counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Травня
15 Травня
14 Травня
Всі новини...

Злий домовик у будинку: що робити


Переглядів: 678


Злий домовик у будинку: що робити

Якщо у вашій квартирі зникають речі, а ночами чути шум, звук води, що ллється, або падіння предметів — швидше за все, у вас завівся Домовик, і він явно чимось незадоволений. Щоб зробити проживання в будинку комфортним, потрібно вжити заходів.

Хто такий Домовик

Домовий — дух домашнього вогнища. Домовики здавна жили в хатах наших предків. Вони стежили за порядком у житлі і оберігали його від злих сил: у будинку, де оселився Домовик, не з'являвся вже ніякий злий дух, адже цей будинок уже мав господар. Найчастіше його так і звали — Хазяїн, а іноді лагідно називали Батюшкою.

Усього це говорить про те, що Домового можна віднести до добрих духів, які допомагають людям і охороняють їхню притулок від впливу злих сил. Однак іноді Домовик ніби виходить із себе — шумить ночами, краде речі або навіть б'є посуд, породжуючи у господарів квартири страх і розповіді про таємничу барабашку. Але народна мудрість свідчить, що Домовик ніколи не сердиться просто так — усьому є причина.

Чому Домовик буває злим

Домовий може бути злим, якщо в будинку несприятливий фен-шуй. Так, незважаючи на те, що наші пращури, звичайно ж, не знали про подібну практику, але й вони інтуїтивно вивідали правила комфортного проживання в гармонії. Насамперед Домовому потрібен порядок. Відомо, що в захаращеній, забитій старими речами квартирі ситуація складається енергетично несприятлива. Разом із торішніми газетами збираються торішні спогади, не пускаючи в життя господарів нічого нового. Через це часто й обурюється Домовик. Достатньо навести в будинку порядок, розібрати балкон і добре перетрусити антресолі, і настає довгоочікувана затишна тиша, а потім життя мешканців квартири змінюється на краще.

Але іноді простого прибирання виявляється недостатньо. Якщо ви вже розібрали комору, а ночами все ще чуєте кроки на кухні, Домовик, як і раніше, незадоволений. Це означає, що його розлютило не безлад у домі, а ви самі. У такому разі Домового потрібно привернути до себе і потоваришувати з ним.

Як задобрити Домового

Щоб помиритися з духом будинку можна обійтися без складних змов і важких ритуалів. Для початку спробуйте голосно і чітко вибачитись перед Домовим. Робити це краще на кухні, тому що саме там він, як правило, селиться. Спеціального правила немає, а серед загальних рекомендацій — поважне звернення, наприклад Батюшка Домовий, та прохання про прощення та мирне життя-буття.

Далі Домовому можна залишити підношення. Як частування підійде молоко у звичайному білому або керамічному глиняному блюдці. На краєчок покладіть печиво чи інші солодощі. Залишіть невелику скибку чорного хліба. Будинкові не гидують і горілкою; їй пригощають у простій чарці, без візерунків та зображень.

Домові люблять відпочивати вдень у затишних закутках, наприклад, там, де у вас стоїть віник чи зберігаються швабри. Тому такі місця треба утримувати у чистоті.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Эфирные масла: ароматы для привлечения любви и счастья
Эфирные масла: ароматы для привлечения любви и счастья
Аромати здавна використовувалися людьми для залучення бажаного Деякі ефірні олії та їх поєднання здатні притяг....
Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто зосередитися на своїх цілях та амбіціях Будьте наполегл....
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
16 травня о 12:11 розпочнеться дев'ятий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо владними та енергійними у стосунках....
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року прокладе шлях до продуктивного вівторка, наповненого змістом т....
більше матеріалів
/-0,34717893600464-/ /-pc-/
Top