counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Зниження "розмитнення" для авто з іноземною реєстрацією поки не буде


Переглядів: 1977


Зниження розмитнення для авто з іноземною реєстрацією поки не буде

Зниження розмитнення для автомобілів з іноземною реєстрацією поки що не буде. Як розповіла в інтерв'ю АСН голова профільного Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, озвучена напередодні деякими ЗМІ інформація про те, що умови розмитнення автомобілів будуть пом'якшені, не відповідає дійсності.

"Ця інформація неправильна. Так, ми проводили зустрічі, робочі групи, але рішення не прийнято. Є багато законопроектів. Їх більше 20-ти. І немає такого, який би вирішував проблему повністю. Тому я думаю, що зараз повинен спрацювати Кабмін. Тому що всі органи виконавчої влади перебувають у його підпорядкуванні. Всім разом потрібно концептуально підійти до вирішення цієї проблеми. Потрібно частково міняти Митний кодекс, потрібно думати, якими правами наділити органи Нацполіції в цьому питанні. Які правила гри тощо", - заявила вона.

Нагадаємо, що в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Україні нібито вже знизили вартість розмитнення. І навіть вказувалися нові суми розмитнення. Наприклад, якщо вартість такої іномарки як Ауді А6 складає 2000 євро (на ринку тієї країни, де автомобіль був придбаний), то вартість розмитнення обійдеться в 163 євро в 2017 році, в 260 євро - в 2018 році і 325 євро - в 2019 році тощо.

Голова парламентського Комітету зазначила, що проблема з розмитненням таких авто "занадто далеко зайшла".

"З їхніх слів, нібито велика кількість автомобілів перебуває у підвішеному стані. Але я недавно дивилася статистику з ввезення авто в 2015-16 роках. Так ось, десь 27 тис. автомобілів було ввезено в 2015 році. Це ті авто, за якими сплачувалися високі ставки. І близько 40 тис. автомобілів - це були нові авто, які були ввезені. У 2016 році ситуація змінилася. Щодо нових авто - це зростання до 65 тис, а щодо б/у - 27 тис. тобто десь такий же рівень. Але ми ж ввели знижені ставки з серпня 2016 року. І з цих 27 тис., за зниженими ставками ввезли десь 15 тис. Знаєте, до чого я веду? Стабільна цифра за два роки, яка аналізувалася, показує, що реєстрація авто, що були у використанні, у нас в рамках 20- 30 тис. Тобто пільга на авто виробництва не пізніше 2010 року, яка надавалася, вона спрацювала», - заявила АСН Южаніна.

За її словами, 15 тис. людей скористалися вищезазначеною нормою. Але в загальному обсязі потреби в б/в авто це несуттєво змінилося. Тому народний депутат ставить під сумнів наявність 1,5 мільйона автомобілів, що підпадають під умови спрощеного розмитнення, про які заявили ініціатори блокування автодоріг. Так само народний депутат і член податкового комітету Оксана Продан зазначила, що для будь-яких змін необхідне рішення парламенту.

"Тільки після рішення парламенту, голосування тут можна говорити про зниження, підняття або зміни (умов «розмитнення»). Можу сказати, що законопроекти поки не розглядалися у комітеті. Я вважаю, що рішення має бути не точковим, як пропонується, а комплексним. Щоб кожен громадянин України міг завозити, імпортувати авто. Або просто купувати автомобіль в салоні, який не буде дорожче, ніж у Франції чи іншій європейській країні. Адже у нас і середня, і не середня зарплати настільки нижче, що люди просто не можуть дозволити собі купити таке авто", - заявила Продан.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
більше матеріалів
/-0,25565600395203-/ /-pc-/
Top