counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Квітня
15 Квітня
14 Квітня
Всі новини...

По Києву гуляє педофіл. Що потрібно пояснити дитині, щоб він не став жертвою викрадення або насильства?


Переглядів: 1507


По Києву гуляє педофіл. Що потрібно пояснити дитині, щоб він не став жертвою викрадення або насильства?

Користувачі соціальної мережі на сторінках Facebook намагаються привернути увагу киян бути уважнішими зі своїми дітьми. Так на сторінках мережі описується ситуація, яка сталася в спальному районі столиці. Користувач мережі запобігла можливе ПП і зафіксувала чоловіка, який намагався загравати з малолітніми дітьми.

Як сказала жінка, описуючи ситуацію, спочатку вона вирішила, що це батько однієї з дівчаток, з якими він стояв і розмовляв. Однак теми розмови, які тато навряд чи буде обговорювати з десятирічними дітьми (як-то про розлучення і про "девочек, які до нього загравали"), подальше розпускання рук (він ущипнув одну з дівчаток) і пропозицію піти в "в парадне грати в піжмурки! " остаточно розвіяли сумніви.

У цьому випадку дітям пощастило, що жінка опинилася поруч. Вона знайшла в собі сміливість підійти, забрати дітей і постаратися їм пояснити ситуацію.

Правда вона зазначає, що поки говорила з дітьми чоловік переключився відразу на іншу дівчинку, сидів на лавочці і вже знову розкладав карти.

Поліція була викликана, однак заяву навіть не було прийнято, тому що постраждалих немає, а жінка - просто стороння людина.

Відзначається, що в розмові з дітьми чоловік згадував, що приїжджає на 22 трамваї, який йде від Дарницького району з Рембази через Воскресенки на Троєщину.

По Києву гуляє педофіл. Що потрібно пояснити дитині, щоб він не став жертвою викрадення або насильства?

 
Опубликовано Викторией Романовой Понедельник, 10 августа 2020 г.

Поясніть дитині, чому не можна говорити з незнайомцями

У багатьох випадках діти, що стали жертвами викрадення, добровільно йшли з незнайомими людьми. Саме тому потрібно дати дитині зрозуміти, що розмовляти з незнайомцями на вулиці ні в якому разі не можна. Навіть якщо доросла людина поводиться доброзичливо, починати з ним розмову не варто.

На прохання про допомогу теж краще не реагувати. Дитина повинна розуміти, що він мало чим може допомогти дорослому, і якби цього дорослому дійсно потрібна була допомога, він би звернувся до іншому дорослому.

Поясніть своїй дитині, що він не зобов'язаний вступати в бесіду з незнайомою людиною, може проігнорувати його звернення, мовчки піти або втекти. Те ж саме стосується і людей в незнайомих машинах. Дитина повинна запам'ятати, що до незнайомих машин на вулиці ні в якому разі не можна підходити близько.

Дитина повинна добре розуміти, що не можна приймати від незнайомих людей солодощі або подарунки і тим більше куди-небудь йти з ними без відома батьків. Навіть якщо дорослі обіцяють що-небудь показати, покатати на машині або дати пограти в комп'ютерну гру. Намагатися простежити за незнайомцями дитині також не варто. Якщо він побачить, як випадковий перехожий веде його друга, йому потрібно буде обов'язково покликати старших.

Навчіть дитину правилам поведінки в складних ситуаціях

Постарайтеся в ігровій формі пояснити дитині, що він повинен робити в різних ситуаціях, наприклад, якщо він загубився або зламався автобус, на якому він їхав додому. Нехай він знає, що в складних ситуаціях він може звернутися до поліцейських, працівникам торгового центру або офісу, батькам з дітьми.

Також поясніть йому, що є потенційно небезпечні ситуації, коли йому не потрібно слухатися дорослих і робити все, що вони говорять. Навчіть його в таких випадках завжди говорити: «Ні». Нехай він зрозуміє, що це нормально - постояти за себе, коли дорослий намагається його образити, доторкнутися до нього або насильно відвести. А якщо його примушують зробити що-небудь погрозами або за допомогою насильства, він може і навіть повинен кричати, кусатися, постаратися вирватися і втекти.

Загальна рекомендація: вибирайте правильний тон для розмови

Говорити про важливі питання, від яких безпеку дитини залежить безпосередньо, потрібно на мові дитини. Чи не скачуйтеся в нудні повчання, знайдіть яскраві приклади, зрозумілі дитині. Будьте обережні і пам'ятайте, що занадто страшні історії про маніяків і про те, що конкретно вони роблять зі своїми жертвами, можуть травмувати дитячу психіку. Однак будьте серйозні і не звертайте все в жарт.

Переконайте дитину в тому, що він може розповідати вам про все, що його лякає і турбує. Він повинен знати, що батьки можуть довіряти.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Місячний день сьогодні 16 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 16 квітня 2024 року
Поради астрологів, відображені в щоденному місячному календарі, стануть гарною підмогою для ведення справ Своє....
Гороскоп на 16 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 16 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас настане день яскравих вражень та несподіваних поворотів Буд....
Сон у ніч з 15 на 16 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 15 на 16 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
16 квітня о 10:26 розпочнеться дев'ятий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 16 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 16 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
16 квітня 2024 року з'являться нові завдання та труднощі, які необхідно вирішити якнайшвидше Наполегливість бу....
Любовний гороскоп на 16 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 16 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете внутрішню силу та впевненість, що зробить вас особ....
більше матеріалів
/-0,21329307556152-/ /-pc-/
Top