Дослідники з'ясували, що середземноморський раціон сприятливо діє на здоров'я, особливо людей похилого віку.
Морські продукти містять корисні жирні кислоти, зокрема Омега-3, а також ряд інших вітамінів і мікроелементів. Оливкова олія, яке теж входить в раціон, знижує ризик розвитку інсульту та інфаркту. При цьому важливо, щоб їжа містила мало солі, адже вона погіршує роботу серця і судин.
Речовини, що містяться в рибі, особливо жирні кислоти і риб'ячий жир, корисні для зниження тиску. Вони нормалізують рівень холестерину і роблять стінки судин еластичними.
Раніше експерти встановили, що люди, що вживають морепродукти в літньому віці, живуть довше, ніж інші. Ризик померти від серцевого нападу у таких людей на 30% нижче. Для отримання інформації вчені провели експеримент за участю 2000 людей похилого віку. Кілька років вчені вивчали їх стан здоров'я.
Виявилося, що добровольці, які вживають морепродукти, мали добре здоров'я і жили довго. Особливий позитивний ефект був від жирних кислот Омега-3, які містяться в м'ясі, риб'ячому жирі і в інших морепродуктах.