counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Як фракції збираються голосувати опівночі за Бюджет-2017


Переглядів: 154


Як фракції збираються голосувати опівночі за Бюджет-2017

Заступник фракції БПП Олексій Гончаренко прогнозує, що бюджет на 2017 рік приймуть у вівторок до опівночі.

"Я впевнений, що голосів на ухвалення закону вистачить. Нам потрібно 226 голосів, це звичайний закон. Я впевнений, що вони будуть. Тому у мене оптимістичні очікування. Думаю, сьогодні Державний бюджет України буде прийнятий. Мабуть, десь о 00:00, приблизно до кінця цього дня", - сказав Гончаренко.

У "Народному фронті" вкотре нагадують про необхідність прийняття закону про спецконфіскацію. Так, голова фракції Максим Бурбак підтвердив, що інші вимоги фракції враховані. Передовсім що стосуються 5% від ВВП фінансування армії і оборонного сектора.

"Ми воююча країна і повинні забезпечити підтримку нашої армії, що ще раз підтверджують останні події на фронті", - сказав він.

Але в пропрезидентській фракції заспокоюють. Закон про спецконфіскацію ухваленийне буде, і це не створить проблем із прибутковою частиною бюджету. Так, в інтерв'ю АСН нардеп Іван Вінник пояснив:

"Немає проблеми з законом щодо спецконфіскації. Витрати бюджету вже збалансовані за рахунок інших джерел... Зокрема що стосується "ПриватБанку". Кошти, необхідні для підтримки банку, передбачені. Природно, це додаткове навантаження на бюджет. Але є домовленість з міжнародними фінансовими кредиторами, щоб нам надали кредит, можливо, під меншу ставку, щоб ми змогли забезпечити націоналізацію "Привату" (за оцінками Мінфіну, близько 148 млрд грн. - АСН)".

Але не всі члени БПП дотримуються такої позиції. Так, екс-міністр фінансів і член бюджетного комітету Ради Віктор Пинзеник повідомив, що націоналізація "ПриватБанку" буде коштувати кожному громадянину України більше 3 тис. грн.

"Де візьмуть гроші? А братися будуть спочатку кошти ці за рахунок ОВДП, які отоварюються в місці, де грошей неміряно. Називається це місце Нацбанк України", - заявив Пинзеник.

Також він вважає, що бюджет 2017 потрібно розглядати в четвер після повноцінного засідання профільного комітету, якого не було.

"До вчорашнього вечора ще бюджет не стояв на порядку денному, тому бюджетний комітет не мав можливості розглянути, бо в порядку денному закон про бюджет стояв у четвер. Нічого трагічного не сталося б, якби питання було розглянуто в четвер, а пройшло б повноцінне засідання бюджетного комітету", - заявив журналістам в кулуарах нардеп.

Показово, що депутатські групи "Воля народу" і "Відродження" публічно відмовляються коментувати свою позицію. Однак ці групи підтримали голосуванням зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для прийняття самого закону.

І, як повідомило джерело з БПП, вони будуть голосувати за урядовий бюджет, тому голосів вистачить.
Навіть в опозиційній фракції "Радикальної партії" Олега Ляшка теж позитивні прогнози. Так, нардеп Ігор Мосійчук зазначив, що фракція Олега Ляшка в голосуванні за бюджет керуватиметься кількома факторами.

"Радикальна партія" наполягає на повній процедурі розгляду. Хочу сказати, що робота буде серйозна, зі свого боку ми наполягаємо на повній процедурі розгляду. Якщо буде знайдено компроміс навколо бюджетоутворюючих законів, то я прогнозую, що сьогодні буде прийнятий бюджет. Потрібно враховувати, що, по-перше, це перший бюджет, який передбачає практично стовідсоткове підвищення мінімальної зарплати, що є надважливим для наших громадян. По-друге, це бюджет воюючої країни. Виходячи з цих двох речей, ми будемо приймати остаточне рішення. Найголовніше для нас, щоб у бюджетоутворюючих законах було передбачено розвиток промисловості, розвиток економіки", - сказав він у кулуарах парламенту.


При цьому в "Батьківщині" запевняють, що голосувати за "бюджет мафії" не будуть. Так, у кулуарах Ради голова фракції Юлія Тимошенко повідомила, що не такий страшний бюджет, як супровідні закони до нього. Зокрема, законопроект №5131 про внесення змін до Бюджетного кодексу, який призведе до дефіциту як мінімум у 20 млрд грн на місцевому рівні, через що будуть страждати соціальні сфери: школи, дитячі садки, культурні і спортивні установи, весь житлово-комунальний комплекс, які віддаються на баланс місцевій владі.

Другий урядовий законопроект - 5132 - про внесення змін до Податкового кодексу, за її словами, "жахливий" і не відповідає вимогам ЄС, оскільки скасовується пільгова система оподаткування для малих і середніх аграріїв. Цим знищують фермерські господарства. Водночас підвищують акцизи на 30% на дизельне пальне, що призведе до подорожчання всього в аграрній сфері, щоб остаточно добити АПК. Збільшується також рента на транспортування добрив для сільських господарств.


"І третій законопроект - 5368 - щодо поліпшення інвестиційного клімату України, який насправді дає нові можливості і відкриває "зелену" дорогу для тіньової мафії офшорів... Для себе вони створять митні безподаткові зони! Безмитні лагуни", - попередила Тимошенко.

В "Опозиційному блоці" публічно критикують урядовий бюджет. Так, співголова фракції Юрій Бойко напередодні засідання в черговий раз переконував, що його депутати не підтримають цей антисоціальний бюджет.

"Ми наполягаємо на тому, щоб у бюджеті були передбачені статті, які збільшать соціальні виплати нашим громадянам, а не оборонний бюджет, як ми це бачимо... Ми за такий бюджет голосувати не будемо", - запевнив він на погоджувальній раді.

Його колега Олександр Вілкул, виступаючи з трибуни парламенту у вівторок, назвав законопроект "бюджетом геноциду".

Водночас парламентарії в кулуарах не виключають, що "Опозиційний блок" може поміняти свою позицію останньої миті, якщо голосів БПП, "Народного фронту", депутатських груп і "Радикальної партії Олега Ляшка" не вистачатиме.

"Тоді коаліція буде вести переговори з окремими нардепами, щоб на табло було не менше 226 голосів", - сказав співрозмовник АСН.

Нагадаємо, що проект бюджету-2017 в порядку денному Ради стоїть сьогодні на 16:00. Депутати готові засідати хоч усю ніч, щоб прийняти закон в цілому.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
більше матеріалів
/-0,42897987365723-/ /-pc-/
Top