counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Експерт назвала 5 причин, через які зможуть забрати безвіз у України


Переглядів: 3362


Експерт назвала 5 причин, через які зможуть забрати безвіз у України

Експерт назвала 5 причин, через які у нас зможуть забрати безвіз.  Про це на прес-конференції 27 грудня заявила аналітик ОО «Європа без бар’єрів" Катерина Кульчицька, передає кореспондент АСН. 

«Життя після безвізу несе багато можливостей: подорожувати без віз, відвідувати родичів, налагоджувати бізнес-стосунки. Але це несе особисту і колективну відповідальність для українців... Треба пам'ятати, що ЄС розробив 5 показників, які дають можливість призупиняти безвізовий режим. Якщо протягом 2 місяців один із показників збільшиться на 50%, то Європейська комісія чи окремі члени ЄС зможуть ініціювати призупинення безвізового режиму», - заявила вона. 

Вона наголосила, що, по-перше, лише ті українці, які мають біометричні паспорти, зможуть перетнути Шенгенську зону. Ні у якому разі не можна буде використовувати безвіз для влаштування на роботу в ЄС без додаткових дозволів. Так само навіть у разі туристичної поїздки чи з іншою метою необхідно надати підтверджуючі документи на кордоні. 

Але це не все. Ризик "номер один": українцям можуть відмовити у в'їзді навіть у разі надання нам безвізу, якщо кількість відмов на кордоні збільшиться. 

«Більше 20 тис. українцям було відмовлено у в'їзді у 2015 році. Щодо показників 2016 року, ми сподіваємося, що цифри отримаємо вже у 2017-му... Головне, якщо після надання нам безвізу, кількість відмов українцям у в'їзді (у разі якщо вони не зможуть, наприклад, чітко обґрунтувати мету своєї поїздки) збільшиться на 50% протягом 2 місяців у порівнянні з попередніми, це може призвести до скасування безвізу», - пояснила вона. 

Другий ризик призупинення безвізу вже після його надання - це збільшення кількості наших «нелегалів» на території ЄС. Ризик «номер три» - це збільшення шукачів нового притулку. 

«У порівнянні з 2013 роком, цей показник шукачів притулку в ЄС збільшився у 13 разів, але в цілому цей показник не перевищує 1,5%... Проте на фоні російської пропаганди в деяких країнах ЄС (наприклад, в Італії, Греції) щодо збільшення біженців через конфлікт на Донбасі, це негатив для нас», - додала експерт. 

І це при тому, що, за офіційними даними, більше 70% українцям, які просили притулок в країнах ЄС, було відмовлено за останні роки. 

Ризик «номер чотири»: збільшення кількості тих, хто потрапляє в ЄС «транзитом» через Україну. Наприклад, із Афганістану. Таких "нелегалів", відповідно до Угоди з ЄС про реадмісію, Україна має повертати. Якщо їх кількість збільшиться, то ЄС зможе прийняти рішення про призупинення безвізу для нас. 

Загроза «номер п’ять» - безпекова ситуація. Тобто, якщо буде терористична загроза з території України чи загострення ситуації, зокрема на Донбасі, ЄС також може ініціювати питання про призупинення безвізу. За її словами, тут з боку України треба забезпечити усі механізми перевірки та безпеки на кордоні за неконтрольованими територіями Донбасу. 

 

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів
/-0,42464900016785-/ /-pc-/
Top