counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Диктатор, тиран і рабовласник. Топ-5 кричущих фактів про Іслама Карімова


Переглядів: 2780


Диктатор, тиран і рабовласник. Топ-5 кричущих фактів про Іслама Карімова

Вперше за 25 років при владі президент Узбекистану Іслам Карімов не відвідає урочисті заходи з нагоди Дня незалежності країни. Через його хворобу всі активності просто скасували.

Карімова напередодні свята госпіталізували в діагнозом «крововилив в мозок». 

Редакція АСН зібрала найцікавіші факти з життя лідера Узбекистану Іслама Карімова і його оточення.

1. Беззмінний

З моменту розпаду СРСР в 1991 році Іслам Карімов був першим і єдиним президентом Узбекистану. Однак фактично він прийшов до влади в 1989 році.

Спочатку Карімов був призначений першим секретарем ЦК КП Узбекистану в 1989 році. У 1990 року було засновано пост президента Узбецької РСР. Тоді ж Карімова обрали президентом республіки.

Іслам Карімов офіційно обирався главою Узбекистану у 2000, 2007 і 2015 роках. У 1995 і 2002 році його президентські повноваження продовжувалися за підсумками загальнонаціональних референдумів.

Він - один з двох лідерів (ще - президент Казахстану) пострадянського простору, який керує країною ще з часів СРСР.

Ислам Каримов был первым и единственным президентом Узбекистана

2. Диктатор

Оскільки Карімов захопив владу і утримував її протягом 26 років, відтак в Узбекистані стали нормою факти кричущих порушень прав людини і свободи преси.

У списку «найжорстокіших диктаторів планети», складеному американським журналом The Richest в 2015 році, глава Узбекистану Іслам Карімов займав 4-е місце.

Згідно з даними доповіді про права людини в Узбекистані за 2015 рік, в країні процвітає корупція, тортури і жорстоке поводження з ув'язненими, викрадення, бездіяльність судів і свавілля силовиків.

Однак найгучнішим злочином часів Карімова називають жорстоке придушення заворушень в Андижані в 2005 році, де в результаті силового розгону загинули сотні людей. За даними міжнародних організацій, силовики без попередження відкрили вогонь по демонстрантах. За офіційними даними, загиблих було близько 200, очевидці тих подій наполягають: солдати Карімова вбили близько 700 осіб.

Свого часу «Репортери без кордонів» внесли Карімова в список так званих «хижаків свободи преси» - політичних діячів, які обмежують свободу ЗМІ і переслідують журналістів.

Каримов

3. Жорстокий батько

У 2012 дочка президента Гульнара Карімова впала в немилість батька. 44-річна Карімова, яку називали «принцесою Узбекистану», опинилася в центрі корупційного скандалу. Її, успішну власницю бізнес-імперії, заарештували. Ряд підконтрольних їй підприємств було закрито, люди з її оточення були арештовані, а її саму посадили під домашній арешт в Ташкенті. Гульнарі заборонили користуватися інтернетом і спілкуватися із зовнішнім світом, її популярний мікроблог Twitter був закритий.

У Генпрокуратурі Узбекистану офіційно заявили, що Карімова є підозрюваною у справі про організоване злочинне угруповання. Однак ЗМІ повідомляли, що скандал з Карімовою розгорівся через її політичні амбіції і бажання очолити Узбекистан.

дочь президента Гульнара Каримова

4. Бавовняний рабовласник

Узбекистан входить в п'ятірку найбільших виробників бавовни в світі. І це джерело багатства країни влада безжально експлуатує, щорічно оголошуючи по всій країні загальну мобілізацію на збір бавовни.

Узбецька влада примусово відправляє бюджетних працівників на збір бавовни на полях. При цьому урожай бавовни, як правило, збирається виключно руками «рабів», а не бавовнозбиральних комбайнів. Через примусову працю на полях місцева влада навіть забороняє святкувати: під забороною на цілий місяць весілля і банкети в ресторанах і кафе.

«Мотивацією» служить сила: побиття, покарання, арешт. На бавовняних полях зафіксовано не один летальний випадок, про що говорять правозахисники світу, але мовчать в Узбекистані. У жовтні 2015 року одного такого збирача бавовни помістили в «штрафний батальйон» через те, що він - кардіолог за професією - не виконав норму зі збору бавовни. Через кілька днів він помер. Прямо в полі.

рабы

5. Непідвладний судам

Розуміючи всю тяжкість своїх злочинів президент Узбекистану забезпечив себе і свою сім'ю «несудимою» подушкою безпеки. Так, в 2003 році в Узбекистані прийняли закон про те, що президент Іслам Карімов і його сім'я звільняються від будь-яких судових переслідувань.

Каримов


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
більше матеріалів
/-0,2629542350769-/ /-pc-/
Top