counter
Стрічка новин
Вибрати все
21 Травня
20 Травня
Всі новини...

Білий дім: українці змушені відступати, бо їм не вистачає боєприпасів


Переглядів: 20


Білий дім: українці змушені відступати, бо їм не вистачає боєприпасів

Адміністрація США знову закликає конгресменів ухвалити законопроект, що включає додаткову допомогу Україні, попереджаючи, що без цього продовження американської військової підтримки стане неможливим.

Помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван пов'язує відступ українських військових з Авдіївки з нестачею боєприпасів у Збройних сил України (ЗСУ), наголошуючи, що це викликано небажанням конгресменів схвалити виділення коштів на подальші постачання озброєнь.

На брифінгу в Білому домі Салліван зазначає: "Українські війська були змушені відійти з Авдіївки, тому що не отримують необхідних поставок у тому обсязі та темпі, яких потребують і заслуговують. Ці затримки пов'язані з тим, що Конгрес не схвалює виділення фінансування протягом тижнів і місяців. Це результат бездіяльності Конгресу."

Салліван підкреслив, що адміністрація не має магічного рішення, і без фінансування з боку Конгресу забезпечити необхідну допомогу стає неможливим.

«У нас же немає заначки, в якій просто лежать гроші, які ми можемо надати Україні. Нам потрібно, щоб Конгрес виконав своє конституційне зобов'язання та виділив кошти, які президент зможе використати для відправки зброї американського виробництва, зробленого американськими робітниками та американськими штатами, в Україну, щоб допомогти захистити свободу та незалежність цієї країни.

13 лютого Сенат США затвердив проект фінансування національної безпеки на суму 95 мільярдів доларів. Близько половини цієї суми (приблизно 50 мільярдів доларів) призначено для укладання контрактів з американськими оборонними підприємствами на виробництво озброєнь та боєприпасів з метою їх майбутніх постачань до України, а також для заповнення арсеналів Пентагону, виснажених протягом двох років російсько-української війни. Однак Палата представників, не проголосувавши за цим законопроектом, пішла на двотижневу перерву 15 лютого.

Радник Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі зазначив, що українські війська змушені були відступити з Авдіївки через практичне вичерпання боєприпасів, включаючи артилерійські снаряди.

Обсяги військової допомоги США Україні почали скорочуватися з літа минулого року: з приблизно 1,1 мільярда доларів щомісяця у перші 18 місяців повномасштабної російсько-української війни до сотень мільйонів у наступні півроку, і до кінця грудня вона повністю припинилася. На початок поточного року в адміністрації Джо Байдена залишалося невитраченими 4,2 мільярди доларів, раніше виділених Конгресом для військової допомоги Україні. Здатність використовувати ці кошти адміністрація пояснює необхідністю підтримувати власну обороноздатність США.

«Оскільки ми вже надали так багато, ми повинні пам'ятати про наші власні запаси з метою національної безпеки», - сказав Кірбі.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 21 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 21 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Для всіх знаків зодіаку Ранок постарайтеся провести спокійно та не реагуйте на подразники
Гороскоп на 21 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 21 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Астролог Тамара Глоба прогнозує, що 21 травня буде найпродуктивнішим днем ​​для всіх знаків зодіаку Це сприятл....
Гороскоп на 21 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 21 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть зіткнутися з новими можливостями у професійній сфері Бу....
Любовний гороскоп на 21 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 21 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути сплеск романтичної енергії Використовуйте цей мом....
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Завдяки рекомендаціям Східних експертів та експертів у галузі фен-шуй ви зможете ефективно скласти плани на на....
більше матеріалів
/-0,6412570476532-/ /-pc-/
Top