counter

Причини відсутності оборонних укріплень за Авдіївкою


Переглядів: 70


Причини відсутності оборонних укріплень за Авдіївкою

У суботу New York Times  на підставі вивчених комерційно доступних знімків Planet Labs, заявила, що вони свідчать про слабкість укріплень на рубежах оборони, на які українська армія відступила від Авдіївки.

Розбираючись у цій темі журналісти видання дійшли висновку, що існує безліч можливих причин очевидної відсутності обороноздатності України.

За словами американських  військових експертів, українські чиновники, можливо, були надто зосереджені на наступальних операціях минулого року, щоб виділити необхідні ресурси для будівництва численних траншей та танкових пасток, подібних до тих, які російські інженери побудували з кінця 2022 року на півдні країни.

«Кого це хвилювало і хто розглядав це як варіант — тому що це дуже дорогий варіант — будівництво оборонних ліній? Ніхто», — сказав Сергій Грабський, полковник української армії у відставці, зазначивши, що на той час Україна мала мало вільних ресурсів.

За словами американських чиновників, можливо, тут мав місце і психологічний елемент. що вони навряд чи будуть проводити наступальні операції в тому ж районі в майбутньому. За словами чиновників, вони фактично спишуть цю територію на користь російських військових.

У той час як москва розпочала будівництво оборонних ліній на півдні більш ніж за півроку до контрнаступу Києва, Україна, судячи з усього, розпочала планування нових укріплень лише три місяці тому, коли урядові чиновники оголосили про створення робочої групи для координації зусиль цивільних і військових властей. .

За словами чиновників, відповідальність за будівництво першої лінії оборони ляже на військові частини, дислоковані в цьому районі, а наступні лінії оборони будуть побудовані цивільною владою за допомогою приватних підрядників. Деніс Шмигаль , прем'єр-міністр України, заявив , що цього року на зміцнення було виділено близько 30 мільярдів українських гривень, близько 800 мільйонів доларів.

Районам на сході Донецької області, де знаходиться Авдіївка, "буде приділено максимальну увагу", заявив президент Володимир Зеленський під час візиту поблизу лінії фронту наприкінці листопада, зазначивши "необхідність активізувати та прискорити будівництво споруд".

Але Пасі Паройнен, аналітик з Black Bird Group , яка аналізує супутникові знімки та контент соціальних мереж з поля бою, заявив, що «нічого суттєвого не сталося» з моменту візиту Зеленського.

За межами Авдіївки, додав пан Паройнен, "готуються нові позиції, але вони поки не є особливо грізною оборонною лінією" і не можна порівняти за масштабами з російськими укріпленнями на півдні.

Українська влада заявила, що їм не вистачає людей, здатних вести будівельні роботи. У середині січня місцева влада західної Івано-Франківської області заявили, що шукають 300 робітників, готових допомогти у будівництві укріплень , більш ніж за 500 миль на схід.

«У нас не вистачає інженерних підрозділів. І навіть ті підрозділи, які у нас є, не мають обладнання», — сказав пан Грабський. Для порівняння, сказав він і пан Паройнен, Росія мала набагато більше обладнання, матеріалів і досвідченого персоналу, коли будувала свої оборонні лінії.

Відсутність сильних оборонних ліній за межами Авдіївки в останні дні засудили кілька українських журналістів , що є рідкісною демонстрацією публічної критики військових.

Затримки у будівництві укріплень означають, що українським військам тепер доведеться зміцнювати свої оборонні лінії, перебуваючи під вогнем російської армії, що значно ускладнює завдання.

Грабський заявив, що в даний час Росія не дозволяє українським військам зміцнити свою оборону, безперервно бомбардуючи їх, у тому числі потужними плануючими бомбами, що несуть сотні кілограмів вибухівки, які можуть пробити навіть добре підготовлені укріплення.

«Якість цих оборонних ліній не може бути достатньо гарною, щоб протистояти масованій бульдозерній тактиці російських військ», — сказав пан Грабський.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів
/-0,32577109336853-/ /-pc-/
Top