counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Березня
18 Березня
Всі новини...

Фекалії і злочинність знищують курорти України


Переглядів: 537


Фекалії і злочинність знищують курорти України

Влітку більшість українців намагається хоча б на кілька днів з'їздити на море. З огляду на анексію Криму найпопулярнішими напрямами тепер є вітчизняні курорти в Одеській, Херсонській і Запорізькій областях. Мабуть, у всіх на слуху Затока - перлина України. Однак курорт зі зростаючою популярністю виявився не таким вже й корисним для здоров'я.

Журналісти ТСН провели розслідування і з'ясували сумну й огидну правду про екологічну ситуацію в Затоці, яку десятиліттями покривали місцеві чиновники. Повсюдно на березі моря там зустрічаються каналізаційні труби, через які міські фекалії зливаються просто у воду лиману, а звідти вже потрапляють у море.

Тобто відпочивальники в Затоці купаються у власних випорожненнях! У курортному містечку безліч баз відпочинку, і тільки одиниці з них мають автономні очисні споруди. У населеному пункті нібито є і каналізація, але вона бутафорна і не працює.

Інформація про те, що відбувається, стала надбанням громадськості лише після того, як у Затоку вирішив вкласти мільйони доларів естонський інвестор Марсель Віхман. Прихід інвестора обрадував місцевих жителів, адже було заплановано побудувати найбільшу в Європі набережну, а також аквапарк і каналізацію. Кілька років тому навіть відкрили перший кілометр того гігантського променаду. Але далі місцеві бандити почали наполегливо вимагати з закордонного інвестора частку в бізнесі, пишуть журналісти.

Адвокат естонського інвестора Олександр Погорілий відкрито повідомив, що в Затоці діє організована злочинна група, покровителями якої є високопоставлені чиновники. Бандити палили державні бази, щоб захопити землю, займалися викраденнями людей, залякуваннями.

Адвокат Погорілий звернувся в поліцію, ті прислухалися до його слів і почали діяти. Рік тому були арештовані мер Затоки Василь Звягінцев і депутат Богдан Шевчук. Адвокат повідомив, що останній приходив за грошима до інвестора. У крісло виконувача обов'язків мера Затоки сів колишній міліціонер, секретар селищної ради В'ячеслав Бокий. Однак пізніше з'ясувалося, що він - також учасник злочинного угруповання, як і його попередники!

Саме Бокий організував спробу вбивства наполегливого адвоката. Правоохоронці спрацювали відмінно - організували спецоперацію й інсценували вбивство адвоката. В результаті було затримано і самого Бокого і його помічника.

Ці події отримали міжнародний розголос, на найвищому рівні в Україні естонському інвестору пообіцяли, що його проблеми закінчилися, злочинне угруповання сяде за ґрати. Допомогти обіцяв прем'єр Володимир Гройсман, генпрокурор Юрій Луценко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Але тиск на інвестора тільки зріс!

Вже через рік суд відпустив мера Затоки Василя Звягінцева, а пізніше вийшли з СІЗО і люди, які вчинили замах на життя адвоката - Бокий і Христов.

Як повідомив представник естонського інвестора Тонно Вакха, якщо протягом двох тижнів вище керівництво України не дасть чіткий сигнал про підтримку, інвестор піде.

«У нас точно немає жодного варіанту захищати наші інвестиції в Україні, крім Європейського суду. Розглядаємо варіант звернення до Європейського суду», - підкреслив Вакх.

А тим часом Затока ризикує і далі плавати в фекаліях. Схоже, ця ж доля чекає й інші курорти не тільки Одеської області, але і всієї України. Майже щороку в морській воді починається масове цвітіння і розкладання водоростей, чому сприяє потрапляння в воду каналізаційних відходів.

А в Азовському морі до всіх бід приєднується ще і мор риби, яка гине через низький вміст кисню у воді і високу температуру. У такій воді купатися вкрай небезпечно, так як існує велика небезпека підхопити кишкову паличку.

Бандитизм, самозахоплення пляжів в Україні, забруднення морських акваторій - жодна з цих проблем на державному рівні не розв'язувалась і поки що не розв'язується.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Симоронський ритуал на удачу: купаємось у шоколаді
Є такий вислів — «я в шоколаді» Воно означає те, що людина повністю задоволена своїм життям, вона щаслива в ос....
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкогольний гороскоп. Як п'яніють Знаки Зодіаку
Алкоголізм - хвороба або звичка? Астрологи впевнені, схильність до надмірного вживання міцних напоїв залежить ....
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
Народні прикмети на 19 березня 2024 року. Яке церковне свято святкують в Україні
19 березня за новим церковним календарем православні віруючі згадують святих мучеників Хрісанфа та Дарію У нар....
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам належить важливе прийняття рішень Будьте впевнені у своїх діях ....
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливий зв'язок із вашим партнером Енергія, яка ....
більше матеріалів
/-0,32044506072998-/ /-pc-/
Top