counter
Стрічка новин
Вибрати все
14 Травня
13 Травня
Всі новини...

5 емоцій, які спричиняють хвороби


Переглядів: 20


5 емоцій, які спричиняють хвороби

Іноді навіть досвідченим лікарям не вдається встановити справжню причину хвороби. Протягом тривалого часу людина може скаржитися на проблеми зі здоров'ям, незважаючи на те, що дослідження не свідчать про відхилення. У цьому випадку причина недуги може ховатися в емоціях, які ви відчуваєте постійно.

Вже доведено, що душа та тіло тісно пов'язані. Душевні переживання, емоційні сплески, страхи — все це може вплинути на наше здоров'я. Багато досліджень показали, що досить часто пацієнти скаржаться на хвороби, які виникають через негативні емоції. Відомі психіатри дійшли висновку, що емоції, незалежно від того, приховуємо ми їх чи ні, обов'язково відбиваються на нашому тілі. Лікувати такі недуги набагато складніше, адже в цьому випадку людині необхідна не лише допомога фахівців, а й старанна робота над собою. Експерти перекладають вам дізнатися, які емоції можуть призвести до захворювань.

Через це виникають негативні емоції

Кожна людина відчуває негативні емоції. Коли у нас щось не виходить, ми відчуваємо злість та розчарування. Недовіра до коханої людини стає причиною ревнощів. Успіх оточуючих — привід для заздрості. Однак часто ми не бачимо в цих емоціях нічого поганого. Нижче ви зможете дізнатися, чому вони виникають насправді.

Можливо, вам доводилося зустрічати людей, які, незважаючи на проблеми та життєві труднощі, виглядають спокійними. Це не означає, що вони не мають жодних емоцій, але вони вміють їх контролювати. Відсутність самоконтролю — перша та головна причина виникнення негативних емоцій. Якщо деякі люди навчилися придушувати негативні почуття або замінювати їх позитивними, то іншим це важко. Психологи вважають, що стримувати емоції завжди дуже шкідливо. Можливо це так. Однак якщо ви навчитеся позбавлятися негативних емоцій швидко і правильно, вже незабаром проблеми зі здоров'ям турбуватимуть вас набагато рідше.

Виправдання внутрішнього негативу — Одна з причин появи негативних емоцій. Злість, заздрість та образа перестали бути ненормальним явищем, тому що деякі люди можуть відчувати їх щодня. Насправді такі емоції не призводять до позитивного результату та можуть спровокувати небезпечні захворювання. Коли ви відчуваєте такі почуття, не потрібно шукати їм виправдання — натомість постарайтеся придушувати їх.

Багато людей думають, що жити з негативними емоціями набагато простіше. Страхи допомагають людині уникнути небезпечних ситуацій. Гнів робить нас енергійнішими. За рахунок зневаги ми можемо підтримувати свою самооцінку. Однак якщо людина продовжує миритися з негативними емоціями і не бачить у їхній появі нічого поганого, згодом вона відчуває безліч інших проблем, і в першу чергу зі здоров'ям.

Зараз ви змогли дізнатися про основні причини виникнення негативних емоцій. Настав час дізнатися, до яких захворювань вони можуть призвести і як боротися з ними, щоб уникнути згубних наслідків.

Які емоції викликають хвороби

Гнів. Як з'ясувалося, керувати гнівом набагато складніше, ніж іншими емоціями. Саме тому, відчуваючи гнів постійно, ви ризикуєте занапастити своє здоров'я. Це відчуття призводить до викиду адреналіну у сфері мозку, відповідальні за логічне мислення. Тому в стані гніву людині дуже складно міркувати адекватно та приймати правильні рішення. Крім того, така кількість адреналіну може стати причиною підвищеного тиску, прискореного дихання та болю в серці. В результаті спалахів гніву людина частіше страждає від серцево-судинних захворювань і робить необдумані вчинки.

Сум. Якщо гнівом керувати набагато складніше, то сумувати людина може набагато довше. Насамперед туга уповільнює роботу легень, через що виникає утруднене дихання і навіть відчуття ядухи. Люди, які сумують занадто часто, можуть скаржитися на проблеми з бронхами та відчувати дискомфорт у ділянці легенів. Довгий сум може позначитися на зовнішньому вигляді людини, погіршити стан шкіри, волосся, нігтів. Приховувати цю емоцію складно, тому ви завжди зможете відрізнити людину, яка піддається її впливу.

Ревність. Ревниві люди навіть не здогадуються, що недовіра до коханого шкодить не лише стосункам, а й здоров'ю. Ревнощі провокують страх самотності, постійні стреси, безсоння та послаблюють імунну систему. Дуже часто такі люди скаржаться на проблеми із травною системою та часті болі в ділянці шлунка. Якщо ревнощі заходять за межі розумного, вона провокує серцеві хвороби та затяжні депресії.

Страх. Ця емоція сильно впливає на репродуктивну систему і часто стає причиною запалення статевих органів, зниження лібідо і навіть безпліддя. Невелика тривожність може позначитися на роботі нирок, надниркових залоз та сечостатевої системи. Якщо людина стає заручником своїх страхів, це може призвести не лише до фізичних, а й до душевних недуг: депресії, шизофренії.

Ненависть. Це почуття може спровокувати безліч інших негативних емоцій, як гнів, заздрість, агресія. Найчастіше люди, які відчувають ненависть до себе або іншої людини, старіють набагато швидше, що відбивається не тільки на їх зовнішньому вигляді, але і на організмі в цілому. Крім того, почуття ненависті сприяє виробленню гормонів стресу, через які може підвищуватися тиск і виникати біль у серці.

Як боротися з негативними емоціями

У кожного з нас є певні способи, які допомагають боротися із негативними емоціями. Хтось вважає за краще тримати їх у собі, інші намагаються виплеснути їх на оточуючих, деякі вирушають за допомогою до психолога. На жаль, багато поширених методів недостатньо ефективні. Пропонуємо вам дізнатися, як правильно позбавлятися негативних почуттів без шкоди для себе та інших людей.

Навчитесь прощати інших людей, навіть якщо це дуже складно. Часто негативні емоції виникають через образи. Якщо ви зможете відпустити її, жити стане значно простіше.

Якщо вам необхідно вилити свої почуття, ви можете докладно описати свій стан на папері. Насправді така методика дуже ефективна, оскільки вона допомагає людині повністю відкритися і часом навіть знайти причину своїх переживань. Якщо ви вирішили скористатися таким методом, не варто заощаджувати слова, викладіть свої думки максимально докладно.

Кращий спосіб позбутися негативних емоцій — виплеснути їх. Однак не варто зриватися на близьких чи конфліктувати з людьми на роботі чи у громадських місцях. Достатньо піти в відокремлене місце і просто покричати. Психологи з'ясували, що такий метод допомагає людині позбавитися тяжкості на душі. Наприклад, якщо проблеми в житті або непорозуміння з близькими доводять вас до емоційного зриву, просто вирушайте в ліс і голосно закричіть.

Активні захоплення допоможуть вам позбутися від емоцій, що накопичилися. Багато спортсменів і аматорів екстриму стверджують, що подібне проведення часу допомагає їм скинути тягар негативу. Якщо ж ви не є прихильником таких захоплень, то можете вибрати спокійніше хобі або навіть розвинути новий талант.

Ефективні медитації допомагають людині позбутися стресів, а також негативних думок та емоцій. Проводити медитативні техніки найкраще наодинці, попередньо сконцентрувавшись на своїй меті. Завдяки їм ви навчитеся позбавлятися негативу за максимально короткий час.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
Як знайти в будинку річ, заговорену на псування та неприємності
Як знайти в будинку річ, заговорену на псування та неприємності
Дуже часто псування або пристріт приходять разом з людиною Він залишає вдома того, на кого хоче навести псуван....
6 шкідливих установок і забобонів, яких час позбавитися
6 шкідливих установок і забобонів, яких час позбавитися
Різні шкідливі установки часто дістаються нам від батьків, від друзів та від суспільства, а іноді ми вселяємо ....
Як нейтралізувати погані прикмети та уникнути неприємностей
Як нейтралізувати погані прикмети та уникнути неприємностей
Наші предки століттями помічали знаки Долі, що вказують на швидке нещастя Найвірніші з ознак дійшли донині раз....
8 важливих законів Всесвіту
8 важливих законів Всесвіту
Існує кілька законів, на основі яких у Всесвіті відбувається обмін енергіями Трапляється, що в житті все рапто....
більше матеріалів
/-0,35166096687317-/ /-pc-/
Top