counter
Стрічка новин
Вибрати все
30 Квітня
29 Квітня
Всі новини...

Борис Джонсон закликав Захід терміново надати Україні допомогу: Якщо путін захопить Київ, це буде катастрофа гірша за війну у В'єтнамі


Переглядів: 11


Борис Джонсон закликав Захід терміново надати Україні допомогу: Якщо путін захопить Київ, це буде катастрофа гірша за війну у В'єтнамі

Екс-прем'єр-міністр Великобританії в інтерв'ю різним виданням продовжує закликати західні країни збільшити підтримку України у її протистоянні російській окупації

""Якщо Путін захопить Київ, це буде катастрофа гірша за війну у В'єтнамі. Якщо це станеться, я думаю, це буде абсолютною катастрофою для Заходу, катастрофою для Америки та будь-якої концепції американського лідерства", - сказав екс-прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон в інтерв'ю The Telegraph.

За словами Джонсона, він молиться, щоб республіканці у Конгресі припинили блокаду фінансування України на суму близько 60 мільярдів доларів. "Ситуація похмура, і затримка жахлива", - додав він.

Західні країни мають негайно надати Україні додаткову військову допомогу для захисту російської повномасштабної агресії. Якщо Україна впаде – це стане катастрофічним переломним моментом в історії та повним приниженням для Заходу.

Про це у колонці Daily Mail написав колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон. Він зазначив, що кожного місяця, коли партнери не допомагають українцям зброєю, наближає російського диктатора путіна до його мети – "замучити європейську країну до смерті".

"З кожним днем тиск на українців зростає – і все ж таки рішення в наших руках. Ми знаємо, що робити. Ми робили це раніше і можемо легко зробити це знову", – підкреслив він.

Колишній глава британського уряду зазначив, що на початку вторгнення росії українці "боролися, як леви, за країну, яку люблять" і не дозволили путіну здійснити бліцкриг. Основною складовою успіху України у 2022 році Джонсон назвав те, що країна отримала "вирішальну підтримку Заходу, включаючи протитанкові ракети від США та Британії".

Він нагадав, що за допомогою західного озброєння воїнам Сил оборони України вдалося вигнати росіян з 50% окупованих з лютого 2022 року територій, вивести з ладу понад 40% Чорноморського флоту та завдати жахливих втрат збройним силам Путіна – понад 300 тисяч загиблих та рані.

Однак боротьба України все ще продовжується і щоб її продовжувати потрібна зброя, наголосив екс-прем'єр Британії.

Він зазначив, що через брак снарядів українські військові іноді змушені перечікувати під російським обстрілом, не маючи можливості стріляти у відповідь. А нестача коштів ППО зараз настільки гостра, що Харків ризикує перетворитися на другий Маріуполь, а українські електростанції руйнуються.

За словами Джонсона, в той час, як по всій Європі розставлено близько 100 комплексів Patriot, які "нічого не роблять", Україну "позбавили щита захисту".
"Якщо так триватиме й надалі – постійні російські обстріли, недостатнє забезпечення українців – то існує реальний ризик того, що Путін зможе організувати якийсь прорив цього літа та знову погнати свою бронетехніку на Київ", – зауважив Джонсон.

Він додав, що найпростіший та найефективніший спосіб захистити свободу – це інвестувати зараз в оборону України.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Астрологи та екстрасенси стверджують, що від імені людини певною мірою залежить її доля Тому в деяких випадках....
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Існує безліч технік розвитку позитивного мислення Малювання — чудовий спосіб навчитися візуалізувати те, чого ....
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Будь-які сказані нами слова мають особливу енергетику Деякі фрази є руйнівними
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Напевно багато хто помічав, що біль і втома йдуть при спілкуванні з коханою кішкою, але чи правда, що вихован....
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
30 квітня обіцяє принести почуття оновлення та відродження для всіх знаків зодіаку Цей день буде сприятливим ч....
більше матеріалів
/-0,37068700790405-/ /-pc-/
Top