counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Мексиканський мільярдер будує космічний аеропорт за $5 млрд


Переглядів: 84


Мексиканський мільярдер будує космічний аеропорт за $5 млрд

Життя мексиканського мільярдера Карлоса Сліма нероздільно пов'язане з Мехіко. Він володіє більшістю мобільних операторів, інтернет-провайдерів. Його компанія Telmex встановила по місту камери спостереження, а Grupo Carso управляє головним у місті заводом з очищення води. Банк Сліма Inbursa шостий за величиною в країні. Навіть міський акваріум належить йому. У 2015 році його компаніям належали 6% ВВП країни.

аеропорт, Мехіко, мільярдер, будівництво, болото, місто, Карлос Слім, держава

Батько Сліма - Хуліан Слім, переїхав до Мексики з Лівану. Свої статки він заробив під час мексиканської революції, коли викуповував земельні ділянки у людей, які втекли з країни, практично за безцінь. Зараз його син володіє торговим центром біля найдавніших у Мексиці пірамід в Куїкуїлько, а також першим у Мехіко хмарочосом. Він же був головним ідейним натхненником перебудови історичного центру Мехіко, де йому належало близько 78 будівель.

Тепер, на заході своєї кар'єри, він вирішив в останній раз вплести своє ім'я в канву міста, побудувавши новий аеропорт - третій за величиною в світі. Він розташовуватиметься на останній незабудованій міській ділянці, серед боліт Тескоко, повідомляє The Guardian.

Цього разу ставки для Карлоса Сліма неймовірно високі, адже в разі успіху цей проект стане символом його впливу на формування сучасного Мехіко. У разі ж провалу, майбутні покоління будуть озиратися на нього як на химерний пам'ятник епохи вседозволеності багатіїв.

Місце майбутньої споруди всипане червоним вулканічним гравієм. Проект був вперше запропонований урядом у 2001 році, але громадськість протистояла будівництву. Новий проект таємно розроблявся з 2011 по 2014 рік. Аеровузол стане альтернативою аеропорту Беніто Хуареса, що не витримує навантаження. Компанія Сліма Grupo Carso відповідає за будівництво загальною вартістю майже $5 млрд. Керують будівництвом Норман Фостер - англійський архітектор, лауреат Прітцкерівської премії в галузі архітектури, і Фернандо Ромеро - зять Сліма.

аеропорт, Мехіко, мільярдер, будівництво, болото, місто, Карлос Слім, держава

Крім Форстера, серед іноземних компаній, які беруть участь у проекті: британська компанія Arup (створила генеральний план), Бостонська консалтингова група (бізнес-план), іспанські будівельні компанії Acciona і FCC (будівництво терміналів). Голландська компанія Netherlands Airport Consultancy проектують злітно-посадкові смуги, будівлю терміналу, доріжки, платформи. Менеджер проекту - американська інжинірингова компанія Parsons International.

На 4430 га розташуються: 3 злітно-посадкові смуги, зона багатофункціональних сервісів під назвою Ciudad Aeropuerto і індустріальний парк - все це входить у план будівництва. Місткість нової споруди становитиме 50 млн пасажирів на рік - на 50% більше, ніж місткість існуючого аеропорту.

аеропорт, Мехіко, мільярдер, будівництво, болото, місто, Карлос Слім, держава

У грудні 2015 року Auditoria Superior de la Federación - мексиканська урядова установа, яка вчиняє перевірку фінансового стану - попередила про нестачу прозорості в дизайні, будівництві та управлінні проектом. Критики також стверджують, що заболочені землі Тескоко є сейсмонебезпечною зоною. До того ж зона будівництва дуже близько розташована до території міста, так що довколишні райони опиняться під впливом шуму та інших антропогенних навантажень.

Всі його проекти зустрічали громадський спротив ще з 1997 року, коли він перетворив занедбаний завод, поруч з пірамідами, на торговий центр. Недавнім його фіаско є Corredor Chapultepec - лінійний парк, що проходить крізь найбільш облагороджені райони Мехіко. Масштабне суспільне невдоволення проектом призвело до референдуму в 2015 році і проект був закритий. Його інтерес до будівництва на запустілих територіях призводить до парадоксального ефекту: як тільки він оголошує проект, громадськість відразу ж висловлює інтерес до місця будівництва. Те ж саме відбувається і з майбутнім аеропортом. Заболочена місцевість, усипана сміттям, при цьому зуміла зберегти 2% світового біологічного різноманіття. Побудувати на ній величезний технологічний об'єкт буде непросто.

Ще одним приводом для занепокоєння мільйонера є чутки про корупцію. За яку б справу не брався Слім, держава йому неодмінно допомагає, будь то приватизація державної телефонної компанії Telmex в 90х або безліч державних замовлень, які він отримав за роки роботи

аеропорт, Мехіко, мільярдер, будівництво, болото, місто, Карлос Слім, держава

У 2018 році в Мексиці пройдуть президентські вибори і опозиційний кандидат - Андрес Обрадор - обіцяє скасувати проект, якщо прийде до влади. Але всі контракти, пов'язані з будівництвом, будуть розподілені до кінця 2017 року, що зробить будь-які зміни практично неможливими.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
За кольором очей можна багато дізнатися про людину У тому числі й те, наскільки хороша його сумісність із друг....
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Кажуть, що у світі немає бездарностей Кожен щось вміє і має певні таланти та здібності до творчості
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
більше матеріалів
/-0,35912394523621-/ /-pc-/
Top