counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Що робити при перших ознаках застуди


Переглядів: 656


Що робити при перших ознаках застуди

Популярна в соцмережах практикує лікар-ендокринолог Зухра Павлова, поділилася своїми порадами - як лікарі борються з першими ознаками застуди. У своєму повідомленні вона уточнила, що до рад внесені правки з урахуванням епідемії коронавируса.

1. Якщо ви відчуваєте, що захворієте, вам треба припинити м'язову роботу: відразу в ліжко. Треба в прямому сенсі слова відлежатися, віддати всі ресурси для імунної системи. Ніякого спортзалу, пробіжок або навіть прогулянок.

2. Не приймайте душ, ванну, не треба йти в лазню. Це непотрібна струс для організму.

Відтепер і до одужання підтримуйте гігієну старим дідівським способом - переодягаючись в чисте, як тільки відчуєте дискомфорт. Можна витиратися вологими серветками, але обов'язково в теплому, не продувається приміщенні.

3. Не переїдайте. Можливо, ви звертали увагу, що тварини, якщо захворіють, перестають їсти і тільки п'ють воду. Ось те ж саме варто робити і людині.

4. Пийте багато теплої, навіть гарячої, води, можна з лимоном, алое або травами (м'ятою, малиною і т.д.). Взагалі, чим більше вип'єте, тим більше токсинів з вас вийде. Саме токсини причина того, що у вас болить голова, нудить і т.д.

5. У кімнаті повинно бути багато свіжого повітря, тому ставте таймер і провітрюйте кожну годину-два. Самі при цьому йдіть в іншу кімнату, щоб не потрапити під протяг.

6. Якщо є кварцова лампа або рециркулятор, раз в день знезаражують приміщення. Треба зменшувати кількість вірусу в навколишньому середовищі. Можна, звичайно, мити підлогу з хлоркою, але можна і лампою посвітити.

7. З приводу таблеток я не можу вам дати рекомендацій, тому що у кожного є свої особливості, алергічні реакції. І навіть банальний аспірин для розрідження крові, який рекомендують при підозрі на коронавірус, може викликати загострення виразки і кровотеча. Тому приймайте свої звичні жарознижуючі.

Не приймайте антибіотики в перший день. Вони спрямовані на боротьбу з бактеріями, а у вас може бути вірусна інфекція. І антибіотики все-таки повинен призначити лікар.

Лікаря можна викликати, якщо вам не стає краще, на другий-третій день.

Але якщо ви контактували з хворими ковідом, старше 65 років, вагітні, з високою температурою або перебуваєте в групі ризику - чекати не треба.

8. А от щодо вітамінів я можу проконсультувати. Під час хвороби рекомендую приймати

- вітамін С (аскорбінова кислота), 1 г в день. Незважаючи на те, що клінічні дослідження не виявили чіткого зв'язку між прийомом великих доз вітаміну С і зменшенням вираженості течії простудних захворювань, я б все одно не нехтувала цим вітаміном. Він дуже важливий і цінний, в організмі сам не виробляється, надходить тільки з їжею. І дуже не хочеться бути в дефіциті вітаміну С в такий складний період, коли всі сили йдуть на боротьбу із запаленням.

- полівітаміни. Теж, щоб забезпечити організм ресурсами.

- адаптогени. Запитайте в аптеці, що є. Згодиться лимонник китайський, родіола рожева, ехінацея і т.д. Подивіться будь ласка на протипоказання - хворим з серцево-судинними проблемами це можна тільки з обережністю. У перші дні можна приймати кожні 2-3 години, щоб розгойдати наднирники. У сумі - 2-3 денні норми в день.

- якщо болить горло, не нехтуйте полосканням з сіллю і содою. Це швидко зменшує набряк. Потім бризкайте горло будь-яким звичним засобом з аптеки.

9. Не можна пити чай або каву до або після ліків або вітамінів. Вони абсорбують всю користь. Треба почекати приблизно годину.

10. Займайтеся дихальною гімнастикою, особливо якщо кашляєте. Найпростіша гімнастика - надування кульок. Або можна без кульки - максимально глибокий вдих і повільний видих. Ставте будильник, щоб буквально щогодини робити по 5-6 таких вдихів-видихів.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів
/-0,36933302879333-/ /-pc-/
Top