counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Аналітик дав прогноз щодо термінів закінчення війни. У кращому випадку травень, у гіршому – жовтень 2023 року


Переглядів: 40


Аналітик дав прогноз щодо термінів закінчення війни. У кращому випадку травень, у гіршому – жовтень 2023 року

Перший директор «Українського інституту майбутнього», засновник волонтерського проекту "Добробат", кандидат політичних наук, аналітик та публіцист Віктор Андрусів описав на своїй сторінці своє бачення термінів закінчення війни.

Перед тим, як розповісти на підставі чого він робить свої висновки щодо термінів, аналітик зазначив, що українці стали рідше ставити питання, коли закінчиться війна. На його думку, це свідчить про те, що ми прийняли для себе єдиний варіант – лише Перемога. І часу значення не має.
Ряд недавніх подій дали можливість зробити попередні висновки щодо того, як розгортатимуться військові дії. А на підставі цього на думку аналітика можна спробувати спрогнозувати, коли вони припиняться.

1.Окупанти ввели на фронт 3 армійський корпус. Попри їхні плани – це не призвело до жодного перелому. Цей корпус вони народжували всією росією, і гора народила мишу. Зрозуміло, що сформувати нові корпуси їм буде ще важче, ніж цей третій, який особливо нічого не вирішив. Фактично, потуги з народженням нових сил на Росію прагнуть нуля. А все нові їхні батальйони лише змінюватимуть пошарпані і розбиті.

2. Обстріли серйозно впали. Ми все рідше ховаємося від тривоги, калібри пролітають дуже рідко, рідше почали літати різні Х і Онікси. На фронті майже зникло явище "вогневого валу". Усе це свідчення вичерпання ракетних та артилерійських ресурсів. Ні, вони ще не скінчились і не закінчуються. Але ворог змушений почати берегти їх, оскільки розуміє, що у довгостроковому періоді зможе поповнити їх запаси. При цьому до кінця осені ми отримаємо німецькі та норвезькі ЗРК.

3.Росія зупинила Північний потік 1 і зменшує постачання газу до ЄС. Це можливо одна з найважливіших новин. Часто доводилося сумніватися у надійності наших партнерів та готовності їх відчувати незручності. Зараз же путін вкотре не залишив європейцям жодного вибору, як шукати можливість остаточно обійтись без російського газу. Нагадаємо, що ЄС споживав 83% російського газу.

Ці чинники серйозно впливають на те, як розгортатиметься війна.

На думку аналітика можна виділити два сценарії: оптимістичний та песимістичний.

Оптимістичний сценарій передбачає, що навесні ми побачимо багато жестів "доброї волі" та початок переговорного процесу. Це супроводжуватиметься припиненням бойових дій та виведенням російських військ з цілого ряду окупованих територій. Мирні переговори завершаться орієнтовно у травні. Формула буде приблизно такою: росія відмовиться від вимог денацифікації та відвоювання території Донбасу, візьме на себе обов'язки відновлювати Україну за знятих санкцій. Україна відмовиться від вступу до НАТО. Донбас та Крим не обговорюватимуться.

Основною умовою цього сценарію є заподіяння значної шкоди російському експорту нафти санкціями, що стартують у грудні. Це стане можливим, зокрема, при зміні позиції Індії та Китаю щодо закупівлі російських енергоресурсів. Якщо у січні путін побачить, що фінансові перспективи його на межі банкрутства, ведення війни почне втрачати сенс. Адже цієї осені він заливатиме грошима соціалку, щоб утримувати підтримку СВО. Заливати соціалку, тягнути війну – треба заробляти космос.

Песимістичний сценарій. Китай та Індія підтримають путін, і в нього з фінансами все буде добре. Але ця підтримка буде недовгою, оскільки навесні розпочнеться серйозна рецесія світової економіки, і ціни на енергоносії все одно впадуть. Путін використовує зиму для максимального накопичення нових сил і кине їх у бій березень – квітень. Ці сили не зможуть показати результат, але інтенсивні бої продовжаться до липня – серпня, доки не повториться ситуація цього року. Тоді шляхи доведеться робити жести доброї волі та сідати за стіл переговорів, які завершаться орієнтовно у жовтні.

Тому оптимістично – травень, песимістично – жовтень.

Докладніше про оптимістичний та песимістичний сценарії закінчення війни у ​​виставі Віктора Андрусіва можна прочитати за посиланням.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,35669589042664-/ /-pc-/
Top