counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Як вибрати спорт і почати займатися після 35


Переглядів: 21


Як вибрати спорт і почати займатися після 35

Усвідомлення того, що 35 – це не нові 25, до всіх приходить по-своєму. О 20-й ви могли «голлівудити» всю ніч і вранці бадьорком іти на роботу. У 35 ви вже не здатні на такі фокуси регулярно. Приблизно до цього віку про себе дають знати спина, коліна та тиск. Старіння не можна запобігти, але можна сповільнити та розтягнути в часі. Один із важливих інструментів для цього – спорт. Ця стаття буде корисна тим, хто хоче покращити якість свого життя, стати бадьорішим та ефективнішим.

Що відбувається з організмом після 35

На клітинному рівні тіло перестає рости і починає повільно в'янути вже після 25, але це поки що непомітно. А ось приблизно після 35 змін в організмі вже не виходить ігнорувати. Приблизно тому, що у адептів шкідливого способу життя вони почалися раніше, а у зожників і у тих, хто виграв у генетичну лотерею, наступлять пізніше. Якщо узагальнити, то ось що відбувається з тілом середньої людини після 35 років:

судини стають менш еластичними, з їхньої стінках можуть утворюватися перші склеротичні бляшки;
кров трохи густіє, підвищується ймовірність появи тромбів;
капілярів у м'язах стає меншим, це збільшує час відновлення після навантажень;
підвищується рівень холестерину у крові;
метаболізм уповільнюється, через що скинути зайві кілограми стає складніше, а набрати – простіше;
починає знижуватися обсяг кісткової тканини.
І ще багато чого. Процеси повільні, але ефект від них накопичується, і ще вчора «як молоді ми були», а сьогодні для зміни свідомості досить різко встати зі стільця. Ми трохи швидше втомлюємося, стаємо лінивішими, продуктивність роботи непомітно, але знижується. І це неминучий, фізіологічно обумовлений процес.

Чи потрібний спорт саме вам

Якщо ви читаєте цей текст у розсилці "Корисне читання", то, ймовірно, вам за 30 і останні 5-10 років ви працюєте за комп'ютером. Незалежно від ваших природних даних, індексу маси тіла та рівня зожності, вам потрібен спорт. Не про спорт високих досягнень, а про дозовані навантаження на аматорському рівні. Чемпіонати залишають на згадку не лише медалі, а й хронічні болячки, тоді як заняття собі ці болячки лікують.

Перед тим, як зайнятися спортом, варто пройти мінімальне обстеження: здати загальний аналіз крові, зробити кардіограму. Якщо щось непокоїть, зробіть УЗД, МРТ, здайте додаткові аналізи. Нехай лікар розбере їх результати, подивиться знімки, вислухає скарги і скаже, навантаження якогось роду точно не варто давати вашому організму, а що буде корисно.

Є зайва вага та плоскостопість? Значить, ваша спина та ноги втомлюються більше та швидше. Купуйте ортопедичні устілки — стандартні для вашого типу деформації стопи або індивідуальні, якщо запущено плоскостопість. У хороших ортопедичних салонах можна безкоштовно зробити сканування стопи та підібрати оптимальну для вас устілку.

Якщо ви вирішили допомогти організму, відмовтеся від шкідливих звичок або хоча б зменшіть їхній вплив. Це не тільки куріння та алкоголь, а й шкідлива їжа, щільна їжа на ніч, переробки, залипання у гаджетах перед сном. Такий комплексний «поліпшайзинг» прискорить ефект від занять спортом, а коли почнете втягуватися в заняття, організм сам почне відмовлятися від шкідливої ​​їжі.

На тестах про генетичну схильність до того чи іншого виду спорту можна заощадити. Не те щоб ми зовсім не довіряли тесту, що робить дорожню карту всього життя на основі слини, але... Ви ж не збираєтесь на Олімпіаду-2024 у Парижі? Отже, обстеження у звичайному медичному центрі буде достатньо.

Як вибрати свій вид спорту

Найкращий спорт для вас це той, який подобається і при цьому допомагає здоров'ю. Або принаймні не шкодить йому. Наразі пояснимо різницю.

Припустимо, у вас хвора спина. Остеохондроз, викривлення, затискання – класичний набір офісного працівника зі стажем без спортивного бекграунду. Будь ви хоч тричі фанат важкої атлетики, про штангу краще забути. Басейн, йога, розтяжка та масаж допоможуть вам покращити якість життя. Але й багато інших активностей не зашкодять вашій спині, хоч і не допоможуть їй так само, як плавання. Це, наприклад, велосипед, бадмінтон, сквош, ролики, танці.

Якщо є зайва вага, починати потрібно з мінімальних навантажень. Найпростіший, найдоступніший і при цьому ефективний вид спорту в даному випадку - ходьба. Спочатку на сотні метрів, з частими зупинками, згодом на кілометри. Не дивуйтеся: цей простий вид навантажень (спортивна ходьба стає при особливій техніці та швидкості) може творити дива. Кілограми поступово тануть, якщо не лінуватися і займатися щодня.

Визначилися: спорт має не шкодити та подобатися. Ходити на корисні, але ненависні тренування ви, мабуть, не будете. Як тепер вибрати чим займатися?

По-перше, подумайте, що вам до душі: командний спорт на кшталт волейболу, групові заняття з тренером, парні ігри або вправи на самоті.

По-друге, не ставтеся до цього дуже серйозно. Секцію, на відміну місця роботи, можна міняти щомісяця і навіть частіше, доки знайдете свій спорт і колектив. Тому не купуйте відразу абонемент на місяць: краще купити його без знижки новачка і ходити із задоволенням, ніж він, пільговий, лежатиме без діла.

По-третє, запитайте тих, хто вже займається цим спортом, що їм подобається, а що ні. Який ефект занять? Що потрібно купувати? Киньте клич у соцмережах або, якщо у вас мало віртуальних друзів, пошукайте захоплених людей у ​​тематичних пабликах. Це заощадить вам час та гроші.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
більше матеріалів
/-0,21646285057068-/ /-pc-/
Top