counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

У НАЗК підтвердили – колишній начальник внутрішньої безпеки ДФС не подавав е-декларацію


Переглядів: 325


У НАЗК підтвердили – колишній начальник внутрішньої безпеки ДФС не подавав е-декларацію

Минуло майже півроку від часу початку першої хвилі електронного декларування. Однак і досі процес перевірки зібраних Національним агентством з питань запобігання корупції даних не розписаний чітко.

Так на запит агенції АСН в НАЗК підтвердили, що і досі не розробили порядку перевірки декларацій осіб, які займають посади, перебування на яких становить державну таємницю, та е-декларації яких не оприлюднюються на сайті НАЗК. 

«З метою забезпечення умов для захисту інформації про вказану категорію співробітників органів державної влади, що становить державну таємницю, запобігання випадкам завдання шкоди інтересам національної безпеки Національне агентство здійснює розробку відповідного порядку», - зазначено у листі НАЗК.

Зокрема уточнюється, що до таких осіб належать зокрема представники військових формувань та державних органів, що здійснюють оперативно-розшукову, контррозвідувальну, розвідувальну діяльність, а також осіби, які претендують на зайняття таких посад.  

Нагадаємо, приводом для запиту АСН став скандал, який зчинився навколо неподання вже колишнім начальником Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрієм Шереметом е-декларації.

Останній, нагадаємо, на запитання журналістів щодо причини неподання зіслався на те, що обіймає посаду «оперативного співробітника».

Примітно, під час попередньої хвилі декларування Юрій Шеремет, який уже перебував на цій же посаді в ДФС, декларацію подавав. 2016 ж року він разом зі своїм заступником проігнорував цю необхідність. В той же час другий заступник Шеремета е-декларацію подав у встановлений строк.

Попри пряме запитання АСН до НАЗК, «чи відноситься до спеціальних категорій, чия декларація не є доступною для широкого загалу, посада начальника Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби», у НАЗК так і не змогли дати вичерпної і однозначної відповіді.   

На запит АСН до ДФС щодо причин неподання декларації її окремими співробітниками прийшла відповідь, у якій фіскальна служба назвала як привід для цього «відсутність відповідного порядку перевірки вищевказаних категорій осіб», до яких нібито належать і окремі категорії співробітників податкової поліції.

Втім, чому у ДФС вирішили, що відсутність порядку перевірки поданих декларацій є приводом для неподання декларацій взагалі, незрозуміло.

А тим часом у НАЗК АСН підтвердили – Юрій Шеремет дійсно не подавав е-декларації.

«Станом на 09.03.2017 року в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларація Шеремета Юрія Віталійовича відсутня», - зазначено в листі НАЗК.

Юрий Шеремет, Шеремет не подав декларацію, НАЗК, е-декларація, ДФС

Юрий Шеремет, Шеремет не подав декларацію, НАЗК, е-декларація, ДФС

Власне доповідати НАЗК про те, що хтось із співробітників не подав декларацію мають самі установи. Це передбачено законом «Про запобігання корупції». Та у ДФС «не помітили», що вже колишній начальник Головного управління внутрішньої безпеки декларацію не подав.

«Державна фіскальна служба листом від 11.11.2016 року повідомила Національне агентство про факт неподання чи несвоєчасне подання декларацій працівниками органів Державної фіскальної служби, посади яких належать до посад державної служби категорії «Б», проте інформація щодо неподання декларації Шереметом Ю.В. відсутня», - констатують у агентстві.

У НАЗК уточнили, що «за цим фактом вживають заходів», передбачених статтею 49 Закону». Оскільки у НАЗК не розкрили для АСН деталей цих «заходів», то просто зацитуємо вищезгадану статтю закону:

«Національне агентство має письмово повідомити особу про факт неподання електронної декларації, а суб’єкт декларування, в свою чергу, повинен протягом десяти днів з дня отримання такого повідомлення подати її».

Проте в агентстві не уточнили, чи надсилали вже Юрію Шеремету відповідне повідомлення і чи отримав він його.

До речі, той факт, що посадовець звільнився, не є підставою для нього не подавати електронну декларацію.

Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що Спеціальна антикорупційна прокуратура порушила кримінальну справу щодо можливого незаконного збагачення колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрія Шеремета.

Тетяна Стець, Аліна Тітова

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,26908898353577-/ /-pc-/
Top