counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Нестандартні голуби миру Юлії Тимошенко


Переглядів: 266


Нестандартні голуби миру Юлії Тимошенко

Про Крим, про те, як його було анексовано, нині знову активно заговорили. Ба навіть дещо відкрили таємну інформацію. Та у що виллється зняття грифу зі стенограми засідання РНБО, на якому нова післяреволюційна влада вирішувала, як діяти? І чому долю вирішували саме ті люди? Або ж чому тільки сьогодні стали відомі деякі заклики?

Cherchez la femme

Зокрема запитання: що там робила Юлія Тимошенко, яка на той момент не була ні депутатом, ні чиновником. Але Вона не тільки була на цілком таємній розмові, але ще й брала учать у дискусії. Зокрема наполягала на необхідності нестандартних мирних ходів. І що не можна говорити про термінове членство в НАТО, бо це викличе ще більшу агресію Росії. Або ж: «Жоден танк не повинен вийти з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю, бо це означатиме програш. Ніякого воєнного стану й активізації наших військ! Ми маємо стати найбільш мирною нацією, просто поводитися, як голуби миру…»

З одного боку, прочитавши сказане тоді щойно звільненої з в’язниці Юлії Володимирівни, яка ніби й не хотіла виступати, але як лідер найбільшої партії коаліції не могла мовчати, бо ціна того рішення неймовірно висока і нема права на помилку, ніби й віриш. Як і погоджуєшся, що ми мали благати все міжнародне співтовариство стати на захист України, були слабкими.

Згадати все

Але як вам, приміром, фраза Юлії Володимирівни: «Я провела консультації з найдосвідченішими людьми і маю сказати, що Путін хоче реалізувати абхазький сценарій, і тільки треба, щоб ми дали йому привід»?.. Сподіваємося, ЮВТ проінформує, хто ті люди.

Добряче пройшлася Вона й по Саакашвілі. «Ви пригадуєте, як тоді повівся на його провокацію (Путіна. - Авт) Саакашвілі. І програв! Ми не маємо права повторювати його помилки. Тому закликаю всіх і кожного сім разів подумати перед тим, як зробити хоч один крок», - цитують Тимошенко у стенограмі.

Ще інше пригадалося. Але не про Саакашвілі. А про позицію прем’єр-міністра України Тимошенко та її фракції у парламенті. Точніше, як Тимошенко мовчала про Грузію 2008-го. А фракція БЮТ поширювала заяву з закликом до парламенту зробити все можливе, щоб Україна не була втягнута в конфлікт у Південній Осетії на будь-чийому боці. А згодом, під час «очної ставки», організованої парламентськими журналістами, голова фракції БЮТ Іван Кириленко на питання очільника фракції НУ-НС Романа Зварича про готовність засудити акт російської агресії в Грузії відповів: «Категорично ні! Тому що агресію почала Грузія, а ми не сторона конфлікту» (це було 26 вересня 2008 року).

«Юля! Юля!»

Політолог Олександр Палій переконує, що сказане Тимошенко на РНБО його не дивує, хоча та виступила не просто проти введення воєнного стану, а проти будь-яких мобілізаційних зусиль, за капітуляцію.

Олександр ПалійОлександр Палій«Очевидно, що Тимошенко підігрувала Путіну досить довгий час. Вона займала саме таку позицію під час окупації.… Люди побачать, що політики це не зовсім те, про що вони говорять. Думаю, їй важко буде виступати на ток-шоу. Хоча, як свідчить минуле, зокрема її «Все пропало!» і коаліція з Януковичем, вона ж і далі виступає. То й зараз зможе. Та вже їй не так просто буде», - зазначив політолог.

Палій додав також, що, якби вона колись, м’яко кажучи, не проґавила можливість вступу України в НАТО, історія розвивалася б інакше: «Вона бігала від Генерального секретаря НАТО будучи прем’єр-міністром… І частина крові, яка зараз є, на її і Ющенка руках, які впустили той шанс».

У сильцях

Євген МагдаЄвген МагдаА політичний експерт Євген Магда зазначив, що відповідь на запитання, що на закритому заході – засіданні РНБО – робила Тимошенко, мають давати компетентні правоохоронні органи. А головне тут інше. Зокрема, Тимошенко нині нагадують, що вона була «голубкою миру»:

«Деякі наші політики дещо забавилися. Зокрема, у прагненні показати, що вони добре ставляться до Юлії Володимирівни, хоча ще тоді були плани на політичне розлучення. А тепер хочуть показати: хто винен в тім, що здали Крим» – відзначив Магда АСН.

Він акцентував, що нині ж ми маємо тільки поглиблення політичної кризи. Окрім того, відзначив: «Тимошенко сьогодні більш рейтинговий політик, ніж ті, хто її звинувачує, – це факт. І думаю, Президент дуже задоволений, що його не було на тому засіданні РНБО. І він зараз може виступати як своєрідний арбітр».

Примушення до миру

Тарас БерезовецьТарас БерезовецьВ тому, що стенограма є елементом внутрішньої політичної боротьби, переконаний і політичний експерт Тарас Березовець. «Видно, що за введення воєнного стану виступав тільки Турчинов.  Що пікантно виглядає через те, що пізніше Юлія Володимирівна під час виборчої кампанії атакувала Порошенка, вимагаючи ввести його на Донбасі», - відзначив він в коментарі АСН.

На його переконання, політичні втрати від тексту стенограми матиме не тільки Тимошенко, а й Валентин Наливайченко, Олег Махніцький та Ігор Тенюх, які показані як безвідповідальні та слабкодухі неефективні керівники, через яких все сталося. А також можна чекати поновлення розслідування щодо злочинної бездіяльності очільників СБУ, ГПУ І МОУ стосовно Криму.

Березовець каже, що політичні дивіденди отримають Петро Порошенко і Олександр Турчинов, які один одного підсилюють як політичні союзники. Що стосується Тимошенко, її якщо і не примусять до цілковитого політичного миру, то оберти знизити Юлії Володимирівні все ж доведеться.

Юлія Артамощенко, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів
/-0,41505694389343-/ /-pc-/
Top