counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Що таке електронні довірчі послуги і до чого тут смартфон


Переглядів: 1039


Що таке електронні довірчі послуги і до чого тут смартфон

Законопроект про електронні довірчі послуги вже готовий і тільки чекає затвердження парламентаріїв. Його ініціювало Міністерство юстиції, повідомив профільний міністр Павло Петренко.

"Міністерство юстиції виступило ініціатором підготовки законопроекту - 4685 "Про електронні довірчі послуги", який вже прийнятий в першому читанні. Але минулого тижня не проголосований у другому читанні в цілому... Спільно з депутатським корпусом ми будемо робити все, щоб закон був прийнятий в цілому. Тому що закон дозволити зареєструвати компанію, підписати договір, відправити будь-який запит через смартфон. Тобто вся активна комунікація малого і середнього бізнесу з адміністративними послугами зможе відбуватися через смартфон, значить, без корупції, бюрократії", - заявив він.

З його слів, йдеться про легалізацію таких інструментів адміністрування бізнесу, як електронна ідентифікація, електронний підпис, електронна печатка, мітка часу, електронна рекомендована поштова доставка, фейк-контроль електронних ресурсів.

Міністр підкреслив, що закон дозволить українському бізнесу брати участь у міжнародних тендерах.

"Я сподіваюся, що вже до кінця року ми зможемо імплементувати всі ці інструменти як для українських органів влади, так і бізнесу", - вважає він.

Ухвалення закону - одне із зобов'язань України в рамках європейської інтеграції, додала віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Закон дасть можливість Україні інтегруватися в єдиний цифровий ринок. Закон буде дуже цікавий передовсім малому і середньому бізнесу, який зможе вести свій бізнес фактично зі смартфоном. Оскільки спрощується паперовий документообіг, необхідність додаткової сертифікації в ЄС", - заявила вона.

У свою чергу, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов впевнений, що закон абсолютно необхідний.

"Якщо ми хочемо, щоб наші імпортери продавали товари на міжнародних ринках, обмінювалися інвайсами, цей закон дуже потрібний. Природно, це нові робочі місця... На жаль, в парламенті є проблеми з дисципліною і прийняттям важливих законів. Тому я сподіваюся, що Верховна Рада все-таки повернеться до прийняття цього закону найближчим часом", - закликав він.

Водночас голова Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко повідомив, що в Раді є депутати, які готують нові правки до закону, щоб поміняти його назву і зробити все для того, щоб його провалити. "Але ми будемо робити все , щоб до кінця березня цей закон все-таки був прийнятий", - пообіцяв нардеп.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів
/-0,35303711891174-/ /-pc-/
Top