counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Травня
6 Травня
Всі новини...

Значення чакр людини


Переглядів: 16


Значення чакр людини

Слово «чакра» багатьом із нас знайоме. Але незважаючи на те, що воно на слуху, ми найчастіше неясно уявляємо, що ж мається на увазі.

Поняття про чакри характерне для індуїзму та деяких буддистських систем. З санскриту «чакра» перекладається як «круг»; у внутрішньому, не фізичному тілі людини чакри виглядають як щось кулясте. Обізнані люди називають чакрами деякі центри сили, в яких перетинаються енергетичні канали з життєвою силою. Згідно з вченнями, таких центрів у тілі людини сім, і кожна має свою назву, свій колір та відіграє певну роль. Відкриваючи чакри та розвиваючи їх, можна змінити своє життя.

Сахасрара

Перша чакра, що знаходиться в потиличній частині голови або в тім'яній ділянці. Її колір — холодний фіолетовий. Вона відповідає за зв'язок із Космосом та Вищими силами. Завдяки їй на людину сходить осяяння та просвітлення, з її допомогою читаються молитви. Пов'язана з медитаціями та нірваною.

Аджна

Чакра синього кольору розташована між брів. «Третє око» людини, яка відповідає за інтуїтивне чуття та передбачення. Інтелектуальна діяльність та робота нервової системи теж пов'язані з Аджною. Вона допомагає людині боротися із самообманами і не піддаватися ілюзіям, а також відчувати істину.

Вішудха

Ця чакра знаходиться в горлі людини. Вона має блакитний колір. Відповідає за самореалізацію та творчий потенціал. Це якийсь «голос» людину, що дозволяє через творчість донести свої ідеї до всього світу. Щоб Вішудха працювала справно, їй потрібна духовна чистота. Тому не можна говорити неправди.

Анахата

Сердечна чакра. Знаходиться у грудях, між лопатками, близько до серця. Її колір — колір життя зелений. Завдяки Анахаті людина любить і хоче бути коханою. Вона відповідає за розвиток емпатії, здатності співпереживати та співчувати, за вміння відчути стан іншої людини.

Маніпур

Місце розташування цієї чакри — живіт, область сонячного сплетення. Вона яскравого, жовтого кольору. Область її впливу життя людини досить широка. З одного боку, вона впливає на впевненість у собі, здатність заробляти гроші та на силу життєвої енергії. З іншого боку, під її вплив потрапляє також і воля. Розвиток Маніпури робить людину здатною справлятися з будь-якими труднощами, приймати рішення та говорити правду.

Свадхістхана

Помаранчева або рожева чакра, розташована нижче пупка. Під її впливом людина починає хотіти тілесних насолод. Вона відповідає на насолоду смачною їжею та за сексуальне задоволення, за бажання подобатися та отримувати від життя приємні враження. Щоб Свадхістхана функціонувала правильно вважається важливим певною мірою обмежувати себе — тоді вона наділяє життєрадісністю.

Муладхара

Базисна чакра, свого роду фундамент людини та її астрального тіла. Знаходиться в основі хребта і відповідає, на противагу Сахасрарі, не за зв'язок із Космосом, а за зв'язок із Землею. Гармонійний розвиток цих чакр допомагає набути душевної рівноваги. Муладхара проявляється, коли людина відчуває страх. У ній народжується інстинкт самозбереження та здатність виживати.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мотивуючі цитати для Стрільців
Мотивуючі цитати для Стрільців
Стрільці — одні з найуспішніших людей Це стосується як амурної сфери, так і роботи, бізнесу, захоплень
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Люди, народжені під цими Знаками Зодіаку, наділені природною мудрістю і глибоким розумінням законів життя Пред....
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Павло Глоба — один із найкращих астрологів сучасності Його особливість — величезний досвід та багатосторонній ....
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Напевно, ви помічали, що люди, які народилися на стику перебування Сонця в двох різних знаках Зодіаку, дуже не....
Гороскоп на 7 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 7 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та рішучість допоможуть вам подол....
більше матеріалів
/-0,41192698478699-/ /-pc-/
Top