counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Рокіровка в Адміністрації Президента: навіщо на Банкову повертається Ігор Райнін


Переглядів: 127


Рокіровка в Адміністрації Президента: навіщо на Банкову повертається Ігор Райнін

Останній понеділок літа ознаменувався кадровою ротацією в Адміністрації Президента (АП). 29 серпня Президент України Петро Порошенко оголосив про відставку Бориса Ложкіна з посади глави АП. На його посаду був призначений близький до Ложкіна голова Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Ігор Райнін.

Про те, що Ложкін подає у відставку, стало відомо давно. Кадрова ротація анонсувалася у ряді ЗМІ з посиланням на «високопоставлене джерело в АП» ще за тиждень до офіційної заяви глави держави. Це ж джерело назвало і наступника Ложкіна - 43-річного Ігоря Райніна, губернатора Харківщини.

«Східний» господар

Президент Порошенко, представляючи нового голову своєї адміністрації, акцентував увагу на тому, що Райнін - представник східної області України. Не секрет, що прифронтова Харківська область перебуває в зоні ризику через велику кількість антиукраїнськи налаштованих жителів, кордони з зоною АТО і з країною-агресором Росією.

«Харківська область є прифронтовою і складною. І її керівництво змогло зробити її ефективною, найкращою з усіх областей України. Це великий досвід і це великий результат, який, я думаю, можна ставити за приклад іншим губернаторам», - оцінив досягнення Райніна вже колишній голова АП Борис Ложкін.

За словами Порошенка, Райнін зробив неможливе для Харківської області - «як у політичній площині, так і в менеджерській, і в господарській».

Райнін народився у Харкові в 1943 році. Закінчив Харківський авіаційний інститут ім. Жуковського за фахом «інженер-механік». У 2000 році захистив диплом магістра державного управління в харківській філії Української академії державного управління при Президентові України. Потім у 2003 році отримав ступінь кандидата наук з державного управління.
У Харківську ОДА Ігор Райнін прийшов у 2001 році, до цього працював у бізнесі, керував низкою підприємств в Харківській області. Зокрема, обіймав керівні посади на харківських підприємствах «Агріс», Навчально-науково-виробничий центр «Охорона праці».

У 2010 році після приходу до влади Віктора Януковича і Партії регіонів Райнін покинув Харківську ОДА, зайнявся науковою та управлінською діяльністю в приватному секторі економіки. Був депутатом облради від опозиційної до «регіоналів» «Батьківщини».

Після Революції Гідності повернувся в Харківську обладміністрацію, де на той момент «на повні груди дихали» проросійські рухи. В ОДА на посаді першого заступника губернатора займався контролем роботи департаменту економіки і міжнародних відносин, департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону, департаменту соцзахисту населення, департаменту науки і освіти, департаменту АПК і низки інших.

На Банковій Райнін не нова особистість - з 17 листопада 2014 року він обіймав посаду заступника голови АП Бориса Ложкіна. У лютому 2015 року під час поїздки до Харкова Президент України доручив Райніну очолити одну з ключових областей на сході країни.

Операція «Врятувати Харків»

Головним завданням Ігоря Райніна на посаді губернатора Харківщини була нормалізація обстановки в області, що межує з лінією оборони, налагодження контакту з переселенцями з Донбасу, ослаблення антиукраїнської риторики серед місцевого населення, утримання ситуації в економіці. І з цим він впорався.

«Ігор Львович є одним із кращих губернаторів, і Харківщина з прифронтового регіону перетворилася на центр реформ та розвитку. Думаю, що той досвід, який був продемонстрований на Харківщині, буде поширений по всій країні», - сказав Порошенко під час призначення Райніна на пост голови АП.

У групі «Інформаційний опір» у понеділок також заявили, що Райніну в Харківській області вдалося реалізувати кілька принципових речей. Це безпека, політична стабільність і нормалізація економічної ситуації в регіоні.

Через рік після ввіреного йому такої складної ділянки роботи, як Харківщина, - в лютому 2016 року - видання «Слово і Діло» підвело підсумки роботи Ігоря Райніна на посаді очільника області. Райнін очолив рейтинг відповідальності серед усіх українських губернаторів: з 75 його обіцянок тільки одна отримала статус «не виконано». Водночас 57 ініціатив були втілені в життя.

Достижения Игоря Райнина

Досягнення Ігоря Райніна

Так, за останні два роки при Райніні в Харкові побудували станцію метро (19 серпня було відкрито 30-ту станцію метрополітену «Перемога»), відновлено роботу Харківської філармонії, відремонтовані лікарні, дороги. Також було відремонтовано аварійний міст в Барвінковому, відновити який люди просили близько 15 років.

«Ті, хто мав можливість бути в Харкові, на власні очі переконалися - кардинальні і карколомні зміни відбулися в Харківській області», - оцінив діяльність Порошенко, додавши, що харківський губернатор проявив себе як «ефективний менеджер, який використовує увесь свій досвід і в питанні проведення децентралізації».

Результати децентралізації відчули і громади області, які вже другий рік поспіль отримують значно більші кошти на свій розвиток. «За час його роботи вперше в історії Харківської області були перевиконані всі 34 місцевих бюджети», - зазначає «Слово і Діло». А за словами народного депутата Олега Березюка, Харків на сьогодні має вісім мільярдів, в порівнянні з двома-трьома раніше.

Нові «старі» завдання

Президент перед новим головою АП поставив чіткі завдання - боротьба з корупцією, реформа державної служби, питання інвестиційної діяльності, реформа сектора оборони.

Водночас Борису Ложкіну, який на посту голови АП не був помічений у навколоінвестиційній діяльності в інтересах держави, довірено управління Національної інвестиційної ради. У його планах зробити з України «Мекку для інвестицій», для чого він хоче залучити близько 200 млрд доларів інвестицій протягом 20 років, щоб забезпечити щорічне зростання ВВП на 6,5-9%.

На думку експертів «Інформаційного опору», для досягнення поставлених цілей Райнін і Ложкін при необхідності зможуть працювати в тандемі. Це підтверджують і джерела на Банковій: Райнін залишить собі заступником Ложкіна. З боку Ложкіна будуть зв'язки із західними партнерами, з боку Райніна - дисципліна і системний підхід.

Водночас, згідно із заявою керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, відмінне розуміння ситуації на сході України дасть Райніну можливість залучати більше уваги Банкової до прикордонних із Росією регіонів.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів
/-0,44479894638062-/ /-pc-/
Top