counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Які продукти або їх поєднання викликають ефект бродіння в шлунку?


Переглядів: 164


Які продукти або їх поєднання викликають ефект бродіння в шлунку?

Сухими словами з енциклопедії: бродіння в кишечнику - це процес бактеріальної ферментації вуглеводів кишкової мікрофлорою.

Перетравлення вуглеводів починається в ротовій порожнині, однак найбільш активно цей процес протікає в тонкому кишечнику, де під дією амілази (ферменту підшлункової залози) відбувається розщеплення полі і олігосахаридів до моносахаридів і всмоктування їх в кров.

Груба клітковина, целюлоза і інші вуглеводи, які не перетравлюються власними ферментами потрапляють в товсту кишку, де піддаються більш глибокому бактеріального розщеплення - переважно анаеробами. Цей процес протікає з виділенням різних газів (водень, вуглекислий газ, метан та інші).

Бродіння - фізіологічний процес, який постійно відбувається в кишечнику і в нормі не викликає будь-яких неприємних відчуттів.

Однак при вживанні деяких продуктів, порушення харчування, захворюваннях шлунково-кишкового тракту можливе посилення бродильних процесів, що супроводжується метеоризмом, здуттям, болем, бурчанням в животі, флатуленціей.

Ефект бродіння в шлунково-кишковому тракті може посилюватися вживанням солодощів, фруктів, дрожжесодержащіх продуктів (особливо випічки зі здобного тіста), ферментованих продуктів - пиво, тофу, квашена капуста та інше.

Але ці продукти не давали б такого ефекту, якби мікробіом кишечника був би в нормі.

Потрібно сходити до гастроентеролога, здати копрограму, кал на дисбактеріоз, біохімічний аналіз калу, а потім зайнятися лікуванням травної системи.

Окремо хочу сказати про стійка думка, що не можна їсти фрукти після їжі, а то вони «заграє». У здорової людини ніякого бродіння, що заважає його життєдіяльності не повинно бути в принципі. А якщо ви щось таке відчуваєте, то у вас проблеми з шлунково-кишкового тракту, і треба пролікувати все раз і назавжди.

Діагнозу «дисбактеріоз» дійсно не існує, принаймні, він не позначений в класифікаторі хвороб. АЛЕ! Само по собі це стан абсолютно реально і є наслідком різних зовнішніх причин.

Усередині людини багато мікроорганізмів (так званий мікробіом), то логічно припустити, що в цьому багатому внутрішньому світі можуть відбуватися катаклізми. Під впливом обставин одні бактерії будуть розмножуватися, інші вмирати і т.д.

У той же час еволюційно наші організми звикли до певного балансу. І якщо щось порушується, то людина, як носій цієї всесвіту, починає страждати.

Наше завдання - підтвердити сам факт дисбактеріозу, визначити його особливості, поставити діагноз (яка хвороба його викликає) і вилікувати людину.

Щороку в науковій літературі з'являється все більше і більше нової інформації про порушення мікробіома і наслідки.

Є різні способи відновлення балансу, в тому числі один досить екстремальний (хоч і прогресивний): пересадка фекалій здорових людей.

Але ми все-таки рекомендую вирощувати всю цю мікрофлору самим. На жаль, ви не зможете взяти і заселити свій кишечник «правильними» мікроорганізмами. Однак, ви можете виростити їх самостійно. У найближчому матеріалі ми розповімо про те як це зробити. До речі, чим більше коментарів збере дана стаття і чим більше буде на неї реакцій - тим більше стимулу буде написати наступний матеріал.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
10 слів, які притягують успіх
10 слів, які притягують успіх
Для того, щоб отримати радість життя, позбутися проблем і досягти успіху, не потрібно прикладати титанічних зу....
більше матеріалів
/-0,45230388641357-/ /-pc-/
Top