counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Боремося з чутливістю зубів не тільки в клініці, але і вдома


Переглядів: 228


Боремося з чутливістю зубів не тільки в клініці, але і вдома

Коли у вас чутливі зуби, навіть звичайні дії, такі як чищення зубів, прийом їжі і пиття, можуть викликати різкі болі. Буває, що чутливість проявляється внаслідок стертості зубної емалі, опускання ясен, появи відколів і тріщин зубної поверхні. Навіть зміна холодного на гаряче або кислого на солодке може викликати хворобливі відчуття, благо, що все це лише на короткий час.

Такі відчуття виникають через стертість дентину - шару, найбільш близького до нервової сітки зуба. Дентин містить велику кількість пор і трубочок, які пронизують зуб від його шапки до центру. Щоб зрозуміти дійсну причину чутливості, слід звернутися до стоматолога - можливо, якась частина зуба запалена й саме її лікування вже може розв'язати проблему. Якщо після лікування ясен і зубної тканини чутливість не проходить або не проходить повністю, тоді застосовуються інші способи відновлення дентину.

Як лікується чутливість зубів?

I. У стоматологічній клініці.

Лак, гель або паста з фтору. Гель поміщається у спеціальну капу і надівається на зубний ряд. Так Ви сидите 3-5 хвилин, і за цей час зуби вбирають високу концентрацію фтору, яка забезпечує герметизацію поверхні дентину і створення бар'єру для стимулів, що викликають чутливість. Лак наноситься спеціальним пензликом стоматологом і може наноситися на конкретні чутливі зуби, а не на всю щелепу.

Десенсибілізація кореневої тканини. Відкрита поверхня зубних коренів може бути оброблена спеціальним розчином фтору або навіть шаром стоматологічного цементу. Для цього типу лікування потрібна анестезія.

Пластика ясен. Якщо ясна біля кореня зуба опустилися дуже сильно, можна трансплантувати клапоть ясен з іншого місця для прикриття кореня.

Лікування кореневих каналів. Якщо біль не проходить ні після фторидних паст, ні після закриття коренів, значить проблема може бути в зараженні кореневих каналів (зазвичай професійний стоматолог при глибокій діагностиці відразу здатний розрізнити симптоми чутливості від симптомів карієсу і пульпіту. Зверніть на це увагу під час першого прийому). Коли зараження кореневих каналів буде усунуто, чутливість зуба зникне.

II. В домашніх умовах.

Зубна паста з фтору. Після кількох сеансів чищення десенсибілізуюча зубна паста може істотно зменшити хворобливі відчуття чутливих зубів. Вимоги ті ж, що і для звичайної пасти: чистити зуби 2 рази на день. Ніхто не відміняв також і користування зубною ниткою. Існує безліч таких паст, доступних без рецепта, проте дозвольте Вашому стоматологу самому порекомендувати її.

Зміна зубної щітки. Змініть жорстку щітку на м'яку. Можливо, доведеться змінити і спосіб чищення зубів.

Гель з фтору. Процедура аналогічна тій, що і в клініці - гель поміщається в капу і залишається на кілька хвилин/годин/на ніч. Кількість потрібного часу визначає лікуючий стоматолог.

Стеження за раціоном. Кислі продукти та напої (газована вода, вино, фрукти, солодощі) роз'їдають емаль. Якщо Ви не можете відмовитися від таких напоїв, пийте їх через трубочку, а після вживання кислої їжі обов'язково прополощіть рот водою, щоб збалансувати рівень кислоти.

Завжди звертайтеся за допомогою до стоматолога - не намагайтеся самі діагностувати проблему. Пам'ятайте, що зайве використання фтору може призвести до флюорозу. До того ж, можливо знадобиться часта зміна лікувальної продукції, щоб не викликало звикання.

Безкоштовна консультація по чутливості зубів - чи можливо це?

У стоматологічній клініці СкайКлінік проводяться безкоштовні консультації щодо чутливості зубів (більше про чутливість - тут). Стоматологи розкажуть про її прояви, про процедуру лікування, про можливі наслідки, догляд та перспективи лікування. Можливі також супутні лікуванню чутливості процедури, наприклад, фторування зубів. Обидві ці процедури нешкідливі і проводяться як зовсім маленьким дітям, так і пацієнтам похилого віку. Не виняток і майбутні мами.

Продукцію, необхідну для лікування, може бути надано безпосередньо в клініці. Вся продукція поставляється виключно з-за кордону, зокрема з США, Китаю, Швейцарії і Німеччини. Лікар може скласти план лікування як на короткий, так і на тривалий термін. Пацієнти з безперервними болями в зубах (що, скоріше за все, не звичайна чутливість) приймаються в клініці поза чергою. Записатися на консультацію можна в будь-який день тижня  тут. Ось і все. Сподіваємося, що ця інформація була для Вас корисною. Будьте здорові!


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
Енергетика відносин: як відрізнити кохання від енергетичної прив'язки
Енергетика відносин: як відрізнити кохання від енергетичної прив'язки
Справжнє кохання — це щастя Не дарма про неї було написано безліч книг і знято безліч фільмів
більше матеріалів
/-0,25785303115845-/ /-pc-/
Top