counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

BBC проаналізував вплив санкцій на економіку фашистської Росії


Переглядів: 38


BBC проаналізував вплив санкцій на економіку фашистської Росії

Напередодні Дня Незалежності 24 серпня виповниться півроку з дня нападу фашистської росії на Україну. У матеріалі ВВС аналізується вплив західних санкцій на росію - країну агресора.

Війна з Україною та санкції не призвели до обвалу російської економіки. Адже на самому початку війни після запровадження перших західних санкцій звучали похмурі прогнози про те, що чекає на російську економіку: різке скорочення ВВП, долар по 200 рублів, гіперінфляція, дефіцит товарів та багато іншого.

Через півроку вона здається більш-менш стабільною. Чи це так? Адже найпесимістичніші прогнози не справдилися, а економіка сучасних фашистів, на перший погляд, знаходиться не в найгіршій формі. Чи так це?

ВВП у другому, повністю військовому кварталі, впав лише на 4% - це сильне падіння, яке може відкинути економіку на кілька років тому, але не катастрофічне.

Рубль коштує до долара та євро на московській біржі приблизно стільки ж, скільки коштував на початку 2018 року, - тоді проти росії не було введено таких жорстких санкцій, країну не залишили іноземні компанії та інвестори, а про війну серйозно не говорили. З початку квітня 2022 року долар та євро подешевшали більш ніж на 27%.

Споживча паніка, яка охопила росіян наприкінці лютого – на початку березня, спала. А разом із нею почала знижуватися й інфляція: у річному вираженні зростання цін сповільнюється, а місяць до місяця вони взагалі падають.

Економісти говорять про те, що криза виявилася просто більш розтягнутою в часі. Якщо на початку війни прогнозували глибокий спад у 2022 році, то тепер економісти та російські чиновники чекають на розтягнуту на кілька років кризу з повільним відновленням.

Така «повзуча» криза може виявитися такою ж важкою, як те, що Росія пережила у 1990-ті роки. Але оскільки він розвивається повільно, то населення не так гостро його відчує – воно встигне звикнути та адаптуватися.

Спад може у 2024-2025 роках змінитись дуже повільним зростанням. У цьому випадку до довоєнного рівня випуску та споживання Росія зможе повернутися лише через 10 років. Війна, таким чином, буквально вкрала десятиліття у російської економіки.

Санкції працюють, просто вони не спроможні обрушити економіку за кілька місяців. Проте способи знизити її потенціал і уповільнити її зростання в майбутньому. Фактично вони прирікають Росію багаторічний застій.

Перебудова економіки справді відбувається: економіка стає менш ринковою, компанії втрачають доступ до нових технологій, стає вже вибір споживчих товарів та послуг. Підсумок у цього сумний – Росія неминуче відставатиме від інших країн, повільніше зростатиме і поступово біднішатиме.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів
/-0,4313280582428-/ /-pc-/
Top