counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Субсидії з 1 травня будуть видавати за новими правилами. Що зміниться


Переглядів: 4904


Субсидії з 1 травня будуть видавати за новими правилами. Що зміниться

Кабінет міністрів змінив діючі правила надання субсидії на житлово-комунальні послуги для населення. Про це повідомляється на порталі Кабміну.

Повідомляється, що вже наступного опалювального сезону відбудеться монетизація субсидій на рівні споживачів і субсидії будуть видаватися "живими" грошима. Це означає, що їх одержувачі можуть залишати собі зекономлені в результаті споживання кошти.

Крім того, йдеться, що при призначенні субсидії будуть враховувати матеріальне становище сім'ї. Якщо у власності сім'ї є автомобіль, якому менше ніж п'ять років - крім мопеда і авто, наданого органом соціального захисту населення, - субсидію не призначатимуть.

Доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати у деклараціях про доходи - в новій графі "інші доходи".

Субсидію скасують, якщо площа квартири власника перевищує 120 кв. метрів, а будинка - 200 кв. м. (ця норма не стосується дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей).

У разі безробітних субсидія надаватиметься тим, хто офіційно зареєстрований в службі зайнятості. Тим, хто працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту будуть автоматом вважати дохід в три прожиткові мінімуми - 5286 гривень.

Пропорційно зменшили норматив електроенергії, що виділяється на опалення. Соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання та складе 4,5 м3 на 1 квадратний метр площі, електроопалення - 30 кВт / год на 1 квадратний метр площі.

При призначенні субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%.

Крім цього, змінили правила оформлення субсидії для внутрішньо переміщених осіб. Вони зможуть оформити субсидію без договору оренди житла - на підставі заяви та декларації, із зазначенням складу домогосподарства.

Субсидію надаватимуть на основі обстеження матеріально-побутових умов. В об'єднаних територіальних громадах мають право приймати від громадян документи для оформлення субсидії та передавати їх органам соцзахисту.

Уряд також проведе преміювання домогосподарств за економію ресурсів за підсумками цього опалювального сезону. Як і минулого року, під монетизацію підпадають зекономлені домогосподарствами 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу. У грошовому еквіваленті це майже 700 гривень.

Субсідіантам, які економно використовували ресурси, треба так само - до 1 вересня - подати заяву до місцевого управління соціального захисту населення, на підставі котрого здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що з 1 січня 2018 року в Україні набули чинності нові норми споживання електричної енергії, на які нараховуються субсидії. Це означає, що всім українцям, які отримують субсидії, вже найближчим часом їх перерахують.

Величина обов'язкової плати при цьому залишається незмінною, однак варто врахувати, що в межах норми в результаті надання субсидії громадянам і пільговикам доведеться витрачати на 20 кВт менше, ніж раніше. Для низки домогосподарств зниження складе майже чверть від норми минулого року. Також з 1 січня 2018 за використану понад норму електроенергію пільговикам доведеться заплатити по 1,67 грн.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів
/-0,37125587463379-/ /-pc-/
Top