counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Більше нічим: Вчителям в Росії зарплату видали дровами


Переглядів: 249


Більше нічим: Вчителям в Росії зарплату видали дровами

У Кургані в середній школі зауральського райцентру Звериноголовське вчителі повідомили, що з 22 січня припиняють роботу, якщо їм не виплатять борги із зарплати. До 25 вчителів приєдналися дві третини колективу сусідньої школи в с. Круглому. Це відбувається в одному з найбідніших регіонів у Росії.

9 грудня 2017 року вчителі Звериноголовської середньої школи зібралися для обговорення стану та повідомили, що готові страйкувати. Майбутній страйк назвали «бунтом», але йдеться про законний страйк, який обумовлений ​​ст. 142 Трудового кодексу Росії - в разі затримки зарплати на термін більше 15 днів працівник має право припинити роботу на період до виплати заборгованості.

На початку грудня директору повідомлень педагоги не написали - але записали відеозвернення до президента Володимира Путіна, що їм припинили платити зарплати.

Губернатор Курганської області Олексій Кокорін незабаром повідомив наступне: Я, учитель історії, який має 25-річний стаж, працюю на півтори ставки й отримую 17 тисяч рублів «брудними», а «чистими» 14 тисяч. Молоді фахівці, які приїхали працювати в село, за свою роботу отримують по 12-14 тисяч».

«В області скрутне становище. 100 тисяч підйомних для вчителів, які їдуть у село, скасували. Також були скасовані компенсації за світло і дрова», - вторить йому керівник місцевої профспілки вчителів Ніна Михайлова.

«Це було зроблено за розпорядженням Мінфіну РФ, який порахував, що вчителі Кургану спалюють дуже багато дров - від двох до п'яти автомобілів на рік, а вартість машини - близько 8 тисяч рублів. Разом - до 40 тисяч рублів в топку. Краще по 1200 всім на руки, і грійтесь, як хочете. Взимку, в степу... » - додала вона.

Місцевий обком профспілки освіти надав страйкарям консультацію, але відразу від них дистанціювався.

Приїхавши до вчителів села, губернатор Кокорін назвав і винних у «помилках» - голову району, фінансового управління області та керівництво районного департаменту освіти.

«Неприпустимо, коли фонд зарплати, який передбачений лише для педагогічного складу, розподілявся на технічний персонал. Ми цю ситуацію промоніторимо, вчителів проінформуємо. Якщо є можливість, то виплатимо», - сказав губернатор. Він також пообіцяв індексацію на 20% тих 1200 рублів.

«Боргів немає», - сказав «Новой газете» голова Звериноголовського району Михайло Шейгец.

«Я вам відповідально заявляю. Ніхто не може ні копійки витратити того, що дано на зарплату. Це треба бути хворим», - сказав він.

Співрозмовник додав, що має акт позапланової перевірки, яку здійснила Держінспекція праці в Звериноголовській ЗОШ імені Кравченка. «На момент перевірки, заборгованість з виплати зарплати відсутня». Час і дата перевірки не зазначені. Також не заповнено рядок «При проведенні перевірки були присутні».

У довідці від 15 січня цього року начальник місцевого управління освіти Олена Візгін повідомила: «Муніципальна казенна установа «Управління освіти адміністрації Звериноголовського району» направляє дані про середню зарплату педагогів освітніх установ Звериноголовського району за 2016 рік - 23 260 руб., за 2017 - 22 257 руб.».

«Заборгованості немає, зарплата повністю видана, правових порушень немає. Я більше нічого не коментую», - каже Візгін.

«Справа в тому, що в потрібну суму - в 22 тисячі рублів - входять і компенсації комунальних послуг. Ми їх вважаємо як заробітну плату, а вчителі ні», - говоритьзаступник голови району Ольга Лукоянова.

«Якщо ми досягли 22 тисяч рублів, то більше вчителям ми виплатити не можемо: Звериноголовський район - на 80% дотаційний, ми ці гроші виплатили, і більше не буде. У них входять і гроші за дрова», - зазначила вона

Росія, зарплата дровами, дрова, бідність, учитель, педагог


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів
/-0,51272487640381-/ /-pc-/
Top