасників АТО.   Звідки виникла ініціатива визнавати добровольців на регіональному рівні Як відомо, Верховна Рада на загальнодержавному рівні так і не визнала добровольців учасниками бойових дій на сході. Наприклад проект Закону «про соціальний і правовий статус осіб, які брали участь у бойових діях у складі добровольчих формувань у період проведення антитерористичної операції на сході України захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» навіть не був включений до порядку денного парламенту. Про причини такого ставлення депутатів до своїх захисників можна довго дискутувати та сперечатися, утім ідея, як обійти цю проблему виникла спонтанно, розповіла АСН координатор львівського Штабу Національного Руху "ДІЯ" Олена  Живко. «Мені у відділі соціального захисту на очі потрапив проекту рішення Львівської міської ради, підписаний В’ячеславом Чорноволом, про визнання бійців УПА воюючою стороною. Ми проаналізували законодавство, подивилися, що це – в компетенціях місцевих рад і вони на місцевому рівні можуть надавати  статуси бійцям, які з самого початку, добровільно без жодних привілеїв від держави пішли воювати», - каже Олена. За її словами, саму процедуру активісти розробили досить швидко і так само швидко внесли відповідні пропозиції у всі облради країни. Так що всі області України за виключенням Полтави та Вінниці, урівняли добровольців у правах з атовцями. Поки не визнані добровольці на території Донецької і Луганської областей, адже там діють військово-цивільні адміністрації, там по іншому приймаються рішення і інші повноваження. Примітно, що Запорізька обласна рада прийняла таке рішення з власної ініціативи. Водночас варто зауважити, що воно має рекомендаційний характер, тобто – визнати бійців-добровольців воюючою стороною і звернутися до Верховної Ради, Президента з проханням визнати добровольців на всеукраїнському рівні. Тобто, у області не надається посвідчення і разова матеріальна допомога. Власне, у всіх облрадах депутати разом з рішенням про визнання добровольців воюючою стороною, голосували і за звернення до Верховної Ради та Президента України з проханням визнати добровольців на всеукраїнському рівні. Що дає така ініціатива добровольцям? Не всі міста одразу після отримання добровольцем статусу поспішають закидати його пільгами, каже Олена. Десь надається фінансова чи матеріальна допомога, десь – не надається.   Водночас, за словами координатора львівського Штабу Національного Руху "ДІЯ", далеко не у всіх областях добровольці знають, що мають право на певні пільги та виплати. Наприклад, на Львівщині цей статус отримали близько 100 добровольців, а в Тернопільській та Івано-Франківській областях їх значно більше, оскільки відповідні комісії там почали роботу набагато раніше. До слова, рішення про визнання добровольців можуть ухвалювати окремі міські ради чи громади. Наприклад, Львівська міська рада прирівняла своїм рішенням бійців-добровольців в правах до учасників бойових дій та запустила в роботу відповідну програму. Наприклад, бійці-добровольці, які проживають на території Львова мають право 75% знижку на ЖК-послуги і дуже багато інших привілеїв, якими наділені решта учасників бойових дій. «Кожна область встановлює свої пільги. Хлопці мають право звертатися з проханням про надання земельної ділянки, вони користуються безкоштовним проїздом, правда, бувають випадки, що водії не підвозять; отримують одноразову допомогу по місцю реєстрації, в сільських радах. У нас один боєць пішов на державну форму навчання на цьому посвідченні, в Києві комісія сказала, що цих документів достатньо, і він може вчитися як учасник бойових дій на державній формі навчання», - розповідає Олена. Зрозуміло, що бійцям Української добровольчої армії (ДУК, також пов’язана з Д.Ярошем) було найпростіше повідомити про те, що вони мають право на певні пільги, оскільки є база з їхніми контактами. «Але, наприклад, навіть у Львові більшість бійців «Айдару» про свої права ще не знають, утім «ДІЯ» намагається відшукати їх через представників громадських організацій і волонтерів та поінформувати про можливість отримати статус», - повідомила активістка.   Скільки ж в Україні ветеранів і чому їх важко порахувати Проблема з обліком та підтримкою ветеранів війни в Україні дуже велика, адже немає загальної статистики щодо їх кількості та даних щодо їх потреб, розповідає юрист-аналітик громадської організації «Юридична сотня» Станіслав Івасик. «За даними Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, станом на 1 січня 2017 року внаслідок бойових дій на Сході України загинуло 3 460 військовослужбовців та близько 300 000 осіб отримали статус учасника бойових дій. До прикладу за даними служби в Дніпропетровській області є майже 24,5 тис. учасників бойових дій, а за даними ОДА трохи більше 19 тис осіб», - каже він. Як пояснив заступник директора департаменту  по роботі з ветеранами війни та учасниками антитерористичної операції Державної служби з прав ветеранів війни Руслан Кучук, різниця в кількості учасників бойових дій виникла через те, що далеко не всі учасники бойових дій проінформовані про те, що мають зареєструватися в управлінні соцзахисту. «У нас реєстр ветеранів ведеться силовими відомствами, їм надали статус, нас проінформували і ми в реєстр ввели. Але особа з посвідченням яке йому видали має ще піти в управління соцзахисту і тільки тоді людина набуває право на пільги»,- наполягає Кучук.   Хто найкраще підтримує ветеранів і добровольців, а де їм живеться найгірше   Найкраще забезпечують соціальним захистом учасників АТО у Львові та Дніпрі, непогано у Луцьку та Херсоні. Натомість найгірше надають соціальну допомогу ветеранам антитерористичної операції у Києві, Одесі та Київській області. У Києві, де минулого місяця добровольців прирівняли у статусі до інших учасників АТО, поки немає жодної цільової програми щодо соціального захисту ветеранів бойових дій на сході.   Загалом, практично у всіх регіонах ветерани дуже обмежені в отриманні інформації про їхні права та пільги. Якщо у Львові, наприклад, існує єдиний Центр надання допомоги учасникам бойових дій, де ветеран може отримати повний спектр допомоги, то у інших містах він муситиме пройти сім кіл пекла, перш ніж доможеться належної йому допомоги. Не рівня столиці, яка пасе задніх у питанні підтримки ветеранів, Луцьк, Кропивницький, Кривий Ріг, Жовті Води, Дніпро – тут є присутні міські цільові програми допомоги ветеранам. Їхні бюджети є навіть значно більшими за обласні. Наприклад бюджети цільових програм Львова та Дніпра більші за бюджети усіх 11 областей разом взятих, де існують подібні проекти.     Юрист Віктория Лавренюк розповідає, що одним із найпоширеніших видів соцзахисту учасників АТО є грошова допомога, але на місцевих рівнях є і додаткові види підтримки. Наприклад, у Дніпропетровській області передбачено найбільшу кількість видів матеріальної допомоги - 14 видів. У Волинській, Тернопільській та Львівській областях ветеранам АТО надають пільгові кредити, проценти за якими сплачуються з місцевого бюджету. Зазвичай ці кредити видаються на власну справу. Пільги щодо забезпечення освітою отримують діти учасників АТО. У Києві передбачене першочергове влаштування дітей воїнів до дошкільних навчальних закладів. У Львові та Чернігові такі діти мають право на безоплатне харчування у дошкільних навчальних закладах та у загально освітніх закладах комунальної власності. У Дніпрі діє повністю автоматизована система отримання земельної ділянки - достатньо звернутися в одне віконце з єдиною заявою, всі інші документи для вас зберуть фахівці. В Івано-Франківській області по всіх поліклініках, в усіх медзакладах є окремий кабінет для учасників АТО. Коли людина туди звертається там вона може оформити всі довідки чи направлення. Як бачимо, визнання добровольців учасниками бойових дій значною мірою впливатиме на їхнє подальше життя та зворотню інтеграцію у суспільство. Власне, як і будь-якого іншого учасника війни на Донбасі. За даними соціологічного дослідження GFK Group на 2016 рік 15% опитаних ветеранів взагалі не знають про наявні у них пільги у сфері медичного забезпечення, а 85% хотіли б ознайомитися більш детально про власні права. Не здійснюється жодних заходів в усіх областях щодо інформування учасників АТО щодо їх прав в сільській місцевості.  
Дозвілля оформление ленты  Як фотографуватися у відпустці, щоб фото вражали, а не набридали друзям Літо в розпалі, і більшість людей або вже побували на відпочинку, або туди тільки збираються. Провести добре час на морі або гуляючи закордонним містом, та так, щоб запам'яталося на все життя, хочуть усі. Так само, як і сфотографуватися серед пам'яток, щоб заздрили всі підписники у соцмережах. Однак найчастіше телефони і жорсткі диски комп'ютерів, а потім - і сторінки соцмереж виявляються забитими однотипними, банальними фото, які навіть швидко перегортати дуже нудно. Нерідко друзі навіть тимчасово відписуються від повідомлень про оновлення на сторінці подорожуючих громадян, оскільки їхня стрічка нудна і банальна. АСН зібрала кілька чудових ідей, як зробити оригінальні фото, які не просто запам'ятаються надовго і порадують друзів, а й можуть стати об'єктами вірусного репоста у соцмережах, принісши вам славу.   Tag a friend to travel in 2017 with follow now @mydailydestination for more Credit: @bezerra - like 3 of our posts Публикация от Mydaily Crush (@mydailydestination) Июл 3 2017 в 2:38 PDT
Наука і технології оформление ленты  Мексиканський мільярдер будує космічний аеропорт за $5 млрд Життя мексиканського мільярдера Карлоса Сліма нероздільно пов'язане з Мехіко. Він володіє більшістю мобільних операторів, інтернет-провайдерів. Його компанія Telmex встановила по місту камери спостереження, а Grupo Carso управляє головним у місті заводом з очищення води. Банк Сліма Inbursa шостий за величиною в країні. Навіть міський акваріум належить йому. У 2015 році його компаніям належали 6% ВВП країни. Батько Сліма - Хуліан Слім, переїхав до Мексики з Лівану. Свої статки він заробив під час мексиканської революції, коли викуповував земельні ділянки у людей, які втекли з країни, практично за безцінь. Зараз його син володіє торговим центром біля найдавніших у Мексиці пірамід в Куїкуїлько, а також першим у Мехіко хмарочосом. Він же був головним ідейним натхненником перебудови історичного центру Мехіко, де йому належало близько 78 будівель. Тепер, на заході своєї кар'єри, він вирішив в останній раз вплести своє ім'я в канву міста, побудувавши новий аеропорт - третій за величиною в світі. Він розташовуватиметься на останній незабудованій міській ділянці, серед боліт Тескоко, повідомляє The Guardian. Цього разу ставки для Карлоса Сліма неймовірно високі, адже в разі успіху цей проект стане символом його впливу на формування сучасного Мехіко. У разі ж провалу, майбутні покоління будуть озиратися на нього як на химерний пам'ятник епохи вседозволеності багатіїв. Місце майбутньої споруди всипане червоним вулканічним гравієм. Проект був вперше запропонований урядом у 2001 році, але громадськість протистояла будівництву. Новий проект таємно розроблявся з 2011 по 2014 рік. Аеровузол стане альтернативою аеропорту Беніто Хуареса, що не витримує навантаження. Компанія Сліма Grupo Carso відповідає за будівництво загальною вартістю майже $5 млрд. Керують будівництвом Норман Фостер - англійський архітектор, лауреат Прітцкерівської премії в галузі архітектури, і Фернандо Ромеро - зять Сліма. Крім Форстера, серед іноземних компаній, які беруть участь у проекті: британська компанія Arup (створила генеральний план), Бостонська консалтингова група (бізнес-план), іспанські будівельні компанії Acciona і FCC (будівництво терміналів). Голландська компанія Netherlands Airport Consultancy проектують злітно-посадкові смуги, будівлю терміналу, доріжки, платформи. Менеджер проекту - американська інжинірингова компанія Parsons International. На 4430 га розташуються: 3 злітно-посадкові смуги, зона багатофункціональних сервісів під назвою Ciudad Aeropuerto і індустріальний парк - все це входить у план будівництва. Місткість нової споруди становитиме 50 млн пасажирів на рік - на 50% більше, ніж місткість існуючого аеропорту. У грудні 2015 року Auditoria Superior de la Federación - мексиканська урядова установа, яка вчиняє перевірку фінансового стану - попередила про нестачу прозорості в дизайні, будівництві та управлінні проектом. Критики також стверджують, що заболочені землі Тескоко є сейсмонебезпечною зоною. До того ж зона будівництва дуже близько розташована до території міста, так що довколишні райони опиняться під впливом шуму та інших антропогенних навантажень. Всі його проекти зустрічали громадський спротив ще з 1997 року, коли він перетворив занедбаний завод, поруч з пірамідами, на торговий центр. Недавнім його фіаско є Corredor Chapultepec - лінійний парк, що проходить крізь найбільш облагороджені райони Мехіко. Масштабне суспільне невдоволення проектом призвело до референдуму в 2015 році і проект був закритий. Його інтерес до будівництва на запустілих територіях призводить до парадоксального ефекту: як тільки він оголошує проект, громадськість відразу ж висловлює інтерес до місця будівництва. Те ж саме відбувається і з майбутнім аеропортом. Заболочена місцевість, усипана сміттям, при цьому зуміла зберегти 2% світового біологічного різноманіття. Побудувати на ній величезний технологічний об'єкт буде непросто. Ще одним приводом для занепокоєння мільйонера є чутки про корупцію. За яку б справу не брався Слім, держава йому неодмінно допомагає, будь то приватизація державної телефонної компанії Telmex в 90х або безліч державних замовлень, які він отримав за роки роботи У 2018 році в Мексиці пройдуть президентські вибори і опозиційний кандидат - Андрес Обрадор - обіцяє скасувати проект, якщо прийде до влади. Але всі контракти, пов'язані з будівництвом, будуть розподілені до кінця 2017 року, що зробить будь-які зміни практично неможливими.
Події оформление ленты  В ізраїльський дитячий табір бутерброди привезли в катафалку У літньому таборі (кайтані) у Гіват-Шаулі (Ізраїль) дітям привезли бутерброди в автомобілі для перевезення трупів. Про це повідомляє видання Israelhayom. Таку машину для перевезення дитячої їжі помітив один з батьків, який був у таборі. Він зняв на відео катафалк компанії "Кадіша", який привіз ранкові бутерброди і опублікував його в соціальних мережах. Одна з матерів була так обурена, що купила своїй дитині окремий бутерброд у магазині. "Це жахливо, катафалк, який перевозить тіла померлих, привіз дітям бутерброди. Ми спершу подумали, що нас розігрують у соціальних мережах", - розповіла інша мати дитини з цього літнього табору. У відповідь табір повідомив, що у постачальника бутербродів вранці зламалася машина. "На наш подив він не знайшов нічого кращого, як знайти таке дивне рішення. Ми вважаємо таку поведінку постачальника неприпустимою. І поміняємо постачальника", - йдеться в офіційній реакції адміністрації табору.
Наука і технології В Англії алкоголізм лікуватимуть наркотиками Британська влада дозволила лікарям вперше спробувати вилікувати алкогольну залежність за допомогою екстазі. Про це повідомляє видання The Guardian. Британські вчені отримали схвалення етичного комітету на проведення перших у світі клінічних випробувань лікування алкогольної залежності речовиною метілендіоксиметамфетамін, відомою як МДМА або екстазі. Саме цим препаратом вчені хочуть залікувати старі душевні травми, які провокують алкоголізм. "Через 100 років після появи сучасної психіатрії наявні методи лікування алкоголізму все ще малоефективні. Імовірність рецидиву у таких пацієнтів вкрай велика - близько 90% протягом трьох років, але використовувати в лікуванні МДМА досі ніхто не пробував", - розповів співробітник Лондонського імперського коледжу Бен Сесса. Як відомо, екстазі викликає почуття ейфорії, симпатії і доброту до інших людей. Крім того, воно знижує відчуття страху і занепокоєння. Перші клінічні випробування повинні пройти в британському Брістолі через два місяці. У них візьмуть участь 20 людей, які давно і безуспішно лікуються від алкоголізму. Спочатку їм проведуть повну детоксикацію, потім будуть проведені два сеанси психотерапії, після яких їм дадуть МДМА та простежать за результатами.

Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Прийнято вважати, що для досягнення щастя необхідно докладати багато зусиль Насправді, достатньо робити кілька....
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Вхід до будинку — сакральне місце, яке споконвіку оберігали Огородити своє житло від бід і проблем зможе кожен....
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
більше матеріалів




/-1,3150188922882-/ /-pc-/
Top