counter
Стрічка новин
Вибрати все
15 Червня
14 Червня
Всі новини...

Подробиці про постачання Китаєм військових технологій на болота


Переглядів: 17


Подробиці про постачання Китаєм військових технологій на болота

Раніше ми розповідали, що міністр оборони Великобританії Грант Шеппс звинуватив Китай на початку постачання летальної допомоги Росії.

Ми розповідали про заяви Шеппса на основі повідомлення британського агентства PAMedia, яке цитувала промова міністра на лондонській безпековій конференції так: «Американська та британська розвідка оприлюднять відомості про те, що з Китаю до Росії, а далі в Україну, надходить летальна допомога».

Однак ще одне авторитетне інформаційне агентство, Reuters, передає дещо іншу версію висловлювань Шеппса. З неї випливає, що, на думку міністра, летальна військова допомога з Китаю до Росії «вже надходить або поступатиме».

 

У розпорядженні Бі-бі-сі є відеозапис виступу міністра оборони Великої Британії Гранта Шеппса сьогодні на Лондонській оборонній конференції разом із відповідями на наступні питання.

Модератор конференції Марк Урбан після виступу міністра попросив його пояснити, чи мав він на увазі летальну техніку. Шеппс відповів так: «Розвідка США та Британії – військова розвідка – може розкрити, як я сказав у своїх коментарях сьогодні вранці, що летальна допомога зараз тече – чи в майбутньому потече – з Китаю до Росії та потім в Україну. Я думаю, що це суттєвий розвиток подій, і він має нас стурбувати, оскільки на ранніх етапах цієї війни Китай хотів уявляти себе як силу, яка впливає на Путіна у бік більшої помірності».

«Цей нещодавній візит [Путіна до Китаю], що ми бачили, і 64-відсоткове зростання товарообігу, що ми спостерігаємо між двома країнами, показує, що насправді відносини між ними набагато глибші, і ось ці нові розвіддані, про які я сказав , дозволили мені розсекретити та розкрити тут цей новий факт», - додав Шеппс.

На прохання Бі-бі-сі пояснити слова міністра докладніше Міністерство оборони Великобританії відповіло відмовою.

В аудиторії Шепссу також порушили питання, чи справді Великобританія зняла своє заперечення проти застосування Україною британської зброї за цілями на визнаній території РФ.

Він відповів, що серед союзників Києва позиція Лондона про межі допустимого завжди відрізнялася радикальністю. "Про конкретику я говорити не буду, - продовжив Шеппс, - Я не думаю, що цей форум - відповідне місце для цього".

Варто зазначити, що Пекін вже встиг офіційно відреагувати на публікацію інформагенства Reuters, заявивши, що Китай не постачає озброєння жодній із сторін протистояння у розв'язаній фашистською росією війни проти України та українського народу. Про це пише пропагандистська агенція ТАРС країни на букву "р", цитуючи офіційного представника посольства КНР у Вашингтоні Лю Пеньюй.
«Китай не є виробником [озброєнь] або стороною, яка бере участь у "конфлікті в Україні" (пропагандисти наполегливо пишуть "на" - прим.ред.). Ми відіграємо конструктивну роль у сприянні політичному врегулюванню. Китай не постачає зброю жодній із сторін», — цитує ТАРС представника китайської дипмісії.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Страхи, які заважають нам розвиватися
Страхи, які заважають нам розвиватися
Достатньо часто на шляху у людини виявляється він сам Комплекси та викликані ними страхи заважають досягти усп....
Ваше духовне завдання за місяцем народження
Ваше духовне завдання за місяцем народження
У кожного з нас є свої кармічні завдання, які перед нами поставила Всесвіт ще перед нашим народженням Зрозуміт....
Чи можна тримати в хаті папороть? Прикмети та забобони
Чи можна тримати в хаті папороть? Прикмети та забобони
Папороть здавна вважалася магічною рослиною Яких легенд про нього тільки не ходить! Люди вірили, що за допомог....
Народні прикмети та забобони на удачу
Народні прикмети та забобони на удачу
Існує безліч прийме і забобонів, дотримуючись яких можна залучити удачу Чи варто вірити цим прикметам? Звичайн....
Які квіти не можна тримати вдома
Які квіти не можна тримати вдома
Кожна квітка має неповторну енергетику Деякі з них сприятливо позначаються на домашній атмосфері, інші, навпак....
більше матеріалів
/-0,35523700714111-/ /-pc-/
Top