counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Святі мощі! Як на комітеті ВРУ Луценко протистояв радикалам


Переглядів: 66


Святі мощі! Як на комітеті ВРУ Луценко протистояв радикалам

Третій день на засіданнях комітету Верховної Ради з питань регламенту і депутатської етики дикий ажіотаж преси та киплять пристрасті. Третій день поспіль тут розглядають можливість внесення на розгляд парламенту питання про зняття недоторканності з народних депутатів. Зробити це просить Генпрокуратура, яка зібрала на кількох обранців чимало компромату.

Андрій Лозовий, нардеп, депутат, Верховна Рада, Юрій Луценко, генпрокурор, мощі, картини, ікони, е-декларація, сплата податків

Сьогодні, 5 липня, генпрокурор Юрій Луценко розповів членам комітету про несплату податків депутатом від Радикальної партії Андрієм Лозовим і попросив Раду зняти з парламентарія депутатську недоторканність.

Андрій Лозовий, нардеп, депутат, Верховна Рада, Юрій Луценко, генпрокурор, мощі, картини, ікони, е-декларація, сплата податків

Луценко повідомив, що провадження щодо Лозового було зареєстровано ще 5 січня, проте справу за ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу (умисне ухилення посадовою особою від сплати податків і зборів, вчинене за змовою групою осіб, або якщо воно призвело до великого збитку) відкрили лише 20 червня 2017 року. 16 січня 2017 року Печерський райсуд Києва призначив позапланову документальну перевірку Лозового щодо дотримання податкового та іншого законодавства в період з 1998 по 2016 роки, яку доручили працівникам ДФС. Фіскальна служба встановила порушення.

Однак після того як громадянин Лозовий не відреагував на податкове повідомлення, прокуратура направила в Міністерство юстиції в Київський науково-дослідний інститут судових експертиз запит: «Чи відповідає дійсності податкове повідомлення про несплату податків».

В ході експертиз було встановлено, що Лозовий з 1 січня 2007 року по 31 грудня 2015 року занизив суму оподатковуваного доходу на 8 622 647,4 гривень, що призвело до несплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб за певний період в розмірі 1 717 221, 4 гривень і військового збору в розмірі 129 339,71 грн.

В цілому Лозовіивдав державі збитків на суму 1 846 561,1 гривень, що «більш ніж у 3000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян». Луценко зазначив, що ніяких доходів, крім зарплати, в період 2007-2015 років Лозовий не отримував, не знайшла ГПУ і даних про спадщину нерухомого майна Лозового.

Генпрокурор стверджує, що у ГПУ є докази ухилення Лозового від сплати податків. Луценко перед засіданням комітету пояснив, що якщо народний депутат Лозовий до оголошення йому підозри сплатить податок, то кримінальне провадження буде закрито автоматично.

У відповідь нардеп назвав подання генпрокурора «банальною помстою фракції Радикальної партії», яка свого часу «не голосувала за призначення Луценка генпрокурором, за його драконівські і тиранічні закони». Лозовий підкреслив, що він і вся фракція Радикальної партії підписалися за відставку Луценка. «Всі звинувачення - висмоктані з пальця!» - заявив парламентарій.

.

Андрій Лозовий, нардеп, депутат, Верховна Рада, Юрій Луценко, генпрокурор, мощі, картини, ікони, е-декларація, сплата податків

В ході засідання комітету Лозовий також попросив підтримати подання генпрокурора про зняття з нього недоторканності, як днем ​​раніше це зробив нардеп Олесь Довгий.

Після понад чотирьох години обговорення регламентний комітет ВР визнав законним і мотивованим, але недостатньо обґрунтованим подання генпрокурора, що стосується нардепа Лозового. Затверджений висновок комітету буде направлений голові Верховної Ради Андрію Парубію разом з поданням генпрокурора.

Відзначимо, що в е-декларації Андрія Лозового за 2016 рік вказана колекція з 72 українських та єрусалимських ікон, колекція холодної зброї XIX-XX ст. з 32 одиниць, а також хрест-енколпіон зі Святими мощами XIII століття. Навколо мощей розгорівся цілий скандал. «Щодо мощей, ми не знаємо, скільки точно вони коштують. Але експертиза показала мінімальну вартість 121 тис. гривень», - сказав Луценко. Це розлютило Лозового. «Це святотатство - говорити про оцінки святих речей. Я закликаю вас вклонитися цим мощам і покаятись», - обурився він.

У свою чергу соратник Лозового по партії Ігор Мосійчук заявив, що мощі оцінили в 184 тисячі грн. «Це повний маразм. Якийсь дебільний експерт оцінив святі мощі в 180 тис. Це несамовитий експерт! Ось так одним словом я можу прокоментувати подання на Лозового», - розповів він.

Також як аргумент для відмови комітет використовував той факт, що, наприклад, зазначена як доказ по незадекларованих цінностях картина художника Греся цінністю і не є, оскільки художник їх не продає і вони, скоріше, є аматорськими.

Андрій Лозовий, нардеп, депутат, Верховна Рада, Юрій Луценко, генпрокурор, мощі, картини, ікони, е-декларація, сплата податків

Так що ж іще є у молодого депутата у володінні?

Крім ікон і мощей, Лозовмй задекларував 186 пляшок колекційного вина з 18 країн світу, 8 картин, кілька годинників і меблі голландського і англійського виробництва ХІХ століття. У політика є також 5 годинників марок Romain Jerome, Ullyse Nardin, Zenith і Perrelet. Разом з тим парламентарій не уточнював вартість цього майна. Згідно з декларацією, два автомобілі Toyota Sequoia Лозовий орендує, також у нардепа є квартира в Києві 39 квадратних метрів.

Річна зарплата політика склала 69 500 гривень і 80 500 гривень. Є у парламентарія і готівкові кошти $50 тисяч, 150 тисяч євро і 800 тисяч гривень.

Анна Стешенко, Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,45285582542419-/ /-pc-/
Top