counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Бізнес-набір до СУПу


Переглядів: 109


Бізнес-набір до СУПу

18 компаній, які 2015 року заплатили до держбюджету 2,2 млрд грн податків, експортували товарів і послуг на 15 млрд грн у 200 країн світу і працевлаштували 90 тисяч працівників, учора об'єдналися в Спілку українських підприємців (СУП). Топ-менеджери цих компаній очікують, що за півроку до них приєднається як мінімум кілька сотень підприємств, малих, середніх і великих, з різних регіонів і галузей, а до 2020 року кількість досягне 100 тисяч. І що разом їм вдасться поміняти бізнес-клімат у країні, негативне ставлення суспільства до бізнесменів, збільшити їхню кількість, вийти на нові ринки з українськими товарами і послугами, наростити обсяги експорту з України.

«Наша кінцева мета, щоб, говорячи про економічне диво, згадували не тільки про Сінгапур, Тайвань або Японію, але й про Україну», - зазначив власник компанії MTI Володимир Цой. У тому, що економіку можна зрушити в плюс навіть при нинішніх військових діях на Сході, упевнений засновник і гендиректор будівельної компанії ТММ Микола Толмачов. Для початку треба, щоб бізнесмени, яких в Україні мільйони і які роз'єднані, об'єдналися для спільних цілей.

Красиво звучить. Але АСН на презентації налаштована скептично, як і багато хто з запрошених підприємців і журналістів. Цікавимося: «Навіщо бізнесу чергова асоціація? Невже мало існуючих об'єднань - УСПП, ФРУ, ТПП, зокрема безлічі галузевих? Чим ви кращі? Від інших будете відрізнятися тільки смачною назвою? Чи знайде точки дотику малий, середній і великий бізнес, у якого апріорі різні інтереси і можливості для розвитку? Чи не боїтеся загубитися у 10-тисячній армії членів спілки? Чи зможе бізнес-співтовариство розв’язувати якісь глобальні питання без своїх представників у владі та політиці, як це робить олігархічний бізнес»?

Ігор ГуменнийІгор Гуменний«В Україні немає незалежних асоціацій українського бізнесу. Бізнесу, створеного з нуля, з «грінфілд», без політики, корупції, олігархів і не на базі приватизованих підприємств, - апелює Ігор Гуменний, президент і засновник холдингової компанії UВС Group (25% акцій якої належить ЄБРР). - Всі засновники СУПу створювали свій бізнес з нуля, нічого не приватизовували, все, що мають зараз, - будували самі, всі працюють в Україні, в тому числі на експорт. Наприклад, наша компанія починала з маленької юркомпанії і виросла до найбільшого в світі виробника холодильної техніки з оборотом в $250 млн. Сьогодні Карлсберг і Кока-Кола - клієнти української компанії, створеної нами, і ми цим дуже пишаємося. Хочеться, щоб успішних і чистих бізнес-кейсів в Україні було більше. СУП буде займатися лобіюванням українського бізнесу за принципом того, як це робить для європейських компаній Європейська бізнес-асоціація або Американська торгова палата для американських».

СУП пропагуватиме підприємництво в Україні, як це роблять у США, ділитися своїми кейсами, щоб діти і молодь мріяли про створення своїх підприємств, а не про те, як стати політиками, як украсти, а суспільство перестало сприймати бізнесменів як людей, які створюють якісь навколобюджетні схеми, продовжив думку засновник і власник компанії Fedoriv, голова правління Всеукраїнської рекламної коаліції Андрій Федорів. Тільки зростання підприємництва в країні дасть стабільний розвиток її економіки. Бізнес - це ідея, вірус, яким треба заразити всіх навколо, щоб на дрібних і середніх підприємців припадало не 10% у структурі ВВП, а 50%, як у Німеччині.

«Насправді це добре і важливо, що в СУПі об'єдналися люди з різних галузей, багато з яких, до речі, є членами або головами різних галузевих асоціацій, - зазначила власник компанії «Стеклопласт» Наталія Єремєєва. - Адже в будівельній галузі свої проблеми, у фармацевтиці - свої, в агро- і IT-бізнесі - свої, але є і загальні. І коли ми спілкуємося, то обмінюємося досвідом, знаннями і допомагаємо один одному їх розв’язувати, навчати себе, команди і молодь чистому підприємництву».

Що шукає в СУПі гендиректор IMC Group, президент Українського клубу аграрного бізнесу, АСН поцікавилася у Алекса Ліссітси.

Алекс ЛіссітсаАлекс Ліссітса«Ні для кого не секрет, що в країні існує потужне агролобі. УКАБ і надалі гратиме свою важливу роль у розвитку агробізнесу, - зазначив Алекс Ліссітса. - Але є розуміння того, що один агросектор не витягне всю економіку і не вирішить всіх проблем країни. Зараз завдання СУПу - задати тон, щоб вивести прозоре і системне підприємництво на новий рівень, що дасть поштовх розвитку економіки, збільшить купівельну спроможність населення, а значить і споживання наших товарів і послуг».

«Наше завдання - виносити на світло всі проблемні питання, щоб залучати до них увагу і вони швидше розв’язувалися, - деталізував засновник і керуючий партнер Baker Tilly Ukraine Олександр Почкун. - Сьогодні такими є питання реформування системи оподаткування, дерегуляції бізнесу, відкриття нових ринків і збільшення експорту українських товарів і послуг».

Обговорення проблемних питань вже почалося на галузевих комітетах СУПу, повідомив засновник і гендиректор компанії «Три ведмеді» Дмитро Ушмаєв. За його словами, комітет з експорту зараз збирає інформацію про те, з якими проблемами найчастіше стикаються українські експортери і як бачать шляхи їх розв’язання. «Найближчого місяця будемо готові передати свої напрацювання в Кабмін і парламент», - додав він.

На запитання журналістів, чи не буде СУП у перспективі перетворено на політсилу, президент СУПу, співвласник і співзасновник компанії «Нова пошта» В'ячеслав Климов заперечив: «Ніколи. Ми хочемо робити реальні справи, а не грати в політику. На жаль, зміни уряду і прихід до влади тих чи інших політсил практично ніяк не відбиваються на інтересах бізнесменів, на цінниках у магазинах і капіталізації кожного з бізнесів. А прагнути треба до цього».

Поспілкувавшись на презентації і в кулуарах з членами Ради директорів, дивлячись в їхні палаючі очі і чуючи світлі ідеї, АСН зарядилася оптимізмом. Як мінімум ми побачили синергію. Адже в процесі спілкування після презентації як мінімум двоє власників компаній, обговорюючи загальні теми, прийшли до висновку, що можуть бути корисними один одному в одному бізнес-проекті. Впевнені, у такої команди є всі шанси змінити ситуацію в країні і бути почутими знизу догори. Уже ввечері на своїй сторінці в Фейсбуці Марія Барабаш, засновник і власник компанії A7 GROUP, напише: «Нас почули! Президент України Петро Порошенко повідомив, що найближчим часом має намір провести зустріч з представниками бізнесу для обговорення їхніх проблем». Дуже хочеться вірити, що заява Президента - не вдалий збіг, а СУП - не черговий бізнес-проект для його засновників.

P.S. АСН і надалі буде активно спостерігати за діяльністю СУПу, писати про успішні кейси і історії бізнесу в Україні. Слідкуйте за нашими новинами!

Довідка АСН: В члени Ради директорів СУПу увійшли: В'ячеслав Климов, співзасновник і співвласник компанії «Нова пошта» (президент Спілки); Костянтин Магалецький, партнер Horizon Capital; Олександр Почкун, засновник і керуючий партнер Baker Tilly Ukraine, Валерій Кондрук, власник компанії «Фармпланета»; Дмитро Ушмаєв, засновник і генеральний директор компанії «Три Ведмеді»; Володимир Цой, власник компанії MTI; Олена Шуляк, співвласник Midland Development Ukraine; Наталія Спіженко, власник Клініки Спіженка; Наталія Єремєєва, власник компанії «Стеклопласт»; Алекс Ліссітса, генеральний директор компанії IMC Group; Ігор Гуменний, власник компанії UBC Group; Сергій Бартощук, голова наглядової ради ТМ «КОСМО»; Андрій Федоров, власник компанії FEDORIV; Тимур Бондарєв, засновник і керуючий партнер Arzinger; Владислав Чечоткін, засновник і співвласник компанії Rozetka.ua; Микола Толмачов, засновник і генеральний директор будівельної компанії ТММ; Тарас Вервега, співзасновник компанії SoftServe та Марія Барабаш, засновник і власник компанії A7 GROUP.

Галина Іщенко, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів
/-0,28819990158081-/ /-pc-/
Top