counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Український наркотик. Кілька причин любити сало.


Переглядів: 90


Український наркотик. Кілька причин любити сало.

Коли говорять: «сало», практично у будь-якої людини на територіях пострадянського простору виникає стійкий асоціативний ряд: «горілка, Україна».

Але, на жаль, як би нам не хотілося, як би ми не вважали сало своїм національним продуктом - батьківщиною сала Україна не є, та й їдять його у нас не найбільше в світі. Про це свідчать дані асоціації М'ясний галузі.

І взагалі - більше всіх в Європі споживають його Данія, Німеччина та ... Франція! А Україна і зовсім виявилася на 14 місці. Я ще можу зрозуміти першість Данії, у них 7-е місце в світі за поголів'ям свиней. І навіть «срібло» Німеччини не викликає подиву: німецька кухня немислима без свинячих сосисок і свинячий рульки. Але Франція!

Добре, залишимо Європу в спокої. Але і серед країн колишнього СРСР Україна не є лідером. Якщо споживання сала в Україні на одного жителя становить близько 15 кілограм на рік, то в тій же Білорусі і Росії з'їдають в два рази більше - 38 і 30 кілограм відповідно.

А взагалі, батьківщиною сала можна вважати Італію, де за часів Стародавнього Риму це був дешевий і калорійний джерело їжі для численних рабів.

З тих пір пройшло багато часу і зараз ставлення до сала змінилося. Сало не тільки відмінне джерело енергії, але ще й природний «мезим», який «заводить» жовчний міхур і підшлункову залозу, допомагає перетравлювати їжу і просувати її по шлунково-кишковому тракту.

Навіть якщо ви вважає сало шкідливим продуктом, медики з цим не погодяться. При певних умовах користь сала безсумнівна. Особливо на сніданок. Наша трудівниця-печінку за ніч переганяє літри крові, очищаючи її від токсинів, і відправляє всі ці «відходи» в жовч. І сало допомагає вранці «вигнати» цю жовч в кишечник. Жовч же в свою чергу є найкращим стимулятором перистальтики кишечника, а значить допомагає все зайве видалити з організму.

На думку фахівців, краще всього їсти сало натщесерце. Приблизно 10-30 грам (максимум) з ранку роблять на організм цілющу дію - очищає кровоносні судини і захищає від утворення атеросклеротичних бляшок. До того ж сало дуже корисно при легеневих захворюваннях. Але і це ще не все. Продукт стимулює виведення важких металів і очищає судинну систему. Організм краще бореться з інфекціями, посилюються протипухлинні функції імунітету.

Але є його треба правильно. Найкраще, якщо разом з салом на сніданок подаються сирі овочі заправлені нерафінованою соняшниковою олією і натуральним антиоксидантом, яблучним або виноградним оцтом.

Напевно ви помічали, що сало стимулює травну систему. Це дійсно так. Воно покращує синтез жовчі, нормалізує або навіть покращує травлення.

Ще одна причина звернути увагу на цей продукт, це вітаміни А, D, Е, а також ненасичені жирні кислоти, яких багато в салі. Вони допомагають очищати судини від холестеринових бляшок. Речовина лецитину покращує стан судин головного мозку.

Імунітет підтримують корисні жири і «хороший» холестерин, що містяться в продукті. До речі, бутерброд з салом в перебігу дня також не зашкодить, дасть багато енергії і замінить ковбасу або здобу. Однак фахівці попереджають - якщо сала є занадто багато, то користь легко може перетворитися на шкоду.

Ось вам і відповідь на питання: коли краще їсти сало і з чим.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів
/-0,41546607017517-/ /-pc-/
Top