counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Хабарники і марнотрати вкрали у держави у 2016 році 2,6 мільярда гривень


Переглядів: 302


Хабарники і марнотрати вкрали у держави у 2016 році 2,6 мільярда гривень

Минулий тиждень був щедрим на продукування державними органами та установами узагальнених за минулий рік звітів.   Одним з найцікавіших є річний підсумковий звіт Державної аудиторської служби України (нагадаю, раніше це була - Державна фінансова інспекція України) за 2016 рік.

Це звіт поділено на два томи, тож зважаючи на дуже цікаву інформацію у ньому розглянемо кожен окремо. Найголовніше у 1-му томі.

У ньому йдеться про те, що загалом за результатами ревізій та перевірок Державна аудиторська служба виявила втрат фінансових і матеріальних ресурсів на понад 2,6 млрд гривень!  

Зокрема, внаслідок неправомірних дій окремих керівників, реалізації товарів, робіт та послуг за заниженими цінами, безоплатного надання в оренду природних і матеріальних ресурсів тощо бюджетами усіх рівнів, бюджетними установами та організаціями, підприємствами ними було недоотримано доходів в сумі майже 1,3 млрд грн, у тому числі бюджетами – більше 440,2 млн гривень.

У майже двох тисячах підприємств, установах і організаціях було здійснено більше 1,3 млрд грн незаконних і не за цільовим призначенням витрат та виявлено недостач матеріальних і фінансових ресурсів. З цієї суми 780,4 млн грн – по операціях з бюджетними коштами.  

Де і в який спосіб крали найчастіше  

Найбільш масштабні фінансові порушеннями, що приводили до величезних втрат у 2016 році, втім є незмінними багато років поспіль.

Найрозповсюдженіша і водночас найпростіша та найнахабніша схема -  безоплатна передача чи реалізація за заниженими цінами. Таким чином державі було завдано втрат на майже 351,8 млн грн. Навпаки – завищення витрат чи вартості товарів і послуг  - ще 264,6 млн грн.

Ненарахування і неповне перерахування надходжень до загального та спеціального фондів бюджету - майже 206,6 млн грн, а також – ненарахування державними та комунальними підприємствами частини прибутку до бюджету – понад 156,9 млн грн.

Також на майже 149 мільйонів гривень державних коштів було витрачено на виплати фізичним особам компенсацій, допомог, пільг та субсидій, пенсій, стипендій, на які ті не мали права, або ці виплати були завищені. 

Також: витрачено коштів не за цільовим призначенням - майже 140,1млн грн, списано на видатки чи витрати без отримання товарів, робіт чи послуг або в обсягах, вищих від їх фактичної вартості – понад 138,6 млн грн, витрачено майже 112 мільйонів гривень на зайві виплати по зарплатах, було виявлено недостачі коштів та матеріальних цінностей на 80,1 млн грн та незаконного відчуження майна на 68,3 млн грн.

У наступні дні АСН для своїх читачів публікуватиме кричущі еталі цих звітів по окремих галузях.   

Аліна Тітова

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-1,6237640380859-/ /-pc-/
Top