Через відсутність якісних овочесховищ ціни на цей вид продукції під кінець року значно зростають. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко на прес-конференції, передав кореспондент АСН.
"Проблема стрибків цін на буряк і капусту пов'язана з тим, що у нас немає нормальної системи сховищ. В результаті виходить ситуація: згнила частина - викинули", - зазначив експерт.
За його словами, високий рівень втрат зібраного врожаю значно здорожує кінцеву вартість продукції, особливо під кінець сезону, коли нового врожаю ще немає, а овочі старого врожаю вже закінчуються. При цьому він додав, що через застарілі технології, відсутність нових технологій і обмежений доступ фермерів до техніки в Україні висока собівартість виробництва овочів.
Найнижчий показник собівартості - в Голландії. Нагадаємо, хліб соціальних сортів в Україні продовжить підвищуватися в ціні в середньому на 22-24% на рік. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін.