counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Друзі та недруги України у війні


Переглядів: 81


Друзі та недруги України у війні

Україна заявляє, що для перемоги над Росією їй потрібні 60 реактивних систем залпового вогню. Це говорить про те, що кількість, обіцяна Заходом досі, може бути недостатньою. Це стосується і доступу до сучасних засобів ППО, які допоможуть захистити вразливих громадян від безперервного обстрілу.

 

Олексій Арестович, радник президента України Володимира Зеленського, заявив, що 60 пускових установок зупинять російські війська "на місці". За його словами, 40 уповільнять їхнє просування і призведуть до великих втрат, а 20 збільшать втрати російських військ, але мало змінять результат бою. А якщо ви хочете відволіктися від тяжкої політичної ситуації в країні на казино, то стаття за посиланням вас задовільнить.

 

Світова підтримка України

Уряди Великої Британії, Польщі та країн Балтії є основною підтримкою України у війні.

 

"Ми маємо зробити так, щоб Росію було вигнано з України українцями", - заявила міністр закордонних справ Ліз Трасс. "Не може бути жодного компромісу щодо української території".

 

Водночас лідери Франції, Німеччини та Італії закликають до іншого, лояльного підходу.

 

  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц частково зупиняє і блокує постачання обіцяного важкого озброєння.

  • Президент Франції Еммануель Макрон закликав за врегулювання воєнних дій мирним шляхом і не принижувати Росію.

  • Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, заявив, що також виступає за мирні переговори, як єдиний спосіб завершення війни.

 

Плани США на допомогу Україні

США та Великобританія нещодавно оголосили про плани надати Києву реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), які можуть вражати цілі на відстані до 50 миль. Вашингтон направляє чотири високомобільні артилерійські ракетні системи M142, відомі як HIMARS, хоча українські війська мають пройти щонайменше тритижневу підготовку для їх використання, повідомили у Пентагоні. Британія підтвердила, що відправить в Україну невизначену кількість пускових установок M270.

 

Американські офіційні особи залишили відкритою можливість відправлення додаткових ракетних систем, але станом на вівторок рішення про це не було прийнято, сказав американський представник оборонного відомства, виступаючи на умовах анонімності. Генерал Марк А. Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, зустрінеться у середу у Франції з міжнародними колегами, щоб обговорити, як найкраще підтримати Україну, сказав цей чиновник, хоча незрозуміло, чи збираються вони вирішувати питання щодо надсилання додаткових ракетних систем залпового вогню.

 

Плани на покупку ППО "Залізний купол"

Уряд України хоче придбати системи ППО "Залізний купол", що здатні перехоплювати ракети малої дальності та артилерійський вогонь. Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, охарактеризував реакцію Ізраїлю на війну як недостатню та закликав його лідерів зробити більше.

 

Ізраїль, намагаючись зберегти відносини з Києвом та Москвою, минулого тижня відхилив прохання США дозволити Німеччині поставити Україні протитанкові ракети Spike за ізраїльською ліцензією. Тож є сумніви щодо дозволу Ізраіля на надання новітніх ППО.

 

Чергові погрози Кремля

Кремль застеріг західні країни від оснащення Києва зброєю далекого радіусу дії. У вихідні президент Росії Володимир Путін пригрозив ширшою кампанією обстрілів у відповідь, хоч і відкинув їхню ефективність. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджував, що Україна використовуватиме системи для завдання ударів по цілях на території Росії, хоча адміністрація Байдена заявила, що Київ погодився використовувати зброю тільки на своїй території. (Лондон не повідомив, чи отримав він аналогічне запевнення від Києва, але його постачання було здійснено за погодженням із Вашингтоном).

 

Київ заявив, що постачання РСЗВ є першочерговим завданням, оскільки він втрачає позиції на сході України. Раніше під час війни Україна успішно відбила спроби російських військ захопити столицю та інші великі міста. Проте останнім часом Москва здобула кілька перемог на рівнинних землях сходу за підтримки своїх далекобійних артилерійських систем, а розгромлений Сєвєродонецьк став останнім містом, яке опинилося під загрозою переходу під контроль Росії.

 

Українські війська утримують свої позиції, попри безперервні обстріли, і "роблять усе можливе для захисту міста", - сказав у вівторок мер міста Олександр Стрюк, але ситуація залишається "складною".

 

Сєвєродонецьк вважається центральним пунктом у досягненні Москвою мети захоплення Донбасу – території, що охоплює Луганську та Донецьку області на сході України. Росія зосередила свої сили навколо міста і може взяти під контроль Луганську область найближчими тижнями, як свідчать оцінки британських військових.

 

Але будь-яка перемога там коштуватиме дорого. Тисячі російських солдатів загинули у боях з початку війни наприкінці лютого. Україна з великим успіхом використовує техніку, що постачається Заходом, і Київ здобув кілька гучних перемог на полі бою над російськими танками та кораблями. Саме тому світовим лідерам потрібно згуртувалися як ніколи, аби завдати жорсткого удару окупантові.

 

 


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цьог....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його ....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів
/-0,28861784934998-/ /-pc-/
Top