counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Чому люди плачуть після сексу. Вчені звертають увагу на нову тенденцію


Переглядів: 1794


Чому люди плачуть після сексу. Вчені звертають увагу на нову тенденцію

Деякі люди після сексу відчувають себе дратівливими і навіть починають ридати немов від горя, що може здатися смішним для того, хто звик отримувати від сексу лише задоволення. До цих пір вважалося, що тільки жінки страждають від цього стану, але нове дослідження показало, що чоловіки теж.

Експерти з Квінслендського технологічного університету в Австралії вивчили дані щодо 1208 чоловіків з Австралії, США, Великої Британії, Росії, Нової Зеландії, Німеччині. І виявилося, що чоловіки не менше жінок страждають від пригніченості і роздратування після сексу, з'ясували австралійські вчені. Вони сподіваються, що ці дані виявляться корисними сексологам, а також допоможуть самим чоловікам не закриватися в собі, а говорити про свою проблему, пише видання Sun.

Пригнічений настрій після сексу
У 2015 році було опубліковано дослідження, в ході якого з'ясувалося, що 46% жінок хоча б раз у своєму житті відчували різке зниження настрою відразу після сексу, а 5% відчували стан посткоїтальної дисфорії кілька разів за останній місяць.

Посткоїтальна дисфорія (пригнічений настрій після сексу) може тривати від декількох хвилин до трьох-чотирьох діб. Багато в чому це залежить від її походження і тяжкості, хоча достовірно невідомо, що є головною причиною її появи.

"Дослідження розкриває дані опитування 1208 чоловіків з Австралії, США, Великої Британії, Росії, Нової Зеландії, Німеччині та інших країн, - розповідає Джоел Мацковяк, провідний автор дослідження. - 41% з них стикалися з посткоїтальною дисфорією протягом життя, в 20% - протягом останнього місяця. до 4% страждають від посткоіїтальної дисфорії регулярно".

Деякі чоловіки також залишили коментарі про свої почуття після сексу. Серед них були такі: "Я хочу, щоб мене не чіпали і залишили у спокої", "Я відчуваю себе незадоволеним, роздратованим і дуже неспокійним", "Все, чого я хочу - залишитися сам  відволіктися від того, що зараз відбувалося".

"Серед інших описів почуттів зустрічаються "беземоційність" і "спустошеність", - продовжує Мацковяк. - При цьому ті чоловіки, чий посткоїтальний досвід був позитивний, відзначали гарне самопочуття, задоволення і близькість до партнерки".

Професор Роберт Швайцер, ще один автор роботи, зазначає - результати показують, що реакція на секс для чоловіків може бути куди більш різноманітною, ніж вважалося раніше. Це може бути використано в лікуванні сексуальних розладів і для більш відкритого обговорення чоловічого сексуального досвіду.

"Увагу вчених до сьогоднішнього дня було зосереджено на перших трьох фазах статевого акту людини - збудження, плато і оргазм, - говорить професор Швайцер. - Досвід фази після сексу не до кінця зрозумілий і тому вивчений мало. Вважається, що після сексу чоловіки і жінки відчувають спектр позитивних емоцій, включаючи задоволення і розслаблення. Однак більш ранні дослідження посткоїтальної дисфории у жінок дозволяють вважати, що і жінки, і чоловіки відчувають її приблизно рівною мірою. ЇЇ причини не ясні до кінця і включають як біологічні, так і психологічні чинники".

Мацковяк зазначає, що окремі дані, отримані в клінічних дослідженнях, а також аналіз записів у блогах показують, що посткоїтальна дисфорія дійсно присутня  серед чоловіків і може впливати на взаємовідносини в парі. "Наприклад, було встановлено, що пари, які після сексу розмовляють, цілуються, обнімаються, повідомляють про більше задоволення від сексу і від самих відносин. Це показує, що період відразу після сексу важливий для вибудовування зв'язку, - каже він. - Таким чином, негативні емоції, які відчуває людина з посткоїтальною дисфорією можуть призвести до стресу як у неї самої, так і в партнера, впливаючи на важливі процеси в стосунках, привносячи в них конфлікти і впливаючи як на статеві стосунки, так і на союз в цілому".

Швайцер зазначає, що в західній культурі чоловіки особливо часто стикаються з певними очікуваннями від них у сексі і припущеннями щодо того, як вони повинні поводитися. "Ці припущення широко поширені в маскулінній суб-культурі і припускають, що чоловіки завжди хочуть сексу і розглядають його як щось приємне. Але дослідження посткоїтальної дисфорії йде врозріз із цими культурними догмами", - відзначає професор.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів
/-0,5023307800293-/ /-pc-/
Top