counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Чому департамент внутрішньої безпеки ДФС раптом став "секретним"?


Переглядів: 667


Чому департамент внутрішньої безпеки ДФС раптом став секретним?

На сайті електронних декларацій так і не з'явилися декларації начальника Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Юрія Шеремета, хоча останній, "відбиваючись" від журналістів на початку місяця, заявляв, що таки оприлюднить свої доходи і статки.

Нагадаємо, минулого тижня завдяки розслідуванням проекту Bigus.info стало відомо, що керівник головного управління з питань внутрішньої безпеки ДФС Юрій Шеремет не подав декларацію про доходи, посилаючись на те, що його посада не передбачає декларування.

Правила придумав сам?

Втім, відповідь на запитання - чи повинен чиновник на посаді Юрія Шеремета публікувати декларацію про своє матеріальне становище, можна знайти «в його минулому».

Свого часу проект «Канцелярська сотня», який займався перенесенням в електронну форму паперових декларацій чиновників за 2014 рік, оцифрував і декларацію Юрія Шеремета, який подавав її на тій же посаді в ДФС.

У ній чиновник не вказав членів сім'ї, проте позначив, що їхній дохід за рік склав 11 681,00 грн. Сам же чиновник задекларував за 2014 рік 221 245,00 грн доходу.

Також він вказав, що отримав 10 258,00 грн допомоги на дитину. Юрій Шеремет за 2014 рік задекларував земельну ділянку площею 634 квадратних метри, куплену за 107 000 гривень, і орендовану квартиру площею 45 кв. метрів.

Більше у керівника відділу внутрішньої безпеки ДФС у власності немає нічого, судячи з його декларації.

Однак на членів його сім'ї оформлений автомобіль Honda Jazz, 2006 року випуску. Тобто на тій же посаді за попередній рік чиновник декларацію подавав!

Єдиний, хто вчасно подав декларацію, серед керівників цього департаменту - заступник начальника Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Сергій Мартинов. Він свою декларацію подав вчасно, ще в жовтні 2016 року. У ній чиновник вказав так само свою матір і дочку.

Задекларував - два автомобілі BMW 2005 і 2008 року випуску, зарплату - 144 981 грн, матеріальну допомогу - 1820 грн, заощаджень на рахунку в банку - 191 660 грн.

Також Сергій Мартинов задекларував дві квартири - у Києві та в Крюківщине, дві земельні ділянки площею 295 кв. метрів в с. Мала Солтанівка, оформлені на матір. Вартість ділянок - невідома.

Скільки всього в Україні таких, хто не подав декларацію

З огляду на те, що НАЗК досі не приступило до перевірки декларацій, точно зрозуміти, чи подали всі, хто повинен і хто не подав, скільки таких порушників по всій країні, зараз просто неможливо.

Нагадаємо, минулого тижня в коментарі ASN керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що всі без винятку держчиновники повинні декларувати свої доходи.

Проте деяких випадках, коли робота пов'язана зі спеціальними функціями, подробиці декларації не можуть бути відкритими для громадськості. Але до них все одно мають вільний доступ ревізори, заявив Холодницький.

Також тиждень тому народний депутат України Максим Поляков звернувся із заявою в Національне антикорупційне бюро з вимогою розібратися з ігноруванням обов'язкового подання електронної декларації начальником Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Юрієм Шереметом.

А в цей час…

ASN, щоб розібратися в ситуації, мають право державні чиновники не подавати декларації взагалі, які посади мають право не подавати публічні декларації, направила відповідні запити в ДФС, ГПУ, НАБУ САП і НАЗК.

У НАБУ нам відповіли, що питання настільки складне, що може зайняти досить багато часу, хоча і повідомили, що вже почали збирати відповідну інформацію.

Водночас на сайті ДФС взагалі немає імені Юрія Шеремета і його заступників - в графі «керівництво Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України» стоїть прочерк. Хоча ім'я і посада все ще є в розділі "Діяльність ДФС".

Цікаво, що такого секретного відбувається в діяльності департаменту, який має розслідувати внутрішні правопорушення і, природно, про це звітувати.

Також на сайті ДФС (яка, нагадаємо, позиціонує себе як сервісна служба) не позначені ще й керівники:

- Департаменту внутрішнього аудиту;

- Головного слідчого управління фінансових розслідувань;

- Головного оперативного управління;

- Департамент організації протидії митним правопорушенням.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів
/-0,30368399620056-/ /-pc-/
Top