counter
Стрічка новин
Вибрати все
2 Травня
1 Травня
30 Квітня
Всі новини...

Українська клініка продала сотні немовлят за кордоном під виглядом народжених від суррогатних матерів - ГПУ


Переглядів: 321


Українська клініка продала сотні немовлят за кордоном під виглядом народжених від суррогатних матерів - ГПУ

Українська клініка "БіоТехКом", що здійснювала допомогу безплідним парам в пошуку суррогатних матерів, передавала їм чужих немовлят. Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу в Києві, передає кореспондент АСН.

"Проблема неправомірного використання суррогатного материнства з малозабезпечених сімей в Україні. Після прийняття владою Індії рішення про заборону використання жінок для комерційного суррогатного материнства центр даної діяльності зосередився в Україні, і ми зараз є одним з найбільших операторів цього мало врегульованого в нашій країні бізнесу" , - повідомив генпрокурор.

За його словами, було встановлено, що в 2010 році громадянин Молдови та ФРН організував в Україні репродуктивний центр. В 2011 році його клієнтами за 30 тис. евро стала пара з Італії. Українські правоохоронці встановили, що в момент запліднення пара не знаходилася в Україні і не надала свій біологічний матеріал.

В той же час Мінздрав наполягає на тому, що при передачі немовлят від суррогатної матері воно повинно мати ознаки ДНК хоча б з одними з батьків - у протилежному випадку, мова йде про незаконне заволодіння чужою дитиною. При цьому він додавав, що італійська пара використовувала підроблені документи та зареєструвала дитину як свою після вивезення її в жовтні 2011 року його в Італію.

За такі дії медцентр отримав 32 тис. евро, а суррогатная мать отримала 6 тыс. евро. Таких випадев, по словам Ю. Луценко, таких випадків було більше тисячі, і в багатьох випадках не було дотримано обов'язку щодо використання біоматериалів хоча би одного з батьків.

Слов'янське походження дітей італійців визначило правоохоронних органів Італії за аналізом ДНК. В результаті дитину передали в дитячий будинок, а його батьків притягнули до кримінальної відповідальності. В Україні керівникам клініки "БіоТехКом" та головному лікарю, який займався підробленням документації, були вручені підозри від ГПУ.

Такі злочини караються терміном від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна як особливо тяжкі. Фірма ж, у свою чергу, заявила про тиск і "безпідставність" звинувачень з боку правоохоронців.

"До нас надійшло 43 звернення від народних депутата з приводу того, що ми тиснемо на законний бізнес. Також 30 народних депутатів зробили публічне звернення, два з них сприяють захисту "БіоТехКом" в судових засіданнях", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, про випадок вилучення з італійської сім'ї дитини, що народилася сурогатною матір'ю в Україні, італійська преса писала ще в 2017 році. Сім'я попала під підозру місцевої влади у зв'язку з тим, що інспектор, який оформляв документи на дитину, ніколи не бачив жінку вагітної. Під час слідства батько заявив, що передав клініці свій семенний матеріал, в клініці заявили, що він переслав його з Італії.

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів
/-0,35052490234375-/ /-pc-/
Top