counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Травня
6 Травня
Всі новини...

Психологія та біоенергетика: 7 криз у житті людини


Переглядів: 12


Психологія та біоенергетика: 7 криз у житті людини

Психологія та енергетика людини нерозривно пов'язані та переплетені між собою. Прямим доказом цього є 7 криз людини, з якими зустрічається у своєму житті кожен з нас.

Раніше ми писали про те, що таке чакри і як їх розрізняти. Це важлива інформація для тих, хто цікавиться індуїзмом і буддизмом, а також для всіх, хто просто бажає набути гармонії з собою та світом.

Енергетичні центри людини

Винником усіх бід і причиною будь-якого успіху в житті кожного з нас є енергетика. Якщо організм страждає на брак енергетичного підживлення, у людини падає настрій, розвивається депресія і знижується тонус. Словом, настає чорна смуга.

Психічна та енергетична сила людини зосереджені у певних місцях нашого тіла. Індійські філософи та провидці впевнені, що таких центрів лише сім. Вони називають їх чакрами. Кожен із центрів відповідає за свою сферу життя та емоцій.

Психологія та біоенергетика: 7 криз у житті людини

Загалом у кожної людини існує 7 енергетичних центрів:

Сахасрара. Ця зона знаходиться в потиличній частині голови. Відповідає вона духовний початок людини. Коли ми молимося або замислюємося над Богом, то активується саме ця зона.

Аджна. Знаходиться між очима в лобовій частині. Це своєрідне «третє око», що відповідає за інтуїцію, за накопичення важливого життєвого досвіду.

Вішуддха. Знаходиться в області горла. Ця сфера відповідає за пізнання світу і за спроби його змінити. Це творчий та філософський початок людини, яка не терпить брехні та фальші.

Анахата. Чакра центральної частини організму, розташована в районі грудей. Вона відповідає за гармонію, а також за взаємодію з іншими людьми, тобто любов, дружбу.

Маніпура. Чакра області пупка. Відповідає за саморозвиток та за впевненість у собі. Енергетичне голодування цієї галузі призводить до серйозних проблем із самооцінкою.

Свастхістхана. Розташована ця чакра в пахвинній ділянці нижче пупка. Вона відповідає за задоволення, за почуття та насолоди. Також вона регулює сексуальну енергетику.

Муладхара. Знаходиться в області куприка. Її головним завданням є енергетичний зв'язок людини із землею. Відповідає за самозбереження та регулює страх.

Прочитайте нашу статтю про відкриття чакр для досягнення гармонії. Ви навчитеся їх активувати та керувати своєю енергетикою правильно. Це забезпечить вас удачею та гарним настроєм.

7 криз у житті людини

Багато хто чув про те, що кожен життєвий етап супроводжується певною психологічною кризою. Мало хто знає, але основною причиною появи цих криз є не лише емоційний застій, характерний для різного віку, а й розвиток чакр, їхнє становлення. Кожна криза триває 7 років. Людина постійно знаходить у процесі внутрішньої боротьби та навчання, тому коли одна криза йде, приходить наступна.

Криза перша: починається все з самого народження, коли людина народжується і вчиться контролювати свій страх. З погляду психології він адаптується в навколишньому світі, його головною проблемою є пізнання навколишнього світу та прилучення до суспільства. Енергетично він зв'язується із землею, пізнає страх і дізнається, що таке життя.

Криза друга: приблизно у віці 9-10 років набирає чинності друга чакра — Свадхістхана, яка відповідає за насолоди. У психологічному плані це означає становлення сексуальності. До кінця періоду, до 17-16 років, людина за допомогою спроб і помилок пізнає практично всі типи насолоди, створюючи свої особисті пріоритети.

Криза третя: з 17 до 25 років люди зазвичай вперше зустрічаються з депресіями. Людина зазвичай у період свого життя приходить до усвідомлення істинного обличчя світу, звільняючись від дитячих ілюзій. Криза дорослішання в перекладі на чакри означає, що людина вчиться взаємодіяти з собою, позбавляючись егоїзму.

Криза четверта:становлення Анахати супроводжується психологічною кризою, яка називається нудьгою. Життя втрачає фарби, настає період, коли кожен день схожий на попередній, і нічого не приносить радості. Люди зазвичай намагаються з 25 до 32 років поєднати свої інтереси, хобі та роботу, щоб заробити на життя.

Криза п'ята: підвищення мудрості. До 40-42 років людина зазвичай намагається стати мудрішим і нарешті знайти сенс життя, знайшовши справжню мету в житті. Після цього, зазвичай, люди вже йдуть одним шляхом, не змінюючи напряму.

Криза шоста: це психологічний еквівалент кризи середнього віку. Люди до 49-50 років намагаються набути духовної гармонії. Наприкінці цього періоду відбувається повне становлення людини як індивіда. Усі правила життя стають постійними та незмінними. Енергетика вирівнюється і набуває конкретних обрисів.

Криза сьома: характерна для віку 50 і більше років. Люди у цих роках уже не цікавляться собою, а намагаються передати знання іншим. В цей час важливим є не те, що ти робиш, а те, що ти думаєш про це. Постійний аналіз того, що добре, а що погано — ось що таке остання криза людини, духовна криза.

Подолання енергетичної кризи

Ніхто не зможе уникнути енергетичних та психологічних проблем під час дорослішання. Головне — розуміти, що ви на певному етапі свого розвитку. Намагайтеся слухати голос свого серця і просто плисти за течією, набуваючи важливих життєвих навичок. Знаючи про кризи заздалегідь, ви зможете підготуватися до можливих змін.

Пам'ятайте, що своєчасна робота з чакрами може допомогти вам значно знизити негативні ефекти. Впливайте на ті чакри, які задіяні в той чи інший етап життя найменше. Наприклад, якщо вам близько 30 років, то чудовим способом повернути собі позитивне світовідчуття та підняти настрій допоможе чакра Свастхістхана, яка відповідає за насолоди. Це лише один із варіантів виходу із ситуації. Повністю уникнути кризи неможливо - така наша природа. З іншого боку, ви завжди можете відволікти себе від неправильних і настирливих думок.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
Мотивуючі цитати для Стрільців
Мотивуючі цитати для Стрільців
Стрільці — одні з найуспішніших людей Це стосується як амурної сфери, так і роботи, бізнесу, захоплень
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Люди, народжені під цими Знаками Зодіаку, наділені природною мудрістю і глибоким розумінням законів життя Пред....
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Павло Глоба — один із найкращих астрологів сучасності Його особливість — величезний досвід та багатосторонній ....
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Напевно, ви помічали, що люди, які народилися на стику перебування Сонця в двох різних знаках Зодіаку, дуже не....
більше матеріалів
/-0,28088307380676-/ /-pc-/
Top