counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Фекалії і злочинність знищують курорти України


Переглядів: 537


Фекалії і злочинність знищують курорти України

Влітку більшість українців намагається хоча б на кілька днів з'їздити на море. З огляду на анексію Криму найпопулярнішими напрямами тепер є вітчизняні курорти в Одеській, Херсонській і Запорізькій областях. Мабуть, у всіх на слуху Затока - перлина України. Однак курорт зі зростаючою популярністю виявився не таким вже й корисним для здоров'я.

Журналісти ТСН провели розслідування і з'ясували сумну й огидну правду про екологічну ситуацію в Затоці, яку десятиліттями покривали місцеві чиновники. Повсюдно на березі моря там зустрічаються каналізаційні труби, через які міські фекалії зливаються просто у воду лиману, а звідти вже потрапляють у море.

Тобто відпочивальники в Затоці купаються у власних випорожненнях! У курортному містечку безліч баз відпочинку, і тільки одиниці з них мають автономні очисні споруди. У населеному пункті нібито є і каналізація, але вона бутафорна і не працює.

Інформація про те, що відбувається, стала надбанням громадськості лише після того, як у Затоку вирішив вкласти мільйони доларів естонський інвестор Марсель Віхман. Прихід інвестора обрадував місцевих жителів, адже було заплановано побудувати найбільшу в Європі набережну, а також аквапарк і каналізацію. Кілька років тому навіть відкрили перший кілометр того гігантського променаду. Але далі місцеві бандити почали наполегливо вимагати з закордонного інвестора частку в бізнесі, пишуть журналісти.

Адвокат естонського інвестора Олександр Погорілий відкрито повідомив, що в Затоці діє організована злочинна група, покровителями якої є високопоставлені чиновники. Бандити палили державні бази, щоб захопити землю, займалися викраденнями людей, залякуваннями.

Адвокат Погорілий звернувся в поліцію, ті прислухалися до його слів і почали діяти. Рік тому були арештовані мер Затоки Василь Звягінцев і депутат Богдан Шевчук. Адвокат повідомив, що останній приходив за грошима до інвестора. У крісло виконувача обов'язків мера Затоки сів колишній міліціонер, секретар селищної ради В'ячеслав Бокий. Однак пізніше з'ясувалося, що він - також учасник злочинного угруповання, як і його попередники!

Саме Бокий організував спробу вбивства наполегливого адвоката. Правоохоронці спрацювали відмінно - організували спецоперацію й інсценували вбивство адвоката. В результаті було затримано і самого Бокого і його помічника.

Ці події отримали міжнародний розголос, на найвищому рівні в Україні естонському інвестору пообіцяли, що його проблеми закінчилися, злочинне угруповання сяде за ґрати. Допомогти обіцяв прем'єр Володимир Гройсман, генпрокурор Юрій Луценко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Але тиск на інвестора тільки зріс!

Вже через рік суд відпустив мера Затоки Василя Звягінцева, а пізніше вийшли з СІЗО і люди, які вчинили замах на життя адвоката - Бокий і Христов.

Як повідомив представник естонського інвестора Тонно Вакха, якщо протягом двох тижнів вище керівництво України не дасть чіткий сигнал про підтримку, інвестор піде.

«У нас точно немає жодного варіанту захищати наші інвестиції в Україні, крім Європейського суду. Розглядаємо варіант звернення до Європейського суду», - підкреслив Вакх.

А тим часом Затока ризикує і далі плавати в фекаліях. Схоже, ця ж доля чекає й інші курорти не тільки Одеської області, але і всієї України. Майже щороку в морській воді починається масове цвітіння і розкладання водоростей, чому сприяє потрапляння в воду каналізаційних відходів.

А в Азовському морі до всіх бід приєднується ще і мор риби, яка гине через низький вміст кисню у воді і високу температуру. У такій воді купатися вкрай небезпечно, так як існує велика небезпека підхопити кишкову паличку.

Бандитизм, самозахоплення пляжів в Україні, забруднення морських акваторій - жодна з цих проблем на державному рівні не розв'язувалась і поки що не розв'язується.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів
/-0,31161403656006-/ /-pc-/
Top