counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Київські парковки: отримати й утримати


Переглядів: 79


Київські парковки: отримати й утримати

Боротьбу з незаконними парковками, яку було оголошено у Києві ще восени минулого року, влада поки програє. У столиці як і раніше працюють автостоянки, які не просто нічого не платять до бюджету, а й почуваються повністю безкарно. Продовжуючи заробляти гроші у власну кишеню, вони відкрито демонструють, що не збираються поступатися законним власникам ні клаптиком землі. І готові, судячи з усього, за будь-яку ціну, аж до силового протистояння, захищати свій незаконний бізнес.

Така локальна війна за парковку розгорнулася в столиці на проспекті Бажана. Тут передача земельної ділянки в оренду відбулася тільки за паперами, а на ділі нею продовжують розпоряджатися зовсім інші люди. І місто як не отримувало жодної копійки від такої їхньої «діяльності», так і не отримає, якщо найближчим часом не буде якоїсь реакції від правоохоронних органів. Інакше їм доведеться вже не журналістам пояснювати таку мовчазну згоду на незаконну діяльність групи осіб, а колегам із НАБУ.

Київські парковки. АСН asn.in.ua

Київські парковки. АСН asn.in.ua

До редакції звернувся один із керівників компанії, що отримала землю в оренду, і розповів майже фантастичну за своєю абсурдністю історію. Про те, що договір був оформлений ще в липні минулого року, а значить - саме з цього моменту йде і оплата, яка надходить до міського бюджету. На підтвердження своїх слів і законності намірів він надав копії відповідних документів. При цьому фактично зайняти цю земельну ділянку орендарі не можуть.

«Експлуатацію цього паркувального майданчика ми не можемо почати досі, бо на заваді стоїть КП «Житло-Сервіс» в особі його керівника С.І. Бовсуновського. Не маючи жодних прав, КП «Житло-Сервіс» на початку 2016 року передало цей паркувальний майданчик підприємцю Ігорю Астахову, який за часів Віктора Януковича був виконуючим обов'язки директора КП «Київтранспарксервіс», - розповів «АСН» заступник директора ТОВ «Трейдмайстер сервіс Юкрейн» Юрій Єрошенко.

За його словами це комунальне підприємство господарює тут уже майже дев'ять років. І почувається комфортно не лише на цій парковці.

«Якщо нам вдасться все-таки почати працювати, сума коштів, яка буде надходити до бюджету міста Києва, щороку складе майже півмільйона гривень», - пояснює Єрошенко.

Поки ж територію автостоянки забарикадовано технікою. У чому переконалися журналісти АСН. Просто на в'їзді нас зустрів трактор, який, за словами Юрія, стоїть тут уже не перший день.

Київські парковки. АСН asn.in.ua

Цікавимося у Юрія, чому не викликали поліцію. Той стверджує, що поліція була. Все задокументувала, але допомогти не змогла. Тому трактор і нині там.

Київські парковки. АСН asn.in.ua

Київські парковки. АСН asn.in.ua

Вирішив викликати ще раз. Патруль прибув досить оперативно. Поліцейські вислухали Юрія, оглянули трактор і опитали чоловіка, який спостерігав за всім із будиночка з табличкою КП «Житло-Сервіс» і весь час кудись телефонував. Вони попросили його повідомити керівництву, що якщо упродовж години трактор не заберуть власники, то він переїде на штрафмайданчик. На це не забарилася відповідь: мовляв, зараз приїде керівник. Але час минав, а він так і не з'явився. Та й поліцейські так нічого і не зробили, пояснивши тим, що не можуть знайти евакуатор.

Київські парковки. АСН asn.in.ua

Після приїзду в реакцію ми направили інформаційні запити до відповідних міських служб, щоб з'ясувати, на яких підставах КП «Житло-Сервіс» продовжує експлуатувати цю земельну ділянку і чому в ситуацію не втрутяться правоохоронні органи, якщо є законні орендарі. Та й хотілося б почути позицію протилежної сторони цієї суперечки.

АСН стежитиме за подальшим перебігом подій.

Наталія Громова, для АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
більше матеріалів
/-0,44898104667664-/ /-pc-/
Top