counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Чому і коли загине Росія. "Тіньове ЦРУ" озвучило сумний прогноз для агресора


Переглядів: 869


Чому і коли загине Росія. Тіньове ЦРУ озвучило сумний прогноз для агресора

У світлі все більш зростаючої агресії Росії багато хто цікавиться прогнозом про її майбутнє. Нагадаємо один з найбільш статусних джерел такого прогнозу. 15 червня інтерв'ю польському журналісту видання Polska Times засновник і директор приватної розвідувально-аналітичної організації «Стратфор» (Stratfor) Джордж Фрідман заявив, що Росія розпадеться через 10 років. Джордж Фрідман розповів журналісту видання Polska Times про своє бачення нинішньої політичної ситуації в світі і дав її прогноз на найближчі роки. Істотна частина бесіди була присвячена Росії.

Директор «Стратфор» бачить ситуацію в цій країні в похмурих тонах. А майбутнього не бачить ніякого. Відповідаючи на запитання польського журналіста про майбутнє Росії, аналітик підтвердив свій прогноз, який він дав у своїй книзі «Наступні 100 років», випущеної в 2009 році. Згідно з ним «в 2020-і роки Росія розпадеться».

Він сказав, що «Росія продовжує втрачати сили. Розпад Радянського Союзу був для неї не кінцем, а початком нового етапу, але зараз вона повторює всі помилки пізнього СРСР, залишаючись великий неефективною країною, яка залежить від цін на нафту».

Ціна на нафту відіграє для Росії, за словами Фрідмана, вирішальну роль. «Колишні ціни, коли нафта коштувала 30 доларів, були для Росії трагедією, а нинішній стан можна назвати просто складним. Росіяни отримали можливість частково компенсувати ті збитки, яких вони зазнали в останні три роки», - зокрема сказав він. І ситуація тут, за його поданням, стане ще гірше для цієї країни, адже скоро американські нафтові корпорації «заллють» світ сланцевою нафтою, і ціна на неї знову впаде.

Американський експерт оцінив стан російської економіки як дуже слабкий. «В останні три роки вона страждала через низькі ціни на нафту, держава не була в змозі себе забезпечити. Сучасна Росія стала країною третього світу, вона живе за рахунок експорту природних ресурсів, ціни на які вона не контролює. Це означає, що вона не контролює своє майбутнє», - сказав він.

Високопоставлений аналітик особливо відзначив поведінку РФ на світовій арені, де останнім часом вона «постійно тисне на інші країни». За його словами, все почалося з України в 2014, а тепер триває в Сирії. Все це йому нагадує введення військ до Чехословаччини в 1968 році. Однак, як він сказав, тоді СРСР міг запропонувати більше фінансів, а нинішньому російському «режиму» нічого запропонувати.

Торкнувся Фрідман і стану держапарату РФ. Тут теж все безпросвітно. Так, «сьогоднішня ФСБ поступається за потенціалом КДБ». До того ж, «російські відомства непрацездатні, вони не можуть підтримувати дисципліну, в зв'язку з цим Москві складно надавати комусь допомогу».
«Історія повторюється двічі: перший раз у вигляді трагедії, другий — у вигляді фарсу. Росія зараз знаходиться на другому етапі» — Росія перебуває в стані розпаду, підвів свій скорботний підсумок директор «Стратфор».

Нагадаємо, Джордж Фрідман (народився в 1949 році) — відомий американський політолог, засновник і беззмінний керівник впливової спецструктури Strategic Forecasting Inc. (Скорочено Stratfor), що займається стратегічним прогнозуванням. Створену в 1996 році структуру часто називають «тіньовим ЦРУ». Експерти відзначають, що часто Stratfor першої починає розвивати якусь тему, яку в подальшому підхоплюють офіційні інстанції США, включаючи ЦРУ. Фрідман — автор декількох книг, в числі яких «Гарячі точки. Геополітика, криза і майбутнє світу», «Наступні сто років: прогноз на XXI століття». Джерело.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою м....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-0,41700887680054-/ /-pc-/
Top