counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

«Лежачий» протест проти системи


Переглядів: 75


«Лежачий» протест проти системи

У четвер, 18 червня, Шевченківський районний суд заарештував двох підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини — Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Суд визнав, що є  підстави взяти підозрюваних під варту терміном на два місяці. Або як альтернативу запропонував внести заставу в п’ять мільйонів гривень.

Вже наступного дня проти такого рішення суду активісти вийшли на лежачий протест біля столичного міліцейського главку. Людей зібралося не багато, близько 15. Однак протестувальники не зважають на невелику кількість, кажуть, що й Революція Гідності так само починалася.

Активісти розмістилися на сходах центрального входу в міліцейський главк, таким чином перекривши вхід і вихід у будівлю.

«Лежащий» протест проти системи, фото 1

«Лежащий» протест проти системи, фото

Тому, щоб піти зі свого робочого місця, правоохоронцям довелося скористатися додатковими виходами. Втім, для декого протестувальники перешкодою не стали.

«Лежащий» протест проти системи, фото 3

«Лежащий» протест проти системи, фото 4

«Лежащий» протест проти системи, фото 5

Протестувати активісти прийшли не з порожніми руками. З собою вони принесли плакати з написами «Медведько і Поліщук - не вбивці», «Героїв АТО на свободу», «Медведько і Поліщук - герої АТО», а також — бутерброди з чаєм.

«Лежащий» протест проти системи, фото 6

«Лежащий» протест проти системи, фото 7

Співробітниця міліції фільмувала протест на камеру. На наше запитання, що тут відбувається, відповіла, що не знає.

«Лежащий» протест проти системи, фото 8

На відміну від неї, у перехожих були свої версії. Одні говорили, що знову вимагають чиєїсь відставки, інші, що «фінансовий майдан» добрався вже і сюди. Але ніхто не виявив бажання підійти ближче і дізнатися, чого насправді вимагають люди. Втім, один охочий таки знайшовся. Він поцікавився в активістів, чого вони хочуть, навіть виявив певну обізнаність з цього питання, проте приєднатися не захотів.

Як розповіли нам активісти, це їхня перша, але не остання акція. Протести триватимуть доти, аж поки Андрія Медведька і Дениса Поліщука не виправдають. В їх невинуватість протестувальники вірять.
«З Андрієм я знайома з 2012 року, він учасник правого руху. Протягом двох років ми з ним проводили для хлопців з різних областей України кубок футболу серед молоді. Брали участь у різних благодійних акціях. З Денисом особисто не знайома. Але обидва вони громадські активісти. Обидва захищали суверенітет України», — говорить ініціатор проведення акції Тамара Шевчук.

«Лежащий» протест проти системи, фото 9

За словами учасників протесту, саме їх активна життєва позиція стала причиною звинувачення у вбивстві. Мітингувальники впевнені, що хлопців зробили елементом залякування для інших.

«Я була  на судовому засіданні. Навіть за часів Януковича такого не було. Тоді ми могли хоч якось впливати на ситуацію. А тут, навіть з хорошими адвокатами, які рознесли в пух і прах всі заяви обвинувача, суддя визнає їх провину. Найцікавіше — сума застави в п’ять мільйонів гривень. Регіоналів у нас відпускають за 60 тисяч гривень. Таку суму ми могли б знайти», — ділиться з нами Тамара.

На підтримку Андрія Медведька і Дениса Поліщука прийшли і люди, які з ними не були особисто знайомі. Їх обурив сам випадок, коли без жодної причини відбуваються репресії проти добровольців, які воювали в зоні АТО.
«Немає жодного доказу їх провини. Навпаки, є свідки, які можуть підтвердити, що в день вбивства вони перебували на Донбасі. Досі не заарештували жодного беркутівця, не покарали жодного регіонала, сепаратиста. Виходить, що у нас карають не злочинність, а патріотизм», — обурюється протестувальниця Віра Земляна.

«Лежащий» протест проти системи, фото 10

В один голос учасники акції стверджують, що за бажання влада може сфабрикувати будь-яку справу. Саме так і сталося в цьому випадку.
«Ми хочемо продемонструвати владі, що ми можемо протистояти свавіллю. Коли суспільство не реагує — це мертве суспільство. Його вже немає. А в нас є сила і солідарність, ми готові до боротьби», — каже Віра.

Варто зазначити, що учасники протесту здивовані заявою Авакова з приводу затримання нібито третього підозрюваного у вбивстві. «Знаєте, ніхто його не бачив, ніхто про нього не чув. Крім Авакова. Де він? Чому про нього нічого не відомо? Навіть більше, про нього й двоє підозрюваних — Поліщук та Медведько —  не знають. Але як таке може бути? Питань багато, відповідей на них ніхто не дає», — запитує Іван.

«Лежащий» протест проти системи, фото 11

«Лежащий» протест проти системи, фото 12

Активісти мають намір боротися до перемоги. Щодня відбуватиметься подібна акція. А якщо трапиться так, що хлопців посадять, то протестувальники обіцяють, що мітинги перестануть бути мирними.
Лежачий протест тривав недовго. Після двогодинної акції активісти звільнили ганок міліцейського главку, залишивши на згадку про себе плакати та пообіцяли продовжити.

«Лежащий» протест проти системи, фото 13

«Лежащий» протест проти системи, фото 14

Варто зауважити, що міліції біля протестувальників не було. Мітинг ніхто не охороняв. Однак, як повідомило нам джерело у МВС, у дворі главку зібрали близько ста правоохоронців.

 

Дарина Шварцман, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
більше матеріалів
/-0,29015207290649-/ /-pc-/
Top